Szilárd fenyőből készült ajtók: választási lehetőségek

 Szilárd fenyőből készült ajtók: választási lehetőségek

A modern fogyasztók különböző ajtók széles választékával szembesülnek. Minden ízléshez és költségvetéshez egy tisztességes másolatot is felvehet. Fontos szerepet játszik az anyag, amelyből a vászon. Sok lehetőség van: az olcsó műanyagból vagy a gipszkartonból a tartós fémből vagy a természetes fából. Napjainkban vonzó és környezetbarát modellekről beszélünk a szilárd fenyőből.

Előnyök és hátrányok

A fenyő nagyon gyakori fafajta, mivel különösen jól fejlődik Oroszországban. Az ilyen természetes anyagokat ma már nem csak a bútorgyártásban, hanem a mérnöki munkában is használják.

Az anyag előnyei:

 • Érdemes megjegyezni a fenyőmaszk kiváló szerkezetét. Ez monoton és elég erős. Ez az anyag nem fél a kedvezőtlen környezeti feltételektől, mivel könnyen ellenáll az ilyen hatásoknak. Ezen túlmenően a fenyő szárításakor a többi fafajta deformáció és deformálódásnak van kitéve.
 • A fenyőből készült ajtók másik fontos előnye a környezetbarát. Napjainkban nem minden anyag büszkélkedhet egy ilyen tulajdonsággal, ezért a természetes fából készült termékek olyan igényesek és relevánsak a modern vásárlók számára.
 • Magas hőmérsékleti körülmények között a fenyőajtók nem bocsátanak ki veszélyes és káros anyagokat, mint például a forgácslapból származó olcsó vászonokat. A természetes lehetőségek nem okoznak allergiás reakciókat.

Az ilyen biztonságos funkcióknak köszönhetően nemcsak felnőttek, hanem gyermekszobák is biztonságosan telepíthetik a fenyőajtókat, anélkül, hogy félni kellene a fiatal felhasználók egészsége ellen.

 • Sok fogyasztó választja ki a szilárd fenyőmodelleket, mivel tartósak és megbízhatóak. Egy ilyen természetes anyagból származó kiváló minőségű ajtó több évtizede szolgál majd a tulajdonosai számára, és nem okoz bajt. Ha a vászon megjelenése idővel enyhén romlott, akkor ezt a problémát könnyen helyre lehet állítani.
 • Azt is meg kell említeni, hogy a szilárd fenyőből készült ruhák kiváló meleg-, víz- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyeket nem sok modell képes megragadni. Természetesen csak az összes nemzetközi minőségi szabványnak megfelelően gyártott magas minőségű ajtó rendelkezik ilyen tulajdonságokkal.
 • A fenyőajtók másik fontos előnye a vonzó megjelenés. Hasonló formatervek sok belső térben harmonikusak, frissítik és kényelmesebbé teszik őket.
 • A tömör fenyőből készült ajtók szervesan kiegészítik számos belső teret. A legfontosabb az, hogy a megfelelő árnyalatú termékeket válasszuk. Ezenkívül ez a természetes anyag könnyen feldolgozható, így ma a piacon faragványokkal díszített, gyönyörű faragványok találhatók.
 • Az ilyen nagy előnyök listája ellenére a fenyőajtók nem drágák. Az ilyen termékek meglehetősen ésszerű ára annak köszönhető, hogy maga a fenyő nem ritka nyersanyag, és nem vonatkozik az értékes faanyagokra.

Természetesen a szilárd fenyőajtóknak vannak hátrányai:

 • A hőmérséklet változások és a levegő magas páratartalma hatására az ilyen vászonok vonzó megjelenését elveszíthetik. Ezenkívül az ilyen körülmények között a fenyőajtók képesek megduzzadni és megrepedni.Ezek a hibák azonban elkerülhetők, ha ragasztott fát használnak tömörfa helyett a termék gyártási szakaszában.
 • Sok vásárló hozzáteszi a mínuszoknak, hogy a természetes fenyő ajtaja rendszeresen karbantartható. Az első néhány év elég lesz ahhoz, hogy a ruhát puha, nedves ruhával törölje le, de hosszú idő után a modell helyreállításához kell fordulnia. Ha minden évben festeni szeretné az ajtókat és lakolni őket, akkor egy ilyen jelentős rétegezés egyszerűen elronthatja őket.
 • Vászon vásárlása szilárd fenyőből, figyelembe kell vennie azt a tényt, hogy a legtöbb természetes fából készült modellhez hasonlóan gondos hozzáállás szükséges. A mechanikai károsodás nyomai könnyen maradnak az ilyen termékek felületén, és túlságosan nehéz vagy lehetetlen megszabadulni tőlük.

típusok

Számos fajta fenyőajtó van a piacon. Ezek a modellek funkcionális jellemzőik és átalakítási módszereik szerint:

 • Swing. Az ilyen lehetőségek a leggyakoribbak. Csak egy vagy két irányban nyithatók. A swing lapok nem csak belső, hanem külső is. Továbbá, a szárny süket vagy üvegbetétet is tartalmazhat (átlátszó vagy matt). Különösen érdekes és elegáns megjelenésű faragványokkal díszített példányok.

Az ilyen opcióknál ajánlott, ha elegendő szabad hely van a lakásban, mert a nyitás / zárás idején a hintaágy elég sok helyet foglal el.

 • Csúszott. Az ilyen modern szerkezetekben lévő vászonok mindkét irányban nyithatók. Ezért az irodaházakban vagy a nagy bevásárlóközpontokban gyakran használnak csúszórendszereket. A legtöbb tervező azt javasolja, hogy az otthoni belső tereket csúszó üveglapokkal díszítse.
 • Összecsukható. Az ilyen típusú konstrukciók ideálisak az otthoni szerény hely megtakarításához. Nemcsak tágas, hanem keskeny ajtón is telepíthetők. Ezen opciók megnyitásának / bezárásának elvei a két vagy több funkcionális részlet felhasználásával történő hajtás és kibontás képességén alapulnak.

A gyönyörű fenyőajtók a következő jellemzőkkel oszthatók meg:

 • Ha a szelepek számából indulunk ki, akkor minden modell egy-egy padlóra osztható, kétszer és fél fele. A festmények száma közvetlenül függ az ajtó méretétől.
 • Mint minden más, a fenyves ajtók lakó- és közterületekre is feloszthatók. Vannak speciális termékek, amelyek további funkciókkal rendelkeznek. Néhányan például tűzoltó tulajdonságokkal rendelkeznek, míg mások megbízhatóan védettek a golyóktól és a sztrájkoktól.
 • A modern piacon különböző faanyagok is vannak, amelyek különböző fokú nedvességállósággal rendelkeznek. Lehetőségek vannak a megnövekedett és normál vízállóságra.
 • A fenyőajtók színenként eltérőek. Gyönyörű fekete, sárga, piros, barna, fehér és más vonzó színek lehetnek. Szintén a piacon nem az utolsó helyet a festetlen példányok foglalják el, ami a fenyőmaszk természetes árnyalatát és természetes mintáját mutatja be.
 • A természetes fenyőből készült ajtók süket és üvegezettek. A csiszolt vagy tiszta üvegbetétekkel kiegészített változatok ideálisak ahhoz, hogy több fényt hozzanak a szobába. Egy ilyen egyszerű technikával egy tágasabb és nagyobb szoba hatását hozhatja létre. Süket vászonok alkalmasak egy szoba izolálására.

Az ilyen kiváló minőségű és környezetbarát faszerkezetek panelre és panelre is fel vannak osztva:

 • kazettás A modellek dekoratív panelek, gyönyörű kerettel.
 • panelboard Az opciók mindkét oldalról fával bélelt keretből állnak.

A közelmúltban a csiszolt vászonok nagyon népszerűvé váltak. A tervezők azonban csak a klasszikus stílusban tervezett belső terek esetében ajánlják az ilyen opciók megvásárlását.

méret

Jelenleg egy tetszőleges méretű ajtót lehet felvenni bármilyen méretű házhoz. A szabványos belső ajtók legnagyobb magassága 2010-2030 mm. A vásznok szélessége a nyílás szélességétől függően teljesen tetszőleges lehet.

A bejárati ajtó nyílásának standard magassága 2070-2370 mm-re van beállítva.

Ami a szélességet illeti, akkor a számának legalább 900-910 mm-nek kell lennie. Nem szabványos nyílásoknál ajánlott vásznat vásárolni rendelésre. Szerencsére ma sok cég kínál ezt a szolgáltatást.

szín

A természetes szilárd fenyőfesték különböző színekkel festhető, amelyek szerves stílusban néznek ki bizonyos stilisztikai orientációk belső terében:

 • A klasszikus fehér vászon. Nyugodt kialakításúak. Az ilyen opciók különböző beállításokban telepíthetők, akár klasszikus, akár együttesen, high-tech stílusban.
 • Az eredeti megjelenésnek fekete fenyőajtója van. Azonban nem ajánlott őket sötét és komor együttesekbe telepíteni, különben a szoba képe túlságosan homályos lesz.
 • Sok fogyasztó ma a tölgy vagy a wenge nemes árnyalatait részesíti előnyben. Az ilyen jó minőségű opciók segítségével kiemelheti az otthoni fényességet.
 • A belső térben egyszerű, festetlen modelleket is használhat. Például a természetes Altaj fenyő termékei a természetes textúrának és a természetes nyomtatásnak köszönhetően a belső melegséget és kényelmet biztosítják.

Anyagok - ami jobb: égerből vagy fenyőből?

Sok vásárló, aki minőségi és gyönyörű ajtót választott, nehéz választás a fenyő és az éger között:

 • Ami a szilárd égereket illeti, sűrű és rugalmas szerkezetű. Az éger kiváló hang- és hőszigeteléssel is büszkélkedhet. Az ilyen szerkezetek félelem nélkül is telepíthetők magas páratartalmú helyiségekben is. Ezen kívül az éger könnyen feldolgozható, könnyen díszíthető. Idővel azonban ezek az ajtók elvesztik vonzerejüket és helyreállítást igényelnek.
 • A fenyő a pozitív tulajdonságok teljes skálája ellenére képes nedvesség felszívására, így nem használható magas páratartalmú helyiségekben. Ez a jellemző a fő különbség a fenyő és az éger között, amely nem szembesül ilyen problémákkal.

tervezés

Szép és kiváló minőségű, szilárd fenyőből készült ajtók harmonikusak a különböző stílusok belső terében.

Részletesen vegye figyelembe az egyik vagy másik irányba tartozó termékek jellemzőit:

 • Készült vászon klasszikus stílusban, elegáns tömörség, formák szigorúsága és az arányok helyes kiszámítása. Az ilyen modellek fő célja, hogy hangsúlyozzák az otthon tulajdonosainak jó ízét és nemességét. A klasszikus stílusú belső terek esetében ajánlatos olyan termékeket kiválasztani, amelyek árnyalatúak, amelyek az anyag természetes eredetét hangsúlyozzák.

Ami a dekoratív kiegészítőket illeti, az ilyen ajtók ólomüveg vagy faragott elemekkel díszíthetők.

 • A nyugodt és hangulatos színeknek köszönhetően ma a francia stílus nagyon népszerű. Provence. Ez az irányzat biztosítja a természetes és kiváló minőségű anyagok belsejében való jelenlétet, így az ilyen együttesben lévő fenyőajtó nagyon organikus lesz.

A legjobb, ha pasztell színeket választunk. A Provence-i együttesben egy durva modell, amely antik stílusú, jól néz ki.

 • Ha az otthont rusztikus stílusban díszítik vidéki zeneaz ajtólapot a lehető legegyszerűbbnek kell választani. Az ilyen együttesekben harmonikusan, a gyengén kezelt felület utánzása, például távoli csomók nyomai, a színtelen opciók fognak kinézni.Ezek a példányok szokatlanok, de tökéletesen illeszkednek a rusztikus bútorokba.
 • Egy másik népszerű célpont japán stílusban. Ilyen környezetben az elegáns és nem szabványos formatervezési minták, amelyek nem sok helyet foglalnak el a szobában, a legmegfelelőbbek. A japán kulcsú tolóajtók a rendelkezésre álló helyet külön zónákra oszthatják. A belső tér gyönyörű stílusának hangsúlyozásához sötétbarna, bordó vagy cseresznye árnyalatú luxus festményeket kell használni.
 • Art Nouveau harmonikusnak tűnnek a furnérozott vagy művészi kovácsolással díszített fenyőajtók. Ilyen együttesek esetében a leginkább elegáns, elegáns és elegáns részletek díszítik. Az ilyen modellek segítségével hangsúlyozhatja az otthon fényes egyéniségét.
 • Modern stílusban high tech A tömör fenyőből készült ajtók is vonzónak tűnnek. Ilyen együttesek esetében kívánatos a legegyszerűbb és tömörebb formájú vászonokat választani. Lehetnek átlátszatlan és fényes felületük is. A high-tech stílusban érdekes lesz a modellek üveglapokkal (fagyos vagy átlátszó) vagy műanyag alkatrészekkel.
 • Szigorú és gazdag stílus Empire úgy tervezték, hogy hangsúlyozza a belső luxust. Egy ilyen bonyolult együttesnek egy fából készült szárny szimmetrikus formát kell vásárolnia. Jobb, ha a szilárd fenyő tömb modelljét választjuk. A Birodalom belsejében a csodálatos példányokat tükrök, arany és faragványok díszítik. Sok tervező javasolja az ilyen együttesekben bronz részletekkel rendelkező ajtók használatát.

Hogyan válasszuk ki?

A fenyőajtók kiválasztásakor figyeljen a következő árnyalatokra:

 • A felületüknek tökéletes állapotban kell lennie: nem lehet csomó, szilánkok és egyéb hibák. A feldolgozatlan modelleket nem kell megvásárolni, mivel Önnek saját táplálkozásra van szüksége.
 • Ha nem egy helyiséget választ, hanem egy bejárati modellt, akkor jobb, ha egy szigetelt verziót vásárol, hogy az utcai hideg ne kerüljön a lakásba.
 • Lépjen kapcsolatba a bevált és jól ismert gyártókkal, hogy ne botladozzon a nem természetes anyagokból készült rossz minőségű árukra.
 • Ne felejtsük el a belső harmóniát. Ehhez meg kell vásárolni olyan festményeket, amelyek a szín és a stílus helyzetéhez illeszkednek.

Lehetőségek a belső térben

A folyosón fehér, tömör fenyőből készült ajtók telepíthetők, amelyek falai barna árnyalatú tapétával vagy gipszel vannak díszítve. Például egy vonzó és „meleg” tér fog kinézni, amelyben a fehér színű borítólapok, amelyek üveglapokkal vannak ellátva, a kávéfalak és a padló falai között, tejes laminátummal béleltek ki.

A lakonikus fehér ajtó, amely nem tartalmaz dekoratív elemeket és üvegbetéteket, organikusan fog kinézni egy semleges színekkel rendelkező szobában. Például lehet, hogy szürke háttérkép és krémes padló, padlóburkolattal. Helyezzen be bézs színű bőr kanapét, egy barna fa szekrényt egy ilyen területre, és díszítse a falakat sötét és fehér keretekkel díszített nagy festményekkel.

Az elegáns, sötét csokoládé vászonok fehér falakkal és fényes felületű, hasonló padlóval rendelkeznek. A kontraszt hígításához a szobában különböző elemeket (kanapé, fotel vagy kanapé) kell elhelyezni. Ilyen körülmények között is kellemes lesz belsejében fémdarabokat nézni.

A barna fenyőajtó tömör fenyőből készülhet egy szobában, amely tejfalakkal és természetes fát szimuláló laminált padlóval rendelkezik. Adjunk hozzá egy téglalap alakú üvegárnyalattal ellátott magasfém padlólámpákat, bézs színű bőr kanapéval, melyben foltos hátsó és falfestmények fekete keretben vannak.Így egy hangulatos, de kontrasztos belső teret hoz létre modern módon.

Ha meg szeretné tanulni, hogyan készítsünk egyszerű belső ajtókat tömör fából, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba