Utcai tolóajtók

Az utcai tolóajtók, mint egy privát területek telepítési objektuma, egyre népszerűbbé válnak. Bizonyos keresletnek köszönhető, hogy az ilyen szerkezetek nemcsak a szép megjelenésük, hanem a különböző deformációs típusokkal szembeni optimális ellenállásuk miatt is megkülönböztethetők, amelyek gyakran a hőmérsékletcsökkenés vagy a páratartalom-változás hatására jelentkeznek.

Előnyök és hátrányok

A belépő csúszórendszerek jelenleg a valódi trend, a divat csípése. Láthatók üzletekben, bankokban, kórházakban, bevásárlóközpontok bejáratánál és magánházaknál, házaknál.

A szkeptikusokkal ellentétben, hogy a csúszószerkezetek nem tudják elvégezni a fő funkciójukat - hogy megvédjék a helyiségeket az illetéktelen személyek nem kívánt behatolásától, a modern belépő termékek hihetetlenül tartósak és megbízhatóak.

A külső csúszóruháknak számos előnye van:

 • modern, szép design;
 • szilárdság;
 • a tér hatékony felhasználása;
 • alkalmassága;
 • bármilyen méretű nyílások bezárásának lehetősége;
 • kényelmes bejárat az emberek számára;
 • tűzbiztonság;
 • tartósság;
 • könnyű használat;
 • kiváló hangszigetelő és hőszigetelő képességek;
 • könnyű kezelhetőség.

A bejárati ajtók gyártásához használt alapanyagtól függően a kültéri behúzható vászonoknak bizonyos hátrányai vannak.

A műanyag elégtelen szigetelést biztosít, azonban ez a pont gyorsan eltávolítható gumi tömítéssel.

A második hátrány az anyag természetellenes eredete. Bár ez az árnyalat nem játszik szerepet az utcai ajtóknál, mivel a műanyagot széles körben használják az élelmiszertermékek tárolására és a játékok gyerekeknek való gyártására.

A fém ajtók a korróziós folyamatok negatív hatásai alá tartoznak, és a plexi ajtók nem adnak biztonságérzetet, mert 100% -os láthatóságuk van.

Minden ajtótípusnak van hátránya, amelyet figyelembe kell venni a termék megvásárlása előtt.

tervezés

A visszahúzható bejárati panelek olyan típusú építmények, amelyekben a szárnyak a falhoz párhuzamosan nyílnak / zárnak. Ezek típusokra vannak osztva:

 • Roller. A fő előny - vonzó megjelenés és könnyű telepítés (a kívülállók segítsége nélkül is elhelyezhető). A szerkezet a falra van rögzítve, ami problémákat okozhat a hang- és hőszigeteléssel kapcsolatban, mivel a fal és az ajtólap között szakadék van, ami miatt az ajtó a vezetők mentén vezet.
 • Kazettát. A munka útján gyakorlatilag nem térnek el a korábbi verziótól. A különbség abban rejlik, hogy minden mozgó alkatrész és a rendszer vászonja rejtve van a kazettában. Ez a kialakítás szorosan csatlakozik a falhoz vagy annak mentén. A kazetta mechanizmusának köszönhetően az ajtók szorosan záródnak, így elkerülhetőek a görgős rendszerben rejlő kellemetlen pillanatok. Csak a szakértők vesznek részt a kazetta felépítésében - lehetetlen egy ilyen ajtót egy tapasztalatlan személyre felhelyezni.

Ennek a terméknek az egyetlen hátránya a magas költség, bár ez a szempont számos előnnyel jár.

 • „A könyv” - a terméket két azonos szárny képviseli, amelyek egy könyvet hajtogatnak.
 • „Harmonika” - néhány ruhát, egy harmonika működésében összecsukható.

Az utolsó két lehetőség akkor megfelelő, ha az ajtó nagy, és a közeli falak keskenyek, vagyis nincs „extra” hely a szárny mozgatásához.

A csúszó ruhák teljes készlete egy kendő, a nyitási és rögzítési mechanizmus, a tartozékok.

típusok

A csúszó rendszerek fő részét üvegmodellek képviselik. Eközben fémszerkezetek vannak az építőanyag-piacon. Kinyitáskor egy speciálisan kijelölt nyílásban távolítják el őket, ami lehetővé teszi a felfüggesztett alumínium termékek multifunkcionális működését és a lehető legegyszerűbb. Az ilyen szerkezeteket leggyakrabban magántulajdonban lévő telepítésekre választják (vidéki házak, nyaralók).

A műanyagból készült üvegajtók hideg vagy meleg profilból készülhetnek. Az első lehetőség ideális villák számára, ahol a tulajdonosok csak az év melegebb hónapjaiban pihenhetnek. Jobb, ha meleg lakást használnak lakóépületekben, amikor fontos, hogy a lehető legtöbb hőt tartsuk a szobában. Az ilyen ajtók még télen sem fognak behatolni, szorosan záródnak és tökéletesen megtartják a hőt. Emellett a meleg profil kiváló zajszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Sok vásárló biztos abban, hogy a csúszó rendszerek üvege csak átlátszó üvegeket használ, azonban a modern gyártók gondoskodtak arról, hogy ügyfeleik választhassanak. A bejárati rendszerek üvege lehet átlátszatlan, sötét és különböző modulációk.

A tolóajtók gyártásához a következő típusú üvegeket használják:

 • Edzett. Nagyon praktikus üveg, mivel ellenáll a legnagyobb hőmérséklet-csökkenésnek.
 • Laminált. Biztonságos és megbízható üveg, gyakran építési munkákhoz.
 • Megerősített. Belül van egy fém háló, amely az anyagot sokkal ellenállóbbá teszi a külső mechanikai feszültségre, mint az előző két lehetőség.
 • Akril. A legkönnyebb üveg, bár nagyon praktikus. A fő előny egy széles körű. Ez a fajta üveg bármilyen színben és színben rendelhető.
 • Üvegszálas kompozit. Az anyag hasonló az acélhoz. Az üvegszálas ajtók még a legigényesebb ügyfeleknek is megfelelnek, akiknek nagy méretű szerkezetet kell telepíteniük. Az anyag összetétele üvegszál és poliészter gyanták, így az anyag ajtói tartósak, könnyűek és kiváló minőségűek.

bejegyzés

A modern gyártású tolóajtók kitűnő kialakításúak, különösen kültéri üvegmodellek. A keményített anyag minden szempontból nagyon tartós, megbízható és biztonságos. Különböző üvegtermékek készítése. Az üveg lehet színes vagy átlátszó, átlátszatlan, díszített vagy ólomüveg. A festett üvegmodellek különösen lenyűgözőek a nagy tömegek (galériák, kiállítások, stb.) Helyén.

A modern vásárló számos lehetőséget kínált a csúszó rendszerek tervezéséhez minden ízlés és kívánság érdekében. Az utcára történő telepítéshez azonban a legtöbb esetben átlátható vagy matt üvegezéssel vásárolnak termékeket. A kültéri csúszó üvegajtók sínekre vannak szerelve, és egy kerekes kocsi segítségével mozognak.

Az ilyen ajtók helyet takarítanak meg, hagyják, hogy a nap sugarai jól haladjanak, világos és hangulatos légkört teremtsenek a szobában.

Költsége

A csúszó utcai ajtók ára minden esetben más, és sok összetevőt vesz figyelembe.

Az árképzést befolyásoló fő kritériumok:

 • a szerkezet méretei;
 • az alkalmazott üveg típusa;
 • a regisztráció módja;
 • hardvergyártó;
 • mechanizmusok rendszere (automatizált vagy nem);
 • a tartozékok elérhetősége.

A csúszó szerkezetek és a tolóajtók különféle megnyitási módjainak bemutatása, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba