A 4 szobás lakás tervezésének jellemzői

A 4 szobás lakás tervezésének jellemzői

A kialakult sztereotípiákkal ellentétben egy nagy család hazánkban nem ritka. Három gyermek, egy kutya és egy akvárium az egész falon meglehetősen nehéz elhelyezni egy kis méretű "Hruscsovban" két szomszédos szobával, ami azt jelenti, hogy itt az ideje, hogy konstruktív döntést hozzunk. A négy szobás lakás vásárlása nemcsak sok mindennapi problémát old meg, hanem kényelmes és hangulatos légkört biztosít minden családtagnak. Felhívjuk figyelmét a legfontosabb kritériumokra, amelyeket figyelembe kell venni a 4 szobás apartman kiválasztásakor.

elrendezés

Két alapelv létezik, amelyek után a lakás megvásárlásakor a legjobb választás.

Első pillantásra egymást kölcsönösen kizárhatják.

  • A nappaliknak a lehető leginkább elkülönítettnek kell lenniük;
  • a lakás teljes helyének a lehető legszabadabbnak és kényelmesebbnek kell lennie.

A mai napig az ingatlanpiacnak számos alapvető lehetősége van a négy nappalival rendelkező apartmanok tervezéséhez.

A legelőnyösebbek a jobb tervezés típusai, amelyekben (minimum) 3 hálószoba egymástól elszigetelt, és az összekötő összeköttetés egy tágas terem, ahonnan a szobákhoz, konyhához és háztartási helyiségekhez (ha vannak ilyenek) való hozzáférés biztosított.

A modern, modern tervezésű apartmanok elsősorban a hálószobák, amelyek mérete és elhelyezkedése lehetővé teszi a családtagok legkényelmesebb életét. Ugyanakkor az egyik szoba általában nagyobb, mint a többiek: leggyakrabban a szülők hálószobája vagy a nappali. Egy négyszobás lakásban mindegyiknek nemcsak saját sarka van, hanem gyakrabban a saját szobája is, amelyet a személyes ízlés alapján lehet rendezni.

A többszobás apartman alapja egy nagy, tágas terem, amely ingyenes hozzáférést biztosít a nappalihoz és a konyhához, és lehetővé teszi a szükséges bútorok és háztartási cikkek kényelmét és logikáját.

Bizonyos esetekben a csarnok lehet egy nappali vagy egy nappali, ha egy nagyon nagy családról beszélünk.

Nem szabad elfelejtenünk a WC-t és a fürdőszobát. A jobb tervezésű apartmanokban általában 2 toalett van, melyek közül az egyiket a fürdőszobával kombinálják. Nagyon kényelmes, különösen reggel, amikor az egész család munkába, iskolába vagy óvodába megy, ugye?

A fentiek alapján az alábbi következtetéseket vonhatjuk le:

  • 4 szobás apartman egy kényelmes, elszigetelt hálószoba és egy tágas terem, amely közvetlen hozzáférést biztosít a nappalihoz;
  • a konyhának nem kell nagy méretűnek lennie, de 1-2 erkéllyel vagy loggiával együtt jó lesz hozzá;
  • 2 WC-szoba jobb, mint egy.

Új vagy másodlagos piac?

Jelenleg nincs végleges válasz erre a kérdésre. Egyrészt a modern lakóépületekben lévő lakások gyakran nagyobbak, mint a másodlagos piacon. Másrészt a legalább egy tulajdonos megváltozott lakhatása másodlagosvá válhat, ami azt jelenti, hogy egy megfelelő négy szobás apartmant lehet megvásárolni egy 2-3 évvel ezelőtt épített házban, mert a ház tulajdonosa úgy döntött, például , menj állandó külföldi tartózkodásra.

Ugyanakkor a szovjet időkben épült téglaházban nem feltétlenül kell kis méretű lakások: 4 szoba nagy konyhával, külön fürdőszobával és két nagy erkéllyel egyáltalán nem ritka a másodlagos lakáspiacon.

Meg kell értened egy egyszerű dolgot: a lakás elrendezésének teljesen meg kell felelnie a vevőnek, mivel ez komoly vásárlás sok éven át, ha nem életre.

Ezért a ház építésének éve nem olyan fontos, mint a belső és külső állapota. Ha elégedett az elrendezéssel, a kommunikáció állapotával és a földrajzi elhelyezkedéssel, akkor a ház kora nem lehet kínos.

A másodlagos lakásoknak olyan hátrányai vannak, mint a lakás általános nem kielégítő állapota (a javítás hiánya), vagy a felújítás, amely részben vagy teljesen nem felel meg a potenciális vásárlóknak. A másodlagos piac azonban nagy volumenű: választhatja magának a jó állapotú apartmanok lehetőségeit, és ezek költsége majdnem azonos az új épületekkel.

A stalinista házakban és a modern lakóépületekben nagyobb, jobb tervezésű apartmanok találhatók. A kommunikáció általános állapota és a fejlett infrastruktúra elérhetősége nem közvetlenül kapcsolódik a lakóépület típusához és korához. Következtetés: az új épületek vagy másodlagos lakások kiválasztása nem alapvető.

Kis konyha: előnyök és hátrányok

Nagyon gyakran a konyhai terület kulcsfontosságú tényező az adott lakás megvásárlásakor. A kis méretű tervezésnél, ahol minden négyzetcentiméter drága, a konyhai terület alapvető fontosságú. A modern, négy szobás lakásból készült felvételek azonban gyakran figyelmen kívül hagyják a konyha méretét, így ez a szoba fő funkciója: főzés, étel és ételek tárolása.

A nagy szobákkal rendelkező apartmanokban a konyha inkább leányvállalat, háztartási helyiség, mint egy teljes értékű nappali, amelyben az egész család összegyűlik az esti órákban.

A négy szobás lakások pártjainak vagy családi összejöveteleinek tökéletesen alkalmas a nappali. Általában ez a legnagyobb nappali terület.

Azok számára, akik inkább a nagy konyhai felvételeket kedvelik, jó hír: a modern, többszobás apartmanokban a konyhát gyakran kombinálják egy étkezővel, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen étkezzen egy nagy barátságos társaságban. Az ilyen lakásokban az étkező egyben nappali, és játszószobát is szolgálhat a gyermekek számára. Magából a konyhából az ebédlő áttetsző partícióval vagy teljes ajtóval választható el.

Négy szobás apartmanok is rendelkezésre állnak, ahol a konyhát tágas erkély vagy loggia egészíti ki. Ez nagyon kényelmes: egy nagy családban gyakran nem elegendő egy hűtőszekrénnyel üzletelni, a konyhabútor pedig több mint 2-3 főt igényel.

Ilyen esetekben a terhelés egy részét (és jelentős) a loggia veszi igénybe, ahol a második hűtőszekrény, az anyai fitnesz edző, az apa szerszámai és a gyermekjátékok is sikeresen elférnek. Ráadásul a loggia vagy az erkély jelenléte részben, ha nem teljesen, megszünteti a kis méretű konyha problémáját.

Döntünk

A négy szobás apartman kiváló választás egy nagy és barátságos család számára, készen áll arra, hogy pénzügyi kényelmet és jólétet biztosítson. Ha kétségbe vonja, milyen típusú házat szeretne - tégla vagy panel, akkor biztosan nem tette meg a helyes választást a jövőbeni apartmanok számát illetően, mivel egy nagy terület nagyszerű lehetőség.

Ha nem engedhet meg magának egy jobb szobával rendelkező négy szobás apartmant, és eredetileg más tervet kapott, a másodlagos lakáspiac bemutatásra kerül, beleértve a kis méretű, négy nappalival ellátott lehetőségeket is.és egy nagy családhoz tartozó hálószobák száma mindig prioritás.

Csak az előnyök és hátrányok mérlegelése, a kétségek eldobása és az új hangulatos családi fészek megvásárlása mellett döntenek.

A négy szobás apartman a legjobb megoldás azok számára, akik hozzászoktak a tágas és világos lakóterekhez, és értékelik a személyes teret. Ebben az esetben nincs szükség arra, hogy sok gyermek legyen egy négyszobás lakásban való tartózkodás érdekében. Az egyik szoba könnyen felszerelhető játékkal vagy könyvtárral. Gyakran az egyik szobában mini-edzőterem vagy kombinált nappali áll rendelkezésre.

A választás csak az Ön számára, és nagyon egyszerűvé teszi. A modern lakáspiac számos lehetőséget kínál, amelyek közül a legjobbat megtalálhatja. A legfontosabb, hogy megértsük, hogy a 4 szobás lakás tér és kényelem, személyes tér és egy nagy családhoz tartozó ház. Ez nemcsak az, hogy kényelmesen éljen egy ilyen területen, hanem a vendégek fogadására is. És ez tényleg a helyes választás.

Mennyire érdekes a 4 szobás lakás felszerelése, tanuljon a következő videóból.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba