Művészi vakolat falakhoz: az alkalmazás tulajdonságai és jellemzői

A falak hagyományos kialakításának számos alternatívája van. Az egyik művészi vakolat. Ennek köszönhetően egyedülálló bevonatot hozhat létre.

Különleges jellemzők

Az ókori Egyiptomban először előállították a művészi vakolattal ellátott falak speciális összetételét, és a fáraók sírjainak díszítésére használták. A művészi vakolat összetétele krétát és ragasztót tartalmazott.

Ez a fajta bevonat nemcsak dekoratív funkciót hordozott, hanem jól rejtett durva varratokat és a falak szabálytalanságait is.

A művészi vakolat használata, mint külön művészeti típus, a háromdimenziós formák megvalósítása a falakon. Az anyag textúrája egy sűrű, rugalmas szerkezet, amely a különböző hatások illúzióját hozza létre. A vakolatnak köszönhetően geometriai mintákat, történelmi motívumokat és absztrakt képeket készítettek.

Egy igazi művész egy szép és eredeti darabot hozhat létre dekoratív vakolattal. A rajzot helyettesítheti egy falfestmény, nevezetesen nedves anyag. Ez önmagában egy kész munka, amely egy speciálisan elkészített bázist fed le.

A velencei stílus kedvező fényben történő bemutatása. Vizuálisan összehasonlítható a márvány falával, és úgy néz ki, mint egy stílusos kép a mély ókorban. A dekoratív művészeti vakolat eredeti stilistikával rendelkezik, és tökéletesen díszíti a szobákat.

tulajdonságok

Ennek a dekoratív anyagnak a tulajdonságai csodálatosak. Ez az ügy vonzza mind az esztétikai szempontból, mind a kényelmi oldalról alkalmazásának szempontjából:

 • A tisztítás során nem lehet aggódni a vakolat minősége miatt. A vízlepergető szerkezet miatt tisztítószerek használata engedélyezett.
 • Egy másik előny az ultraibolya ellenállás. Az anyag színének megjelenése nem veszíti el a telítettségét.
 • Képes álmodni, nevezetesen lenyűgöző textúrájú falképek létrehozása.
 • A magas fagyállóság megakadályozza a hideg évszak problémáit.
 • A rugalmasság, az erő és a rugalmasság hosszú ideig megőrzi a művészi vakolat felszínét.
 • Az anyag környezetbarát jellege teljesen veszélytelen a külvilág számára.

típusok

A velencei vakolat marmor utánzatot hoz létre. A fényes megjelenés tökéletesen kombinálható az olyan tárgyakkal, mint a nacre, az arany és az ezüst. Az alkalmazás technológia magában foglalja a 3-12 réteg beépítését, amelyek mindegyikét meg kell szárítani a következő alkalmazás előtt.

 • Texturált vakolat. A megkönnyebbülés megkülönbözteti azt a teljes felületen vagy egy részen. Amikor egy réteg szárad, másokat alkalmazunk. A megkönnyebbülés mintájának szakembernek kell lennie. Ráadásul a lehetőségek mennyisége korlátlan és a szakembertől függ.
 • Szerkezeti dekoratív vakolat Nagy hasonló betétekkel készül. A kéreg bogár az egyik leggyakoribb vakolat típusa. Gyakran használják a homlokzatok és a tároló helyiségek tervezéséhez. A művészi vakolást speciálisan elkészített simítóval végezzük. A mesternek hozzá kell igazítania a felületet a zárványok vastagságával.
 • Egy másik típusú művészi vakolat - állományok. A keverék különböző, nem teljesen gömb alakú részecskéket tartalmaz, amelyek gyártási szinten festettek. Az állományokat meglehetősen eredeti módon kell alkalmazni. Kezdetben ragasztóanyagot alkalmazunk a falra, majd az állományokat „eldobják”.Ezen felül a felületre anyagot helyezünk védelemre.

A dekoratív vakolat alapjai

A művészeti vakolat önállóan kivitelezhető. A legfontosabb dolog annak biztosítása, hogy a befejezés minden szakaszának sorrendje figyelhető meg.

A célok eléréséhez az alábbi eszközöket kell felvenni:

 • zuhanás és szint;
 • reszelő;
 • spatulák;
 • szabály és simító;
 • speciális eszköz a megkönnyebbülés alkalmazására.

A munka több szakaszból áll.

 • Meg kell határozni az ábrát, és fel kell készítenie a szükséges eszközöket. Munkavégzéskor mindig legyen egy megkönnyebbüléses minta, hogy pontosan megismételje az összes kontúrot.
 • Elkezdjük előkészíteni a felületet. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg a régi anyag falát, illessze a durva és alapozza meg őket.
 • Az első vakolatréteg a szárított falon fekszik. Ez lesz a befejező réteg alkalmazásának alapja. Szükséges az eredetileg alkalmazott anyag kiszárítása, és a felület újbóli előkészítése.
 • Amikor a talaj teljesen száraz, a végső réteget felvisszük. Ezzel a megkönnyebbülés alakul ki. Számos alkalmazásban a vakolat egy részét homogén tömegbe öntjük, és texturált bemélyedéseket hagyunk benne. Ez a technológia lehetővé teszi az egyszerű megkönnyebbülést, hogy eredeti és érdekesebbé váljon.
 • Színező. Az anyagnak megfelelően választja ki a színezés kívánt módját. A festéknek kiemelnie kell a dekoratív bevonat luxust.

A falak művészi vakolattal történő díszítése szigorúan betartja a telepítési szabályokat. Független innovációk bevezetése a domborított gyártás technológiájában rossz hatással lesz az eredményre. Kiváló minőségű dekoratív művészi bevonat készítése egy napig tart. Ez nem így van, ha sietni kell. A legfontosabb dolog - minden réteg alapos szárítása.

Hogyan díszíthetjük a falat dekoratív vakolattal, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba