Velencei vakolat belsőépítészetben

A falak dekoratív befejező anyagának megválasztása bármilyen javítás során fontos. A velencei vakolat segít, hogy divatos, elegáns és fényűző legyen belsejében. Ez a bevonat mindig releváns és bármilyen színben kivitelezhető.

Jellemzők

A velencei vakolat textúrája, a színes reprodukció márványra emlékeztet. A keverék alapja a kőpor, amely ezt a hatást eredményezi. A frakciók méretétől függően a végeredmény változik. A kőből a következő típusok kerülnek felhasználásra: gránit, kvarc, márvány, onyx, malachit, mészkő. De gyakrabban, mint nem fajta, hanem különböző keveréke.

Korábban a hidratált mészet kötőanyagként használták, de a modern technológiáknak köszönhetően megváltozott a kompozíció: az akrilgyanták és a polimerek kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, ugyanakkor biztonságosak az emberi egészségre.

Ahhoz, hogy a keveréket a szükséges árnyalat adja, hozzáadjuk a pigmenteket. Ezek lehetnek szerves és szervetlen anyagok. A kívánt szín mellett a pigment megvédi a kész felületet a kiégésektől és egyéb külső hatásoktól. A fal felületének vakolását követően védő viaszgal kezelik, amely rugalmasságot biztosít a bevonatnak, és visszaszorítja a port.

A velencei dekoráció csak belső használatra szolgál. Gyengéd anyag nem keletkezik agresszív környezetre, hőmérséklet-változásokra és magas páratartalomra. A szükséges mikroklíma egy nappali, egy hálószoba, egy étkező, egy folyosó vagy egy hall. A fürdőszoba és a konyhai kötény ilyen anyagot nem szabad használni.

A velencei vakolat előnyei:

 • vízállóság;
 • jó ragasztó tulajdonságokkal rendelkezik;
 • tartósság: élettartam - legfeljebb 15 év;
 • tolerálja az enyhe tisztítószereket;
 • nem tapad, nem más, mint a háttérkép;
 • kiküszöböli a varratok ellentmondását, mivel nincsenek;
 • olyan anyag, amely nem gyullad, és nem támogatja a tüzet;
 • környezetbarát anyag;
 • nem szaga;
 • a felület átfesthető vagy tapétával borítható, a vakolat dekoratív rétegének eltávolítása nélkül;
 • kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik, harmonikusan kombinálva bármilyen bútorokkal és stílussal.

hátrányai:

 • gőzáteresztő képesség;
 • nem rendelkezik fagyállással;
 • rosszul tolerálja a hőmérséklet csökkenését;
 • a ház telepítésekor a felszínen repedés keletkezhet, amelyet nem lehet kijavítani;
 • drága anyagnak tekinthető;
 • megköveteli egy bizonyos készség mesterét.

Színtartomány

Kezdetben a falak ilyen befejező anyagát a márvány világos utánzásának szánták. Ezért a klasszikus lehetőségek az anyagon alapuló színmegoldások: szürke, fehér, smaragd, könnyű és gazdag barna.

Kis helyiségekben a velencei vakolat világos színű. Ez a szín bővíti a helyet, lehetővé teszi, hogy megcsodálja a közeli falú bevonatot

Világos, szokatlan színek, mint a csokoládé, lila, kék, sárga, narancs is nagyon fontosak. Ezek a falak tökéletesen illeszkednek a déli és az eklektikus belső terekbe. A színek kombinálhatók, átmeneteket hozhatnak létre, a fénytől függően játszhatnak. Érdekes megoldás lehet a panelek beillesztése a háttérképekből.

A színek mellett a velencei vakolat kiegészíti a gyöngyházat. A különböző színek gyöngyökkel kombinálva eltérő hatást biztosítanak. Néhány keveréknek erős ragyogása van, és néhánynak szép fénye van.

A velencei vakolatot rendszerint előre megrendelik, mivel az értékesítési szakember a kívánt színt egy adott egyedi megrendeléshez keveri. Természetesen vannak szabványos színsémák, de a kívánt eredmény elérése csak alapos színezés után lehetséges.

tervezés

A velencei vakolat alkalmazása során a falak felületén lévő keverék összetételétől függően változatos hatást fejt ki. Vannak olyan típusú gipszek, amelyek igényelnek és kiváló külső tulajdonságokkal rendelkeznek.

Trevignano

Ez a vakolat a prémium kategóriába tartozik. A falakon valóban luxusnak tűnik. A „Trevignano” textúrája nagyon pontosan megismétli a valódi márvány színét és színét. Ezenkívül a bevonat nem néz ki hidegnek, kellemes tapintású, bársonyos, kasmírra emlékeztető.

Ez a típusú bevonat vékony rétegben kerül a felületre., amely lehetővé teszi a márvány illúziójának létrehozását jellegzetes vénákkal és színhatásokkal. Ha a kész dekoratív felületet speciális viaszgal kezelik, akkor Trevignano díszítheti a fürdőszobát, de jobb, ha a zuhanyzóterületet vízállóbb anyaggal díszíti. Eladáskor 5 és 25 kg-os csomagolásban találhatók.

Veneto

A dekorációs anyag alkalmazása után a matt felület hatását hozza létre. Ez a tulajdonság a csiszolt márványban is megjelenik. Ez a típusú gipsz nagyon népszerű az alkalmazás egyszerűsége miatt, de ennek ellenére nagyon nemesnek tűnik. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a bevonatnak nincs fénye, úgy választják, hogy férfi és minimalista kialakítású. Gyakran megtalálható a belső terekben a tetőtér, a hi-tech stílusa. 25 kg-os kiszerelésben.

Marbella

Az ilyen típusú velencei vakolat Marokkóban gyökerezik. Az ilyen bevonatot nagy matt bársonyos vonások jellemzik, amelyek között a csillogó, fényes csíkok vékony patakokban terjednek. Ezt a típusú gipszet nem csak a fali díszítéshez használják, hanem mennyezetek, oszlopok, karniszok, fülkék díszítésére is használható. Ez az anyag nagy rugalmasságának köszönhető. Egy termékcsomag 7 kilogramm keveréket tartalmaz.

Encausto

Ez a vakolat komplex alkalmazási módszerrel rendelkezik, amely két szakaszból áll. Először az „Encausto Premiere” és az ásványi töltőanyag keverékét alkalmazzuk, amely texturált felületet hoz létre, majd a mészkő „Encausto” alapú befejező megoldást.

Ilyen nehéz alkalmazás miatt teljesen elképesztő hatás érhető el: csiszolt márvány szokatlan sugárzó foltokat kap. Az ezüstös árnyalatok nemesek, a szigorú, meleg és arany színek fényűzőek és drágák. Egy csomagban - 25 kg oldat.

Tierrafino

A Tierrafino gipszet azok közül választják ki, akik szeretik a luxust, akik otthon szeretnek a paloták belső terét. Egy ilyen keverék hasonlít a moire szövetre, aranyozott márványra vagy traventinre. Leírhatatlan szavakkal gyöngy túlcsordul.

A patinálás ilyen módszere, amely a bútoriparban a klasszikus csoportok létrehozásához szükséges, nem lehet kevésbé elegáns a falak és a mennyezet díszítésére.

A speciális alkalmazási technikáknak köszönhetően a Tierrafino vakolat hozza létre a népszerű és divatos „világtérkép” bevonó hatást. Van egy csomag a piacon, amely 7 kilogramm felhasználásra kész keveréket tartalmaz.

Imperiale

Gipsz, méltó paloták. A keverékbe kevert arany pigment lehetővé teszi a pompás luxusfalak elérését. A mintát több áttetsző rétegben alkalmazzák, ami lehetővé teszi, hogy ne csak elegáns, hanem bonyolult, kifinomult és csillogó márványrajzot készítsen, ami megerősíti, hogy a márvány egy „csillogó kő”. Egy csomagban 4 kilogramm kész keveréket.

A velencei vakolat nagyszámú lehetséges hatásának köszönhetően egyedülálló belső tereket hozhat létre, amelyek hosszú ideig szívesen látják majd a szemet, miközben releváns marad.A velencei nő jól kombinálva más szállodai anyagokkal, érdekes kombinációkat választhat, és bármilyen stílusú szobatervet hozhat létre.

A palota belső terében tiszta színek bevonata gyöngyház és arany pigment, kombinálva a természetes márvány, fa, matt fehér vakolt falak díszítésével.

A belső terekben loft stílusban, acél árnyalatok matt változatai harmonikusan átfedik a téglákkal és sok fém díszítéssel. Ez a választás a minimalista formatervezési minták esetében is fontos. Világos, friss, gazdag színek, arany csíkokkal nagyszerű megoldást jelentenek a keleti belső terek számára.

Melyiket választani?

A falak befejezőanyagának megválasztása mindenki számára egyedi. A velencei vakolat azonban hosszú távú befektetés, és nem is olcsó. Ezért szükséges a gondos megközelítés a kérdéssel.

Az első feladat az a helyiség meghatározása, ahol a bevonatot használni fogják. A velencei nagy, tágas szobákban, például a nappaliban jól néz ki. A csarnok a palota pompáját fogja megszerezni, ha az arany pigment részt vesz a keverékben, vagy a gyöngyházhatás jelen van. Természetesen a belső térnek meg kell felelnie. A középkori jelenetekkel, a térfogat kristálycsillárokkal, a lambrequins függönyökkel ellátott panel, a stukkóformázás tökéletesen illeszkedik egy ilyen nappaliba.

A modern formatervezéshez a hi-tech, a minimalizmus, a loft tökéletes illeszkedő vakolat matt hatású. A hűvös, pasztell színű, természetes árnyalatú márvány textúrája kiváló hátteret nyújt a belső terek kialakításához, ahol a fő feladat az ékezetek elhelyezése. A nagy vétel, mint ilyen, nagyon különleges. Annak érdekében, hogy ne terhelje túl a helyzetet, hogy a szemét lazítson, érdemes a tömör színek matt keverékét választani.

A konyhában a színek és a textúrák érdekes kombinációját hozhatja létre. Az étkezősarok megkülönböztethető, jobban megkönnyíti a telített, "ízletes" színű bevonatot, a többi falat kipárnázza, így a szemét levágja a munkadarabról. A konyhában fontos, hogy olyan viaszbevonatot használjunk, amely megvédi a felesleges nedvességet.

Egy semleges paletta alkalmas a csarnokokra, lehetőleg világos színekre, mivel gyakran ez a szoba nem fér hozzá a természetes fényhez. Bármilyen textúrát használhat, de nem szabad túlfizetnie az arany pigmentet és gyöngyházat - a fényhiány miatt a hatás elveszik, és a csarnok egy lakás vagy ház haladó területe.

A folyosón a falak gyakran szennyeződnek. A velencei vakolat mosható, de gyorsan elnyeli a szennyeződéseket, és elég nehéz lesz az eredeti megjelenéshez, különösen akkor, ha a textúra porózus és bársonyos. Az első dolog, amit tehetünk, válasszon egy sötét pigmentet és egy sima felületet, a második pedig a vakolat vízszintes összeállításának módját, például falburkolatokkal, fa vagy műanyag panelekkel.

A fürdőszobák modern kialakításaiban gyakran találhatók vakolatok. A burkolólapokkal ellentétben a vakolt falak kényelmet biztosítanak, lehetővé teszik, hogy kiválaszthasson egy kivételes színsémát, nézzen frissre, és nem kíméletes. Azonban jobb, ha a zuhanyterületet csempe vagy mozaik díszíti. A nedvességállóság szempontjából az ilyen anyagok nem alacsonyabbak a vakolatnál, és a fennmaradó falakat viaszgal kell kezelni.

Tippek és trükkök

Mielőtt megoldást találna a boltba, mérje meg a helyiségeket. A munka mennyiségét négyzetméterben számítják ki. Majdnem minden velencei vakolatot két szakaszban - az alap és a befejező réteg - alkalmazunk. Az első vastagsága 0,5-0,9 mm, a második vastagsága 0,15-0,2 mm. A csomagban lévő egyes típusok keverékének mennyiségére vonatkozó információk alapján ki kell számítani a kívánt mennyiséget egy adott szobában.

Közvetlenül az értékesítés helyén a tanácsadó felajánlja a keverék kívánt színre történő festését.Minden megoldáshoz katalógus áll rendelkezésre egy színsémával. Még ha hiányzik a kívánt árnyalat, saját színeket is létrehozhat több szín keverésével.

Vásároljon velencei vakolat közvetlenül a használat előtt. A zárt csomagolás eltarthatósága 12 hónap, a színezés után a csomagot nyitva tartják.

Mivel az oldat már készen áll az alkalmazásra, nem szabad vízzel hígítani, ez károsítja a befejező anyagot. A keveréket csak jól keverjük össze.

A független alkalmazás az alapos elméleti előkészítés után lehetséges., valamint a tapasztalat befejező munkája. Ne próbálja meg a dekoratív vakolatot próbálni, ha nincs bizonyosság a végeredményről. A speciálisan kiválasztott vakolatra vonatkozó utasításokat is meg kell vizsgálni: például a Marbella keverékének műszaki leírásában a rétegek gyors felhordásakor két rétegre van szükség.

Fontos, hogy az alapfelület sima és tiszta legyen. A dekoratív keverék alkalmazása előtt a falakat speciális akril impregnálással kezeljük.

A márvány textúrát egy speciális velencei simítóval alkotják. Ehhez különféle típusú spatulák vannak kialakítva. Szükséges a sarokmunkához szükséges eszközök rendelkezésre állása.

Először alkalmazza az alap, fehér réteget. Háttérként szolgál a dekoratív alkalmazás befejezéséhez. Az első rétegnek köszönhetően a bevonat átláthatósági hatása keletkezik, a fal úgy tűnik, hogy ragyog.

Bizonyos típusú vakolatokhoz szükség van egy konkrét textúra létrehozására az alapfokozatban. A texturált ecsetvonásokat egy mesternek kell létrehoznia, hogy minden falat egyenlően kezeljünk. A végső hatás nagymértékben függ attól, hogy "hogyan vett a kéz."

A második réteg a színfesték alkalmazása., és 8-12 óra alatt készül. Néhány keverék, például a Trevignano, legfeljebb 12 réteg betöltését foglalja magában, amelyek mindegyike őrölt és vasalásnak van kitéve. Ez összetett, sokrétű mintát hoz létre, különleges térbeli hatást szerez.

Miután a vakolat megszáradt (1-2 hét), elkezdheti védő viasz alkalmazását. Két rétegben is van egy spatulával, amelyek mindegyike 12-24 órán át szárad. A felület végén fénylik a fény.

Gyönyörű példák a belső térben

A dekoratív velencei vakolat „Trevignano” tükörfénye tökéletesen utánozza a márvány felületét. A szoba falainak fényvisszaverő felületének köszönhetően bővül, és maguk a falak átlátszónak és súlytalannak tűnnek.

Az Imperiale vakolat arany pigmentet tartalmaz. Arany és malachit - a palotakamrák méltó kombinációja. Egy másik színsémával fényes, csillogó hatás érhető el, ha a telített és világos zöld túlságosan merész.

  A „Marbella” nagy vonalak nagyszerű lehetőséget biztosítanak a szobahőmérséklet megteremtésére. Egy ilyen textúra nem érhető el sem tapéta, sem más befejező anyag. A marokkói vakolatból készült fal nem igényel további díszítőelemeket, ő maga a művészet tárgya.

  Megtekinthet egy mesterkurzust a StukPalais velencei vakolat alkalmazásával a következő videóban.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba