Volma gipsz vakolat: variációk és felhasználások

Az építésben használt egyik jelenlegi keverék a vakolat. Nagyon gyakran lehetetlen helyettesíteni valamit másval, mert sok más tulajdonsággal és előnye van a többi építőanyaghoz képest.

Kiváló megoldás a megszerzésre a hazai gyártó Volma kiváló minőségű gipsz vakolatára. Megtudhatja, hogy a vállalat milyen típusú termékeket kínál, és hogyan kell a vakolatot különböző felületeken helyesen alkalmazni ebben a cikkben.

Cégről

Az 1940-es években alapított Volma a hazai építőanyagpiac egyik legsikeresebb és vezető vállalatának tekinthető. Ma a márka hatalmas mennyiségű építőanyagot gyárt belső és külső építési és befejezési munkákhoz.

A vállalat évente nagyszabású projektekben vesz részt, és rendszeresen befektet a regionális infrastruktúra fejlesztésébe. A cég szakemberei maximálisan dolgoznak, és nemcsak kiváló minőségű termékeket állítanak elő, hanem modernizálják termelésüket.

Előnyök és funkciók

A márka termékei bármilyen kérdés nélkül külön figyelmet és figyelmet érdemelnek. Ezt többszörös is megerősíti pozitív értékelés nemcsak a hétköznapi vásárlók, hanem az építőipar legszebb szakemberei is.

 • A „Volma” gipsz vakolat és más hasonló termékek a márka teljes mértékben megfelelnek a nemzetközi és európai minőségi és biztonsági kritériumoknak.
 • A márka évről évre javítja az építőanyagokat, miközben javított és finomított termékeket állít elő.
 • Minden befejező anyag csak biztonságos és időigényes anyagból készül. Az egész folyamatot szakértők ellenőrzik. A munkát csak a magas színvonalú és modern felszerelésekkel végezzük.
 • Az orosz márka termékeinek minőségét külföldön is értékelik. A márka minden évben olyan külföldi projekteket mutat be, amelyekhez Volma termékeket használtak.
 • A gipsztermékek széles választéka jelentős előnyt jelent, mivel számos ügyfél választhat olyan terméket, amely teljes mértékben megfelel minden szükséges kritériumnak és jellemzőnek.
 • A gipsz vakolat plaszticitása és ideálisan kiválasztott összetétele miatt nagyon visszafogottan alkalmazza bizonyos felületekre. A nagy plusz az, hogy a falakat nem kell gondosan előkészíteni, a lényeg az, hogy zsírtalanítsák őket. És ha a „Volma” száraz vakolat egyes fajtáit használjuk, akkor még nem kell alapozni.
 • A márka gipsz keveréke lélegző. Szárítás után a vakolat különleges fényt kap, amely nem igényel befejező munkát.

A márka gipsz vakolat kiváló minőségű és minősített termék, kiváló technikai jellemzőkkel és a különböző befejező munkákhoz.

Széles választék

Ma a Volma cég gipsz vakolatfajták széles választékát kínálja, amely kielégíti a legigényesebb ügyfelek igényeit is. Ezután vegye figyelembe a fő típusokat.

 • "Volma-Layer" a természetes gipszből készült száraz keverék. A különböző felületek manuálisan való kiegyenlítésére szolgál.Olyan helyiségekben is alkalmas lesz, ahol a hőmérséklet gyakran változik, valamint a magas páratartalmú helyiségekben is. Ezzel a vakolattal elvégezheti az összes munkát, anélkül, hogy a felület előfúrását igényelné. A Volma-Layer optimális hőmérséklete plusz öt-plusz harminc fok.
 • faj "Layer Titan"és az előző is természetes gipsz alapján készül. Ideális a különböző, száraz éghajlatú szobákhoz. Idővel nem fog morzsolódni, és nem fog feltörni.
 • Volma-Layer Ultra Ez a leginkább ellenálló keverék, amely nem fél a repedéseket. Annak érdekében, hogy fényes ragyogást biztosítson ehhez a vakolathoz egy nap, de legkorábban 3-4 óra múlva, bő vízzel nedvesítse meg a felületet, és simítsa meg egy fém simítóval vagy spatulával.
 • "Volma-Canvas" Könnyű, száraz keverék, amelyet kézzel vakolhat. Összetételében különleges ásványi adalékok állnak rendelkezésre, amelyek könnyen biztosítanak nagy tapadást bármely felülethez. A legjövedelmezőbb beszerzési mennyiség, amely a márkát kínálja, 30 kg.
 • vakolat Volma Plast kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik. Ideális számos alkalmazáshoz. Könnyen és egyszerűen alkalmazzák anélkül, hogy sok erőfeszítést igényelne.
 • faj "Volma-Lux" nagyon népszerű az ilyen anyagok sok építője és más fogyasztója között. Ezt a keveréket vékonyrétegnek tekintjük, amely tökéletesen alkalmas gáz és hab beton bevonására.
 • "Volma-Start" Alapvető gipsz vakolat, amely alkalmas a fűtött helyiségek javítására és befejezésére. Segítségével falakat és mennyezeteket vakolhat a további kitöltéshez.

A "Volma-Title" gipsz fehér vakolat nem igényel további töltést, és kiváló tulajdonságokkal, optimális fogyasztással kívánja ellátni.

A márka körében többek között a gipsz vakolatok találhatók a gépi alkalmazáshoz.

 • "Gipsz-aktív extra" - ez a fajta repedésálló, és nem igényel további réteget. Ideális gépi alkalmazáshoz és komplex bázisokhoz, például hab- és gázbetonhoz.
 • Gipsz-aktív vakolat professzionális alkalmazásra is alkalmas bármilyen felületen. A kompozícióban speciális adalékanyagok vannak, amelyek javítják a vízvisszatartás képességét. Erre a vakolatra vonatkozóan nagyon fontos tudni, hogy csak alapozó bevonat alkalmazása után lehet használni. A nagyon sima és gyengén elnyelő felületeket legjobban nem az ilyen típusú keverékekkel kezelik, hanem például a Volma-Contact.

alkalmazási körét

A falak, mennyezetek és más felületek szintezéséhez a tapéták ragasztása, festése vagy cserép vagy porcelán kőzet megkötése előtt alapvetően a gipsz vakolat kézi alkalmazáshoz szükséges. Az összes technológia megfelelő betartásával könnyen sima és fényes felületet kaphat, amely nem igényel további befejező munkákat, mint pl.

A cég különböző típusú gipszeket kínál, ezért győződjön meg róla, hogy meghatározza azok jellemzőit és alkalmazási körét, mivel egyes típusok eltérőek lehetnek. Olyan indikátorok, mint a vízfogyasztás, a maximális rétegvastagság, a nyomószilárdság és a hajlítás minden fajta esetében egyedi. Bizonyos értelemben egybeeshetnek, de némelyikben nem feltétlenül kell a lehető legrövidebb időn belül kiválasztani a szükséges termékeket.

A gépbevonatot mennyezetekre és falakra is szánták, de speciális berendezéseket használnak.

Szakértői tanácsadás

Néhány csoda, hogy mennyi ideig szárad a gipsz. Itt lehetetlen határozott választ adni, mivel a szárítási idő a keverék típusától és a vakolat vastagságától függ.A minőségi lefedettség biztosítása érdekében mindenekelőtt fontos a helyiségben jó szellőzés. Szintén ajánlatos egy hétig várni a teljes szárításig, különösen, ha több réteg van felhordva a felületre.

Ne felejtsük el a szoba mérését, a szükséges anyagmennyiség helyes kiszámításához. Alapvetően a márka 9-10 kg száraz vakolat elegendő körülbelül egy négyzetméterre. A vakolat egyes változataiban például a Volma-Lux fogyasztás kissé eltérő és körülbelül 6-7 kg.

Emellett az alap vakolatok fogyasztása 12 kg / m2 lehet. A keverék áramlási sebességének becsült értékét a márka szakembereivel vagy hivatalos honlapján ellenőrizni kell. A munkák befejezéséhez a vásárlóknak mindig ajánlott egy kicsit több anyagot vásárolni, vagyis marginálisan.

A száraz gipszkeverék minden építési munkája és hígítása kövesse az utasításokat, és ne felejtse el a biztonságot és a munkahelyi egészséget.

Az oldat hígítása után 20-25 perccel felhordjuk a vakolatot a felületre. A kapott keveréket csak a szükséges vastagságban kell alkalmazni, gyakran a felülettől függően 5 és 33 mm között változik. Ha több réteg vakolatot szeretne alkalmazni, akkor várjon, amíg az előző megszárad, mielőtt a következőt használná.

A vakolat alkalmazása után szokatlan textúrázott mintázattal vagy megkönnyebbüléssel görgővel, simítóval vagy speciális simítóval vigyázzon az egész felületre.

Ha már vásárolt száraz termékeket a márkából, de nem fogja használni a közeljövőben, győződjön meg róla, hogy száraz helyen van. Célszerű, hogy ne nyissa meg a termékeket, ha nem tervezi a munka befejezését. A vakolattal ellátott zsákokat nem szabad a padlón, hanem speciális raklapokon vagy állványokon tárolni.

Vásárlói vélemények

Sok ügyfél és professzionális mester nem az első, aki egy orosz cég termékeivel dolgozik, és csak pozitív visszajelzéseket hagy maga után. A vásárlók egy nagyon széles gipsz választékot jegyeznek fel, amely a különböző helyiségekre és felületekre optimalizált.

Meg kell jegyezni, hogy a vakolat hígításra és alkalmazásra kerül otthon nélkül is. Könnyen létrehozhat egy egyszerű rajzot a falakon, ha speciális görgőt vásárol.

A legtöbb ügyfél meglepődött, hogy a vakolat felülete fehérre és fényesre változik, ami azt jelenti, hogy nem kell tovább feldolgozni és tisztítani, és egy hét szárítás után azonnal megkezdheti a dekoratív befejezést.

A Volma termékekkel való munka még a kezdőknek sem nehéz. Minden pozitív pillanatot, amit a gyártó ígér, a vásárlók teljes mértékben megerősítenek. Némelyik nem elégedett egy kissé túlértékelt árral, de nem akadályozza meg őket a vásárlásról.

A széleskörű és kiváló tulajdonságok miatt a Volma termékek bizonyára megérdemlik a figyelmet.

Egy kicsit a vakolat vakolata "Volma", lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba