Hogyan kell a falakat gittelni: a folyamat részleteit

 Hogyan kell a falakat gittelni: a folyamat részleteit

Gitt falak - nehéz folyamat és időigényes, de nagyon fontos. Lehetséges, hogy a saját kezedet? Hogyan kell a gitt, és hogyan kell a falakat illeszteni a gittel, megtanulod ezt a cikket.

Mielőtt bármilyen építési munkát megkezdenél egy lakásban, házban, házban saját kezűleg, gondolja át mindent alaposan, és részletesen megtudja a folyamat minden bonyolultságát és sajátosságait. Végtére is, minden helytelenül végrehajtott építési manipuláció tönkreteheti a teljes javítást, és további pénzügyi költségeket is okozhat.

Különleges jellemzők

Kényelem és szépség a lakásban kezdődik a javítás. A falak kitöltése a nagyvállalat kis része. Az apartmanház előtti átalakításakor megfelelően fel kell készülnie A fő előkészítés a felületek összehangolása a festék és a tapéták további alkalmazásával. Néha szükséges, hogy a falakat kiegyenlítsük annak érdekében, hogy a talajt szintteljesítsük, hogy növeljük erejét és megbízhatóságát. Helyesen készítse elő a felületet - ez azt jelenti, hogy eltávolítja az összes szennyeződést és teljes tisztítást végez.

A gittfalak folyamatának sok jellemzője van. Ez az a fajta anyag, amelyet a munka során használnak, és a gitt típusát, és a felületet, amelyre a gőzölési folyamat vonatkozik, és még sok más.

struktúra

Gitt - építőanyag paszta vagy por formájában. Összetétele igen változatos lehet. Szappant, lisztet, ácsmestert, állati ragasztót, szitált gipszet, különböző lakkokat, szárítóolajokat, talkumot, krétát, baritot, cink fehér, okker, korom, kaolin, azbeszt és vörös ólom tartalmaz.

A gitt típusától és fő töltőanyagától függően szicátumok, természetes szárítóolaj, észterek, akrilsav, só, lágyítószerek, kalcium-karbonát formájú segédanyagokat is tartalmazhat.

A filmképző komponensek jelenléte szerint három csoportra oszlik:

 1. gipsz;
 2. cement;
 3. Polymer.

A gipsz gitt gipszből áll. Műanyag és magas páratartalmú. Ha az anyag fizikai tulajdonságairól beszélünk, úgy néz ki, mint egy fehér por, amelynek sűrűsége 2,4. A szilárdság 3-tól 15-ig terjed. Amikor megkeményedik, a gipsz elkezd bővülni, és térfogata 1% -kal nő. Az anyag szilárdságát alacsony nyomású és telített gőz biztosítja.

A gipsz gitt mennyisége:

 • nagy repedések;
 • a beton felületén lévő varratok;
 • gipszkartonok;
 • tégla.

A gipsztől eltérően a cement gitt lassabban keményedik. Ezért nagy mennyiségben készül, és a felületkezelés felgyorsul. De érdemes emlékezni arra, hogy az ülő tulajdonsága van, így az alkalmazási réteg vastag.

A polimer keverék nem zsugorodik, és nem engedi át a nedvességet. Ez a faj a felsorolt ​​három közül a legdrágább. Alapja a ragasztó polimer kötőanyag.

A gitt otthon készíthető.

Az alábbiakban néhány receptet készít a megoldás elkészítéséhez:

 • Olajos gitt. A termeléshez egy kilogramm szárítóolajat, száz gramm szárítószert (NF-1) és két kilogramm krétát kell bevennie.
 • Ragasztó töltőanyag. Ehhez 1 kg 10% -os ragasztóoldatot kell összekeverni 25 g szárítóolajjal, és hozzá kell adni ehhez a 2 kg-os szitált krétához.A fűtött ragasztóban hozzáadjuk a lenolajat és alaposan keverjük össze, majd öntsük a krétát.

A gitt is vízoldható és vízben oldhatatlan.

De bármi legyen az ideális összetétel sem a gitten, semmi esetre sem alkalmazható a falakra, víz alapú festékkel festve.

Ilyen nagy hiba következménye az idő elvesztése, mert a gitt nem ragad meg, és eltűnik. A gitt összetevőiről többet az üvegszálas alkalmazás lehetőségétől függ.

típusok

Amikor eljön az idő a gitt kiválasztására, a fogyasztó elveszik, és nem érti, hogy pontosan mit kell vásárolni, és mit érdemes figyelni. Végül is, a javítások során a falak kitöltése nagyon fontos szakasz, ezért mielőtt bármit vásárolna, alaposan meg kell vizsgálnia minden típusú gittet.

A falak kitöltése két kategóriába sorolható:

 • száraz;
 • használatra kész.

A szintező falak száraz keverékei előnyben részesülnek. Ezeket zsákokban és csomagokban hajtják végre.

Az ilyen típusú előnyök a következők:

 • Könnyen előkészíthető.
 • A szükséges viszkozitású oldat elkészítésének lehetősége.
 • Könnyű tárolás, könnyű szállítás.
 • Megfizethető ár.
 • Hosszú eltarthatósági idő hosszú.
 • Nem fél a hőmérsékleti változásoktól.

Minden építőanyagnak előnye és hátránya van.

A száraz keverékek hátrányai:

 • Az időpocsékolás a töltőoldat elkészítéséhez.
 • A főzési folyamat során szigorúan kövesse az utasításokat.
 • A kész keverék időzítése nagyon korlátozott, ezért gyakran kell elkészítenie az oldat friss részét.

A használatra kész gitteket műanyag vödörben vagy dobozban értékesítik.

Ez az építőanyag pozitív tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Nincs időhatár az oldat használatához.
 • Ne pazarolja az időt a keverék elkészítéséhez.

A kész falak közül a következő fajták találhatók az épületboltok polcain:

 • Cement.
 • Gipsz.
 • Polymer.

A cementkötés alapja a cement. Ez a fajta keverék az építők számára ismert a Szovjetunió napja óta. Szürke színű és több jelöléssel rendelkezik. A homlokzatokhoz megbízhatóbb márkák vannak, amelyek nagy szilárdságúak.

Alkalmazási körük - az épületek homlokzatainak falai és a magas páratartalmú szobák belső falai. A mikrokockák előfordulása megengedett. Hidegállóak, mert fagyálló anyagot tartalmaznak. A cementkötés egyetlen, de jelentős hátránya az erős zsugorodás.

A gipszoldat fehér színű, mindenesetre a külföldi gyártók keveréke. A hazai keverékek sárgás árnyalatúak lehetnek, mivel a termelés a helyi lerakódásokból gipszet használ, de nem tiszta fehér színű. A használat helye a falak, amelyeken a tapéta ragasztásra vagy festésre kerül. Nem alkalmazható fürdőszobákban, WC-kben és medencékben. Nem tolerálja a hideg hőmérsékletet, ezért célszerű csak beltérben használni. A törökországi ASB-t és a világhírű Knauf-aggodalomra okot adó termékeket példaként említik a gipsz vakolat.

A gipsz habarcs ideális építőanyag a helyiségekben, ahol az emberek élnek, mert környezetbarátak, nem káros anyagokat bocsátanak ki, és egyedülálló funkciója az ideális mikroklíma fenntartása a házban.

A polimer típusú gitt olyan innovatív anyagokra utal, amelyek nem olyan régen megjelentek az építőanyagok piacán.

A polimer gittnek két fajtája van:

 • akril;
 • latex.

Az akril keverék könnyen használható. Alkalmazható mind az első munkákra, mind a belső munkákra. Univerzális keveréknek hívják és durva, szintező és befejező felületként használják.Alapja az akril, és, mint ismert, a szintetikus anyagok osztályába tartozik, ami azt jelenti, hogy az akril gittnek számos előnye van a gipsz- és cementkeverékekkel szemben. Például az akril tökéletesen reagál a cement szuszpenzió alkotóelemeire, és ez adja a kész anyag szilárdságát és simaságát. Ez a keverék teljesen ellenáll a fagynak.

Ha a töltőanyagot kissé megszárítjuk, akkor egy kicsit frissítjük, és normál vízzel hígítjuk.

A latex gitt kizárólag belső munkákhoz használható. Nem zsugorodik, és nagyon rugalmas, ezért nagyon vékony rétegben alkalmazható. Minden felszínen, beleértve a fémet is használják, ami nem mondható más hasonló anyagokról. A polimer gitt az anyagköltségek költséges eleme, de az eredmény igazolja az elvárásokat. Ha megvásárolja, akkor óvatosnak kell lennie, mert sok ilyen hamisítvány van a piacon.

A hiányosságok között azonosítható egy-latex gitt nem lélegzik. Azonban antiszeptikumokat, gombaellenes és korróziógátló szereket tartalmaz.

A megbeszélés alapján a gitt anyag a következő típusokra oszlik:

 1. szintező;
 2. befejező;
 3. Specialized;
 4. Universal.

A kiegyenlítő vegyületet a felületek kiegyenlítésére használják. Kiváló tapadással rendelkezik az alapral, így egyenletesen és simán fekszik. Nagy szilárdsággal rendelkezik.

A befejező keverék előkészítő alapja a dekoratív fali dekorációnak.

A szakosodott keverékek speciális feladatokat látnak el - a panelhézagok megszüntetése, sürgős javítási munkák.

Az univerzális keverékek az előző típusú gitt összes funkcióját elvégzik, és a munka minden szakaszában és a falak gyakorlatilag bármely felületén használják.

A vásárlók azonban általában az anyagköltségtől kezdve választják a keverékeket.

A vásárlók számára a gittek legismertebb besorolása az alábbiak szerinti megosztás:

 • Fő;
 • célvonal

Műszaki szempontból fő megkülönböztető jellemzőjük a töltési frakció mérete. Más szavakkal, az indítóban kvarchomok szemcséi vannak, amelyek megakadályozzák a szabálytalanságokat és repedéseket. Ezek sokkal nagyobbak, mint a befejező gittben. Ennek megfelelően a kiindulási keveréket vastagabb rétegben alkalmazzuk. Az egyetlen probléma, amellyel problémák merülnek fel, az alkalmazott kiindulási keverék injektálása. Ez általában csiszolószerszámokkal történik. Ne várjon a tökéletesen sima és sima felületre a kiindulási gitttől, de a befejező keverék ezt a hatást fejti ki.

A gyakorlatban ezeket a két típusú épületkeveréket együtt használják. Először a kiindulási keveréket alkalmazzuk, majd teljesen megszáradt után befejező gittet alkalmazunk.

A fentiekben felsorolt ​​összes gittfajtán kívül még néhány:

 • Ragasztó.
 • Olaj.
 • Olaj-ragasztó.
 • Shakra.

Ezek a fajok rendkívül specializáltak, és elsősorban szakemberek használják.

Felületi típusok

Minden felülethez szükség van egy bizonyos típusú gitt kiválasztására.

OSB lapok

Az OSB lemez fa, forgács, többrétegű felület, amely észrevehető érdességgel rendelkezik. A szintek kiegyenlítéséhez szükséges a felület kitöltése.

Ideális választás lehet a fa felületeken való munkavégzésre tervezett szintező gitt. Tilos tégla vagy betonból készült felületek szintezésére szánt anyagot használni. Ez haszontalan munkaerő lesz - a gitt egyszerűen eltűnik.

Ehhez:

 • Keverékek olaj ragasztó komponensekkel. Összetételükben olajfestékek, természetes lenolaj és segédanyag töltőanyagok vannak, amelyek hasonlóak a fa szerkezetéhez. Ezek az elegyek az LS-1 és az LS-2.Ha a tapéta a jövőben ragasztásra kerül a gittre, akkor lehetőség van arra, hogy a gitt keveréket egy gliptális lakkkal (M-175) vagy festékekkel töltsük fel.
 • Keverjük össze ragasztóanyaggal. Az ilyen keverékek alapja az olaj, a ragasztóoldat és a lágyító. Az ilyen keverékek hasonlítanak az otthoni habarcsokhoz.
 • Nitro gitt. Ez egy nagyon gyorsan keveredő keverék. A készítmények cellulóz-étert és gyantát, valamint lágyítószert és oldószert tartalmaznak. A legkedveltebbek a nitrospacking típusok az ASH-32 és az MBSH.

De a speciális módosítás mellett Az OSB lemezek gittjeinek különféle jellemzőkkel kell rendelkezniük:

 • Kiváló tapadás, már említettük.
 • Homogén konzisztencia A készítmény nem lehet nagy részecskék.
 • Alacsony zsugorodás. Ez jelentősen csökkenti a javítási időt.
 • Megnövelt keménység és csiszolás.
 • A színezőanyag és a tapéta beillesztésének lehetősége.

lejtők

A magas színvonalú és esztétikus megjelenésű lejtők megszerzéséhez megfelelően kell kitölteni, és ehhez megfelelő gittkeverékre van szükség.

Tehát, ha a lejtők a helyiségek belsejében vannak, ahol a hőmérséklet normális és nincsenek jelentős különbségek, akkor egy finom frakciójú gittet kell választanod, ami a bevonatot ideálisan sima és egyenletes lesz.

A külső lejtőknél, ahol a hőmérséklet csökken, nagy frakcióval kell alkalmazni a gittet. Ellenáll a nedvességnek és a fagynak. Ideális választás a cementkeverék.

Hab blokkok

A hab blokkfelület elhelyezése felelős és nehéz feladat, mivel ez a felület jelentős szabálytalanságokkal rendelkezik.

A gitt kiváló minőségű volt, és a következő jellemzőkkel rendelkező keveréket kell vásárolnia:

 • cement alap;
 • ásványi aggregátumok;
 • funkcionális kiegészítő komponensek;
 • megnövekedett hajlékonyság;
 • fagyállóság;
 • nedvességgel szembeni ellenállás.

Hab műanyag

Sokan érdeklődnek a polisztirol töltőanyaggal kapcsolatos kérdésekben, hiszen a házak külső és belső szigetelése viszonylag olcsó eljárás. A habnak a külső tényezőktől (nap, nedvesség, fagy, mechanikai feszültség) való megóvása érdekében meg kell üríteni.

A használt gitt habhoz:

 • univerzális keverékek;
 • speciális keverékek polisztirol komponensekkel.

Az ilyen típusú gittnek a következő jellemzőkkel kell rendelkeznie:

 • Fokozott tapadás. A gitt ragasztó összetétele.
 • A belső / külső munkák célja.
 • A hőmérséklet változásokkal szembeni ellenállás.
 • Nagy nedvességállóság.

Az építőanyagok piacán a legnépszerűbbek a "Master", Polimin, Ceresit. Ideális választás a cementalapú gitt.

Betonfelületek

A minősége a töltés a falak függ a javítás a lakásban általában, mert a putted falak a jövőben ragasztott tapéta vagy festék alkalmazott. A beton falakra kerámia burkolólapok elhelyezése nem szükséges.

A beton falaknak két fő oka van:

 • Igazításhoz.
 • A beton felszívódásának csökkentése.

Válasszon egy száraz keveréket a gittre, kezdve attól, hogy a falak milyen durvaak. Az eljáráshoz meg kell vásárolni mind a kiindulási keveréket, mind a befejező keveréket. A kiindulási gittnek durva szemcsésnek kell lennie, és finoman szemcsésnek kell lennie. A betonfelületek legnépszerűbb keverékei a Knauf, Ceresit, Caparol.

A betonfelületekre jellemző gittek jellemzői:

 • azonnali megértés;
 • nagy szilárdság;
 • a vízszigetelő funkció jelenléte;
 • tengeri ellenállás;
 • nagy rugalmasság;
 • nincs zsugorodás;
 • tixotrópia - a viszkozitás növelésének képessége;
 • vízálló

Gyors beállítás szükséges, mivel a gitt a vastag réteggel (3-5 cm) van felhordva.A rugalmasság segíti az oldat behatolását a repedésekbe.

A keveréknek cementen kell alapulnia, de szigorúan tilos más anyagokkal összekeverni, mivel az összes alapvető tulajdonság elvész.

Műanyag felületek

A legnehezebb a műanyag felületek kitöltése, ahogyan sokan úgy gondolják, hogy ez a folyamat. Ebben az esetben a gitt javítási funkciókat hajt végre, kiküszöbölve a festés előtti hibákat és szabálytalanságokat.

A műanyag felületek gittének:

 • nagy rugalmasság;
 • a legmagasabb adhéziós fokozat számos polimerrel szemben;
 • fokozott ütésállóság;
 • magas hidrofóbitás;
 • engedje meg az őrlést.

Tehát ez a keverék több összetevő finom összetétele, beleértve a gyantát és a keményítőt is. A hőre lágyuló, nitrocellulóz, akril bevonatokon tiltott gitt használata tilos.

A műanyag fajták között különböztethet meg:

 • folyékony;
 • szénatom;
 • üvegszálas.

műszerek

Szobában a falak kiváló minőségű vakolásához nemcsak egy jó gittkeverékre van szükség, hanem megfelelően kiválasztott szerszámokra is.

A folyamat során szüksége lesz:

 • Fúró vagy ipari keverő. Ha megszárad a száraz gitt, akkor magának kell elkészítenie a megoldást. Az egyenletes konzisztencia érdekében speciális keverőre vagy fúvókára van szükség.
 • Az oldat felvitele a falra egy spatulával. Általában vásárolnak egy készletet, amely sokféle formájú spatulát tartalmaz - sima felületen egy típusra van szükség, és nehezen elérhető helyeken egy másik fajta spatula kényelmesebb.
 • A alapozáshoz szükséges hengerek és kefék. Nem ajánlatos kizárni egy ilyen eljárást, mivel védelmi funkciót hajt végre.
 • Szint. Meg kell határozni, hogy a falak milyen simaak.
 • Csiszolópapír. Ha bármilyen pontatlanságot és szabálytalanságot észlel a kezelt felületen, akkor azok megszűnnek. Ehhez homokpapír szükséges. Ha a munka mennyisége elég nagy, akkor ajánlott egy kézi szkennert használni. Kezdeti gitt használata esetén a durva homokpapír kényelmesebb lesz, és ha befejező gittet használ, kényelmesebb kis frakciójú finom papír használata.
 • Keverési oldat kapacitása. Mivel az elkészült gitt gyorsasága miatt gyengéden gyúrják, a kapacitás kicsi.

Mielőtt választana és vásárolna egy spatulát, meg kell próbálnia alkalmazni. Kiderül, hogy ez nem könnyű, különösen a kezdők számára. Néhány ember számára kényelmesebb a szokásos henger használata. De a nagy tapasztalattal rendelkező építők szerint ez nem nagyon kényelmes a falakhoz, mivel nehéz tökéletesen sima felületeket elérni.

Ami a spatula választását illeti, itt kell figyelni a következő részletekre:

 • az első görgő jelentősen széles és nagy méretű a penge, és a festékhenger keskeny penge kisebb;
 • a spatula fogantyújának erősnek kell lennie, hogy az első használat után ne maradjon a mester kezében;
 • A legkényelmesebb eszközök a gumírozott fogantyúk;
 • a festék spatulák gyorsan meghiúsulnak;
 • a penge ideális szélessége 50 cm, nehezen elérhető helyeken 15 cm széles lapátokat kell használni;
 • egy lámpa vagy egy kis lámpa szükséges, amellyel a feltöltés után minden szabálytalanságot és hibát meghatároznak. Ebből a célból jobb halogén lámpát használni;
 • egy építési késnek és tűzőgépnek kéznél kell lennie.

Ha készletekről beszélünk, akkor a helyes dolog az, hogy 5, 15, 40 és 60 cm-es szerszámokat válasszunk ki, még a sarkok beszereléséhez szögletes spatulát is vásárolhatunk, de csak egy szakember használhatja azt szándékolt célra.

Az oldat elkészítése

Ismert, hogy kész keveréket vagy kész megoldást vásárolhat a zsugorításhoz, és maga is megteheti.

A gipsz vakoláshoz otthonra 2-3 kg-os krétára van szükség, egy kilogramm gipszre, 5% -os fa ragasztóoldatra. A krétát vakolattal keverjük össze, majd ezt a keveréket fokozatosan öntjük egy vödörbe öntött, és alaposan összekevert ragasztóba, hogy homogén masszát kapjunk. Egy ilyen megoldás nagyon gyorsan szilárdsá válik, ezért jobb, ha kis mennyiségben készítjük el. Betonfelületeken, gipszkarton varratok maszkolására használják, de csak olyan helyiségekben, ahol a páratartalom nem emelkedik.

Az olajköteget is lehet készíteni. Ehhez szükség lesz egy kilogramm szárítóolajra, 100 g szárítószerre (a keményítés folyamatának felgyorsítására) és két kilogramm krétaporra. Mindegyik összetevőt addig keverjük, amíg sima konzisztencia keletkezik. Ez a megoldás nem fél a hőmérséklet-változásoktól és a magas páratartalomtól. Fafelületeken, valamint olajfestékekkel festett falakon használják.

Megoldás készítése a megvásárolt gitt keverékből meglehetősen egyszerű.

Az alábbiakban egy lépésenkénti útmutatót talál, amelyhez a falak kitöltéséhez minőségi megoldást kaphat:

 1. Egy műanyag vödörben tiszta vizet öntsünk szobahőmérsékleten, körülbelül egynegyedre.
 2. Lassan öntsük a száraz keveréket a vízbe. A mennyiségnek meg kell egyeznie az utasításokban megadottakkal.
 3. Keverő segítségével mindent megverünk mindaddig, amíg homogén tömeget nem kapunk látható csomók nélkül.
 4. Hagyja az oldatot 5-10 percig állni.
 5. Ezután jól keverjük össze és használhatjuk.

Úgy tűnik, hogy az ilyen megoldásnak a vastag tejfölre kell hasonlítania - ez nagyon fontos részlet, mivel sem a túlzott sűrűség, sem a felesleges folyadék nem ad minőségi eredményt. Egy réteg gitt vastag köteg azonnal eltűnik, és a folyadék egyszerűen elterjed.

Fontos megjegyezni, hogy a megoldás egyik keverékében akár 40 percnyi munkának kell lennie.

Ha a munka során a kész anyagot nem használták fel teljesen, vízzel öntjük és nem keverjük össze, és szükség esetén ürítsük ki a vizet, és alkalmazzuk tovább. Ez vonatkozik a polimer száraz keverékekre.

Alapítvány előkészítése

Mielőtt elkezdené a falak becsípődését, elő kell készítenie őket, mert a munka eredménye attól függ.

A fal készítése gittre jelenti az összes szennyező anyag eltávolítását., régi festék, korom, zsírfoltok, viasz, régi vakolat. A mechanikai tisztítást speciális merev kefével, spatulával és darálóval végezzük. Amikor az összes szemetet eltávolítják, a fal kémiai tisztítása a zsírtalanító felületekből áll. Speciális mosószerek segítségével történik. Ne tegyen túl gombaellenes szereket.

Ha a falakon rozsda van, akkor egy normál égő segít eltávolítani. Az előkészítés utolsó szakasza az, hogy ellenőrizzük a falon lévő nagy szabálytalanságokat. Nagyok az öt milliméteres és annál nagyobb különbségek. A probléma az, hogy a gitt középső rétege két milliméter, ezért nagy szabálytalanságokat kell kiegyenlítenie, és csak a gitt. A nagy szabálytalanságok lefedése érdekében olcsóbb a vakolat felhordása, majd a gitt bevonása.

Alkalmazás részletei

Ha a lakások falainak saját kezűleg kell lennie, akkor a pozitív eredmény eléréséhez és a javítás nyugodt folytatásához meg kell vizsgálnia a gittoldat alkalmazásának minden árnyalatait. A technológiai folyamat csak első pillantásra tűnik nehéznek.

A kitöltés kozmetikai szintezéssel kezdődik. Ehhez mindig a kiindulási keveréket használjuk. Az oldatot egy centiméteres vékony rétegben kell alkalmazni. A kezelt felületnek teljesen száraznak kell lennie. 10-12 óra.

Ha látod, hogy nincsenek sötét foltok a falon, ez azt jelenti, hogy minden száraz és folytatódik a gitt.

Most a befejező keveréket kell alkalmazni.A befejező gitt alkalmazásának technikája eltér a kiindulási oldat alkalmazásának technikájától. A keveréket két különböző irányban alkalmazzuk, így minden szabálytalanság azonnal észrevehetővé válik. Az első alkalommal nem fognak eltűnni, különösen a gipszkarton és a beton felületén, de 2-3 alkalommal mindent el kell távolítani.

A nehezen elérhető helyeken használjon megfelelő méretű spatulát. Sokak számára nehézségek merülnek fel abban a pillanatban, amikor a sarkok kiegyenlítése folyik. A munka folyamán jön egy idő, amikor minden sarkon szüksége van, ahogy azt hívják, hogy egy sarokba nyomjuk, aztán a gittre.

Ha a sarok helytelenül vagy nem elég mélyen van behelyezve, akkor a gittel problémák vannak.

A kitöltés másik sajátossága az, hogy a saját kéregfestésű falakon javítási munkát végeznek. Egy logikus kérdés azonnal felmerül - lehet-e festeni a gittet?

Ez csak akkor lehetséges, ha:

 • A falakat nem festik emulziós festékkel. Nézze meg, hogy könnyű. Meg kell nedvesíteni a szivacsot vízzel, és dörzsölni kell a festett felületet, ha a festék habzni kezd, majd öblítse le, akkor emulzió, és nem tudod ráönteni.
 • Ha a festék a falakon nem húzódik le és nem reped, egyébként a megoldás elutasításra kerül.
 • Ha a festék nem a lakkon alapul.

De érdemes megjegyezni, hogy a gitt festett falak - ez egy kockázat.

Ha a folyamat minden részletének megvizsgálása vagy saját magának megpróbálása után az ember rájön, hogy ez egy teljes csalódás, és jobb, ha a falak mechanizált zsugorodását alkalmazzuk.

A gépesített gitt egy innovatív technológia, amely az Egyesült Államokból jött, ami professzionális szerszámok és készülékek segítségével a falakat tömíti.

Hasznos tippek

Az építési vagy javítási munkák megkezdése előtt mindig kérjen tanácsot azoktól, akik már találkoztak ezzel. Különösen akkor, ha a személy először a saját kezével és professzionális kézművesek segítségével vakolással vagy gitteléssel szembesül.

A falak vakolásakor tudnia kell, hogy:

 • A beszerzett anyagok és szerszámok kiváló minőségűek.
 • Száraz keverékek vásárlásakor csak az utasításoknak megfelelően hígítsa meg az oldatot.
 • Minden típusú felülethez egy adott típusú keveréket alkalmazunk.
 • Egyértelműen meg kell értenie, mi lesz a falazás után a gittelés után. Tapétázó vagy festő falak esetén szükség van a gittre, ha dekoratív panelek vagy kerámialapok vannak, akkor nincs szükség gittelésre.
 • Különös figyelmet kell fordítani a filé szögekre, amelyekhez további eszközökre van szükség.
 • Nem szükséges a gitt kitöltése kiváló minőségű vakolatra, csak akkor, ha vékony tapéta vagy festés feltételezhető. Ehhez a falaknak tökéletesen simaaknak kell lenniük, ami azt jelenti, hogy egy gittnek kell lennie.
 • Ha a helyiség, ahol a gittek megtörténnek, a hőmérséklet 5 fok alatt van, akkor nem ajánlott munkát végezni. A kitöltéshez ideális hőmérséklet + 15-25 fok.
 • Bármely javítási manipuláció elvégzése csak a nap után lehetséges. Ez a maximális idő a gitt teljes szárításához.

Hogyan kell falazni, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba