Knauf befejező gitt: előnye és hátránya

 Knauf befejező gitt: előnye és hátránya

A német Knauf cég ismert építőanyaggyártó. Különböző típusú töltőanyagokat állít elő, amely lehetővé teszi a leginkább sima felület létrehozását. A gyártó egy indító, befejező és univerzális gittet kínál, amelyek mindegyikének saját célja van.

A befejező gittet különböző típusok mutatják be, amelyeket minden vásárló az építőanyag küldetésétől függően megfelelő választási lehetőséggel vehet fel.

Jellemzők

A felújítás kötelező része a falak igazítása. A felület összehangolásához szükséges kiváló minőségű munkához szükség van egy gitt indítására és befejezésére.

A befejezést a falak igazításának utolsó szakaszában használják, és tökéletesen sima és fehér felületet hoz létre. Bár a modern építési piac a különböző gyártóktól származó gittek széles választékát kínálja, sok vásárló inkább a német Knauf cég termékeit részesíti előnyben.

Ez a márka kényelmes és könnyen használható keverékeket kínál. Egy vitathatatlan előny az egyszerű kezelhetőség. Bárki készíthet tökéletesen sima falakat Knauf gittekkel anélkül, hogy bármilyen speciális tudás vagy készség lenne. Ez papírzsákokban kerül értékesítésre. Egy nagy csomagban kb. 25-30 kg keveréket adunk a kényelem érdekében

A Knauf befejező keveréke cement, gipsz és mész. Alkalmazása után nem szükséges további keverékeket használni a felületek injektálásához. Ezt a keveréket kész felületként használják. Elég, ha megismerkedik az utasítással, felkészülnek a szükséges eszközzel, és folytathatja a munkát.

A felületet nagyon vékony rétegben kell felhordani, ami körülbelül 1-2 mm legyen. Míg a gittnek nem volt ideje megragadni, a csiszolópapír finomra kell őrölnie. Ennek eredményeként a felület tökéletesen sima lesz. Minden munkát gyorsan és egyszerűen elvégezhet, örömmel jár.

A Knauf cég az egyes termékek csomagolásán feltünteti sajátosságait, valamint az eltarthatósági idejét. A gitten mindig a maximálisan megengedett rétegvastagságot jelölte meg. A garanciaidő csak egy év. A keveréket száraz és sötét helyiségekben, zárt tartályban kell tárolni. Ha a csomagot már megnyitották, akkor egy nap alatt kell használni, különben az anyag felhasználásra nem alkalmas.

Érdemes megjegyezni, hogy amikor egy gittel dolgozunk, akkor be kell tartani az óvintézkedéseket. A kezek bőrének védelme érdekében kesztyűt kell viselni, és légzőkészüléket kell vásárolni, hogy megvédje a légzőszerveket a portól. Ha a gitt a bőrre kerül, és ez irritációt és égést okoz, alaposan öblítse le az érintkezési helyet. Ha az égő érzés nem megy el, akkor forduljon orvoshoz.

típusok

Ma a német Knauf cég a legmegfelelőbb a kiegyenlítő vegyületek gyártásában. A Knauf gitt ideális az ugyanazon vállalat által gyártott gipszkarton lemezekhez való munkához.

A "Knauf Fugen" finomságokat különböző típusok képviselik, amelyek közül három érdemes megkülönböztetni:

 • standard - gipsz vakolat formájában;
 • Fugen GF gitt a gipszszálas lapokhoz;
 • a Fugen Hydro nedvességálló gipszkartonhoz.

Valamennyi fent említett gittkeverék különböző műszaki jellemzőkkel rendelkezik, bár megjelenésük szerint egy száraz porított konglomerátumhoz hasonlítanak, amely gipszből és a megfelelő módosítókból és lágyítókból áll. Ezek a gittek tökéletesen elnyelik a nedvességet, hogy az oldat plaszticitását hozzák létre, így védve vannak a korai szárítástól.

A Fugen gipszbefejező gitt fő előnyei és jellemzői:

 • A keveréket környezetbarát tulajdonság jellemzi, mert a készítmény nem tartalmaz kémiai adalékanyagokat.
 • A bevonat megnövekedett tartóssága biztosítja a sarkok védelmét a telepítés során, és segít megszüntetni a gipszkartonlapok hibáit.
 • Ha a befejező keveréket sík felületre alkalmazzuk, akkor a kis fogyasztása kellemesen szívesen fogadja Önt.
 • A befejezés után festheti a falat vagy a tapétát.
 • Különböző súlyok (5, 10 és 25 kg), és megfizethető áron számtalan kitöltőanyag széles választékát kínálja.

A "Knauf Rotband" befejező gitt polimer adalékokkal készült gipszkeverék. Úgy tervezték, hogy összehangolja a falakat. Betonhoz, gipszkartonhoz vagy vakolt falakhoz vagy mennyezethez használható. Az idővel megnövekedett erő miatt a gitt nem reped.

Ez az anyag sokoldalúsága miatt ideális beltéri feldolgozáshoz. A gitt nem fél a magas páratartalomtól, így használható a konyhában vagy a fürdőszobában.

A knauf rotband gitt fő előnyei:

 • A kiváló nedvességáteresztő képesség elősegíti a nedvesség gyors eltávolítását, így a lakás soha nem lesz nedves.
 • A környezetbarát keverék a gipsz alapján készül, és nem tartalmaz káros vegyszereket. A gitt nem okoz allergiát, így biztonságosan használható a gyermekszobák javítására.
 • Tartósság és megbízhatóság. Még a kész keverék vastag rétege sem járul hozzá a repedések kialakulásához.
 • A keverék használata után a fal tökéletesen sima és hófehér marad.
 • Az anyagot kiváló rugalmasság jellemzi.
 • A putty könnyű kezelhetőséggel vonzza a figyelmet.
 • A keverék tökéletesen illeszkedik annak a felületnek, amelyre fel van szerelve.
 • Az oldat maradványai nem száradnak ki gyorsan.
 • Az anyagot a gyártó több változatban állítja elő: 3, 8, 18, 28 kilogramm.

Ha követi az oldat használati utasításait, a felület teljesen sík lesz.

A "Knauf Rotband" gitt fehér, szürke és rózsaszín. A réteg vastagsága 5-30 mm. Egy négyzetméterhez körülbelül nyolc kilogramm anyag szükséges.

A Knauf Multi-befejező gitt száraz keverékként jelenik meg. Gipsz töltőanyag, valamint ásványi anyagokkal és polimer módosítókkal kiegészítve készül. Használható gipszkarton vagy betonfelületek előkezelésére. Ez az anyag ideális sík felület létrehozására festés előtt, vagy dekoratív fali díszítéshez. A gyártó ezt a keveréket 20 és 25 kg vödörben gyártja.

fogyasztás

A szakértők tudják, hogy 1 mm-es vastagságú végső gitt réteg létrehozásához 1 m2-re egy kilogramm keverék szükséges. Emlékeztetni kell arra, hogy a gipsz keveréke kisebb, mint a cement egyenértéke. A gipszkeverék lehetővé teszi a falak vagy polkok összehangolását, ha a különbség nem nagyobb, mint 6 mm. A gyártó mindig a csomagoláson jelzi az anyag hozzávetőleges fogyasztását, ezért figyelembe kell vennie ezt a mutatót.

Hogyan válasszuk ki?

Sok szakértő tanácsot vásárol bázist és befejező gittet egy gyártótól. Ne felejtsük el, hogy szárítás után a keverék magas higroszkópossága van. Ha a felület porózus, akkor a befejezés előtt a falakat alapozni kell.

Nedves helyiségekben a „Knauf Rotband” ideális, mert nem csapdába nedvességet, de kiválóan alkalmas arra, hogy átengedje. A gitt a tökéletes megoldás a konyha vagy a fürdőszoba számára.

A Knauf termékek vásárlása hivatalos helyeken és üzletekben van, hogy kizárja a hamisítás megszerzésének lehetőségét. Ne keressen márkás termékeket a piacon, mert nincs garancia a minőségre.

Alkalmazási tippek

Az elkezdéshez minden szükséges eszközt meg kell vásárolnia a gitt elhelyezéséhez:

 • a keveréshez ideális egy fúvóka egy speciális fúvókával vagy építési célokra tervezett keverővel;
 • 30 centiméteres simító;
 • kis spatula 5-10 cm méretben;
 • szögletes spatula;
 • bojtok és görgők;
 • csiszolópapírral;
 • a fal felső részén vagy mennyezeten végzett munkákhoz hasznos a létra.
7 fénykép

A befejező gitt alkalmazásához két módszert használhat:

 1. A kész oldatot egy kis spatulára helyezzük egy kis, majd a keverékkel a falon az alulról felfelé. A szerszámot a lehető legszorosabban a felülethez kell nyomni, és a hatást többször kell elvégezni. A felület a lehető leginkább sima. A keverék többi részét visszavezetjük a vödörbe. Ezután csiszolással simítja a fal érdességét.
 2. Ez a módszer hosszabb, mert kettős falburkolatból áll. Befejező gitt a kis felületre, majd menjen vissza az anyag újbóli felhordásához. Ez a módszer sík felület kialakítását biztosítja, így sokkal kevesebb időt töltenek a hegesztésre.

A sarkoknál végzett munkához használjon szögletes spatulát. Lehetővé teszi, hogy olyan helyeken dolgozzon, ahol a falak szögben közelednek. Ha a falak közötti szög más, akkor jobb egy kis spatulát használni.

Elég gyorsan gitt a gipszszerkezeten, mert az ilyen lapok meglehetősen simaak.

Ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan alkalmazzuk a gitt felületét, kövesse a szakértők tanácsát:

 • Gondosan olvassa el a gyártó utasításait. A gitt réteg nem lehet nagyobb az ajánlásban feltüntetettnél. Ha vastagabb réteget készít, akkor lehetőség van arra, hogy a teljes szárítás után a keveréket eltávozzák.
 • Ahhoz, hogy egy réteget kétszer helyezzünk el, szükséges a megerősített rács alkalmazása. A következő réteg létrehozásához az előzőnek jól kell száradnia.
 • A gittzel végzett munka után az összes szerszámot azonnal le kell mosni a keverék maradványaiból, mielőtt megszárad.
 • A keverék elkészítéséhez hideg vizet kell használni. Ha a keveréket 30 ° C-nál magasabb hőmérsékletű vízzel hígítjuk, szárítás után megszáradhat.

A gitt falak befejezésének néhány módját lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba