Vetonit befejező gitt: típusok és összetétel

A falak és a mennyezet díszítése biztosítja a tökéletes illeszkedést. Ebből a célból számos professzionális mester választja a Vetonit befejező gittet. Jellemzője a magas minőség és a könnyű használat. Különböző típusok és kompozíciók lehetővé teszik a különböző alapok belső díszítését.

Jellemzők

A Weber Vetonit gyártó által gyártott gitt egy építési keverék, amelyet széles körben használnak a munka befejezéséhez. Az anyag száraz, alacsony páratartalmú helyiségekhez alkalmas. Vannak azonban változatok az értékesítés és a nedvességálló építőanyagok.

Ma a legjobb megoldás a befejezéshez. A faanyag, a beton, a kő és a gipszkarton különböző összetételét sikeresen alkalmazták. A száraz keverék szürke-fehér színű, alacsony szagú, finom frakció (legfeljebb 0,5 mm), amely lehetővé teszi az optimális tapadást.

Ezzel az anyaggal sikeresen kiküszöbölheti a különböző hibákat (repedések, lyukak, repedések). A gitt a befejezés. Ez azt jelenti, hogy a felületek feldolgozása és szárítása után elkezdheti festeni vagy ragasztani a tapétát.

A kompozíciótól függő korlátozások a megnövekedett páratartalom, valamint a hőmérséklet (+ 10 fok az épületen belül). Ez azért van, mert az anyag teljesítménye romolhat. Ezenkívül elkezdhet sárga színűvé válni.

Oroszország népszerűvé vált Vetonit keverékét Oroszország gyártja. Ennek a nemzetközi építőipari vállalatnak több mint 200 fiókja ismert külföldön.

A védjegy a termékek megfizethető költsége és kiváló minősége miatt tömeges elismerést kapott.

típusok

A befejező gitt két fő komponenst egyesít. Ez egy töltőanyag és egy kötőanyag. Az első a homok, mészkő, cement és még márvány is. Összekötő összeköttetésként általában polimer vegyületekből származó speciális ragasztót használnak. Úgy tervezték, hogy jobban tapadjon és mélyen behatoljon a felületbe.

A Vetonit konzisztenciája kétféle. Az anyagot száraz por formájában vásárolhatja meg, vagy folyékony masszát alkalmazhat.

A láncszemtől függően a polimer gitt kompozit műanyagból, cementkötésből, szerves kompozícióból készül. A nagy választék rengeteg lehetőséget kínál a belsőépítészet számára.

Számos Vetonit fajta létezik, amelyek összetétele, tulajdonságai és céljai között különböznek:

 • "Vetonit KR" - az alkalmazással készült keverék alacsony páratartalmú helyiségekben. A keveréket szerves ragasztón alapuló gipsz és cement alapján állítják elő, a kiegyenlítés után feltétlenül tapétával vagy festékkel van bevonva.
 • Vetonit JS - polimer gitt bármilyen típusú bázishoz, nagy tapadással és repedéssel szemben. Mikroszálas anyagból áll, amely különleges szilárdságot biztosít az anyagnak. Más termékektől eltérően az ízületek tömítésére szolgál.
 • Ellenáll a repedésnek, a műanyagnak és a tartós polimer keveréknek Vetonit JS Plus mind csempe alatt, mind vakolat alatt használják. A készítmény hatásos az ízületek kezelésére.
 • Közepes páratartalom esetén keveréket lehet használni. „Vetonit LR + selyem” vagy „Vetonit LR +”. Ez egy polimer anyag, finoman őrölt márvány töltőanyaggal. Vetonit LR Fine kifejezetten a következő festésre készült.
 • Vetonit VH, Vetonit VH szürke alkalmazzák a csempe, tapéta, festék. Ez a típus betonra, pácolt agyagra, gipszkartonra vonatkozik.A töltőanyag mészkő, és a kötőanyag nedvességálló cement.

Mindenféle megoldás gyakorlatilag univerzális, építési munkákhoz és különböző típusú helyiségek javításához használják.

A keverékeket 20 kg és 25 kg (néha 5 kg) erős háromrétegű csomagolásban állítják elő.

Az alkalmazás nünei

A magas nedvességtartalmú helyiségekhez alkalmas Vetonit készítmények sajátos sajátosságokkal rendelkeznek az alkalmazásban:

 • a legjobb megoldás a gipsz- és gipszkartonra, valamint az agloporitra, az agyagra és más ásványi felületekre esik;
 • annak ellenére, hogy a kis frakció miatt a kiegyenlítés a maximálisra kerül, a Vetonitra nem kívánatos (kivéve bizonyos terméktípusokat);
 • nem használhatja a keveréket olyan felületeken, amelyeket korábban önszintező vegyületekkel kezeltek;
 • A JS kategóriájú speciális gittzel ajánljuk a gipszkartonrétegek lemezei közötti tömítőcsatlakozásokat és varratokat, ezeket akkor is használják, ha szükséges a befejezés, a fürdőszobák belső díszítése, a medencék és a csempe fürdők.

A keverékek nemcsak kézi, hanem gépesített módszerekkel is alkalmazhatók. A permetezés segítségével összetett alapon is használható. Így tökéletesen lefedik a porozitással jellemzett fát és anyagokat. Fontos feltétel - az alkalmazásnak alaposan tisztított és zsírtalanított felületen kell történnie.

A termék előnyei Vetonit

A Vetonit kollekció előnyei nagyrészt összetételének, műszaki és működési jellemzőinek köszönhetők.

Fő előnyök:

 • környezetbarát, biztonságos összetétel, beleértve a természetes összetevőket is;
 • különböző alkalmazási módszereket javasol;
 • elég gyorsan szárad (legfeljebb 48 óra);
 • a bázisok többségének megnövekedett tapadása van;
 • gazdaságos fogyasztás (csak 1,2 kg / m2);
 • a felszíni eloszlás kiküszöböli a cseppek jelenlétét;
 • az ezt követő őrlés pormentesítés nélkül történik;
 • a termék bevonatának köszönhetően növeli a felületek szilárdságát és teljesítményét;
 • demokratikus ár.

  A munkát az elkészített oldattal egész nap folytathatjuk, és a szárítás nagymértékben függ az alkalmazott réteg vastagságától, a levegő hőmérsékletétől és szárazságától.

  Bizonyos esetekben a szárítás egy napon belül történik.

  Az oldat elkészítése

  Az építés és a javítás a falak és a mennyezetek tökéletes illeszkedését igényli, de ha a porelegyet választja, megfelelően kell hígítani.

  A használati utasítás általában papír csomagoláson történik. Megmutatja a víz és az építési termék pontos arányát, valamint az oldat érlelésének feltételeit és a működés idejét.

  Szobahőmérsékleten általában 9 kg vizet tartalmazó 25 kg-os csomagot veszünk. Az elegyet vízbe öntjük és homogén vastagságig keverjük. Az infúzió után (15 percig) újra összekeverjük egy építési keverő segítségével. Az oldatot legfeljebb egy napig kell használni. Megengedett gitt réteg - 5 mm.

  Meg kell jegyezni, hogy a különböző típusú Vetonit gittek tenyésztésének árnyalatai kissé eltérhetnek. A tárolást száraz, sötét és hűvös helyen kell tartani.

  Igazítás szakaszai

  A gittkötés speciális berendezéssel történő permetezéssel vagy manuálisan, különböző méretű spatulákkal. Az építési munkákhoz műanyag tartályra, csiszoló- és fugovalny gépre, rongyokra, spatulákra lesz szükség.

  Munkafolyamat sorrend:

  • a felszíni előkészítés a régi falburkolat, festék eltávolítása, a zsíros foltok eltávolítása, a felület mosása és szárítása;
  • az összes szabálytalanságot jelezzük - a dudorokat levágják, és az üregek krétával vagy ceruzával vannak jelölve;
  • a hornyok és repedések közepes és hosszú simítóval vannak lezárva, és annyi habarcsot használnak, amennyire szükséges egy mozgáshoz;
  • A szárítást természetes módon kell elvégezni, az ablakok és ajtók zárva (kivéve a belső ajtókat);
  • A végső gittet a legvékonyabb réteggel kell felhordani, majd szárítás után csiszolják és csiszolják, továbbá a sarkokat egy megfelelő spatulával kiegyenlítik.

  A termék fogyasztása nagyon gazdaságos - 20 négyzetméterenként 20 kg anyag szükséges.

  Vélemények

  A profi építők azt mondják, hogy ezt a márkát megérdemelten tiszteletben tartják, és az egyik legjobbnak tartják. Megjegyzendő, hogy a „Vetonit LR +” kompozíciókkal kezelt mennyezetek nem igényelnek további befejezést. A szárított gitt színe szinte fehér marad. Ezenkívül két vagy három rétegben is alkalmazható. A "Vetonit KR" keveréke előzetes primer nélkül használható.

  Sokan örülnek, hogy vannak vízálló kompozíciók, amelyek nem félnek a vízgőztől, amit a konyhában és a fürdőszobában lehet használni. A márka bármely terméke nagy szilárdságot, tartósságot és teljes egészségbiztonságot mutat, ami kedvezően különbözteti meg őket más gyártók keverékeitől.

  A Vetonit LR + befejező gitt alkalmazásához lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba