Akril gitt: kiválasztási kritériumok

A javítási munkák szinte mindig vakolatok és vakolat használatával járnak. Az akril elég igényes, a kiválasztási kritériumok és az alapvető tulajdonságok megvitatására itt kerül sor.

Különleges jellemzők

A gitt akrilpolimerek alapján készül, magas plaszticitással és rugalmassággal rendelkezik. Számos fajtája van, mind belső, mind külső munkákhoz használható. Egy ilyen típusú univerzális gitt, amely alkalmas a lakások befejezésére, a ház homlokzatainak külső felülete és az ablaknyílások.

Csomagokban értékesítve:

 • granulált keverék formájában, amelyet használat előtt vízzel kell hígítani;
 • felhasználásra kész formában.

Az akril gittet a falak vagy mennyezetek monolitikus szintezéséhez használják, a kis üregek tömítésére, különböző méretekben. Ez jól ellenáll a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak, erősen ellenáll a nedvességnek, a plaszticitásnak alacsony a gőzáteresztő képessége.

A munka nagyon könnyű, egyenletesen elosztva a felületen, nincs kellemetlen szaga, gyorsan szárad. Folyamatosan több vékony réteget használhat egymásra, ami lehetővé teszi, hogy tökéletesen sík és sima felületet kapjon. Szárítás után a polimer bevonat nem reped, nem zsugorodik, nem erodálódik, ha felszíni vízfestékeket alkalmaz. Szinte mindenféle lakkok festésére és feldolgozására alkalmas.

hátrányai:

 • néhány faj zsugorodást okoz a repedések felett egy 7 mm-nél nagyobb réteg felett, ezért a vastag rétegek esetében a gittelés két vagy három szakaszban történik - először huzatréteget és több befejező réteget hoznak létre;
 • az őrlés során mérgező por jelenik meg, ezért a szem és a légutak védelmi módszerei szükségesek.
 • A finom diszperzió ideális a sima felület kialakításához, de nagy problémákat okoz a csiszolás során, gyorsan eltömődik a csiszolópapír.

A klasszikus színválaszték fehér és szürke. Vannak olyan textúrális lehetőségek, amelyek különböző textúrákat, például fát utánoznak.

A kompozíció a felületre alkalmazható:

 • beton;
 • tégla;
 • fémből;
 • már vakolt felületek;
 • fa (bútorok, ajtók, padló, panelek, mennyezet);
 • gipszkarton, farostlemez, forgácslap;
 • régi festékbevonatok, fényes festékek nem abszorbens rétegei;
 • üveg-magnézium felületek;
 • rostcement lemezek, gipsz.

Ezáltal az akril gitt valóban sokoldalú polimer befejező anyag.

Típusok és összetétel

A hasonló technikai jellemzők ellenére az összetételbeli különbségek mindenféle akril-gitt típusot alkotnak.

 • Víz-diszperzió akril alapon - az értékesítés kész állapotban van. Tartalmaz: víz, akril alap, száraz töltőanyag. Alapozásra, falak és homlokzatok készítésére szolgál. Alkalmas bármilyen felületre. Nedvességálló, alkalmas a magas páratartalmú helyiségekben végzett munkák befejezésére.
 • olaj - kész formában is eladott. Ez különbözik a szokásos akril gitt gazdagabb összetételétől és széles alkalmazási körétől. A fő összetevők: lenmagolaj, akrilát, víz, keményítő, töltőanyag, lágyító, festék pigmentek. Kiváló előírásokkal rendelkezik. A gyártótól függően vízálló, tűzálló, korróziógátló lehet.
 • latex - széles körű alkalmazásokkal rendelkezik.Számos fajtája van: alap, befejező és köztes. A latex gitt nagyon jó hővezető képességgel rendelkezik, ezért gyakran használják belsejében a belsőépítészetet. Szilikonból, akrilbázisból, vízből, keményítőkből, színezőanyagokból áll.
 • akrilát - belső és külső épületekben használható, ideális a gipszkarton panelek közötti tömítések tömítésére. Akril alapból, vízből, keményítőből és sűrítőből áll. Száraz és kész formában is végrehajtva. Kiváló minőségű tulajdonságokkal rendelkezik, fagyálló és fokozott nedvességállósággal rendelkezik.

gyártók

Az összes fajtából származó akril gitt széles skálán kerül bemutatásra az üzletek polcain, különböző márkák márkanéven. Ne tévesszen meg ilyen bőséges mondatok meglehetősen nehéz, különösen egy tudatlan személy számára. A leghíresebb gyártók rövid áttekintése lehetővé teszi, hogy gyorsan navigálhasson a boltban, és meghozza a megfelelő választást:

 • VGT - az egyedi akril gitt gyártására szakosodott hazai gyártó, szűk profilú, speciális feltételek mellett. A termékcsalád a felhasználásra kész megoldásokat tartalmazza, amelyek szinte bármilyen felület befejezéséhez használhatók. E gyártó akrilbevonatát nem szabad magas páratartalmú körülmények között használni.
 • parádé - háromféle akril kompozíciót kínál: befejező standard bevonat, nedvességálló, exkluzív gitt a fa felületekhez való munkához. Minden típusú befejező anyag megfizethető áron kerül értékesítésre, kiváló minőségű tulajdonságokkal, költséghatékony a fogyasztás szempontjából.
 • LLC Stroytorg + - a "Lacra" nevű vakolat gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Ez egy univerzális, kiváló minőségű akril gitt. Egyedülálló műszaki jellemzőkkel és hosszú élettartammal rendelkezik. Tökéletesen bizonyított a varratok tömítésénél, beleértve az erősítő rácsok használatát is. Szinte minden hardverboltban és megfizethető áron valósítható meg.
 • Világhírű Kaizer márka, forgalomba hozza az Acryl-Spachtel OSB nevű felsőréteget. A gyártásához csak jóindulatú és modern összetevőket használ, a gyártási folyamatot modern berendezésekkel végzik, ami lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű és sokoldalú gitt készítsen bármilyen befejező munkálatok elvégzésére.

Mindezek a gyártók folyamatosan bővítik a kész befejező anyagok körét.

Tippek a kiválasztáshoz

A munkához legmegfelelőbb akril gitt kiválasztása az összes befejező tevékenység kiváló és gyors végrehajtásának legfőbb garanciája.

Nagyon fontos, hogy a tapasztalt kézművesek tanácsát használják:

 • Ha a gittet egy másik bevonatra, például alapozóra alkalmazzuk, akkor ezeket a két terméket ugyanabból a gyártóról kell kiválasztani.
 • Ügyeljen arra, hogy olvassa el a csomagolásra vonatkozó ajánlásokat az akril vakolat használatának feltételeiről és alkalmazási köréről. Az ajánlások megsértése katasztrofális eredményekhez vezet.
 • Ha a gitt falak alkalmazása után festeni fogják, jobb, ha előnyben részesítjük a használatra kész megoldásokat. A tapéta alatt a legjobb választás a száraz keverékek.
 • Egy termék vásárlásakor, még egy jól ismert gyártótól is, meg kell nyitnia a fedelet, és vizuálisan értékelnie kell a tartály tartalmát. A keverékben nem lehet nagy foltok vagy szagok.
 • Ha a gitt nagy nedvességtartalmú körülmények között használható, akkor a csomagolásnak tartalmaznia kell az ilyen alkalmazás engedélyezésére vonatkozó információkat. Ellenkező esetben logikai változást talál.
 • Szükséges figyelembe venni a befejező bevonat célját: az épületen belüli vagy homlokzati munkákhoz való felhasználásra.Ha kétféle gittre van szüksége, akkor jobb, ha nem két típusot szerezzen be, hanem vásároljon egyet - egyetemes.
 • Érdemes megvenni egy olyan terméket, amelyben a felhasználási javaslatok a lehető legközelebb állnak a helyiségek működési normáihoz.
 • Jobb, ha előnyben részesítjük az ismert akrilgyártású gyártókat.

Ezeknek az egyszerű tippeknek való megfelelés segít abban, hogy a lehető leggyorsabban és könnyebben kiválasszon igazán jó minőségű termékeket.

Hogyan kell a gitt?

A munka befejezése előtt elő kell készítenie a szobát, meg kell vásárolnia a szükséges anyagokat. Vásárlás előtt meg kell számítani a javításhoz szükséges keverék fogyasztását.

fogyasztás

Először is, a gitt keverék térfogatát 1 m2-re számítjuk. Az eredményül kapott értéket a teljes kiegyenlítésre kijelölt felület területével megszorozzuk. Az eredmény az attól függően változik, hogy hány gitt réteg kerül felhordásra az 1m2-es felületen és melyik munkafelületen.

Tehát a habot kisebb mennyiségű gipszel lehet kitölteni, mint amennyi a beton padlójának kiegyenlítéséhez szükséges. Figyelembe kell venni a gitt típusát, mivel a homlokzatot gyorsabban fogyasztják, mint az univerzális vagy belső használatra szánt.

Az akril gitt átlagos fogyasztási aránya van. Betonpadló vakolásához 100 négyzetméterenként átlagosan 60 kg keverék szükséges. m A homlokzati munkák befejezéséhez - már körülbelül 70 kg-ra szigorúbb területen. A szoba belsejében a mennyezet belsejében a legkisebb fogyasztás kb. 45 kg / 1 négyzetméter. m.

A fogyasztás mennyiségét befolyásolja a munkafelületen fellépő hibák, azok száma, az elvégzendő munka mennyisége és az akrilpolimereken alapuló megfelelő választás.

Alkalmazás technológia

El kell kezdeni az előkészítéssel. A gittet vízzel kell hígítani az utasításoknak megfelelően, alaposan keverjük össze. A munkaterület felszíne mentes a portól, szennyeződéstől, törmeléktől és a korábbi festék maradványaitól. Szükség esetén előzetesen alkalmazzuk a primert, és csak a szárítás után elkezdhetjük a falak szintezését.

A gitt kittnek egy speciális, közepes méretű spatulának kell lennie. Jobb, ha egyszerre kis mennyiségű keveréket használunk, szükség esetén új tételt adva hozzá. A szabályok segítségével ugyanolyan vastagságot kell beállítani a különböző részeknél.

Az első alapréteg alkalmazása után a munkaterületen pihenni kell. Körülbelül egy napig szárad. Ezután az egész zashpaklevannaya felület egy puha hengerrel vagy egy speciális reszel. Ha az öntés után kisebb hibák vannak rajta, egy másik, de vékonyabb akril vakolatréteget kell felhordani, és várjon a szárításra, majd törölje újra a felületet.

Ha a munkafelületen lévő hibák túl nagyok, akkor a gitt használata előtt jobb, ha nem csak a primert, hanem a vakolatot is alkalmazzuk. Így az oldat fogyasztása csökken, és a munkafelület is jobban felkészül.

Mindenféle akril gitt egyszerű és könnyen kezelhető befejező anyag. Nem igényel semmilyen speciális készséget és eszközt. Mindössze annyit kell tennünk, hogy következetesen és lassan végezzük el a munka minden szakaszát.

Vélemények

Az akril gitt széles körű elismerést kapott mind a szakmai építőktől, mind a közönséges polgároktól, akik segítik otthonuk javítását.

Tapasztalt kézművesek azt mondják, hogy a vakolat valóban kiváló minőségű, nagyon gazdaságos, szinte bármilyen felületen és szinte minden körülmények között használható. A nagy plusz, szerintük, az a tény, hogy az akril keverékkel vakolt felületet később lehet majdnem bármilyen befejező anyaggal lefedni.

A rendes vásárlók feljegyzik az akril vakolat egyszerűségét és könnyű használatát, valamint kiváló végeredményt.A nagyszerű plusz a sokféleségű polimer befejező bevonat széles választéka. Ez lehetővé teszi, hogy egy olyan gitt vásároljon, amely teljes mértékben megfelel minden követelménynek.

Minden, ami az akril gitt kitöltésével kapcsolatos, a Triora nézd meg a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba