Befejező gitt "Bányászok": előnyök és hátrányok

 Befejező gitt Bányászok: előnyök és hátrányok

A gitt segítségével a falak vagy a mennyezetek felületei a későbbi befejezéshez szükséges egyenletességet kapják. Jó lehetőség a "Bányászok" cég keveréke. Ez nem drága, de ugyanakkor képes egy kiváló minőségű felső réteget létrehozni a vakolt felületen, amely alapként szolgálhat a későbbi befejező munkákhoz (tapétázás vagy festés) és a végső dekoratív bevonathoz.

Jellemzők

A Finishing Putty gitt fő megkülönböztető tulajdonsága az alaphoz tapadó nagyfokú tapadás, ami hozzájárul a hosszú működési időhöz, és megakadályozza a bevonat repedését vagy lebomlását.

Egy másik jellemző, amelyet a vállalat versenyelőnyként támaszthat, a keverék magas minősége. Ez a szervezet kiemelt figyelmet fordít a modern technológiák és a száraz keverékek szinte teljesen automatizált minőségellenőrzési folyamatainak előállítására. Ezenkívül ez az ellenőrzés folyamatosan folyamatban van minden termelési helyszínen, a nyersanyagok átvételétől a végtermék raktárba történő szállításáig.

A vállalat több mint 20 éve folyamatosan javítja a gyártott javítóvonatok megfogalmazását működési és műszaki paramétereik javítása érdekében. A száraz keverékek előállításánál csak a bizonyított és jó hírű beszállítók nyersanyagai használhatók.

A vállalat termelési létesítményeit folyamatosan fejlesztik, ami hozzájárul az adagok még pontosabbá tételéhez, következésképpen a késztermék minőségének növekedéséhez.

Egyéb tulajdonságok, amelyek a befejező gittelőnyökben vannak:

 • Könnyű előkészítés. Elég, ha a száraz keveréket vízzel arányosan hígítjuk az utasításoknak megfelelően. Ebben az esetben kézzel, speciális szerszámok használata nélkül keverheti össze.
 • Különböző viszkozitású gitt keverék készítésének képessége a hozzáadott víz mennyiségének növelésével vagy csökkentésével.
 • A sima felület kialakítása. A gitt a talpon fekszik, nem folyik, nem képez csomókat, héjakat és repedéseket. Hát maszkolja az előző réteg összes hibáját.
 • Nagyfokú rugalmasság, ami biztosítja a készítmény könnyű alkalmazását. A gitt keverék kényelmesen alkalmazható, nem hoz létre "sávokat" és nem tapad a spatulához.
 • A gipsz réteg keményedésének sebessége. Az anyag kb. 2-6 órán belül kiszárad. Minden attól függ, hogy milyen réteg volt a gitt.
 • Könnyű felületkezelés. Szárítás után a gitt alapja jól van csiszolva egy háló vagy finom csiszolópapírral.
 • Nagyfokú higroszkóposság. A gitt jól felszívódik, és ugyanakkor jó vizet és levegőt ad, ami azt jelenti, hogy egyfajta „lélegző” bevonatot képez.
 • Kopásállóság.
 • Jó kompatibilitás más gyártók építőanyagával. Ha a gipszbevonat alaprétegét egy gittkötéssel készítjük, és a befejező réteget gitt „Putty” segítségével kell alkalmazni, akkor ezzel semmi baj nincs. Jó ragasztó tulajdonságai miatt ez az anyag minden alapalapon jól esik.
 • Az emberi egészség biztonsága. Minden típusú befejező gittnek van egy tanúsítványa vagy következtetése, amely megerősíti, hogy a termék megfelel az orosz és európai egészségügyi és higiéniai előírásoknak.
 • Különböző jelenléte a gitt használatára: száraz keverék és oldat.
 • Kényelmes csomagolási lehetőségek. A száraz anyagot 5, 12 és 20 kg-os zsákokba csomagolják, 7 és 15 kilogramm vödörben.
 • A termék hosszú, nyitott formában történő tárolása egy év. Ráadásul az alacsony hőmérséklet hatása.
 • A szállítás és a tárolás kényelme.
 • Alacsony ár

De a „Stargers” befejező gittnek van néhány hátránya is: a kész keveréket azonnal fel kell használni a munkára, különben a keményítés miatt egy óra múlva használhatatlan lesz. Ebből következik a második hátrány: az anyagfogyasztás növekedése és a javításra fordított idő növekedése az új keverék előkészítésének szükségessége miatt.

Típusok és jellemzők

Jelenleg a "Bányász" cég a következő típusú befejező kompozíciókat gyártja:

 1. "Gitt befejezése";
 2. "Kemény gitt elülső és befejező";
 3. "Kemény bevonatú plusz nedvességálló";
 4. "Kész gitt Superfinish";
 5. "Csiszolás KR".

"Befejező gitt" - egy száraz, fehér vakolat keverék, amelyet beltéri felületek vakolására használnak.

A készítmény tartalmaz módosító adalékanyagokat.

Az alkalmazott réteg ajánlott vastagsága 0,3-5 cm, az anyagfogyasztás, ha ez a feltétel teljesül, 900 g / m2 felület.

A festéshez vagy tapétázáshoz vakolt, beton- és téglaalapokon alkalmazható.

Olyan területeken használható, ahol rendszeres nedves tisztítás várható.

Nem szabad használni ezt az anyagot olyan helyeken, ahol az élelmiszerekkel vagy az ivóvízzel érintkeznek.

Ezt a típusú gittet száraz, tiszta és erős alapra alkalmazzák. Ha az aljzat pelyhes vagy megbízhatatlan területekkel rendelkezik, azokat el kell távolítani. A gipszet és más higroszkópos bázisokat alapozóval kell előkezelni.

A töltőoldatot 400-580 ml víz / kilogramm szárazanyagra állítjuk elő.

Ezt az anyagot 5, 12 és 20 kg-os tartályokban értékesítik.

"Kemény gitt elülső és befejező" - a vakoláshoz használt keverék, főként az épületen kívül. Az anyag belső munkára is alkalmas.

A funkció a termék alábbi tulajdonságait határozza meg: fagyállóság, időjárásállóság, repedésekkel szembeni ellenállás.

A homlokzat-befejező keverék összetétele fehér cementet, módosító adalékanyagokat és természetes töltőanyagokat tartalmaz.

A burkolatot cement, beton és vasbeton betonra lehet felhordani dekoratív vakolat, festés és tapétázás után.

Alkalmas nedves területeken történő alkalmazásra. Nem ajánlott olyan helyeken alkalmazni, ahol az élelmiszerrel való érintkezés feltételezhető.

Az alkalmazott réteg ajánlott vastagsága 0,3-3 mm. A fogyasztás kilogrammonként négyzetméterenként 1 mm vastagságú.

Az oldatot 320-400 ml / kg száraz porra állítjuk elő.

Az elkészített oldat a dagasztás után három órán át megtartja életképességét.

Csomagolás - csak 20 kg-os zsákokban.

"Kemény bevonatú plusz nedvességálló" - fehér polimer polimer anyag, amelynek nedvességtartalma fokozott.

Alkalmazható gipsz vakolattal, beton- és gipszkartonnal borított alapokra.

Az utasítás által ajánlott töltő réteg vastagsága 0,3-3 mm. Anyagfogyasztás - 800 g / m2 (rétegvastagság 1 mm).

Az oldat felhordásának alapja a gitt befejezéséhez hasonlóan készül.

Az oldatot 350-400 ml / kg száraz porra állítjuk elő.

Az elkészített oldat a dagasztás időpontjától számított hat órán át fenntartja életképességét.

Csomagolás - csak 20 kg-os zsákokban.

"Kész gitt Superfinish". Ez az anyag egy kész gitt keverék paszta formájában.

Tartalmaz: erősítő szálak, polimer kötőanyag, finom frakció töltőanyagok, antiszeptikus frakció és módosító adalékanyagok.

Csak normál páratartalmú helyiségekben készítsen előkészített pasztát belső munkákhoz. Gipszkarton alapokra, gipsz vakolatra, nyelv és hornyos lapokra, üvegszálra kerül alkalmazásra. Az ezt követő bevonat lehet tapéta vagy festékréteg.

Az ajánlott maximális vastagsága - 2 mm. A beillesztés 0,3 mm-es réteggel 500 g / m2.

Az anyag tapadó képessége - legfeljebb 0,5 MPa.

A gitt réteg száradási ideje 1–4 óra alatt.

Az oldat felhordásának alapja a gitt befejezéséhez hasonlóan készül.

Csomagolás - 7 és 15 kg-os műanyag vödörben.

"Csípőcsiszolás KR" - a belső terek javítására nagy rugalmassággal rendelkező befejező polimer anyag. Csak száraz helyiségekben használható.

Betonra, gipsz alapú vakolatra alkalmazható, de leginkább gipszkarton feldolgozásra alkalmas. Ennek az anyagnak a főtt fehér színe és a jó burkolási képesség jelentősen megtakarítja a kezelt felület későbbi festésének költségeit.

Javasoljuk, hogy ezt a típusú gittet 0,3-3 mm-es rétegben alkalmazzuk. Anyagfogyasztás 1 mm-es rétegenként 1 négyzetméteres területen. 1,1 kg lesz.

A krém KR kész keverékének megnövekedett életképesség-mutatója van - az oldat a készítmény elkészítésétől számított egy napon belül megtarthatja tulajdonságait.

A keveréket kis és nagy tárolóedényekbe csomagoljuk - 5 és 20 kg-os zsákokban.

Hogyan válasszuk ki?

Ha a javítási és vakolási munkálatok megkezdése előtt úgy döntöttek, hogy a finiser kitömörítő gittet használják, akkor nagyon könnyű lenne kiválasztani egy adott termék típusát. Ebben az esetben a meghatározó tényezők a következők:

 • A munka területe. Ha az épület homlokzatát kell becsomagolni, akkor az egyetlen választás a „Homlokzati befejező gitt”, ha a belső munkálatokat feltételezzük, akkor folytatjuk a választást.
 • Nedvesség szint levegő a javított szobában. Ha a helyiség magas páratartalmú, akkor csak egy speciális nedvességálló keveréket használhatunk a „Putty finishing Plus nedvességálló” felületre. A száraz illeszkedéshez bármilyen bányász "bányász". Tehát menj a kiválasztás következő lépésére.
 • Alaptípus. Ha az alapot ki kell egyenlíteni, rá kell ragasztani a cement vakolatot, akkor megállunk a „Finishing Putty” vagy „Facade-Finishing” felületen, ha az alap üvegszálas, majd a „Finished Super Finishing Putty” feliratú. Más típusú felületekhez - gipsz vakolat, beton, gipszkarton, vasbeton bármilyen típusú keverék.
 • A későbbi lefedettség típusa. Ha a befejező rétegre dekoratív vakolatot kíván alkalmazni, akkor a falak vízszintes megmunkálásához „Finishing Putty”, „Finishing Plus Moisture-proof Putty” vagy „Facade-Finishing” gitt vásárlása szükséges. A tapéta és a festés ragasztása alatt bármilyen gitt anyagot használhat.
 • A kész keverék életképessége. Ha ez a paraméter fontos a munka során, akkor meg kell jegyezni, hogy a „Finishing Putty” elveszíti tulajdonságait (egy óra múlva), majd „befejező homlokzati kikészítés” (három óra elteltével), hat óra elteltével a nedvességálló kompozíció megkeményedik. A leginkább életképes a "KR" címkével ellátott gitt. A kész oldat nem keményedik meg, amikor tárolják a tartályban.
 • Keverékfogyasztás. Ha mindezt a befejező gitt növekvő sorrendben az oldat áramlási sebessége négyzetméterenként, akkor kap a következő sorozat: „Putty befejező Plus Vízálló”, „Kész vakolat Superfinish»«gitt befejezni»«putty homlokzatok befejezni»«putty kivitelben KR” .
 • Csomagolás. Ha kisebb javításokra van szükség, akkor elegendő az anyagot egy kis csomagban vásárolni, például 5 kg-ot.A nagyüzemi munkák esetében érdemes az anyagot 20 kg-os nagy konténerekben vásárolni.

Vélemények

A felülvizsgálatok alapján a „Bányászok” cég finomsági keverékeit a fogyasztók nagyon jól értékelik. Az anyag könnyen és gyorsan felhordható, jól korrigálja a felületek összes szabálytalanságát és gyorsan megszárad, az ezzel készült befejező bevonat nem reped. Az a tény, hogy a gyártónak van egy kis csomagja, gazdaságosan elvégezhető kisebb javítások - gitt repedések vagy a gipszkarton lapjai közötti munkák. Ezen túlmenően, mindezen előnyök mellett az anyag vonzóbb alacsonyabb árat is tartalmaz, mint a külföldi készítésű gitteké.

Alkalmazási tippek

A töltőanyag-keverék alkalmazása előtt a gyártó azt ajánlja, hogy a bázist primerrel kezeljük (a Starateli cégtől is).

Miután a talaj egy spatulával megszárad, töltse ki az összes meglévő üreget egy oldattal. Ezután az oldatot kiegyenlítjük. A munka során fontos a hőmérsékleti feltételek (optimális - 10-30 fok) betartása. Közvetlen napfényben nem szükséges elvégezni a gittelés elvégzését.

Ha több anyagréteget kell alkalmazni, akkor minden későbbi alkalmazást legkorábban négy órával az előző réteg alkalmazásának befejezése után hajtanak végre.

Általában a gitt-gitt sík és sima felületet biztosít, amely nem igényel további csiszolást, de szükség esetén a felület vagy bármely része könnyen csiszolható finom csiszolópapírral.

A végső felületkezelés (tapétázás, festékbevonat vagy dekoratív vakolat alkalmazása) csak a befejező gitt réteg végső szárítása után lehetséges.

Ha a varratokat a gipszkarton lapjai között kell lezárni, először egy spatulával kell betölteni az anyaggal ellátott lapok közötti réseket, és a varrás mentén erősítőszalagot kell rögzíteni. Közvetlenül a varrásba nyomva távolítsa el a gipszkartonból a felesleges gittet egy spatulával. Ha az oldat száraz, akkor elkezdheti alkalmazni a következő réteget. Ezt mindaddig meg kell tenni, amíg a varrás teljesen megegyezik a gipszkarton lapjának felületével. Hasonlóképpen, a gitt keveréket a lemezrögzítési területekre alkalmazzuk.

Hogyan kell a falakat önmagukban becsapni, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba