Festékháló a gitt számára

 Festékháló a gitt számára

A festő rács egy különböző méretű cellákból álló megerősítő anyag. Az olvadt szilícium-dioxid üveg extrudálásának módszerével készül, és a befejező munkák során használják. Festési rács nélkül nem lesz jó minőségű javítás, mivel megbízhatóan rögzíti az ízületeket és a vakolatot.

Jellemzők

A festés és a lakk termékek alkalmazása előtt az utolsó befejező munka a befejező munka. A munka minősége attól függ, hogy mennyi ideig tart a javítás, függetlenül attól, hogy a falak vonzó megjelenéssel rendelkeznek, valamint az alapok erőssége és erőssége. Először is a falak és a mennyezetek egyenletességét és simaságát, repedések lezárását végzik. A fő szerepét a festő rács látja el. Úgy tervezték, hogy tartsa a felületet, és ne hagyja, hogy lehúzza. A háló védelmet nyújt a deformáció ellen, és ütésálló hatású.

A megerősítő háló a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • tűzállósági;
 • nedvességállóság;
 • tolerálja a hőmérséklet-ingadozásokat;
 • nem toxikus;
 • széles körű alkalmazások (beton, farostlemez, forgácslap, tégla és egyéb anyagok).

A szakadási ellenállás függ az anyag vastagságától és a sejtek méretétől. Minél stabilabb, annál nagyobb az anyag minősége. A modern rácsokat már poliakril kompozícióval impregnálták.

Ez azért történik, hogy:

 • az anyag szilárdságának fenntartása;
 • ne érzékelje az lúgok hatását;
 • növelje a szövet tapadását a felülethez;
 • ne sérts meg.

típusok

A vakolatnál üvegszálas vagy polimer alapú festékhálót használnak, mert ezek kicsi. 2-3 cm-es gipszrétegvastagsággal használják, ha a vastagsága 2 cm-nél kisebb, akkor a megerősítés nem szükséges, mivel a réteg magában tudja tartani. Az 5 cm-nél nagyobb rétegeknél a festékrácsok nem alkalmasak, de néhány szakértő több réteg megerősítő anyagot helyez el. A megerősítő anyag nem elegendő ahhoz, hogy csak egy gipszréteget tegyen, azt a felületre kell rögzíteni. Beton falakhoz a fali falakhoz - a körmökhez vagy a csavarokhoz - dübelek kerülnek. Ez annak biztosítására szolgál, hogy a vakolat a gyenge rögzítés miatt ne maradjon le a fal mögött.

Háromféle festékháló létezik, amelyek különbözőek a cellaméretekben:

 • erősítő gittháló;
 • serpyanka;
 • hálós pókháló.

A megerősítő hálónál a főbb kritériumok az üvegszál sejtmérete és sűrűsége. Ha a sejtek kicsi, akkor a háló puha. Üvegszál kiválasztásakor a felület típusára kell összpontosítania. A vastag menettel ellátott rács homlokzatburkolatokhoz és vékony szálakhoz alkalmas belső használatra. Az üvegszál ellenáll a mechanikai terheléseknek, a szélsőséges hőmérsékleteknek, a magas páratartalomnak. A megerősítő háló könnyű, nem rozsdásodó. Ha csak a falakat kell festenie, akkor az ilyen típusú rács jól működik. Először teljesen meg kell erősítenie a falak felületét gitthálóval. Ebből a célból jobb, ha körülbelül 5x5 mm-es szembőségű rácsot használunk, hogy a vakolat jobb legyen. A jól kialakított falon nem lehet repedések.

A Serpyanka különböző méretű, négyzet alakú cellákból áll, de gyakran tartalmaz ragasztót. Legfeljebb 20 méteres tekercsben, szűk szélességben szállítjuk. Ideális keménylemez, forgácslap, gipszkarton, cement és egyéb anyagok számára. Segítségével kiküszöbölik a hibákat és repedéseket, a mennyezet felszínét kiegyenlítik, a falak simavá válnak.A falak ízületeinek megerősítéséhez megvásárolhatja a rács egy speciális sarkát, ami leegyszerűsíti a feladatot, és segít abban, hogy mindent jól tegyen. A pókháló háló (üvegszál) kiválóan alkalmas nagy felületekre, mivel széles tekercs. Az üvegszál erősíti a vakolat tapadását, mert nem szőtt anyag, amelyet sajtolással nyernek. Alapvetően a pókhálót a mennyezet megerősítésére használják.

kérelem

Az erősítőszövet használata előtt töredékké kell vágni, és ezeknek a töredékeknek már a vakolat első rétegére kell helyezniük. Fontos a hálós részek átfedése is. A gipszből a középtől a szélekig húzódó megerősítő anyag. Fontos, hogy figyelje a vászon széleit, hogy ne nézzen ki.

A festékhálózatokkal történő felhordás folyamata szinte azonos minden típus esetében:

 • szükség van a vakolt felület alapozására;
 • csak a vakolat teljes szárítása után alkalmazzuk a gitt réteget;
 • spatulával a festékszűrőt száraz gitt rétegre helyezzük;
 • alkalmazzon egy másik gittréteget.

A serpyanka használatakor először meg kell tisztítani az ízületeket és prime őket, és szárítás után szerpyanka-t kell alkalmazni. Mindezen műveletek után egy második gitt réteg kerül felhordásra és kiegyenlítésére.

A serpyanka átfedésének két módja van:

 • A háló rögzítése azon a felületen, amelyre a ragasztó előkezelt. A jobb rögzítéshez szükséges a serpyanka jól nyomni a felületre. Miután a hálót csatlakoztattuk, egy másik ragasztóréteget kell felhordani, és a teljes szárítás után gitt előállítására. Ez a módszer csökkentheti a befejezés minőségét;
 • A felületre egy gitt réteg kerül alkalmazásra, rá van rács. Közvetlenül a háló csatlakoztatása után egy második gittréteget kell alkalmazni.

Üvegszálas kivitelben minden munkát henger segítségével végeznek. Először is, a felületen hengerrel felhordjuk a ragasztót, majd az üvegszálat úgy helyezzük el, hogy a csíkok egymást átfedik 50 mm-rel. A rács szintezéséhez görgővel kell tartani. A gossamer háló használata előtt elő kell készíteni a felületet.

őrlés

Miután elvégezte a falak megerõsítését, el kell végezni a gittet és a felületet polírozni. A befejező gitt ugyanúgy történik, mint a fő. A lényeg az, hogy várjon, amíg a réteg a festékrácskal megszárad, különben a bevonat nem fog tartani. A befejező gitt vastagságának 1-2 mm-nek kell lennie. Szárítás után folytathatja az őrlést. A csiszolás azért történik, hogy a falak tökéletesen sima és simaak legyenek, mivel a szoba megjelenése attól függ. Ezen túlmenően a festék vagy a tapéta nem rejti el a hibákat, hanem hangsúlyozza őket. Ha a felület egyenetlen, a tapéta leválasztható vagy elkomorodhat. A falak egyenletességének elérése érdekében a polírozást többször, jól megvilágított helyen végezzük, így a kisebb hibák jól láthatóak.

A gitt befejezése után lehetetlen, hogy egy napnál korábban folytassuk a köszörülést, meg kell várnod, amíg a gitt teljesen megszárad. A csiszoláshoz finom csiszolópapírt vagy csiszoló szivacsot kell alkalmazni. Az összes vetület és szabálytalanság eltávolításához szükséges a teljes felületen tartani. Ha nagy mélyedések vannak, akkor azokat ki kell üríteni. A csiszolópapír kiválasztásakor meg kell nézni a szemcséjét. Az őrlés elején jobb, ha durva szemcsés, végül pedig simaságot biztosítunk - finomszemcsés csiszolópapír.

A csiszolás több szakaszban történik, de a technológia ugyanaz - a felület kis részei felülről lefelé kerülnek feldolgozásra. A csiszolópapír szemcséje változik a folyamat során. Általában az utolsó szakaszban finomszemcsés csiszolópapírt használnak. A nehezen elérhető helyekhez használjon csiszoló szivacsot, vagy próbálja meg többször is összecsukni a csiszolópapírt. A csiszolópapír mellett csiszolószövet is használható.Fő különbsége a papírtól a magas kopásállóság, kevésbé eltömődött a porral, de az ár is magasabb. Ha van daráló, akkor az őrlési folyamat jelentősen felgyorsul. Továbbá javul a munka minősége. A géphez csiszolópapír is csatlakozik, és a felületet kezelik.

A falak csiszolása után minden felületet teljesen meg kell tisztítani a portól és a szennyeződéstől. A fal földelésének ismételt megerősítése.

A rács helyes ragasztását lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba