Kőalapú iparvágány: a választás jellemzői

 Kőalapú iparvágány: a választás jellemzői

A falazat egy modern technológia az épületek speciális panelekkel való fedésére. Hatékonyan védik a falakat a környezet káros hatásaitól. A panelek leggyakrabban tartós vinilből készülnek, amely megfelel a magas páratartalom és a hőmérséklet változásának hatásának.

előnyök

A vinil sajátossága, hogy sikeresen utánozza a különböző anyagok textúráját:

 • természetes kő;
 • beton blokkok;
 • vörös tégla;
 • klinker csempe.

Különösen jól néz ki az alagsor iparvágánya, amely tökéletesen utánozza a befejező anyagokat. A szokásos PVC panelekkel ellentétben az alagsor iparvágánya vastagabb.

természetes kő
beton blokkok
vörös tégla
klinker csempe

Előnyei a következők:

 • nem változtatja meg jellemzőit az ultraibolya sugárzás hatása alatt;
 • jó sűrűsége és egyidejűleg kis súlya van;
 • könnyen telepíthető;
 • a legkülönbözőbb formákat veszi figyelembe;
 • nem érinti a környezetet;
 • nem nő penészes és nem rozsdásodik;
 • olcsó;
 • a gyártó 70 éves élettartamot garantál.

méretek

Az alagsori iparvágányok paneljei az 1x0,5 m-es alapparaméterekkel rendelkeznek, míg a különböző gyártók bizonyos eltéréseket tesznek lehetővé. Például a „bazalt kő” paraméterei lehetnek 1169x449 mm és a „vörös tégla” 1160x470 mm.

Mielőtt megvásárolna egy anyagot, vegye figyelembe az ilyen részleteket, és gondosan kiszámítsa a szükséges anyag mennyiségét.

réseket

Az iparvágány leginkább sérülékeny helye az ízületek, így az anyag kiválasztásakor és telepítésénél ajánlatos kiemelt figyelmet fordítani ezekre a csomópontokra. Az a hely, ahol a nedvesség behatol. Ha rossz minőségű, akkor a védőbevonat a hőmérsékletkülönbség hatására deformálódik, rövid idő múlva használhatatlanná válik. Minél kisebb a rések az ízületeknél, annál jobb és kedvesebb a panelek.

típusok

Egy kő vagy tégla alatt

A legnépszerűbbek a „kő” vagy „tégla” szegélyezett sziklák. Az imitáció annyira reális lehet, hogy csak egy szakértő észleli a különbségeket, e tekintetben az alagsor iparvágánya nem egyenlő. A „kő alatt” vagy „tégla alatt” elhelyezett paneleket arra használják, hogy sok ablakot és ajtót kapjanak, mivel az ilyen anyagot a legnehezebb helyeken lehet felszerelni.

A téglafalazat is igényelhető. A finom ízű emberek ilyen anyagot vásárolnak. Az ilyen panelek kiváló minőségű műanyagból készülnek, a paneleket nem befolyásolja a magas hőmérséklet, a mechanikus impulzusok.

Az Alpine Granite kollekció speciális PVC-ből készült, amely garantálja az akár három évtizedes élettartamot. Ebben az esetben a színek nem tűnnek el vagy elhalványulnak. Több tucat színek és színek vannak, mindig igazán felvenni valamit, ami megfelel az épület kialakításának és képének.

égett tégla
Alpesi gránit

A szigeteléssel ellátott importált alagsor még nem kapott megoszlást Oroszországban. A permetezést belülről egy poliuretán vegyülettel végezzük, amely hatékonyan védi a homlokzatot az alacsony vagy magas hőmérséklet hatásától. Ez az újdonság már széles körben használatos az európai észak-európai lakóépületekben. Oroszországban a hideg télek objektív előfeltétele annak, hogy ez a fajta bélés a keresletben észrevehetően váljon.Az ár egy kicsit többet fizet, mint a szokásos alapterület.

"Rocky Stone" győztes kollekciót keresmivel egyesíti a természeti szépséget, bármilyen struktúra eredeti megjelenését adja. Érdekes megoldás a malachit utánzata is. A különféle zöld színek egyedi mintázatot hoznak létre. Az ilyen kövek mérete nagyon eltérő lehet.

Sziklás kő

fém

A fém iparvágány is nagyon népszerű, bár sokkal drágább. A panelek horganyzott acélból készülnek, melyből belsejében ez az anyag védő alapozóval van ellátva. A fém alaplemezek mindig sok országban voltak nagy igények. Horganyzott acélból készül, amelyet a környezet nem befolyásol. Az épület alapja, amely ilyen anyaggal bélelt, elegánsnak tűnik.

gyártók

Novik

A Novik cég kanadai iparvágánya nagyon népszerű, többféle típusú a szimulált felület függvényében:

 • tégla;
 • vadkő;
vad kő
tégla
 • törmelékkő;
 • cédrusfa;
 • a táblák.

A vállalat életre szóló garanciát ígér minden pozícióra. A panelek mérete 1152x522 mm. Egyéni designjuk van, amely eredeti megjelenést ad nekik. Az ár 700 és 800 rubel között mozog.

cédrusfa
törmelékkő
a táblák

Kézi vágás kőpanel

A természetes anyag nagy a kereslet. Egy másik kanadai vállalat a Kézi Vágás Kőpanel. A cég különféle típusú és méretű vadakokat utánzó panelek gyártására specializálódott. A talajvágás számára az ilyen kialakítás tökéletes.

A kanadai termékek világszerte ismertek, széles körű, kiváló minőségűek.

Alta profil

Az "Alta-Profile" orosz cég többféle bázistartományt képvisel.

 • A kő alatt. Nagy a kereslet. Méretei 1134x475 mm, vastagságuk pedig 20 mm. A telepítés során minimális hulladék keletkezik.
 • A tégla alatt. Sokféle textúrája és színe van. Méretei 1132x468 mm, vastagságuk 18 mm.
 • A csempe alatt. A panelek speciális bordákkal rendelkeznek, amelyek még nagyobb merevséget biztosítanak. A méretek 1160x445 mm, vastagsága 22 mm. Vannak olyan textúrák, amelyek más anyagokat utánoznak.
A tégla alatt
A csempe alatt
A kő alatt

Antik tégla-iparvágányt képviselnek az ókori Görögország tégláját utánzó panelek, lenyűgözőnek tűnik. A méretek 1167x447 mm, vastagságuk 18 mm.

A "Canyon" iparvágány elegánsan néz ki, a nemes megjelenés figyelmét vonzza. A méretek 1115x446 mm, vastagsága 22 mm. A legújabb kollekciót gyakran az épület teljes homlokzatának burkolására rendezik. Költsége körülbelül 500 rubel.

kanyon
Antik tégla

Profil vox

A német profi Vox cégnek számos különböző színe és textúrája van. Jelentős kereslet a kő vagy tégla utánzó panelek. A legismertebb gyűjtemény a Solid Mur. Az alagsor burkolatának mérete 1111x462 mm, vastagsága 2,5 mm.

Az iparvágány különlegessége, hogy a panelek nagyon vékonyak és ugyanakkor rendkívül tartósak, ellenállnak a jelentős mechanikai terheléseknek.

A vállalat paneljeit gyakran használják az objektum teljes homlokzatának burkolására. Az ár 500 és 600 rubel között mozog.

Docke

A német Docke cég erős és tartós termékeket kínál. A vállalat minden évben új fejlesztésekkel meglepődik az ügyfelek számára. A Berg gyűjteménye olyan paneleket tartalmaz, amelyek "a tégla alatt" készülnek. Az ilyen anyagok nemcsak az épületek, hanem a külvárosi háztartások számára is burkolhatók. A szegély mérete 1128x460 mm.

A Stern kollekció magában foglalja a természetes kő utánzó paneleket. Különösen tetszett a cég északi országaiban élő cégek termékei. A szegély mérete 1195x425 mm, az ár 400 és 500 rubel között változik.

jéghegy
tat

Wandstein

A német Wandstein cég a panelek harmonikusan ötvözi a tökéletes minőséget és a széles választékot. A panelek méretei 796x596 mm. Ez az anyag ideális az ország háztartások befejezéséhez. A munka után minimális mennyiségű hulladék keletkezik. Az ár 400 és 800 rubel között változik.

felszerelés

Az alagsor iparvágányának telepítése az alagsor alján kezdődik. Először a fal egyik részéről kell szembenézni, majd a másik oldalra kell menni. A telepítés során kis hézagokat kell kialakítani, amelyek lehetővé teszik a lemezek lélegzését.

A napfény hatásának kitett panelek mérete megnő, ha nincs közöttük rés, deformációjuk lehetséges.

Annak érdekében, hogy a paneleket az alapra rögzítse, erős rögzítőkre van szükség. Létre kell hozni egy olyan ládát, amelyre a fő elemeket fel kell szerelni. A láda jelentős terhelést tapasztal, így anyagának tartósnak kell lennie. Felfüggesztésekből és profilokból áll. Szellőztető rácsoknak kell lenniük. Normál szellőzés nélkül a panelek alatt nedvesség halmozódik fel, ami hátrányosan befolyásolja a fal felületét.

Az alagsori iparvágány saroktömbjei az ablakokat és ajtókat díszítő tartozékok. A J-profil egy olyan elem, amely számos célra szolgál, segít az anyagnak a falhoz való rögzítésében. Az alagsor panelek a kő alá történő szerelésével még egy faház is be lehet állítani egy mini zárba. A több száz különböző textúrák és színek választása lehetővé teszi, hogy kiválassza az ideális anyagot az eredeti ötletek megvalósításához.

A telepítést csak balról jobbra végezzük. Ha a paneleket hideg évszak alatt szerelik fel, a tömbök közötti távolságnak legalább 3 mm-nek kell lennie. A panelek speciális furatokat tartalmaznak, amelyekkel rögzíteni lehet. A csomagban lévő nyilak mindig megmondják, hogyan lehet a paneleket legjobban tárolni. A legjobb, ha függőleges helyzetben tároljuk, és az anyagot cinkkel bevont szegekkel rögzítjük.

J profil

Az iparvágány felszereléséhez szükséges eszközök:

 • gumi kalapács;
 • kalapács;
 • csavarhúzó;
 • drill;
vezeték nélküli
kalapács
fúró
gumi kalapács
 • 2 m hosszú;
 • rulett 3 m-en;
 • Bolgár kicsi;
 • önmetsző csavarok.

A fém ládák felszereléséhez gumi prés alátétek szükségesek. A faházakhoz a legjobban illeszkednek a fából készült sínek és a csiszolás. Annak kiszámításához, hogy mennyi anyag szükséges, meg kell mérni a termesztett terület méretét. A kapott összeget 0,9-es tényezővel kell megosztani. Ez lehetővé teszi, hogy kiszámítsa, hogy mennyit kell főzni az azonos sorban.

mérőszalag
bolgár
önmetsző csavarok
szint

Fontos továbbá figyelembe venni a sarok részleteit is, amelyek a tetején konvergálnak. Annak megértéséhez, hogy hány hasonló elemre van szükség, szorozza meg a sorok számát a szögek számával. A lécben 80 cm távolságra vannak elhelyezve, a vízszintes lécek a talajtól körülbelül 50 cm-re vannak, a felső szélhez pedig invertált J-csatornás csatornát kell csatlakoztatni. Szintén célszerű befejező vasút alkalmazása.

A következő lépés a panelek telepítése. A kezdetektől kezdve fontos, hogy helyesen tegyük a "kezdő" sínt, majd a belső és külső sarokrészeket. A profilt általában egy rövid távolságból, legfeljebb 10 cm-es sarokról szerelik fel, minden 25 cm-es időközönként rögzítve, a deszkaprofilt szigorúan a horizontvonal mentén helyezzük el.

A telepítés megkezdése előtt számolja a panelek számát. Balról jobbra szerelhetjük őket. Először egy sarok van rögzítve, majd a kezdőprofiltól való távolság 4 mm. Ezután mozgathatja az első panelt, amely a támasztólécre van szerelve, és nem éri el a 3 cm-es szöget.

Minden ezt követő sort fel kell szerelni. Az önmetsző csavaroknál nem ajánlott rögzíteni őket az ütközővel szemben. Az utolsó előtti panel csavarja a csavart a bal széltől. Ezt követően lehetőség nyílik a panel hajlítására és az utóbbival való dokkolására.A munka után rögzített panel lehet.

Hogyan kell elvégezni az alagsor telepítését a kő alatt, a következő videóból tanulhatsz.

Nézze meg, hogyan kell telepíteni az alagsorot a kő alatt, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba