Fa burkolat: választási jellemzők

A külsõ finomságok rendkívül sokféle lehetõsége különösen a faházak. Ez egy praktikus, elegáns és kopásálló anyag, amely mások figyelmét vonzza. Ez a termék számos olyan tulajdonsággal és előnnyel rendelkezik, amelyek fontos szerepet játszottak a befejezések eloszlásában.

A gyártási folyamatban használt fa kényelmes mikroklímat teremt. Ezenkívül természetes és környezetbarát anyag.

Jellemző kivitel

A burkolat egy különféle burkolóanyag. A falra egy speciális kerettel van felszerelve, amely az épületre előre telepítve van. Ez a kivitel nagyon népszerű Kanadában és Észak-Amerikában. A gyártásához többféle anyag is használható.

A fa panelek ideálisak egy vidéki ház és más hasonló épületek befejezéséhez. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a fa levegőrészecskéket halad át, az épület élettartama nő, és a kondenzátum és a penész képződése lehetetlenné válik. A termelés területén használt természetes anyagnak egyedi tulajdonságai vannak, amelyek a mesterséges analógoktól hiányoznak. A befejezés egyéb előnyei a cikkben tovább fognak kinézni.

előnyök

Az alapanyaghoz készült fa-iparvágány gyártása során különböző összetevőket adnak hozzá. Az adalékanyagok fontos szerepet játszanak az anyag szilárdságában és tartósságában. A high-tech berendezések és a speciális technikák miatt a hagyományos természetes alapanyagok megbízható, praktikus és stílusos formává alakulnak át. A gyártó cégek különböző fafajtákat használnak.

A befejező anyagok előnyei több pontot tartalmaznak.

 • Erő. Minőségi termék nagy szilárdságú. A fa burkolat tökéletesen tolerálja az állandó terheléseket, megtartva alakját és keménységét.
 • Szerviz élettartama Ez a típusú kivitel hosszú élettartammal rendelkezik. Évről évre a fa furnér örömmel fogadja a szépséget és a praktikát. E tulajdonság miatt ez az anyag nyereséges és gyakorlati megszerzésnek nevezhető.

Fából készült iparvágány használatával sokáig elfelejtené az épület külső részének béléscseréjét.

 • Ellenállás. A szembenézés a rossz időjárási zűrzavarokkal szembeni ellenállást mutatja: szél, eső, hó. A közvetlen napfény és a hirtelen hőmérsékletváltozások nem károsítják a bőrt. A szín, a forma és a keménység változatlan marad. A befejező anyag akár -50 Celsius fokig is ellenáll. Ebben az esetben a bevonat szerkezete megmarad.
 • Feldolgozás. Az anyag könnyen feldolgozható. Szükség esetén könnyen beállíthatja a lemez méreteit.
 • Biztonság. Természetes, környezetbarát és biztonságos az egészségre ártalmas anyagokra, amelyek nem tartalmaznak káros és veszélyes szennyeződéseket. A fát allergiás, kisgyermekes vagy állati házak számára ajánljuk.
 • Gőzáteresztő képesség Az anyag "lélegzik", oxigént halad. Ez a tényező megakadályozza a penész és a penész képződését. A légáramlás nagyon fontos a kényelmes mikroklíma kialakításához, függetlenül az ablakon kívüli időjárástól. A szakértők megjegyzik, hogy a fa-iparvágány gőzáteresztő képessége nagyon magas.
 • Telepítés. Ezzel az anyaggal saját maga készítheti el a stílust, és pénzt takaríthat meg a professzionális kézművesek szolgáltatásaira.A burkolathoz nem szükséges speciális drága berendezések és további fogyóeszközök.
 • Esztétika. A befejező anyagok előállításához használt fa különleges esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik. A természetességhez, a kényelemhez és az otthoni melegséghez kapcsolódik. Az anyag tökéletesen illeszkedik a klasszikus és etnikai díszítéshez, valamint az ország stílusához. A különböző fafajok eredeti színei vannak: egyes panelek egyenletesek és egyenletesen festettek, másokat vonalakkal és mintákkal egészítenek ki.
 • Felmelegedés. Az ilyen típusú burkolat további védelmet nyújt a hideg ellen. Az anyag segít megőrizni a házon belüli értékes melegséget, és nélkülözhetetlen a kényelmes légkör.

hiányosságokat

Ha úgy döntött, hogy faházakat használ a lakások burkolásához vagy bármilyen más konstrukcióhoz, akkor nemcsak a befejező anyag előnyeit, hanem a hátrányait is ismernie kell. Csak az összes jellemző ismeretében megteheti a megfelelő választást:

 • Tűzállóság. A termék tűzállósága alacsony. Ha a régióban magas fokú tűzveszély áll fenn, akkor ajánlatos vagy teljesen felhagyni ezt a befejezést, vagy speciális megoldásokat kell alkalmazni a fa védelmére. A láng helyrehozhatatlan kárt okozhat a bélésnél, még akkor is, ha védőanyagokkal van kezelve.
 • A nedvességnek való kitettség. Annak ellenére, hogy az anyag gőzáteresztő képessége és nedvességállósága van, a nedvesség negatív hatással van a felületre. Ennek megakadályozásához speciális formulációkba kell befektetnie.

A megoldások védelmet nyújtanak a felesleges nedvességtől, megőrzik a fa alakját és a befejező anyag szépségét.

 • Érdekel. A fafeldolgozó anyag gondos karbantartást és folyamatos ellenőrzést igényel, ellenkező esetben részben vagy teljesen módosítania kell a burkolatot. A fa panelek porról és szennyeződésektől való tisztításához ne használjon agresszív kémiai vegyületeket.
 • Költség. A természetes alapanyagok általában drágábbak, mint a mesterséges lehetőségek. Az ilyen befejezés költsége nem érhető el mindenki számára. A fafaragás ára és a többi anyag hasonló bélése közötti különbség mintegy negyven százalék.
 • További munka. A panelek beszerelése során külön szellőztető réseket kell kialakítani, amelyek a ház falának és maga a burkolat között helyezkednek el.

faj

A fa-iparvágány két fő kategóriába sorolható: hamis bárok és tömbház. Ezek a két bevonási lehetőség hasonlóak egymáshoz, de bizonyos jellemzőkkel rendelkeznek. Tekintsük a sajátos jellemzőiket.

Blokkház

A külső munkákhoz használt előlapok típusa. Külsőleg utánozza a gyalult fát. A gyártási folyamat során a fafajok különböző fajtáit használták. Minden egyes osztálynak bizonyos jellemzői vannak, amelyek átkerülnek a célba.

A gyártás a iparvágány használ különböző fa.

 • Pine. Az összes ismert tűlevelű fa nagy tartóssággal és megbízhatósággal rendelkezik. Az anyag ellenáll a károsító szervezetek szaporodási folyamatainak. Sok kellemetlen következménye van.
 • Cedar. Az ilyen típusú fa burkolatának használata esetén nincs szükség speciális védőintézkedésekre a nedvesség vagy a vízszigetelő anyagok ellen. A Cedar tökéletesen szabályozza az optimális nedvességtartalom szintjét.
 • Vörösfenyő. Ez a legdrágább opció az iparvágányok számára. A magas árat teljes mértékben igazolja a kitűnő tartósság, kopásállóság és praktikusság. A fajta nem érinti a nedvesség negatív hatásait.
Vörösfenyő tömbház
Kanadai cédrus tömbház
Fenyőházház

  A blokkházcsoport termékei viszont három, meghatározott teljesítménytulajdonságú osztályba sorolhatók.

  • A. osztályAz osztályba tartozó befejező termékek a legmagasabb minőségűek. Az egyik deszka legfeljebb két vak repedést tartalmazhat, és legfeljebb egy csomó másfél méter hosszú. Kis mennyiségű gyanta zsebek jelenléte.
  • B. Második osztályú minőségi anyag. 1,5 méter hosszú felületen legfeljebb négy kis csomó lehet. A maximális repedések száma (nem átmenő) 2. Nem több, mint két gyanta zseb.
  • C. Harmadszor, az utolsó osztály. Az ilyen paneleken a csomók maximális átmérőjének 25 mm-nek kell lennie. Lehet, hogy nem több, mint két repedések. Öt méteres területen maximum 50 milliméteres zsebek megengedettek.
  A blokkház osztály
  B osztályú blokk
  C osztályú blokk

  Emelt gerenda

  Ez a faj viszonylag nemrég megjelent a hazai piacon. Ez a mellékvágány kiváló vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik, miközben az anyag magas megbízhatóságát megtartja. A befejezés lehetővé teszi, hogy egy lapos és ideális egyenlő felületet kapjon. A felemelt rudak belső és külső burkolatokhoz használhatók.

  A hazai anyagok raktáraiban az ilyen típusú termékek hatalmas választékát találjuk, amelyek színe és szerkezete eltérő.

  A hatalmas választék biztosítja a maximális választási szabadságot. A gyártó cégek mind a közös, mind a ritka fafajokat használják a hamis gerenda létrehozásához.

  Telepítési szolgáltatások

  A szakemberek három lehetőséget találnak az épület fából készült iparvágánygal való szembenézésére.

  • Juh horony. A legnépszerűbb és legelterjedtebb típus. Ezt a technikát blokkházzal vagy hamis gerendával lehet használni. A lapokat a széleken speciális csatlakozások rögzítik.
  • Átfedi egymást. A kész bevonat megbízhatóságát a panelek különböző szinteken történő csatlakoztatásával biztosítják.
  • Butt. A befejező anyag szorosan dokkolva van a falra. A telepítési folyamat figyelembe veszi a szellőztető réseket.
  Butt-szerelő iparvágány
  Átfedés opció
  Rögzítés a tüske horonyba

  A tojásrakás előtt szükség van arra, hogy felszereljük a keretet, amelyhez a táblák csatlakoznak. Kiváló minőségű és tartós rögzítéshez használják a rácsosodást (erős és nedvességálló sínekből készült fából készült termék). Ha a régió magas páratartalmú marad, jobb, ha a bárok javára dönt. Az első csípőcsíkot egy indítósín segítségével rögzítik.

  A rögzítéshez 50 mm-es körmökre van szükség. A legalacsonyabb lapokat legalább 15 cm távolságban kell elhelyezni a talajtól.

   Siding - a burkoló házak és más épületek faburkolatának vezetője. A modern piac gazdag hazai és külföldi márkák termékeiben. Különösen népszerűek a finn és a kanadai termékek.

   A keret elhelyezésénél a profil elhelyezésénél látható a következő videó.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba