Ragyogó mennyezet: szép belsőépítészeti lehetőségek

Ma, a különböző modern technológiák használatának köszönhetően, lehetőségünk van arra, hogy a javítás során bármilyen, még a legbátrabb tervezési megoldást is megvalósítsunk. A belsőépítészet egyik legnépszerűbb, szokatlan és eredeti ötlete a világító mennyezet. Segítségükkel az apartmanban romantikus villogó csillagos ég vagy stílusos fényes rajzok készíthetők - a design minden íz és szín mellett van kiválasztva. A mennyezet ilyen formatervezése stílusos hatást biztosít a szoba belsejének, egyedi, érdekes és szokatlan.

Fényes mennyezet fajtái

Számos különböző módszer létezik, amellyel meg lehet valósítani a világító mennyezetet.

A legnépszerűbb lehetőségek a következők:

 • világító nyúlványok beépített világítással;
 • mennyezeti izzó tapéta;
 • speciális fluoreszcens festékek használata mennyezetre;
 • izzó matricák használata.

Tekintsük meg részletesebben mindegyik opciót.

Nyújtó fényes mennyezetek

Kétfajta felfüggesztett mennyezeti mennyezet van - az első változatban a LED-eket használják, a második pedig a speciális alumíniumlemezeket.

A LED-es mennyezetek lenyűgözően szép megjelenéssel rendelkeznek, és mindig örülnek. Egy ilyen mennyezet létrehozásához egy poli (vinil-klorid) optikai fóliát használnak, amely meglehetősen magas átláthatósággal rendelkezik. Normál módon van felszerelve, de a világítás LED-csíkok (monokróm vagy többszínű) használatával történik.

Az ilyen felső korlátok fő előnyei a következők:

 • szép és látványos megjelenés;
 • abban az esetben, ha a világító mennyezet a világítás fő forrása, a szoba vizuálisan világosabbá és tágasabbá válik;
 • a helyiség méreteinek megvilágítással történő beállításának lehetősége - például, ha a szoba keskeny és hosszú, akkor a mennyezeten széles, merőleges fénysávokat hozhat létre, amelyek vizuálisan kibővítik a helyiséget;
 • a különböző tervezési lehetőségek nagy választéka - kiválaszthatja a színeket, mintákat, mintákat és mintákat;
 • alacsony energiafogyasztás;
 • az elektronikus vezérlőpanelek jelenléte miatt beállítható a világítás fényereje;
 • gyakorlati és hosszú élettartam;
 • kis hő;
 • a többszínű LED-sávok ragyogási módjának szabályozására való képesség.

De vannak fényes nyúlványok és néhány hátránya - ez az összetett szerkezetekben az égett izzók cseréjének magas költsége és összetettsége.

  Az alumínium kerekekből készült vékony mennyezetek kevésbé népszerűek. A világítási elemek lehetnek LED-ek vagy optikai szálak. Lehetőség van különféle fényhatások felvételének programozására és konfigurálására egy speciális vezérlőpanel segítségével.

  Izzó tapéta mennyezetek

  Többféle izzó háttérkép van.

  • Fluoreszkáló háttérkép háromdimenziós képekkel készült, a felhasznált anyag poliészter. A ragyogós háttérkép hatása különleges lámpákra utal, amit "voodoo lámpának" is neveznek. Ezeken a háttérképeken lévő képek a lehető legvalószínűbbek és hatékonyabbak. A ragyogó háttérképet a szokásos módon is ragaszthatja.
  • Ezüst Háttérkép nemrégiben kifejlesztették, figyelembe véve a legújabb technológiákat. A megvilágítás eleme ezüst. Lehetőség van a ragyogás távvezérlésére.
  • Foszfor háttérkép Kiválóan használható minden szobában - a fürdőszobában, a folyosón, a nappaliban, a hálószobában.Ezeket a tapétákat leggyakrabban az óvoda mennyezetének díszítésére használják. A design általában élénk színekben készül, akril festékkel, speciális anyag - foszfor hozzáadásával.

  Speciális festékek

  Ezekkel a színekkel még önállóan létrehozhatunk saját egyedi mesterművet is - az éjszakai égboltot ábrázolja a holdral és sok csillaggal és üstökössel, amelyek a sötétben világítanak. Egy ilyen mennyezeti kialakítás mesésen szép lesz.

  Ezek a festékek víz alapúak. fluoreszcens pigment hozzáadásával. Az anyag teljesen biztonságos és nem károsítja az emberi egészséget.

  Ahhoz, hogy ezek a festékek segítségével megvilágított mennyezet jöjjön létre, több kiválasztott árnyalatot kell kiválasztani, hogy önállóan vásároljon vagy készítsen stencileket, szivacsokat és keféket vásároljon.

  A mennyezeten először egy alapozót és egy szokásos festék alapréteget kell felhordani. Az alapréteg teljes szárítása után fényes kialakítás alkalmazható. A nap folyamán a fényes festékkel festett elemek elnyelik a fényt, és éjjel izzó energiát bocsátanak ki.

  A mennyezeti kialakítás ez a változata nem lesz képes a helyiség megvilágításának forrásaként szolgálni, de lehetővé teszi egy csodálatos, varázslatos és egyedi design kialakítását.

  Ragyogás matricák

  A mai napig problémamentes eladás nélkül különleges izzó matricákat találhat csillagok, hónapok és bolygók formájában. Szintén népszerűek a szívből, virágokból és lepkékből készült címkék.

  Az ilyen matricák nagyszerűek nemcsak a mennyezet, hanem bármely más felület díszítésére is. A felszíni anyag lehet bármilyen (gipszkarton, gipsz, stb.), Mert a matricák tökéletesen illeszkednek minden mennyezethez.

  Fontos, hogy a ragasztás előtt törölje le a port a felületről, majd a matricák szilárdabban ragadnak meg.

   Nagyon fontos, hogy előzetesen gondolkodjunk az egyes matricák helyéről, mivel a ragasztás után a korrekciók már nagyon problematikusak lesznek.

   A ragyogó matricák hatása a napfényből származó energia felhalmozódásának tulajdonítható. vagy mesterséges izzók. Amikor a szobában sötét lesz, a matricák ragyognak és felszabadítják a tárolt energiát. A matricák több órára történő ragyogásához elegendő lesz a fény bekapcsolása szó szerint 5-10 percig.

   A mennyezeti lámpa telepítése, lásd a következő videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba