Többszintes feszített mennyezetek a belső térben

A többszintű mennyezeti burkolatok ma egyre népszerűbbek. Választhat egy kétszintű és háromszintű opciót. Szükséges figyelembe venni a belső terem általános stílusát.

Jellemzők

A többszintű feszített mennyezetek olyan struktúrák, amelyek lehetővé teszik, hogy a vászon különböző magasságban helyezze el. Az ilyen mennyezeti burkolat görbületi alakokból állhat, vagy vetületei vannak.

A mennyezet az ívbe, az ívekbe, a lépcsőkbe vagy a cikcakkokba mozoghat. Az ilyen termékek segítségével, egy jó tervezővel, létrehozhatja a mélység illúzióját, vagy vizuálisan nagyíthatja a helyet.

Az ilyen felső határok egyik fő előnye a tervezési megoldások nagy választéka. A látványos megjelenés miatt ezek a mennyezetek kiváló választás bármelyik szobához. Az ilyen mennyezetek lehetővé teszik, hogy megvilágítással játszhassanak: spotlámpák, LED szalagok, panelek, szárnyaló vonalak - ez csak egy kis összeg, amit e mennyezeten lehet tenni.

Ami a technikai jellemzőket illeti, szeretném megjegyezni, hogy az ilyen felső határok tökéletesen elrejtik a dudorokat és a felületi különbségeket. A vásznok „elrejthetik” az áramellátás, a szellőzés, a tűzjelző és a tűzoltó rendszerek rendszerét. Az ilyen szövetek nem mérgezőek és minimális karbantartást igényelnek. Csak időnként törölje le őket. Ha ezeket a mennyezeteket a gipszkartonhoz hasonlítja, azok egyértelműen előnyösek, mivel tartósabbak, vízállóbbak, és sokkal könnyebben telepíthetők és használhatók.

Fontos tényező az a lehetőség, hogy a szobát funkcionális területekre lehessen osztani.a vászon különböző színeinek köszönhetően. Ezeknek a mennyezetnek a kialakítása lehetővé teszi a függő és a beépített lámpák komplex kombinációinak létrehozását, hogy bizonyos fényt állítsanak be a szoba számára. Különböző típusú világítással, például egy pont vagy lámpa esetén a belső tér másképp néz ki.

A feszített mennyezetek rögzítésének technikája abban rejlik, hogy egy keretet hoztak létre bagettokból, amelyekbe maga a vászon már be van állítva. Baguettes lehet alumínium vagy műanyag.

A szerelési profilok között azonosítható:

 1. Univerzális, mindenféle rendszer telepítésére tervezték.
 2. Fal, amelyben a rögzítés teljes egészében a falhoz kerül.
 3. Mennyezet, amelyet közvetlenül a mennyezetre szerelnek fel.

A ruhát háromféleképpen lehet rögzíteni: hárfán (a legdrágább és kiváló minőségű változat), ék (a hárfa után a minőség 2.) és a vágott (a legbizonytalanabb módok). Az ilyen mennyezet előnyei egy tökéletesen sík felület, jó szigetelő tulajdonságok. Ez a mennyezet nem teszi lehetővé a hangok, illatok és a nedvesség. Ezenkívül egy ilyen mennyezet tűzálló, ami fontos előnyt jelent.

típusok

A mennyezet lehet egyszintű, kétszintű, háromszintű és így tovább. Mennyi fantázia vagy tervező. Van egy fő ajánlás: kívánatos, hogy több mint két szintet tervezzünk csak a magas mennyezetű szobákhoz, például egy vidéki házhoz. A mennyezetek egyenesek, vagy számos ívelt vonalból állhatnak, sima átmenetekkel vagy éles kiemelkedésekkel rendelkeznek.

7 fénykép

Gyakran használnak gipsz és feszített mennyezetek vagy lépcsőzetes, többszintű, komplex geometriai formájú bevonatokat.

A 3D-s rajzokkal is rendelkeznek mennyezet, amelyeket a legmagasabb szinten lehet használni, különben a vászon ragyoghat, ami rosszabb általános benyomást eredményez.

Ha figyelembe vesszük a kétszintű felső határokat, akkor 3 lehetőség van:

 • feszítő szövet és gipszkarton keret;
 • műanyag és gipszkarton;
 • csak gipszkarton vagy csak műanyag.

A többszintes mennyezeti burkolatok kiváló választás bármilyen helyiség számára, legyen az egy hálószoba, egy konyha, egy hall vagy egy kávézó, egy klub, bármely más kereskedelmi vállalkozás. Ezek a mennyezetek mindenhol alkalmasak, mert nagyon rugalmasak a tervezési szempontból, és még a legigényesebb ügyfeleket is szívesen várják. Az ilyen mennyezet fajtáinak száma hatalmas. A felhasznált anyagtól, a felület típusától, a nyomtatástól függően fényes, matt, szatén, fémes színek, velúr, áttetsző, tükörképes, csillogó és fotónyomtatással. Ami a színválasztást illeti, a színek teljes skálája áll az Ön rendelkezésére.

A többszintű mennyezeti burkolatok a tervezés és a minőség szempontjából a legjobb választás. Az egyszerű téglalap alakú mennyezetek vagy lekerekítettek, amelyeket leggyakrabban alacsony mennyezetű apartmanokban használnak, hogy ne töltsék be a szobát. Ellenkező esetben egy komplex mennyezet „nyomást gyakorol” a szoba belsejére, és megzavarja az összes harmóniát. A népszerű mennyezeti burkolatok hullámok vagy ívek formájában is használhatók, amikor a mennyezet meglehetősen magas, és a hely lehetővé teszi, hogy ilyen összetett szerkezetet hozzon létre.

 • Kétlépcsős kialakítás - az egyik legegyszerűbb lehetőség, a névből egyértelmű, hogy a mennyezet két keretből áll.
 • boltív - ez a mennyezettervezési lehetőség már több eredeti, meglehetősen bonyolult szerkezetet használnak itt, amelynek lényege a mennyezet zökkenőmentes átmenetének a falra való létrehozása.
 • hullám - a mennyezet elég érdekes változata. A munkavállalók telepítésekor helyezze el a rongyot, amely a tengeri hullám hatását hozza létre. Ennek javításához szüksége van egy megfelelően kiválasztott színsémára, valamint szükség esetén helyszíni világításra.
 • kúp - az ilyen mennyezetek akkor telepíthetők, ha szükséges az oszlop vagy a szoba bármelyik részének díszítése.
 • Kerek mennyezetek vannakamely majdnem minden belső stílushoz illeszkedik, valamint ovális, spirális és különböző formájú.

stílusok

Itt az ideje beszélni a stílusokról. Különböző irányok vannak: antik, klasszikus, etnikai, gyarmati, modern és vegyes. A többszintű mennyezet minden ilyen stílusra alkalmas, hiszen az álomra kiterjedő mennyezet díszítésének lehetőségei csak egy csomó: mindenféle ívelt vonal, éles vagy sima átmenet, különböző lámpák a mennyezeten belül, vagy kiegészítőként. Minden szín elérhető a tökéletes többszintű mennyezet létrehozásához.

Amint már említettük, a matt, fényes, tükör és más bevonatok megléte nagyban megkönnyíti a tervező munkáját, és segít abban is, hogy az ügyfél látszólag elképzelhetetlen álmát valósítsa meg. Gyakran a technológiák elmaradnak a tervezéstől, de ez nem feltétlenül a függesztett mennyezetekre vonatkozik, mert ezek bármilyen megkönnyebbülést hozhatnak létre. A legfontosabb, hogy a mennyezet anyaga és színe összhangban van a belső tér többi részével. Végül is, az esztétika nem az utolsó szempont a kényelem és a biztonságos élet egy lakásban vagy házban.

A 2,5 méternél alacsonyabb mennyezetnél nem ajánlott több szintet használni, különben a bevonat szó szerint érinti a fejet. Nem is kell összetett nézetek és struktúrák után üldözniük, tömör, egyszerű belsővel, mert egy ilyen mennyezet túlterheli a szobát, ami kényelmetlenséget okoz. A legjobb, ha világos színeket használnak, hogy könnyedséget nyújtsanak a szobába, és növeljék a látást.

Ezek a mennyezeti burkolatok a legkorszerűbbek a modern területeken: Art Deco, ország, alpesi stílus (faház), minimalizmus, modernizmus, pop art, öko-stílus, hi-tech, posztmodern, tetőtér. A stílus kiválasztásában fontos szerepet játszik a megfelelően kiválasztott lefedettség.

Egy ilyen felső határ jól működne a vegyes stílusban - eklektikában (a „kiválasztott” görög szóból). Ez a stílus olyan helyeken született, ahol különböző nemzetiségek és nemzetek gyakran találkoztak. Az eklektika olyan stílus, amelyre nem vonatkoznak törvények, két ellentétes irányt is tartalmazhat, amelyek tökéletesen kiegészítik egymást, és a mennyezet „hídként” szolgálhat az egyik stílus átmenetétől a másikig.

És most beszéljünk egy kicsit a befejező anyagokról. Annak érdekében, hogy vizuális növekedést hozzanak létre a szobában, megfelelő fényes anyag. Ha a leginkább sima felületre van szüksége, akkor a választás szatén bevonat finom szemcsés szerkezetű. Ahhoz, hogy helyesen díszítsük a szobát, klasszikus stílusban készült, matt mennyezetet kell használnunk, nem vonják el a vendégeket a fényes belső teremből.

A legváltozatosabb szövet a szövet, különleges szerkezete miatt kényelmes klímát biztosít a szobában. A mennyezetek létrehozásához a fa, fém, velúr és márvány utánzó gyöngyfelületű anyagokat is használnak.

zónázás

A többszintes mennyezeteket nemcsak pusztán esztétikai célokra használják. Segítségükkel meglehetősen észrevehető vizuális változásokat érhetünk el a szoba méretében. Például, ha a folyosón a mennyezetet lecsökkenti, és a konyhába behelyezi a világítást, úgy tűnik, hogy a konyhaterület sokkal világosabb és tágasabb, mint amilyen valójában. Ezt a technikát gyakran a tervezők, építők és építészek használják: egy tér növeléséhez csökkenti a másikat.

Sokan érdeklődnek a helyiség megosztása iránt, anélkül, hogy felesleges falakkal vagy partíciókkal szennyeznék. A két- vagy háromszintes mennyezeti burkolatok nagyon könnyen megoldják ezt a problémát egy stílusból a másikba történő sima mozgások, valamint a színek lejátszása segítségével. Természetesen ez nem egy többszintű mennyezet közvetlen célja, hanem elsősorban díszként készült, hihetetlen íves formájú, vagy egyszerű és szerény kialakítású. A mennyezet egyenletes részén rajz, dísz vagy akár fotónyomtatás is megtalálható, mindaddig, amíg az összeillik és harmonikusnak tűnik.

A mennyezet önmagában nem képes teljes egészében elosztani a helyiségeket zónákraSzükséges, hogy a bútorok, a padló, a falak is hozzájáruljanak ehhez. A partíciók, a kis képernyők, a pódiumok és más struktúrák növelhetik a zónák hatását.

Ha egy étkezőasztalt szeretne elhelyezni a teremben, akkor ezt a területet az asztal fölötti ovális mennyezeti ábrával lehet megkülönböztetni, valamint a terület fokozott megvilágítását. Ajánlatos különböző színkombinációkat használni a kijelölt zónákhoz. Ehhez a legjobb, ha legalább három vagy négy különböző árnyalatot választunk. Ha a mennyezeti fedél alacsony, akkor ez jelentősen csökkenti a lehetséges tervezési lehetőségeket, de még ebben a helyzetben is, jól választott színekkel, növelheti a helyiséget.

Ha a figyelmet a szoba közepére szeretné összpontosítani, akkor egy olyan ovális, kör alakú vagy négyzet alakú, amelyen egy csillár telepíthető, ilyen feladatokhoz ideális, ami a szoba sarkaiból eltávolítja a felesleges figyelmet. Amellett, hogy a helyiséget vizuálisan bővíthetjük, azt is szűkítheti, hogy kényelmesebb legyen és csökkentsék a mennyezet és a falak nyomását.

Gyönyörű példák a belső térben

A klasszikus kombináció a barna és bézs mennyezet használata. Sok belső stílushoz használható. Egy ilyen többszintű mennyezet még kis helyekre is megy, de a falaknak világosnak kell lenniük.

A többszintű mennyezet kiegészíthető stílusos világítással. Nagyon szépnek és látványosnak tűnik, ha a fényt tükrözi a fényes padlóburkolat.

A mennyezeti burkolat leggyakrabban semleges színekkel rendelkezik, és a bútorok fényes akcentussá válnak a szobában.

Hogyan telepítsünk többszintű függesztett mennyezetet, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba