Hogyan mossa a nyújtó mennyezetet?

 Hogyan mossa a nyújtó mennyezetet?

Stretch mennyezet a belső térben - az egyik legszebb részlet a design szobában. De a valóságban ez a szépség - csak egy szövet vagy film, amely a léceken húzódott. Speciális megoldásokkal kezelik és ellenáll a szennyeződésnek és a pornak.

Fényes felületek csillognak, tükrözve a belső és a bútorokat. De mint a terem bármelyik tárgya, a nyúlványt a mennyezet elkezdi összegyűjteni, és megfestik. És előbb-utóbb eljön az idő, amikor a vászont meg kell tisztítani és mosni. Hogyan csináld ezt, akkor megtudhatod ezt a cikket.

Különleges jellemzők

A feszített mennyezet tisztítása nagyon nehéz, ezért ezt a folyamatot a legnagyobb gondossággal és előkészítéssel kell elvégezni.

Az egyik probléma az a kényelmetlen testhelyzet, amelyben a munkát végzi. Folyamatosan tartva a kezedet, a karjában és a lábadban zsibbadhat. A lépcső nem alkalmas erre, mert könnyen leeshet, sérülhet, és az ősszel károsíthatja a mennyezetet. Ezért gondoskodnunk kell arról, hogy a struktúra, amelyen a személy álljon, fenntartható. És még ha két kezed is van a mennyezetre, a lábaknak a legkisebb csípés nélkül támogatniuk kell. Ezért a feszített mennyezet tisztításához egy speciális lépcsőházat kell biztosítani otthon vagy egy bútordarabot, amely lehetővé teszi a felület biztonságos tisztítását.

A folyamat megkezdése előtt elő kell készítenie magát. A vágó- és átszúró ékszereket el kell távolítani., mert a vászon nagyon szelíd, és véletlenül károsíthatja az anyagot vagy a filmet. Minden gyűrűt és láncot a tisztítás végéig el kell halasztani.

Karcolások, amelyek elrontják a bevonatot, akár hosszú körmöket is okozhatnak. Ezért a manikűr háziasszonyának kesztyűvel kell dolgoznia.

Mit használhatok?

A vászon készítéséhez egy puha, tiszta rongyot kell felvenni. Megfelelő régi ágynemű és baba pelenkák, amelyeket kis darabokra kell bontani. Szintén fel kell töltenie az új puha szivacsokat, porszívót és nem csiszolószereket. Annak érdekében, hogy a feszített mennyezetet a lehető legrövidebb időn belül megőrizze, óvatosan, óvatosan és könnyedén kell kezelni.

A feszített mennyezetek filmekből és szövetekből készülnek, ezért finoman kell kezelni őket. Ha a mennyezet poros, használjon sima vizet és puha ruhát. Ha a szennyezés egyre láthatóbbá válik, és a víz nem segít, szükség lehet a mosószerek használatára.

alapok

A piacon kínált nedves tisztítószerekből jobb választani a legkedvezőbb. Ez Vanish, Mr. Helyes és "Mr. Muskul." Nem használható koncentrált formában.. A háztartási vegyszereket vízzel kell hígítani és a mennyezet felületét mosni. Ezután az anyag állapota visszatér az eredeti megjelenéshez, és a födémen nem lesz folt.

Speciális termékek is rendelkezésre állnak a feszített mennyezetre. A vászon ragyogása és szépsége visszaadja az erre tervezett lengyeleket. Használat előtt gondosan olvassa el a használati utasítást, és csak azt követően dolgozza fel a mennyezetet.

is Érdemes figyelmet fordítani az antisztatikus hatású mennyezet ápolási termékeire.Ez nem csak időben eltávolítja a port, hanem megakadályozza azt is, hogy elérje a felületet. Az antisztatikus hatás miatt a porszemcsék visszaszorulnak a mennyezetről, a tisztítás ritkábban lesz szükség, és sokkal könnyebb lesz.

Ha kéznél van, nincsenek speciális háztartási vegyszerek, akkor enyhe háztartási mosószereket használhatunk kis mennyiségű alkáliával.

A mennyezet megfelelő háztartási vagy baba szappan tisztításához. De csak hab formájában kell használni. Ne mossa le a mennyezetet szappannal közvetlenül a vászonra.. Szükséges, hogy habot készítsünk belőle, és mossuk le a felületet. Eltávolítja a szennyeződéseket, a port, a foltokat és könnyen megszabadul a vízzel.

A víz fontos a 37-38 fokos mennyezeti hőmérséklet tisztításához. Egyes szövetek magasabb fokozatokat hordoznak, de nem szabad kísérletezni. 40 fok a mennyezeti szövet tisztításának maximális hőmérséklete.

A tisztításhoz használhatja az eszközt az ammóniát tartalmazó ablakokhoz is. Nem szabad acetont képezni, erről az utasításokban olvashat. A háztartási vegyi anyagok permetezés formájában a legjobban alkalmasak. Minél kisebb a nyomás az interneten, annál jobb. Így az anyag vagy film hosszabb ideig marad az eredeti formában.

A mosószerek, különösen szappanok használata után foltok maradhatnak. Ehhez a mennyezetet többször le kell mosni meleg, tiszta vízzel és szivaccsal. Minden mosás után a szivacsot megmossuk és a vizet újra cseréljük. Mosás után tisztítsa meg a ruhát tiszta ruhával.d. A törlés után ne hagyjon balra és foltokra.

A kiváló minőségű alkohol 1:10 arányú megoldása segít a fényes vászon fényességének újbóli létrehozásában. Ehhez leggyakrabban folyékony ammónia kerül. Nem tisztítja meg a szennyeződéseket, de nem károsítja a szövetet.

Tisztításhoz használjon gőzfejlesztőt, gőztisztítót vagy óvatosan alkalmazza a Karcher-t.

Tilos használni

A mennyezet nedves tisztításához tilos szódabikarbóna és szódabikarbóna, mosópor, Antipyat szappan, savakkal, koncentrált lúgokkal, klórral, csiszolóporokkal használni, mivel károsíthatják a mennyezet felületét.

Tiltott és krémmosószerek, amelyek csiszolószemcséket tartalmazhatnak. Mindegyiknek pusztító hatása van a vászonra. A festékek elvesztik a fényerőt, eltűnik a szövet ragyogása. A vászon mikroszintjei kialakulnak, ráncok és karcolások jelennek meg a felületen. Végül a süllyedés és az egyenletes lyukak képződhetnek, mivel a fent felsorolt ​​termékek negatív hatással vannak a szövetre és a filmre. Ennek eredményeképpen az agresszív mosás után minden szépség elveszik, és a mennyezetet újra kell cserélni. Ezért kövesse a tisztítószerek kiválasztására vonatkozó szabályokat, hogy a mennyezet és az egész belső tér szépségét minél hosszabb ideig megőrizze.

Ha kétség merül fel abban, hogy mennyi háztartási vegyi anyagot érinthet az anyag, akkor azt egy kis, észrevehetetlen ruhadarabra kell alkalmazni, és csak azt követően, hogy megbizonyosodik róla, hogy nincs veszélye, használhatja a szerszámot a teljes felületen.

Hogyan kell tisztítani?

Az anyag összetételének feszített mennyezete kétféle - szövet és PVC. A megjelenés és a tisztítás egyes árnyalatai különböznek.

Az ilyen mennyezetre készült szövet szintetikus fonalból készül, amelyet ezután tovább impregnálnak. Ez a szőtt vászon, amely megjelenése hasonlít egy jól vakolt falra, dombornyomott, műbőr és szatén, kézzel festett. Szövet vászon - csak matt, mivel lehetetlen a fényesség elérése, bár a tervezők tudomásul veszik, hogy a belső térben a köd néha még arisztokratikusabbnak tűnik, mint a fényes fény. A szövet nagy szélességének köszönhetően egy ilyen mennyezetet egyetlen panelként lehet kialakítani a varratok nélküli szobában.

PVC anyag - Olyan filmekről van szó, amelyek sűrűsége és egységessége alapján különböznek, mivel speciális gyártási gépeken készülnek. Megjelenésükben homogén, matt, fényes és szatén. A matt filmek fehérre meszelt mennyezetet mutatnak, a fényes tükrözik a környező belső és fényt, vizuálisan bővítik a szobát, a szatén homályos, lágy reflexiót teremt.A fóliák szélesebb árnyalatúak a fémig, a rajzok bármelyik fotónyomtatásával készíthetők. A bevonat lakkozott, fényes, áttetsző, mint a színezett üveg, áttetsző, gyöngyház és perforált.

A stretch mennyezetek nemcsak a szobákban szép belső tereket hoznak létre. Használhatók a konyhában, a fürdőszobában és még a loggiában is. Ezekben a helyiségekben azonban nagyobb figyelmet kell fordítani a vászonokra, mivel azok a környezetből való aktív szennyezésnek felelnek meg.

nikotin

Modern anyagok, amelyeket a feszített mennyezetek gyártására használnak, nagyon sűrűek és antisztatikus és szennyeződésmentes anyagokkal kezelik. Ennek köszönhetően a porszemcsék gyakorlatilag nem tapadnak a bevonathoz. Ezért a helyiségben dohányozhat, bár ezt nem ajánlott, hogy tűz ne okozzon.

Általában a nikotint nem szabad a bevonatra elhelyezni. Ha hosszú idő után a mennyezet még szennyezett nikotinnyomokkal, akkor ugyanúgy eltávolítják, mint más egyszerű szennyezés. A száraz tisztítás, a víz, az ilyen mennyezet szokásos eszköze a szennyeződéseket eltávolíthatja.. Nincs szükség speciális intézkedésekre a nikotinnyomok tisztítására.

por

A feszített mennyezeten lévő modern vászonokat speciális eszközökkel kezelik, hogy a por ne ragadjon hozzá. Ezért a porszemcsék rosszul tapadnak a mennyezetre és a filmekre. Ha időnként nedves vagy száraz ruhával tisztítja meg a port a mennyezetről, jó állapotban tarthatja.

A portól a portól porszívóval lehet összegyűjteni. De még a legkönnyebb kefék is károsíthatják a szövetet, vagy feszültséget okozhatnak. Ezért a por összegyűjtése során a porszívó keféjét pár centiméterre kell tartani a vászontól.

foltok

Sokkal nehezebb, ha van egy hely a vászonon, például ragasztó. Ha a teljes felület tiszta, akkor eltávolíthatja a foltokat. Ha a teljes mennyezet már porossá válik, a dörzsölt hely egy világos terület lesz a sötét felület többi része ellen, és tönkreteszi az egész megjelenést. Ebben az esetben meg kell kezdeni a teljes mennyezet tisztítását.

A fürdőszobában a mennyezet vízzel kifröccsenhet. Nedves ruhával tisztítjuk, majd tiszta és száraz. A fényes fóliát szappannal permetezzük, és a megjelenése romlik. Nedves állapotban a zuhany minden használat után száraz ruhával kell tisztítani. A szárított szappancseppek sokkal nehezebbek lesznek.

Ha megjelenik egy folt, akkor egy ablakpermetet távolíthat el, távolítsa el a vászonra, és hagyja bekapcsolva néhány percig. Amikor a folt lágyul, óvatosan meleg vízzel és szivaccsal mossuk, és az eltávolító zónát tiszta és száraz ruhával szárítjuk. Ha az első alkalommal nem lehetett teljesen eltávolítani a szennyeződést, az eljárást megismételjük.

Korom és korom

A kandallóval rendelkező szobában a mennyezeten lévő korom és korom jelennek meg. Tekintettel a mennyezet szennyeződésmentesítő és porelnyelő tulajdonságaira, nem szabad túl sok szennyeződést elhelyezni. Ha mégis észrevehetővé válik, a legegyszerűbb módszerek - száraz ruhával, meleg vízzel és egyszerű mosószerekkel - segítenek a tisztításban.

A legnagyobb szennyezés a konyhában fordul elő, mivel a kályhában a koromban zsíros foltok vannak, amelyek a vászonba szívódnak. Ők a legnehezebb tisztítani. Még akkor is, ha a burkolatot a mennyezetre szerelik fel, a zsír, a por és a korom egyidejűleg felhalmozódik. Ezért szükség van a vászon tisztítására itt gyakrabban, mint a szobában, majd megtartja szép megjelenését.

Ha a mennyezet szövött, a spray és a füst nem csak a felülethez tapad, hanem behatol. Ezért mossa le a mennyezetet meleg vízzel és nedves ruhával. Ügyeljen arra, hogy vegye fel a háztartási vegyszert a mosáshoz. Különös figyelmet kell fordítani a zsír nyomokra. Először oldatokkal kezeljük, néhány percig hagyjuk, majd vízzel mossuk és szivacs és szárítsa meg ezt a helyet. Ha nem sikerült egyszerre eltávolítani a szennyeződést, az eljárást addig ismételjük, amíg a nyomok nem tűnnek el.

A konyhai szennyeződések is gőz-mop segítségével küzdhetnek. A mopból származó gőzáram a mennyezetre irányul. A mozgást a varratokkal párhuzamosan kell végezni. Ha nagyon szennyezett területek vannak, először tisztítószerekkel kell kezelni és mosni, majd gőzkezeléssel a tisztaság maximális hatását érhetjük el.. Gőzölés után a képződött cseppeket száraz ruhával le kell törölni. A mennyezetet törölje szárazra, csak azt követően, hogy befejezheti a tisztítást.

A textil mennyezetek nagyon tartósak, nehezen karcolhatók, de még mindig jobb, ha a tisztítás során nem kockáztat és éles tárgyakat érint. Tartósak és 25 évig szolgálnak, az antisztatikus kezelésnek köszönhetően nem érzékelik a port. Ugyanakkor jobban félnek a víztől, mint a szennyeződés. Ezért jobb, ha száraz ruhával törölje le őket. A vízzel való mosás csak erős porzás esetén megengedett.

A szövetek elárasztják a felszín alatti árvizet, mivel a víz a szálak és a levelek foltjainak összefonódásán keresztül szivárog. Ezt követően a vászon nem térhet vissza eredeti állapotába, csak cserélni kell.

A PVC mennyezetek egy kicsit több mint 10 éve szolgálnak. A felszín alatti árvíz során a fólia nem szakad meg, de erősen nyúlik és így romlik. A filmek nem alkalmasak a gombákra, de nem tolerálják a nullánál alacsonyabb hőmérsékletet, ezért nem alkalmasak fűtetlen helyiségekre, például vidéki házakra. A film segítségével óvatosnak kell lennie a mindennapi életben, mivel nagyon törékenyek. Ezért védeni kell őket a fűtő lámpáktól, a magas szobanövényektől, a repülő baromfitól, a játékoktól, a lövöldözős golyóktól, a dartstól, a pezsgős dugóktól és más dolgoktól, amelyek károsíthatják a lefedettséget. Ha valami megtörténik, és a feszített mennyezet megsérült, könnyen cserélhető a film, ha egy újat húzunk ugyanarra a szerkezeti résszel.

A mosás során különös figyelmet kell fordítani arra, hogy ne karcolja meg, és ne nyomja át a filmlapot.. A fóliák, valamint a szövetek antisztatikusak, és ha a szennyeződés nem erős, akkor száraz ruhával tisztíthatók. A nedves tisztítást is alkalmazhatja.

A fólia mennyezete csak matt, matt és fényes. A fényes láthatja minden helyet, így jobban használhatók a tisztább szobákhoz.. A matt jobban illik a konyhához, a fürdőszobához, a loggiához, ahol a szennyeződés nagyságrenddel egyre gyakrabban jelenik meg.

Ha gyakran követik és tisztítják az ilyen helyiségekben lévő mennyezetet, megtartják eredeti megjelenésüket.

A fényes felületek tisztításához elegendő száraz ruhával törölni őket, a folyékony ammónia használata segít a fényesség helyreállításában. A matt törlőkendő tisztításához használjon nedves ruhát. Az antisztatikus kezelés nem teszi túlságosan ragadós port a vászonra, így rendszeresen tisztíthatja a tisztaságot, egyszerűen a felület törlésével.

A porszívó alkalmasabb a textília tisztítására a mennyezeten. Nem túl jól, az anyag elviseli az üvegpermeteket, mivel a komponenseik behatolhatnak a szövetbe és megváltoztathatják annak színét. De az anyagot gőzzel biztonságosan lehet kezelni. Az anyag mosásakor lehetetlen hosszú ideig törölni az egyik helyet, hogy a bevonatot ne lerombolja. Általában a nedves tisztítás csak nagy szennyezés esetén megengedett, ezért célszerű más tisztítási módszereket használni száraz ruhával.

A filmbevonatok nem félnek a víztől, így moshatók. A legfontosabb dolog - ne gyakoroljon nyomást a filmre, hogy ne nyúljon. Alkalmas hígított ammónia, permetezés ablakokhoz, speciális lengyel, enyhe mosószerek.

Ápolási tippek

Mossa és szőtt fóliákat csak kézzel. Természetesen megpróbálhatod ezt egy mopszal, megtisztítva egy tiszta rongyot, de ez nagyon kockázatos. Ha a mop kemény felülete megkarcolja az anyagot, akkor nem lesz lehetséges a jel eltávolítása.Ezért jobb, ha nem kockáztat, hanem egy stabil lépcsőt vagy más eszközt szerezzen, és szorgalmasan dolgozzon a kezével.

Mosáskor a mennyezet függő vászonján nem lehet rongyot nyomni. Túlterhelheti azt a terheléssel, a szövet vagy a film megszakítja vagy gyengíti a feszültséget, így a mennyezet lecsökken. A feszített mennyezetek nem tolerálják a terhelést, ezért nagyon kényelmesen kell kezelni őket. Ezután a mennyezet hosszú ideig szolgál majd, és a szépségét a tulajdonosoknak ajánljuk.

Mosáskor lehetetlen a köröket mozgatni. Ha a konstrukcióban varratok vannak, csak akkor kell törölni őket, hogy az oldat ne kerüljön bele, ellenkező esetben a szövedék deformálódhat, és a szövet elveszíti fényét.

Nem használhat seprűt, mivel megkarcolja az anyagot, valamint a kemény és csiszoló szivacsokat és keféket.

Szíváskor a minimális teljesítményre van szükség.

A mennyezet minden tisztítását követően száraz, tiszta, szöszmentes ruhával kell szárítani, majd folyékony ammóniaoldattal meg kell törölni. És a vászon újra ragyog, különösen, ha fényes felület.

A mennyezetet védeni kell. A fürdőszobában vízszintes függöny állítható a fejére, hogy a zuhany alatt ne csepegjen víz. A konyhában egy erős motorháztetőt kell felszerelni, és óvatosan kezelni az ételt, hogy a zsír ne menjen a mennyezetre. A nappaliban óvatosan nyissa ki a pezsgőt, hogy ne essen a mennyezetre. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a feszített mennyezetek nem tolerálják a fizikai terhelést, így otthonukban nemcsak a mosás, hanem a működés során is védeni kell a fizikai hatásoktól.

A háztartási tárgyak, túl forró lámpák, gyermekjátékok nem károsíthatják a ruhákat. Ellenkező esetben, ha sérült, akkor azokat meg kell változtatni.

A mennyezeti festmények gyártói mindig tanácsot adnak a bevonat gondozására. A belső tér eredeti szépségének megőrzése érdekében gondosan tanulmányozni és követniük kell őket. A mennyezet telepítésekor azonnal konzultáljon a szakértőkkel az otthoni tisztítás lehetőségeiről. Megmondják, hogy mi alkalmas egy adott típusú lefedettségre, és mit kell elkerülni.

Pénzügyi lehetőség esetén meghívhat szakértőket a mennyezet tisztítására. Akkor nem kell aggódnia, hogy mit és hogyan kell csinálni. A professzionális felszerelések segítségével speciálisan képzett emberek jönnek haza, megfelelően és gyorsan lemosják az összes foltot, eltávolítják a port a mennyezeti anyagokhoz alkalmas eszközökkel. Javítás után is megtehetik, még akkor is, ha a mennyezetet belülről kell tisztítani. De a tulajdonosok csak megcsodálhatják az álmennyezetek szépségét.

A feszített mennyezetek mosása, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba