Gipszkarton csillapítók: jellemzők és specifikációk

A vibrációs támogatás fontos eleme a hangszigetelésnek. Tökéletesen elnyeli a rezgéseket, és jelentősen csökkenti a szerkezeti zaj átvitelt a zajvédő szerkezetekre.

Műszaki adatok

A vibro-szuszpenzió egy U-alakú, fémből készült profil, amelynek felső keresztlécén rugalmas anyagból készült betét van kialakítva, amelyhez gyakran használnak gumi, gumi vagy poliuretán. Ezek a lágy alátétek átveszik az akusztikus hullám működését és leállítják. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a hanghullámok szilárdságát a tömítés tömörítésére és a csuklópánt elforgatására fordítják, anélkül, hogy elérnék a védőszerkezet síkját. Minél vastagabb a polimer abszorber, annál nagyobb a rezgés amplitúdója. A vibropodveshcha-horgonyt a falra vagy a mennyezetre szereljük fel, és a mate csavarokkal van rögzítve a profilhoz.

előnyök

Nagy fogyasztói igény és a vibropodvodsa nagy népszerűsége a következő előnyök miatt:

 • az alacsony frekvenciájú zaj behatolásának akadálya a nagy vibrációs akusztikai tulajdonságok miatt;
 • a tervezés és a telepítés egyszerűsége;
 • sokoldalúság (a legtöbb termék a mennyezet és a falszerkezetek szerelésére is használható);
 • nedvességállóság, korróziógátló tulajdonságok és hosszú élettartam.

típusok

Az építő- és befejezőanyagok modern piacán a rezgő akasztók széles választékban találhatók. A termékeket az alkalmazási hely, a rögzítés típusa, a zajcsökkentő alátétek mérete és anyaga szerint osztályozzák.

A rögzítőelemek típusának megfelelően a doboz rezgéscsillapítója a legjobb. A lehető legnagyobb mértékben elnyeli a hanghullámokat, és megakadályozza őket, hogy behatoljanak a gipszkarton falának vagy patakjának felületére. Az ilyen jellegű hátrányok a magas költségek és a szögek pontos beállítása a profil telepítése előtt.

Méretben a gipszlemezek rezgéscsillapítói szabványosak, 6 cm széles szélességű profilra és egy gazdaságos osztályra, keskeny profillal (4,7 cm széles) szerelve. Az alkalmazási terület szerint a termékeket falra, mennyezetre és univerzális típusokra osztják. A zajelnyelő elemek gyártásának anyaga szerint - a gumi, a gumi és a poliuretán termékekből.

Minden típusú vibráló akasztó 30 kg-ig terjedő terhelésre alkalmas. A keret mélységének beállítása az U alakú kialakítás oldalain található több lyuk miatt van.

Hogyan csináld magad

Használhatja a házi vibropodvesyy-t. Az ilyen elemek önálló létrehozásához perforált lemezekre és porózus gumi darabokra lesz szüksége. A szuszpenziók számát egyedileg számítják ki és a fal vagy a mennyezet befejezésének területétől függ.

Például egy 15 négyzetméteres helyiségben 45-50 rezgéscsillapítót kell beépíteni a mennyezeti szerkezet telepítéséhez.

A felfüggesztés gyártási technológiája nagyon egyszerű. A perforált lemez középső részén a négyszögletes gumielemeket kell rögzíteni, majd a lemezek széleit hajlítani kell.

A nagyobb hatékonyság érdekében ajánlott több gumi réteg használata. Ez hozzájárul a jobb hang rezgéscsillapításhoz, és növeli a gipszkarton szerkezet hangszigetelő tulajdonságait.

A rezgéscsillapítás után szükség lesz a minőség ellenőrzésére. Ehhez rögzítse a terméket egy fából készült rúdra, majd meg kell találnia őket a padlón.Közvetlenül az ütközés után érdemes megfigyelni a lemezek rezgéseit, és meghatározni a rezgések csillapítására való képességüket. Minél gyorsabb az oszcilláció, annál nagyobb lesz a szuszpenziók rezgésszigetelő tulajdonságai.

További információ arról, hogyan készítsen saját vibropodishkoy-t, lásd a következő videót.

Hogyan válasszuk ki

A vibropodvesdov kiválasztásakor ne feledje, hogy a termékek legfontosabb minősége a tartósság. A felfüggesztés jelentős terhelést jelent a gipszkarton, a hangszigetelő anyag és a gitt rétegek megtartására. A mennyezeti akasztók legegyszerűbb típusai akár 12 kg súlyterhelésnek is ellenállnak, és az alacsony költségű fali termékek opciói 15 kg-ot tudnak tartani. A megerősített mintákat 30 kg-ra tervezték a falra, és 20 kg-ot a mennyezetre.

A gipszkarton szerkezetek hangszigetelő tulajdonságai nagymértékben függenek a felfüggesztés képességétől, hogy csillapítsa a rezgéseket és elnyomja a zajt. Ez a mutató a gumi vagy poliuretán alátét minőségétől, vastagságától és területétől függ. A nagyobb zajszűrés biztosítása érdekében válasszon nagyobb anyagot, vastagságot és rugalmasságot.

Telepítési szolgáltatások

A gipszkarton építése a mennyezetre több szakaszból áll.

 • A mennyezeti sík mérése. Épületszint segítségével történik, és meghatározza azt a legalacsonyabb szöget, amelyből a lámpa elhelyezéséhez szükséges távolságot és a hangszigetelő anyagot mérjük.
 • Szerelési vezetőprofilok a kerethez. Korábban az átfedéssel szomszédos fémszerkezeteken a tömítőszalagot ragasztják. Ez kiküszöböli a zajhidak megjelenését, ami viszont kedvező hatással van a szerkezet hangszigetelő tulajdonságaira.
 • alkalmazás jelölés jelzi a rack sínek felszerelését jumperekkel. Megjegyezzük továbbá a vibro-akasztók elhelyezkedését is.
 • Rögzítés vibropodvesvetov dübeleket használva a szélük további csökkentésével.
 • Csapágyak felszerelése keret és rögzítésük vibro-akasztók segítségével.
 • Hangszigetelés a kereten és a gipszkarton lapon.

A rezgő felfüggesztés telepítése és működése nem különbözik a hagyományos közvetlen szerelés használatától. A fő feladat a megfelelő rögzítőanyag kiválasztása, amely teljes mértékben a mennyezet típusától függ. Szükséges, hogy a keretprofilt tartalmazó vibro-akasztókat prés alátéttel vagy önmetsző csavarokkal csatlakoztassuk.

  A hangszigetelés kialakításakor meg kell érteni, hogy a teljes hangszigetelés nem érhető el. A hangelnyelő eszközök használata azonban sokkal alacsonyabb környezeti zajszintet tesz lehetővé, és kényelmesebbé teszi a beltéri tartózkodást.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba