Hogyan készítsünk 45 fokos mosott lapokat?

 Hogyan készítsünk 45 fokos mosott lapokat?

A modern tervezési projektek különböző készségekkel rendelkeznek, beleértve a csempe feldolgozást is. Egy lapkával való munkavégzéshez nagyon gyakran kell 45 fok alatt lemosni. Ennek a technikának köszönhetően az ilyen anyaggal különféle kiemelkedéseket és füleket, a fal és a padló közötti sarkokat lehet furnérozni. Szokatlan tengelykapcsoló létrehozásához a szögben történő vágás is szükséges. Vizsgáljuk meg részletesebben, hogy ez hogyan történik helyesen, és azt is, hogy milyen eszközökkel végzik a munkát.

Mikor van szükség csempe vágására?

Ilyen csempe-feldolgozási módszerre van szükség különböző esetekben, amikor egy szép derékszöget kell létrehozni. Például, ha a falra és a padlóra csempéket terveznek helyezni, amikor a padlón lévő szellőzőcsatornát vagy a csövek mélyedését kell megmunkálni. A modern lakásokban különböző tervezési jellemzők találhatók, ami azt jelenti, hogy a csempe használatának változása jelentősen bővül.

Ezt az élesítési módot használva a határfelületi varrás megnagyobbodik, és a csempék szélei a csuklónál szorosabban záródnak habarcsdal, ami megbízhatóan védi őket a nedvességtől vagy a véletlen hatásoktól.

A vágási lapok 45 fokos szögben történnek, ha a befejezést szokatlan módon szeretné elhelyezni.például átlósan. Ehhez mind a négyzet alakú, mind a téglalap alakú lapokat használhatja. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy szokatlan díszeket hozzon létre (és még a „parketta karácsonyfa” hatását is).

Csiszoló csiszoláshoz

A szokásos bolgár nem csak professzionális öltözők, hanem amatőrök arzenáljában van. Gyémánt tárcsával kell felszerelni. Helyezze a lapkát az él alá lefelé. A szerszámot fordulatszámmal kell beállítani, majd a kívánt szög eléréséhez könnyebb lesz. Ebben az esetben először be kell állítania a minimális értéket, hogy ne olvadjon meg az élek. Amikor a kívánt szög földre kerül, gyalogolj körbe egy gyémánt tárcsával, hogy azt polírozza. Fájlok vagy csiszolópapír csiszolásához használható.

Vannak speciális csiszolófejek is. Könnyű cserélni őket - a bélyegkép alapja a bolgár faragásán alapul. Nem olyan tartósak, mint a gyémánt "teknősök", de olcsóbbak. Azok számára, akik nem javítanak ipari méretben, ez elég lehet.

Sok ember inkább maszkot vagy légzőkészüléket szeretne használni a csiszológépeknél. Ez az eszköz túl sok port képez, ami nem ajánlott légzésre.

Hogyan kell használni a darálót?

Részletesebben vizsgáljuk meg, hogyan kell a csiszolót a csempe használatakor használni:

 • A cserépnek függőlegesen kell állnia. Helyezze be a gyémántlemezt, majd válassza ki a működési módot 1000-2000 fordulat / perc.
 • Távolítsa el a szöget a lemez azon részével, amelyre a rovátkákat alkalmazzák.
 • A szerszámot 45 fokos szögben kell elhelyezni (a lapka elülső síkjához képest).
 • Távolítsa el a felesleges sima tapintást, hogy minden alkalommal, amikor a felület a legvékonyabb rétegre kerül, ne érje el a sarok külső oldalát.
 • Az él vastagsága (kb. 2 mm) érintetlen marad. Ezt a távolságot ceruzával jelölheti meg.

A második szakaszban egy támasztólemezt helyeznek a darálóra. A támasztólemez közepén egy csiszolópapírral ellátott kör kerül. Most meghozhatja a szélét, majd hozza létre a leginkább éles szöget.

Elektromos cserépvágók leöblítettek

Ahogy a neve is mutatja, a csempe-vágó egy speciálisabb eszköz, ami azt jelenti, hogy a lapokat minél jobb minőségben készítheti el. Természetesen nem mindenki vásárolja meg egy felhasználásra. Ha olyan minőségi modellről beszélünk, amely további funkciókkal rendelkezik, ez az eszköz meglehetősen drága lesz. Ezenkívül igazán jó eredményeket érhet el tapasztalattal, így időt kell töltenie a szükséges készségek megszerzéséhez.

Ha professzionális befejezőkről beszélünk, akkor egy elektromos csempe-vágónak kell lennie az arzenáljában. Egy csempe vágása kevesebb időt vesz igénybe, és egy ilyen gép kevesebb porot hagy.

A cserépvágó két módban működik:

 • közvetlen gash;
 • le kell mosni a megfelelő szögben.

Ezzel 5 mm-nél vékonyabb csíkokat is lehet vágni, még szilárd lapokkal is. Az olvadás elkerülése érdekében a víz a vágóhelyre áramlik. Azonnal eltávolítja a port és a törmeléket is.

Csempe vágó

Ahhoz, hogy megtudja, hogyan működik megfelelően az eszközzel, követnie kell egy bizonyos sorrendet:

 • A maszkolószalag a vágás helyén ragadt a lapkára.
 • Jelölje meg a lapkán a kívánt vágási szélességet ceruzával és vonalzóval.
 • Helyezze azt a szerszám platformra.
 • Nyomja össze a lapkát, és óvatosan mozgassa a lemezt. Először is túl sokra kell vágni, majd köszörülési szögben kell lennie.
 • Meg kell akadályozni a máz érintését, ellenkező esetben a szélek egyenetlenek lesznek. Ha azonban megérintette a csempe felületi dekoratív rétegét, akkor elegendő készséggel csiszolható csiszolópapírral.

Hogyan érhető el a tökéletes derékszög a csomópontnál?

Ha lapos kötést szeretne létrehozni, akkor a lehető leggondosabban kell dolgoznia:

 • Először is, az első csempe épületi szinten van csatolva. Széle kissé meghaladja az alap sarkának síkját.
 • Ezután a sarok második oldala igazodik. Mindegyik csempe ragasztónak saját keményedési ideje van, amennyit csak az adott szög megmunkálására ad.
 • Ugyanezen elv szerint a következő csempe töredékek ragasztásra kerülnek. A lényeg az, hogy a falak függőleges helyzetét kezdetben megtartották, különben gyakorlatilag lehetetlen lenne elrejteni a hibát a sikertelen ízületekből.

Ne feledje, hogy a fugákban a fűrészlapok törékenyebbé válnak. Ebből az okból kifolyólag az ilyen fektetést általában nem használják fel olyan felületen, ahol nagy ütközési terhelés van. Különösen ritkán használják a lépcsőknél. Így az utcai lépcsők tervezésekor az építők leggyakrabban fém sarkokat használnak, és néha a lapok átfedik egymást, hogy a felső modul kissé az oldalsó modul fölé nyúlik.

A ferde szél létrehozásának másik módja:

Ha azt szeretné, hogy a kerámiák töredékét egyszerűbb módon saját kezűleg vágjuk, akkor van még egy lehetőség. Ehhez rajzoljon egy üvegvágó vonalat a csempe dekoratív oldalára. Ezután fordítsuk rossz oldalra magadnak, majd a darálóval készítsünk V-alakú hornyot a lapka teljes szélességében. Most megszakíthatja a többletet, valamint finomhangolást végezhet a csiszolópapír használatával.

Javasoljuk, hogy a 40-es vagy 60-as csiszolópapírt használjuk a durvább folyamathoz, vagy a 80-as számot - az élek befejezéséhez.

Tippek a szakértőktől

A porcelánkövekkel való munkavégzéshez célszerű professzionális elektromos csempe-vágógépet használni, mivel keményebb anyagokkal való használatra alkalmas. Igen, és ez az anyag drágább, ezért szeretném minimalizálni a veszteségeket a feldolgozás során.

Ha a szögszög nem 45 fokos, de élesebb. Ez megkönnyíti a csempe ragasztását a derékszögben.

A sarkoknál végzett munkáknál nagyon fontos a jó minőségű öntés., mert még a ruházati övvel ellátott csíkkal is megcsúszhat a csempe. Ez a töredék törését eredményezheti. Ha a chip még mindig megtörténik, de abban a pillanatban, amikor nem fogod cserélni ezt a lapkát, a habarcs segít elrejteni a hibát.Különböző színekben kaphatók, így a kerámia színének megfelelő választás nem nehéz. Van még egy lehetőség: bármilyen rendelkezésre álló habarcsot használjunk, és a kívánt színárnyalattal festjük fel.

Amikor a csempék a varratokon elhelyezett lapok után kisebb hibákat észlelnek, például a máz sikertelen polírozása miatt, használhatja a tökéletlenségeket elrejtő maszkoló kompozíciókat. Az ilyen korrekciós eszközök könnyen használhatók - általában egy kis kefe van a kupakban. A legfontosabb az, hogy gondosan tanulmányozzuk az utasításokat. Ne feledje, hogy nagyon kicsi hibákról beszélünk, nem pedig a kerámiák aprított darabjairól. A korrekciós eszköz nélkülözhetetlen eszköz lesz, ha egy kis repedést el kell távolítania a lapkán, és bármilyen kerámia terméken.

A 45 fokos mosott csempe használatával lehetővé válik a jó javítás - ez az opció drágább és általában előnyösebb, mint az ízületek műanyag sarkai.

Elegendő tapasztalattal rendelkezik a befejező anyagokkal, mindent megtehet. Ha nem rendelkezik a szükséges képesítéssel, és a pénzügyek lehetővé teszik a tapasztalt munkavállalók felvételét, akkor jobban bízhat a szakemberekben - akkor biztos lehet benne a munka minőségében.

Hogyan készítsünk mosott lapokat 45 fokos szögben, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba