Hogyan válasszunk egy csempe fésűt?

 Hogyan válasszunk egy csempe fésűt?

Ha úgy dönt, hogy a padlót szép csempe díszíti, akkor fésűre lesz szüksége. Egyszerűen fogalmazva, szüksége van egy spatulára a munkához, de nem egyszerű, de ráncos. A kiváló minőségű csempe tartós anyag, amely egy évnél hosszabb idejű megjelenésével örömmel fogadja Önt, így maga a telepítés is nagyon fontos, hogy a befejezés ne alakuljon ki, vagy idővel ne maradjon meg.

faj

A felújítás olyan területeken, mint a fürdőszoba, a konyha vagy az erkély, ritkán történik, ezért fontos, hogy gondosan mérlegeljük a díszítéshez szükséges anyagok választását. A csempe évenkénti megváltoztatása (mintha megváltoztatnánk a tapétát) nem fog működni, így mindent minőségi és megbízható módon kell elvégezni.

Sokan úgy vélik, hogy a fogazott simító vagy a fésű nem a legfontosabb eleme a munkának, ez a ragasztó egy hagyományos eszközzel alkalmazható, mivel ebben nincs lényeges különbség. De itt lehet vitatkozni, mivel az elvégzett munka minősége nagyon eltérő lesz. A szakértők azt javasolják, hogy ne fukarozzanak és válasszuk ki a megfelelő eszközt.

A fésűk különböznek azoktól a formáktól és anyagoktól, amelyekből készültek.

 • Rendszerint a minőségi szerszám rozsdamentes acélból készül, így a munka során nem deformálódik, idővel nem romlik, és lehetővé teszi, hogy a kompozíciót maga is alkalmazza.
 • Nagyon gyakran lehetséges, hogy a szerszámot műanyagból is meg tudjuk felelni. Természetesen ez többször olcsóbb, de nagyon gyorsan is sikertelen. Egy kis munka után észreveszed, hogy a fogak egyszerűen nem elegendőek, mivel nagyon gyorsan törlődnek. Ezenkívül egy ilyen eszköz könnyen megtörhet a munkafolyamat közepén.

Ezenkívül az ilyen eszközök nemcsak az anyagban, hanem a fogantyú alakjában és jelenlétében is különböznek. Vannak olyan esetek, amikor a fogantyút közvetlenül a munkafelületre rögzítik, ami nagyon kényelmes. A szakemberek rámutatnak, hogy egy ilyen eszközzel való munka könnyebb és jobb.

Mit kell keresni a választáskor?

A csempék fésülködéséhez különböző fésű van. Szóval mit kell keresni a vásárlás során, hogy a szerszám ne engedje le a munkát?

Annak érdekében, hogy minőségi lapokat lehessen helyezni, figyelembe kell venni a szerszám méretét és fogak alakját:

 • A négyzetfogú termékeket általában 5-10 mm vastagságú keverék felhordására használják.
 • A félkör alakú fogak tökéletesen alkalmasak szintetikus összetételű keverékek kezelésére. Emellett felhasználhatók a ragasztó jobb elosztására is. A félkör alakú fogakkal ellátott szerszám a legjobban alkalmazza a 12 mm-nél nagyobb vastagságú készítményt.
 • Az üzletekben háromszög alakú fogak vannak. Az ilyen típusú fésű tökéletesen alkalmas a nagyon folyékony keverékekkel való munkavégzésre. Alkalmazható akkor is, ha 5 mm-nél nem nagyobb rétegre van szükség. A háromszög alakja miatt ez a típusú eszköz tökéletesen elosztja a folyékony keveréket a felületen.
 • Eladhatóak az univerzális spatulák is, amelyek alkalmasak a szabványos csempe és a mozaik elhelyezésére is, így mielőtt a fogak alakja és a megfelelő szerszám kiválasztása előtt figyelnünk kell, pontosan meg kell ismernie a csempe méretét és vastagságát, amit a munka befejezéséhez használ.
 • Vegyünk még egy fontos tényt: a szerszám szélességének meg kell felelnie a lapka szélességének, vagy valamivel nagyobbnak kell lennie, különben a telepítési problémák merülnek fel.
 • Fontos figyelni a fogak méretére. Ha ez a paraméter kisebb, mint egy milliméter (0,6-1,2 mm), akkor ez az opció tökéletes a nagyon vékony réteg felhordásához.
 • A 0,3 mm-es méret ideális mozaikokkal való munkavégzéshez.
 • Különböző kerámiák telepítéséhez 0,4 mm-es méretre van szükség.
 • A 6 mm-es fogak tökéletesen segítenek többdimenziós csempe, falra szerelés telepítésében.
 • Nagy, 12 mm-nél nagyobb padlóburkolat felszereléséhez legalább 10 mm-es fogakkal van szükség.

Gyakran többféle eszközre van szükség a javításhoz, mivel a tulajdonosok tervezik a csempe telepítését a falra és a padlóra. Ugyanakkor az anyag más formátumú és vastagságú.

Ha kizárólag egy ragasztó szerszámot választ, akkor olvassa el a csomagoláson található utasításokat. Általában a gyártók egyértelmű ajánlásokat tesznek az építőipari berendezések kiválasztására vonatkozóan. A fésű méretét és jellemzőit feltétlenül feltüntetik a csomagoláson, ami megkönnyíti a kiválasztási folyamatot.

Mielőtt egy adott eszközt választana, győződjön meg róla, hogy tartsa a kezében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kényelmes és kényelmes a nyél. A szakemberek előnyben részesítik a lakkozott tartókat - praktikusak, nem csúsznak, ne hagyjanak szét.

Egy másik fontos szempont az ár. Tény, hogy a magas költségek nem garantálják a magas színvonalat, ezért ügyeljen arra, hogy ne a költségek, hanem az áruk minősége.

Hogyan kell használni?

Ha már választottál egy lapkát, ragasztót és még a szükséges eszközt is, akkor itt az ideje, hogy megtudja, mi a bonyolultsága a keverék alkalmazásának.

A telepítés megkezdése előtt mindent el kell készítenie. A felületnek használatra késznek kell lennie. A fal vagy a padló burkolatát teljesen ki kell tisztítani a kis és nagy törmelékből, porszemcsékből és egyéb hibákból, különben tökéletesen lefektet.

Ezen túlmenően, ha a bázist ki kell egyenlíteni, akkor ezt előre kell gondoskodni, mivel a lapokat csak sík felületen kell elhelyezni.

Ezután elő kell készítenie a ragasztót. Ha száraz keverék, akkor hígítsa azt, figyelembe véve a gyártó által a csomagoláson feltüntetett összes ajánlást. Győződjön meg róla, hogy nincsenek csomók, ellenkező esetben az ilyen összetétel rontja a telepítés minőségét, és a csempe nem fog tartani, ameddig csak akar.

Kis mennyiségű keveréket kell felhordani a lapka hátoldalára, majd óvatosan (a szerszám segítségével) egyenletesen elosztjuk a ragasztót az alap teljes felületén.

Ezután tartsa a fésűt az alaplapon. Ezt kis nyomással kell elvégezni, hogy a csíkok és a csipkék képződjenek a felületen. Ez szükséges ahhoz, hogy az anyagok jobban tapadjanak, hogy a csempe szilárdabban ragadjon a falra vagy a padlóra. A túlnyomó ragasztó, amely általában a szerszámon marad, a teljes tömeggel visszahelyezhető a tartályba.

Ezeket az akciókat követően speciális munkaeszközt használva óvatosan alkalmazza a keveréket a fal vagy a padló felületére, egyenletesen elosztva, majd óvatosan nyomja meg a lapkát. Amíg a befejezés nem ér véget a végéig, javíthatja a telepítés egyenletességét. Miután megnyomta a lapkát az alapra, egy speciális gumi kalapácskal kell megérintenie, amely segít egyenletesen elosztani a ragasztót és erősíteni a terméket.

A lapkakészítés fésűjének kiválasztására vonatkozó információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba