Csempézési határok: a választás jellemzői

 Csempézési határok: a választás jellemzői

A csempe kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a kollekció dekoratív elemeire, például a határokra. Végtére is, ez gyakran a helyesen választott dekoráció, amely a sikeres belső tér meghatározó eleme.

kérelem

A burkolólapok mindenhol használhatók. Ez egy fontos eleme a javításnak, hogy a szobába nézzen, legyen szó egy fürdőszobáról vagy egy konyháról. A dekoratív kiemelésnek is szerepe van, amelyet a csempézett területek elválasztására lehet használni.

A határ nem csak a fal, hanem a padló is lehet. A kerámialapok tervezői gondosan kidolgozzák a határ minden részletét, hogy tökéletesen illeszkedjen, és összhangban legyen a főlappal.

Például a WC-ben vagy a fürdőszobában a falon lévő betétként (ha helyesen választja ki a méretet és a színt) vizuálisan bővítheti a helyet, vagy ezzel ellentétben csökkentheti.

A fürdőszobában a fő járdára van szükség a fal és a fürdőszoba, a mosogató, a konyha - a fal és az asztallap közötti szakadék megszüntetéséhez. Szükséges, hogy lezárjuk ezt a helyet, megakadályozzuk a nedvesség kialakulását, majd a penész és a gombákat. A medence befejezéséhez alkalmas csúszásgátló bevonat - megfékező csempe. Az esztétika mellett ez a dekoráció az aktív úszással való hullámzás funkcióját is ellátja.

típusok

Többféle csempe határ van:

 • Műanyag.
 • Kerámia.
 • Akril.
 • Öntapadós

Műanyag határ

A műanyag határ gazdaságos lehetőség, de ez nem jelenti azt, hogy rossz. Néhányuk a telepítés után kerámia határokként néz ki. Vagyis azt mondhatjuk, hogy ez a kerámia olcsóbb változata.

Egy hatalmas plusz műanyag szegély az, hogy univerzális, és bármilyen anyaggal használható.

Ha figyelembe vesszük ennek a határnak a telepítését, megkülönböztethetünk három fő típusot:

 • Belső.
 • Kültéri.
 • A két részből álló.

Az első a közvetlenül a csempe alá helyezhető. A második hajlamos a csomópontra telepítve, szemben a munkálatokkal. A harmadik szereléskor először rögzítenie kell a tartórudat, és csak akkor csatolja fel a felső díszítő részt.

A műanyag szegély nemcsak megjelenésében, hanem erősségében is elveszti a kerámia szegélyt. A működés törékenysége a műanyag fő hátránya.

Kerámia határ

A kerámia fríz a leginkább környezetbarát, a gyártás folyamata során természetes anyagokat használnak, mint például a homok, a különböző agyag, a karbonátok és a földpát keveréke, valamint a máz és a festék. És ez nem az egyetlen erénye.

Az összes pozitív tulajdonság, amellyel a kerámialapok rendelkeznek, itt is megtalálhatók:

 • Hosszú élettartam és tartósság.
 • Finomítás, nagyon szép és bármilyen belső térbe illeszkedik, különösen azért, mert gyakrabban már csempe van.
 • Alacsony vízabszorpció, tömítettség.
 • Magas hőmérséklet ellenállás, ha a szobát egy ideig nem melegítik, akkor nem lehet félni a kerámia járdaszegélytől - ez ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek.
 • A tűz negatív hatásainak ellenállása.
 • Ellenáll a különböző típusú mosószereknek, így könnyen tisztítható a szennyeződésektől

Az üzletek többféle lehetőséget kínálnak a kerámia járdák számára:

 • fríz;
 • "Hog";
 • „Ceruza”;
 • egy sarok.

Frieze - egy kerámia csempe, amelyben az alsó résznek kis beáramlása van, amely csak a fal és a fürdőszoba közötti rést fedi le. A „Hog” egy hosszúkás, domború csempe, amely egy téglára hasonlít, ferde ferdén. "Ceruza" egy keskeny téglalap alakú csempe, csak egy kis szakadékot tud bezárni, amelyet gyakran dekoratív célokra használnak. Sarokhatár - egy sarok alakú lapka, amely hasonló a lábazattal.

Akril határ

Az akril szegélyt főleg az akril fürdők befejezéséhez használják. Ugyanaz, mint a környezetbarát és biztonságos kerámiák. Ő is hihetetlenül szép, évek múlva ez a járdaszöveg fehérsége megmarad, és tetszeni fog. Az akril szegéllyel rendelkező fürdő egyetlen egésznek fog tűnni, és ez a dekoratív megoldás csak a fürdőszobabelső gazdagodását szolgálja.

Öntapadós szegély

Az öntapadós szalag a legolcsóbb megoldás. Plusz, megkülönböztetve a többi anyagtól, a rugalmasság. Könnyen ragasztható önállóan, és a telepítéshez nincs szükség további elemekre: csak a darabokat kell levágni az általános tekercsből és befejezni a munkát.

Természetesen itt a szigorúság nem lesz a legmagasabb szinten, és nem fogjuk tartósnak nevezni (az élettartama átlagosan két év). De az alacsony költség miatt igen népszerű, mert ideiglenes megoldást jelenthet a vízvezeték és a falak közötti rések elrejtésének problémájára.

anyagok

Miután megvizsgálta a határok típusait, könnyen kitalálható, hogy mely anyagokat tartalmazzák. Az öntapadó ragasztószalag nagynyomású polietilénből (LDPE) áll. A műanyag lábazat PVC (polivinil-klorid).

A porcelán cserép nagyon jól megalapozott, használata meleg padló kialakításában széles körben elterjedt. Tűzálló, az ilyen bevonat tolerálja a hőmérséklet-ingadozásokat. A kerület körül kerámia gránit alaplap egy további biztonsági elem. A vízállóság lehetővé teszi a rövidzárlat elkerülését.

Továbbá, ha megnézed az üzletek által bemutatott katalógusokat, akkor más anyagokból is találhat határokat, de kizárólag dekoratív funkciókat látnak el:

 • Ha osztja a falat, csempével bélelt, üvegpályával, az alsó és felső szint zónáival, növelheti a helyiséget. Az üveg fríz kiemeli a szoba kialakításának szépségét. Nemcsak egy, az Ön belső térének megfelelő színtálcát használhat, hanem egy tükörfrizst is választhat. Hihetetlenül dekoratív megjelenést ad, a szobád csak akkor nyer, ha a tükör határ lesz.
 • A dekoratív fém szegély egyedülálló kialakítást eredményez beltérben, és luxust ad a belső térnek. Ezek a betétek lehetnek alumínium, sárgaréz és rozsdamentes acél. Ezek ellenállnak az agresszív környezetnek és a kémiai feldolgozásnak.
 • A drágább anyagok természetesen a természetes és mesterséges kőből határok és lábazatok. A leggyakrabban már az azonos anyagból készült csempe sorozata. Az ilyen csíkok bármilyen helyiségben használhatók a padló díszítésére, és megvásárolhatja a járdaszegélyeket a fürdőszoba, mosdó és a fal közötti rések elfedésére. Ezek a határok szinte örökkévalóak, de meg kell egyezniük a belső térrel, és nem fognak nagyon megfelelőnek lenni egy kis szobában, kerámia burkolattal.

A mesterséges kőből készült határok elsősorban az asztali, mosdó vagy padló felületének színét és mintázatát másolják. A természetes kőburkolatok nagyon szépek és tartósak, de értékük meglehetősen magas.

méretek

A csempék határainak kiválasztásakor tudnia kell, hogy mennyire van szüksége az ötlet megvalósításához. Csak a szükséges mennyiségű anyag korai kiszámítása lehetővé teszi, hogy ne költjön többletköltséget.

A határok bármilyen méretűek lehetnek, attól függően, hogy milyen anyagból készülnek:

 • A kerámiát például 20 cm, 25 cm, 30 cm, 40 cm, 60 cm hosszúság képviseli.
 • Az üveg lényegében legfeljebb 60 cm hosszú, de a megrendelés alapján bármilyen opciót tehet.
 • Az öntapadó szalag hossza 3,2 m és 3,5 m, szélessége 2 cm és 6 cm között lehet.

Színek és design

A burkolólapok használata a belsőépítészetnek egy bizonyos hűséget, eredetiséget és kifinomultságot biztosít. Minden apró dologra át kell gondolni, hogy ne legyen hiányos érzés. A határokon készült különböző színek és rajzok lehetővé teszik, hogy megmutassa művészi képzeletét, és a szobája belsejét egyfajta.

Még jobb, ha a padló kontrasztja: ha a padló fehér, akkor vegye fel a lapkát, és tegye a díszet fekete vagy arany szegély formájában. A színek kiabálhatják fényességüket, és csak egy világosabb vagy sötétebb hang. Minden az Ön ízlésétől függ. Eddig a határok témája és színpaletta nagyon változatos. A katalógusokban növényi motívumokat, geometriai alakzatokat és még rovarok és állatok képeit is láthatjuk.

A határok segítségével a helyiség bizonyos területeire koncentrálhat, például kiemelheti a fülkéket. Ehhez mind vízszintes, mind függőleges arcokat használhat. Vagy válasszon egy tükört a gyöngyház-mozaik segítségével, hangsúlyozza, hogy jelen van a szobában.

Ne felejtsük el a színsémát is:

 • Világos hangok, például piros, narancssárga, sárga, energiát adnak.
 • Hideg (zöld, kék, szürke) éppen ellenkezőleg, nyugodt.

A csempe textúráinak kombinációja érdekes és eredeti. Például az alaplemez matt, és a határ fényes, és fordítva.

Ha egy belső stílust szeretne ragaszkodni egy bizonyos stílushoz, akkor a csempe, a határok választása a választott stílustól függ.

Több irány van:

 • Klasszikus stílus.
 • Minimalizmus.
 • Ország.
 • Provence.
 • Modern.

Hogyan válasszuk ki?

A fürdőszoba vagy más helyiség belsejének regisztrálásakor minden apró apróságot gondosan átgondolunk. Ha a fürdőkád akril, akkor a szegélyszegélyt akrilnak kell választani, bár a kerámia is hasznos lesz, ha a falakat ugyanolyan anyaggal csempézik.

Nem kell valamit nagyon drága választani, megfizethetőbb választási lehetőséget választani, különösen azért, mert a határok létrehozásában részt vevő tervezők kezdetben különböző lehetőségeket hittek. Ezért a boltban vagy az interneten mindenféle határvonalat, különböző színeket, formákat, méreteket és anyagokat találhat.

Gyönyörű példák a belső térben

 • Milyen érdekesnek tűnik az üvegszegély, és úgy tűnik, hogy illeszkedik a csempék bármelyik gyűjteményéhez. A kompozícióban szereplő üveghatárral ellátott tervezési megoldás egyedülálló belső dekoráció lehet, és sok éven át örömmel fogadja Önt.
 • Egy ilyen megoldás rendkívül szokatlan és eredeti a dísz grafikus jellege miatt.
 • Világos színekkel díszített, monokróm kerámia csempék díszítik a Provence-i stílusban.

Ez a videó azt mutatja be, hogyan ragasszuk a kerámia járdát a zuhanyban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba