Relief csempe: a választás jellemzői

A befejező anyagok piaca a mi időnkben textúrák, színek és formák bősége. Lehetővé teszik, hogy egyedülálló belső teret hozzanak létre, minden tervezési döntést megtestesítsenek, és egy hétköznapi szobát kedvenc relaxációs helyévé alakítsanak.

A különböző bélésanyagok közé tartozik a kerámia cserép, amelyet a fürdőszobában, a konyhában vagy a folyosón használnak. Mivel tartós és ugyanakkor hihetetlenül szép anyag, nem veszíti el a népszerűségét. A tervezők gyakran használnak kerámialapokat egy vászon létrehozására, mozaik díszítésére, vagy egyszerűen a fényes ékezetek nagy elemekkel történő kiegészítésére. Minden célhoz külön csempe típus kerül felhasználásra, és mindegyiknek van bizonyos előnye és hátránya.

Előnyök és hátrányok

A dombornyomó lapka a szokásosnál különbözik attól, hogy felülete dombornyomott kiálló mintázattal rendelkezik, ami további térfogatot ad. Ennek a textúranak több célja van:

  • Esztétika. Ezt a lapkát nehéz összehasonlítani bármely más anyaggal, mert a belső térhez egy fényes, magas költséget ad, nem jól néz ki, hanem minimalista. Megfelelőnek tűnik, még szerény kialakítás esetén is, amikor nincs szükség felesleges díszítőelemekre. A térfogati csempe minden figyelmet magára vonz, függetlenül a belső stílustól és az általános tájékozódástól. Ez egyike azon kevés típusnak, amely tökéletesen egy teljesen fehér fürdőszobában néz ki.

Az ilyen belső kialakítás sima lehetőségei kórházi szobává változtatják a helyiséget, és a dombornyomó csempe drága megjelenést fog adni, mintha a mesés pénzt költöttek a szoba javítására. Ezenkívül a textúrák és díszek bősége miatt vizuálisan bővíti a teret.

  • Kényelmét. A legtöbb belső térben a kerámialapokat nemcsak esztétikai, hanem nagyon praktikus anyagként is használják, mivel vizuálisan felülbírálhatja a mesterek által a telepítés során elismert kis hibákat. Az adott szinttől való eltérés, kezdetben egyenetlen falak, valamint az egyenetlen illesztések vagy varratok nem jelentenek problémát ezen anyag számára.
  • Tartósság és tartósság. A gyártási folyamat során a csempe az égetés és az üvegezés több szakaszában megy végbe, ami lehetővé teszi, hogy levegővel monolitikus anyagot hozzon létre, amely üreg nélkül ürít, és ez idővel elpusztítja a lapkát. Ennek eredményeként a kerámia cserép az egyik legpraktikusabb, erősebb és tartósabb anyag, amely évekig képes fenntartani tulajdonságait. Ezenkívül ez a csempe környezetbarát és biztonságos anyagokból készül, könnyen átviheti a hőmérsékletet és nem szívja fel a vizet, ami meghosszabbítja élettartamát.

További előny az a tény, hogy a kötetlapot nemcsak magánházakban vagy lakásokban, hanem különböző intézményekben is használják, így a látássérültek vagy vakok könnyen navigálhatnak az űrben.

Az ilyen felületek használatának hátrányairól meg kell jegyezni összetettség a vágás során, mert gondosan válasszon egy mintát vagy mintát, ha két lapot kombinál. Ez különösen nehéz folyamat azok számára, akik nem rendelkeznek elegendő tapasztalattal a falakban. Problémák is felmerülhetnek az ízületek hegesztésénél, mivel ezt az eljárást csak azután szabad megkezdeni, hogy a készítmény teljesen száraz.

Néha a felhasználók megemlítik a bonyolult gondozást, de ez inkább kivétel, mert a lapka vastag mázréteggel van borítva, ami megkönnyíti a bevonatot a szennyezés eltávolítása nélkül.

Javasoljuk, hogy egy tisztító tisztítót vegyen egy mosóporszívó vagy egy speciális kefe megvásárlására a problémamentes és gyors tisztításhoz.

típusok

A következő típusú megkönnyebbülésű csempe van:

  1. Geometria. Ezek olyan minták és minták, amelyek megismétlik a különböző geometriai alakzatokat, például téglákat, négyzeteket, vagy csak egyenes vonalakat.
  2. Stones. A kövek utánzása nemcsak a drága természetes anyagok mesterséges cseréjét teszi lehetővé, hanem az érdekes színek, a különböző érdességek és a szokatlan formák miatt is enyhén megváltoztatja az ilyen számla jellegét.
  3. Népi díszek. Ezek az opciók egy adott etnikai csoport kulturális jellemzőit tükrözik, például Gzhel, Khokhloma.
  4. Flora. A növényi motívumok az ilyen természetes elemek, mint a virágok, szárak, levelek, rügyek, gyökerek vagy gyümölcsök teljes vagy részleges stilizálása.

Ha a megkönnyebbüléscsempék típusairól beszélünk, a bevonat függvényében fényes vagy matt. A legérdekesebb megjelenés érdekében a tervezők azt ajánlják, hogy megkönnyítsék a megkönnyebbülés csempét kerámia lehetőségekkel.

Strukturált és texturált felület

Ez a típusú dombornyomott kerámia cserép különösen fontos a klasszikus és minimalista belső tereknél, ahol kiváló minőségű és szép bevonatra van szükség, világos minták nélkül. Egy ilyen termék teljes mértékben támogatja a belső tér stílusát, és az egész kép részévé válik anélkül, hogy kiemelkedne a háttérben.

A texturált lapok főleg dombornyomott természetes anyagokból, például kőből, fából vagy bőrből készülnek. Megőrzi a kerámialapok hasznos tulajdonságait, de nagyszerű lehetőségeket kínál a szokatlan és esztétikailag szép megoldásokat igénylő tervezési megoldásokhoz. Ugyanakkor a burkolólapokat nem csak burkoló falak, hanem padlóburkolatok is használják, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen válasszon egy vagy több kollekciót, anélkül, hogy a belsőt különböző lehetőségekkel megszakítaná.

Erősség szempontjából az üvegezett lapok elveszhetnek, ezért csak strukturált változatokat használnak a padlóburkolathoz.

A padlóburkolat különösen ellenálló a mechanikai sérülésekkel szemben, ezért a szabadtéri lépcsők vagy padlók külső burkolatára is használható. A domborművel ellátott felület tökéletesen illeszkedik számos belső stílusba, és nincsenek hiányosságok a burkoláskor.

A megkönnyebbüléses lapok minden finomságát lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba