Hogyan válasszunk ki egy zöld lapkát a fürdőszobához?

 Hogyan válasszunk ki egy zöld lapkát a fürdőszobához?

Néhány ember számára a „zöld fürdőszoba csempe” szavak sokkot okozhatnak. A kék, világos, szürke felületek szokása távoli gyermekkorból származik. De érdemes egy pillanatra megállni, és a nyári tájképek a memóriájukban merülnek fel. A szélben lebegő smaragdzöld lombokkal fák, a napsütésben csillogó harmatcseppek, az alma illata, az olajfaligetek. Az ilyen emlékek békét hoznak a szívnek, a vágy, hogy lelassítsák a megfoghatatlan napok gyors ritmusát, élvezhessék a frissességet és a kényelmet.

Különleges jellemzők

Talán emlékeztette a malachit dobozokat az Ural meseiből. Az ilyen társulások nem véletlenek. A Green a személy világképének szerves része, még a város kő dzsungelében is. Jelképezi az újjászületést, a reményt, a nyugalmat, kedvező hatást gyakorol az idegrendszerre, enyhíti az irritációt és megakadályozza a stresszt.

A fürdőszobában minden ember találkozik minden reggel, munka vagy tanulmány után jön ide, hogy mossa le a nap fáradtságát és stresszét. Fontos, hogy a ház ezen sarkának kialakítása megfeleljen a lakosainak, hogy kényelmesen és magabiztosan érezzék magukat. A végső döntés meghozatala és a zöld színárnyalat kiválasztása előtt meg kell vizsgálnia és meg kell értenie. Annak biztosítása, hogy a kompozíció megfeleljen a belső világképnek, nem irritálja, nem akar cselekedni, akkor folytathatja az anyag kiválasztását és a lapka méretét.

típusok

anyagok

Kerámia és porcelán csempe termékek - a fürdőszobában a legnépszerűbb befejező anyagok. Tartós, praktikus, ellenáll a magas páratartalomnak, hőmérséklet-változásoknak, mosószereknek.

 • Zománcozott csempe gyakrabban használják a falfelületek befejezésére. Préselt, korábban tisztított agyagból készül. Az előnyök közé tartozik az esztétika, a fényes és telített szín, a könnyű kezelhetőség és a tisztítószerekkel szembeni ellenállás. Ez azonban ragyogást okoz, és irritálhatja a szemet, hátrányosan befolyásolja az egészséget. Az egyéb hiányosságok között van egy kis élettartam és törékeny.
 • Matt (mázatlan) a felület meleg és kényelmes érzést hordoz. Ezt a csempe agyag préselés és égetés során nyerhető. Ez durva és nem csúszós ahhoz, és ezért gyakrabban használják padlóburkolatként. Az ilyen felület mosása nem könnyű.
 • A padló porcelánnal való befejezéséhez. Alapja a gránit, amely a bevonatnak különleges megjelenést, fokozott erőt és stabilitást biztosít.
 • Terrakotta termékek Kellemes és meleg textúrájúak, nem dagasztott agyagból készülnek, de nem mázzal vannak bevonva. Az árnyalatok és a textúrák az időtől és a termelés és az égetés folyamatától függenek. Az ilyen termék manuálisan és gyárakban készül.
 • Texturált vagy dekoratív csempe eredeti és szokatlan. A kavicsokat, a légbuborékokat, a fémeket, a fa, a pókhálókat imitálhatja. Matt vagy fényes anyagokkal kombinálva a fürdőszobát műalkotássá alakítja.

Tehát a padló és a falak kerámiatermékei különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. A rendeltetési helyre vonatkozó információk általában a csomagra vonatkoznak. A fali bélés kefe-mintázatot, padló-lábmintát jelöl. Az árnyékolt láb a kopásállóságot jelzi. A "AA" jelölés azt jelenti, hogy a termék nagy ellenállást mutat az illatszerekkel, kozmetikumokkal, vegyi anyagokkal és savakkal szemben.

méretek

A kerámiatermékek kiválasztásakor figyelembe kell venni a vastagságát és méretét. A padló alapanyagának vastagsága 8-11 cm, a falaknál 6-7 cm, a termékek mérete az üzemi körülményektől függően változik. Számos fő faj létezik.

Mozaik és kis csempe méretben 1x1 cm és 10x10 cm között a padló és a falfelületek befejezésére használják. Mindkét lehetőség nagyszerű a tágas szobákban. A mozaikból összeállított dekoratív szegélyek segítségével díszítheti a fürdőszobát, és vizuálisan kiemel bizonyos területeket, összeállíthat paneleket.

A legelterjedtebb csempe 20x20 cm vagy 20x30 cm, nagy és kis helyiségekben szép. A téglalap alakú forma érdekes, mert vizuálisan növeli a helyet. A részletek vízszintes elrendezése tágabbá teszi a helyiséget, a függőleges felett. A padlón átlósan fekszik, és növeli a területét.

Egy nagy fürdőszobában méretarányos lapokat használnak, így vizuálisan megoszthatjuk őket zónákra. Néha azonban egy belső térben különböző méretű termékeket használnak. Tehát szokatlan geometriai és színes kompozíciók vannak, a tér módosul.

szín

A belsőépítészetben a fürdőszobában leggyakrabban több zöld variációt alkalmaztak.

 • smaragd - fényes, ragyogó és ugyanakkor nyugodt és életet adó árnyék a sötét spektrumban. Annak érdekében, hogy a szoba ne legyen túl telített, nehéz, a színtartományt diverzifikálni kell.
 • olíva - nyugodt, kiegyensúlyozott, ugyanakkor világos és örömteli, fehér és meleg színekkel néz ki.
 • pisztácia - puha, kellemes, tavaszi. Nincs megszállottság és agresszivitás. A sápadt színekkel kombinálva vizuálisan bővíti a helyet, és sötét árnyalatokkal kombinálva kijavítja a hátrányait.
 • gebe hangsúlyozza a súlyosságot, az eleganciát és a kifinomultságot.
 • malachit - telítettebb, erősebb árnyalat, rejtélyt, természetfeletti, frissességet és eleganciát teremt.
 • Lédús zöldek - fényes és frissítő; sárgával kombinálva élénk és erőteljes kompozíciókat eredményez, barna, ez egy kis nemességet hoz létre.
 • Halott fű - jól néz ki, sárga és fehér.
 • Tengeri hullám - Nagyon népszerű lehetőség. Hófehérvel kombinálva az üresség érzését, fájdalmat okozhat, és revitalizáló részleteket és betéteket igényel.
 • mocsár nyugalmat, egyensúlyt és pihenést hoz a légkörbe. A design kialakításakor azonban figyelembe kell venni, hogy ennek az árnyalatnak egy nagy része nyomást és elnyomást eredményez.
 • mustár melegséget és kényelmet biztosít. Fontos, hogy más színekkel kombináljuk, különben fennáll a veszélye annak, hogy sötét, komor és zavaros szekrénybe kerül.
 • Zöld alma - élénk, frissítő, élénkítő árnyék. A krém csökkenti a telítettségét, megnyugtatja. Hófehérvel kombinálva ez a hang vizuálisan növeli a helyet.
 • lime - lédús és káprázatos szín. Nyugodt fehér és krém színekkel, tavaszi hangulatot teremt.

A lime zöld és kék lapok szintén népszerűek. Az ilyen csempézett termékek díszítik mind a falakat, mind a padlót.

Stílus és design

A különböző színek, a zöld csempe méretei és a gyönyörű színek kombinációja más színekkel lehetővé teszi, hogy különböző stílusokat hozzon létre a fürdőszobában.

 • A görög stílusban olíva és fehér anyagot kap. Növelje a barna minták díszítésének hatását.
 • Az olíva burkolat tökéletes a szüreti stílusban, a padló jobb, ha elhelyezi a homok színeit vagy egy igazi fát. Az ókori hangulat újjáépíti a vízvezetékeket faragott lábakon.
 • A pasztell és a türkiz színek segítik a szobát a tengeri légkörben. Élénk benyomást fog tenni a liliomok hullámait vagy virágait ábrázoló mozaik.
 • A friss zöldek, a pisztácia és a sütijük kombinációja kombinálja az esőerdők hatását.Élő növények, fényes törölközők, fonott bútorok kiegészítik ezt a benyomást.
 • A gazdag zöld, sárga, arany és könnyű elemek kombinációja lehetővé teszi, hogy a fürdőszobát Art Deco stílusban díszítsék. Jade és malachit hangok is alkalmasak rá.
 • Ha egy falat zöldnek és a másik fekete-fehérnek nevezünk, az előremutató bátorság és hajlandóság, az első és a kockázat. Ezek az avantgárd jellemzői.
 • Mozaik - a különböző színű csempe kombinációjának ötletét csak a tervező képzelete korlátozza. Színes panelek, minták, ügyesen elhelyezett ékezetek adják a fürdőszobának báját és egyediségét.

A választott finomságok

A zöld színárnyalatok csempe árnyalatai és textúrái gazdagsága, az ötletek és a tervezői találatok sokoldalúvá teszik a szép belső tereket.

Annak érdekében, hogy stílusosak és eredetiek legyenek, ne csak a tervező elrendezésénél, akkor bizonyos árnyalatokat kell figyelniük.

 • A monokróm vászon jobban diverzifikálható más színekkel, árnyalatokkal vagy festményekkel.
 • Világos színek alkalmasabbak a falakra - bővítik a teret. Sötét - a padlóra.
 • A bútoroknak és kiegészítőknek meg kell egyezniük a kiválasztott stílusban.
 • A zöld belső szép fehér vízvezeték.
 • A természetes világítás hangsúlyozza a telített színek mélységét.
 • A gazdag színséma lehetővé teszi, hogy több stílust egyesítsen egy térben.
 • A fémelemek biztosítják a belső eredetiséget és az eredetiséget, azonban nagyon óvatosnak kell lenniük velük - nagy a veszélye annak, hogy ezek a részletek nem illeszkednek az általános képbe, és elpusztítják a harmóniát.

Sikeres példák és lehetőségek

    Fürdőszoba opció egy férfi számára - a színek harmonikus kiválasztása, tisztaság, nemesség és elegancia a fő színben, függőleges mozaik, tömörség. Piros virág, nagy krómozott csaptelep, fém betétek és tükör vonzza a figyelmet, és élénkíti a belső teret.

    Egy kis szoba világos, saláta és olíva tónusú. Szokatlan textúra, barna foltok, amelyek a függönyön ismétlődnek, teljes harmóniát keltve. A világos színek és a tükör vizuálisan bővítik a helyet.

    A falak fehér és homokkal kombinált, gyengéd türkiz színárnyalata biztosítja a tenger partjának frissességét és könnyűségét. A panel és a vízszintes dekoratív szegély élénkebbé teszi a belső teret. A bútorok arany fogantyúi is jól néznek ki.

    Hogyan helyezzük a csempéket a fürdőszobába, megtanulod a következő videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba