Régi tégla csempe: szokatlan belső felületek

 Régi tégla csempe: szokatlan belső felületek

A régi téglából származó csempe rendkívül igényes a nem szabványos külső regisztrálásnak köszönhetően. Egy ilyen dekoratív anyag könnyű és könnyen használható a tudás homlokzatainak befejezésekor, és belső munkára is alkalmas. A design jellemzői a régi téglából készült csempe segítségével, és ma beszélnek.

Jellemzők

A hardverboltokban az idősebb tégla csempe több mint egy évtizede jelent meg. Külsőleg a termék teljes egészében reprodukálja a tégla építési modelljét, így szokatlan burkolatot készíthet az épületekben. A csempe meglehetősen széles árnyalatú palettával rendelkezik: fehér, szürke, sárga, piros. Nincs szükség speciális készségekre a stílusos anyagokhoz. Az anyag nagy előnye a környezetbarát, mivel nem bocsát ki emberi szervezetre káros anyagokat.

Az idős tégla csempe jellemzői:

 • durva szerkezet;
 • horzsolások;
 • érdesség;
 • vastagságkülönbség;
 • vágott sarkok;
 • fuzzy rajz.

A gyártók minden erőfeszítést megtettek annak érdekében, hogy a régi téglával rendelkező lapok teljesen hasonlóak legyenek.

A szilikátmintából nem lehet megkülönböztetni a szemet.

faj

A féldrágakövek két fő típusa van: klinker és gipsz. Az első típusú anyagot kiváló minőség, nagy szilárdság és tűzbiztonság jellemzi, alacsony nedvességelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik. A csempe agyagból készül, magas hőmérsékleten.

útburkoló
gipsz

A tégla csempe különböző regisztrációs színválasztékokkal rendelkezik - barnatől homokig és kénig. Ilyen csempe jól fog kinézni az antik tájolásban, vagy egy ipari stílusban díszített szobában. Mivel a helyiségben lévő tégla nem érinti a környezet káros hatásait, biztosak lehetünk abban, hogy ez több száz évig tart.

A gipszből készült csempe is mész. Ez az anyag környezetkímélő, fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, támogatja a páratartalom szintjét egy adott helyiségben. A vakolatból készült termékek főként fehér színűek, ami lehetővé teszi, hogy harmonikusan egyesítsék őket tapéta- és dekoratív vakolattal bármilyen belső térben. Kívánt esetben a tégla a kívánt színre festhető.

Erősségek és gyengeségek

A régi téglát utánzó csempe számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik:

 • hosszú élettartam;
 • széles árnyalatok és textúrák;
 • az agresszív közeg ellenállása;
 • az ellátás egyszerűsége;
 • könnyű telepítés;
 • külső hatásokkal szembeni ellenállás.

A lapka hátrányai között szerepel:

 • anyagi törékenység;
 • magas költségek (a kedvenc csempe megkeresheti a különböző gyártóktól, és jobb áron vásárolhatja meg).

Annak érdekében, hogy a helyiség ne nézzen ki töprengő és elnyomó, akkor tégla töredékes, és nem kell zárni az összes falat egy körben.

felszerelés

Annak érdekében, hogy a falakat ragasztani lehessen, a következő eszközökre lesz szüksége:

 • szinten;
 • spatula;
 • gumi kalapács;
 • csiszolópapírral.

A munka során ne felejtsük el a szabályt: a csatlakozás szélessége nem lehet kevesebb, mint egy centiméter. Ha az anyagot end-to-end-hez helyezzük, varratok nélkül, akkor az anyag körülbelül 15% -kal nagyobb lesz. A telepítés előtt meg kell előkészíteni a falat: távolítsuk el a régi festéket vagy tapétát, vakoljunk fel felületet, alkalmazzunk akril alapozót.Ha a fal száraz, akkor elkezdheti a telepítést.

A legegyszerűbb módja a csempe ragasztással történő elhelyezésének. Az oldatot a fal kis területére alkalmazzuk. Egy tégla, szorosan nyomva a felületre, ellenáll az időnek. Ezután, hogy a termék ne mozogjon, műanyag ékekkel van rögzítve. A matrica egyenletessége egy szintet biztosít. Ha észreveszed, hogy a lapka elhúzódott az eredeti vektortól, óvatosan mozgassa azt egy kalapáccsal, megérintve az oldalt.

Először is, a lapka vízszintes irányban van ragasztva, majd elkezdhet dolgozni a második sorral. Zökkenőmentes telepítés esetén a fal azonnal elkészül a munka befejezése után.

Ha téglát fektet, akkor az injektálás csak egy nap után indítható.

Használja a belső teret

A modern lakások belsejében használt csempe:

 • fehér tégla alatt;
 • az elkészült kő alatt ragyogó felülettel;
 • a régi vörös tégla alatt.

Fehér tégla kombinálható tapétával vagy tapétával. Jól fog kinézni dekoratív vakolattal. A lakásban lévő Provence-i stílusú design rajongói tökéletesen illenek a fehér tégla segítségével.

Azok, akik az angol hagyományt kedvelik a szoba kialakításában, ajánlatos az anyag harmadik változatát választani. Vörös régi tégla jól néz ki a kandalló melletti fal tervezésében. Az építési üzletek több tucat árnyalatot és sokféle tégla textúrát kínálnak.

Csempe idősebb tégla alatt - az elmúlt évszakok trendje a lakások belső kialakításában. Leggyakrabban a folyosó burkolatának tekinthető. Ha a fürdőszobában vagy a konyhában egy idős téglát szeretne használni (pl. Kötényfényként), akkor jobb, ha nem porózus opciót választ, majd a falak mosása nem fog sok bajt okozni.

Az idősebb tégla szerkezete a szoba belsejét kellemes, nyugodt, biztonságérzetet, az ókor szellemét teszi lehetővé. Ilyen anyag lenne alkalmas a tetőtérben, évjáratban, országban, gótikus stílusban.

Megtudhatja, hogyan vágja le a régi téglát az alábbi videóból.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba