Csempe a WC-ben: tervezési ötletek

 Csempe a WC-ben: tervezési ötletek

A külön fürdőszobás tulajdonosok ugyanazzal a csempével, mint a fürdőszobában használják a WC-t, és választhatnak egy másik lehetőséget. Különböző színű, különböző formájú és vastagságú csempe - ideális burkolat a WC-hez. Ez a szoba kisebb, mint a fürdőszoba nedvességnek kitett, így itt a burkolólap más bevonatokkal kombinálható. Tekintsük meg a csempe kiválasztásának tervezési és stílusszabályait, valamint értékeljük a népszerű gyártókat.

előnyök

A kerámia csempe egy környezetbarát anyag, amelyet a természetes fehér agyag különböző adalékokkal való préselésével állítanak elő. A csempe más bevonatokhoz való előnyei különösen fontosak egy olyan helyiségben, mint a WC.

Fontolja meg a WC csempe alapvető előnyeit.

 • A csempe könnyen tisztítható, és a WC a hely, ahol a legtöbb baktérium felhalmozódik. Az anyag nedvességálló és bármilyen mennyiségben ellenáll a nedves tisztításnak.
 • A csempe nem szívja fel a szagot.
 • Kerámia is a falak, nem túl "eszik" a helyet, mert a csempe a WC - az anyag vékony és tartós.
 • A színek bősége lehetővé teszi a szoba belsejének díszítését kellemes, pihentető színekkel.

Divatos forma

A burkolólapok mérete és konfigurációja az adott gyűjteménytől és gyártótól függ, és közvetlenül kapcsolódik a helyiség méretéhez és a választott díszítés stílusához. A széles formátumú csempe használata jellemző a minimalizmus stílusára és a modern trendekre.

A kis méretű anyag megteremtése kényelmesebbé teszi a szobát, és lehetővé teszi különböző színek és minták egyesítését egymással.

Ebből a célból különböző csempe formátumok vannak kiválasztva.

 • terek 20x20 cm-es, ami egyre inkább a kézzel készített festmények gyűjteményeiben található.
 • Tégla "sertés" - ez egy kissé domború lapka. Ez a formátum, amikor a tojásrakás megteremti a mérleg hatását.
 • mozaik - ezt a típust gyakran használják etnikai stílusban, például marokkói belsőépítészetben.

A gyártók áttekintése

A csempe modern választékát a világ különböző gyártóinak termékei képviselik. Olaszország, Spanyolország és Oroszország gyűjteményei a legkülönfélébbek. Ezek felülmúlhatatlan szépségtervezési megoldásokat jelentenek, amelyek utánozzák a természetes anyagokat.

Alapvetően ez:

 • travertin utánzat - egy sárga tónusú kő, amely a kényelem légkörét teremt;
 • márványozott lapok;
 • fényes árnyalatok textíliája alatt álló anyag.

Ma nem lakkozott luxus jön divatos, hanem elegáns stílusban, ideális megoldás egy kis méretű WC-vel való befejezéshez. Az olasz stílusú porcelánlapkákat díszítéssel rendelkező gyűjtemények képviselik. Tekintsünk néhány Olaszország és más országok legnépszerűbb márkáit.

Estima

Ennek a márkának a katalógusai gazdagok a padlóra választható természetes anyagok utánzásában, és a falak számára alkalmas:

 • A Latte színes gyengéd tejhab függőleges csíkokkal ellátott gyűjteménye, amely a fürdőszobában meleg és kényelmes légkört teremt.
 • A Milagro csempe kollekciója finom pasztell színekkel.

Ceramica Imola Gyűjtemények

A sápadt hátterek és a gazdag minták kombinációja.

 • Capri sorozat Ezek a bordázott porcelán csempe.
 • Habitat sorozat - dekoratív csempe, virágmintás formájú mintával, sablon használatával. A szimmetrikus minták keveredhetnek a háttérhűvös fehér színnel.
 • A WC illeszkedéséhez dekoratív rajzok tartoznak Kiko gyűjteményekstilizált etnikai minták. A sorozatban vannak háttérelemek a díszítéshez.
 • dekoratív Andra sorozat - virággal díszített fal háttér.
 • Patchwork színek sorozat az olasz kereskedésből márkák SantAugustino Ez egy szimmetrikus geometriai mintázattal ellátott padló- és falburkolat, amely jól strukturálja a helyet.
 • A geometriai monokróm minták megtalálhatók a Unica City Glamour gyűjteményei. Ezek alkalmasak a WC padlójának befejezésére, vizuálisan növelik egy kis szoba helyét.

Kerama marazzi

A gyártó a kerámiák széles választékát kínálja a WC számára. Például az eredeti megoldások az olasz Forio és Positano városai után elnevezett sorozat. A gyűjtemények háttérelemeket, városokat ábrázoló dekorokat és stilizált határokat tartalmaznak.

dűne

A spanyol márka gyűjteményében az arany és ezüst hatású széles formátumú burkolólapok mellett hangulatosak, kisméretű, festett kerámiaanyagok:

 • A tandem-sorozat 30x60 cm-es téglák hasonlítanak egy kis képkockahoz, és egy olyan rajzrajzot jelentenek, amelyet nem ismételnek meg;
 • Surf gyűjtemény - egy sor tengeri rajzok;
 • A Mandala kollekció érdekli a hinduizmus szerelmeseit, a díszítőelemeket yantrák és mandalák képei díszítik.

Hogyan válasszuk ki?

A burkolóanyag kiválasztása a lakás stílusától és a fürdőszoba befejezésétől függ. Előfordulhat, hogy a fürdőszoba és a WC dekoratív elemei nem egyeznek meg, de a hátteret jobban meg lehet csinálni. Például Kerama Marazzi városi csempe kiválasztásával a fürdőszobában létrehozhat egy dekorációt a WC-ben, az azonos színű háttéranyaggal, de különböző képekkel.

A monofonikus anyag elég unalmasnak tűnik, jobb, ha világos díszítéssel keveredik. A félreérthetetlen lehetőség a különböző díszek, könnyen kombinálhatók a háttércsempékkel.

Használjon több anyag kombinációját. A WC általában egy kis szoba. A befejező csempe egy költségkeret opció, de a javítás költségeit még tovább csökkentheti. Például, ha a fal 2/3-át festékkel és 1/3 csempével fedezi, akkor csak 2-3 négyzetméter elegendő lehet egy átlagos WC-vel szemben. m. Így érdekes tervet kaphat, és nem sok pénzt költhet rajta.

Ötletek a tervezéshez

A toalett regisztrációja a szoba kiválasztott stílusától függ.

 • A klasszikus kialakításban helyénvaló lenne a fal simán festett felső részét és az alsó szegélyű márványt vagy gyöngyházat kombinálni. A belső nem tűnt unalmasnak, a padlóburkolat jobb, ha cserépeket rendeznek díszítéssel.
 • Az olasz stílust a vékony, monokróm díszek és a monokróm hátterek kombinációja jellemzi, a padlót vintage stílusú 20x20 cm-es négyzetekből állítják.
 • A tetőtérben a WC-t fehér vagy vörös tégla utánzással lehet díszíteni, de nem az egész falra, különben a dekorációval túlterhelhető. A fal többi része fehérre festhető.
 • Provence-i stílusban a WC-t jobban díszítik, ha tágas, és van egy ablak, például ez a lehetőség egy vidéki házban lehetséges. Erre az irányra egy kis színű négyzetek kombinációja egy egyszínű gyűjteményből, amelyet egy dísz díszít.
 • A marokkói stílusban biztonságosan választhat egy különböző színű mozaikot. Az ilyen termékek meglehetősen drágák, így olcsóbb háttérburkolatokkal kombinálhatók.
 • A török ​​stílusra jellemző a travertin árnyalatai. A különböző fajtákat és árnyalatokat utánzó gyűjteményeket az olasz és orosz gyártók katalógusai mutatják be.

Elrendezési beállítások

Nagy képformátumú lapok kerülnek kialakításra a kép szerint, ha van ilyen, és négyzet és tégla formájában kialakított lapok a következő alapvető módokon helyezhetők el:

 • a varrás a varrásban - a csempe a következő;
 • a „cramming” elrendezés az az elrendezés, ahol az 1. panelek csatlakoznak a 2. sor közepén, és a „hog” fektetési hatás a téglafal hatását hozza létre;
 • négyzet alakú elemek átlós elrendezése;
 • Halszálkás - téglalap alakú részekhez.

Ezek az opciók lenyűgözőbbek, ha különböző színekkel vagy mintázattal nyomtat.

Színes megoldások

A WC díszítésére nem használhatja az összes színt. A relaxációs állapotot és kellemes érzelmeket okozó hangok a legmegfelelőbbek, lehetőleg elkerülve a negatív társulásokat. A pasztell színek kedvező hatással lehetnek az egészségre.

Szürke és fekete csempe nem illik, mert a helyiség a WC-vel - kicsi és ablakok nélkül, ezek a színek túlságosan tömörítik a helyet. Fekete-fehér padlóburkolat lenne választás. Élénk színek, mint például a sárga, piros, narancs, amikor az egész falra fektetnek, bosszantóak lehetnek, ezért jobb, ha díszítésként használják őket.

8 fénykép

A falra néző sík túl egyszerűnek tűnik, általában a fő háttérlapot használja, és hozzáadja a díszítést.

 • A geometriai minták sakktábla-elrendezéssel hozhatók létre, két azonos színű, például sötét és halványzöld szín kombinációja szépnek tűnik.
 • Az etruszkok által festett díszek, a Gzhel nem mehet át a falon, és dekorként is használható. A festett csempe általában kék árnyalatú, így világos kék lesz az alapja.
 • A modern gyártók gyűjteményeiben megtalálhatók a természetes kő utánzó csempék. Ne használja a WC-kollekcióban sötét szürke tónusokat, a cementet és az aszfaltot, valamint a téglát. A fénytónusokat előnyben kell részesíteni.

Kombináció más anyagokkal

Gazdasági és szépségi okokból a csempe más anyagokkal kombinálható.

 • Wallpaper. Csempe a falon a padlóról és a háttérképről - a tetején. Ez a lehetőség a legtöbb költségvetés. Egyrészt a falak alsó része védve van a szennyeződésektől és a nedvességtől, másrészt viszont annyi csempét vásárolhat, amennyire szüksége van, és a tapétával fedezi a fal többi részét. A tapéta azonban elég sűrű és nehéz.

Ez az opció rusztikus stílusban és Provence irányába illeszkedik. Az ilyen kombinációhoz tartozó tapétának kis mintázatúnak kell lennie, hogy az anyagok textúrájának kontrasztja ne ragadja meg a szemet, és a csempe legyen vékony, a tapétával, sima vagy egyszerű díszítéssel.

 • Festett falak. Egyfelől úgy tűnik, hogy az ötlet a lehető legegyszerűbb és költségesebb, másrészt a végrehajtás összetettsége a falak kiegyenlítésére irányul. Ha ez nem probléma, akkor a felső rész festhető, hogy illeszkedjen a lapkához, és a cserépet érdekes díszítéssel és díszítéssel kell megválasztani.
 • PVC panelek. Fényes PVC panelek - a fali díszítés költségkerete. Az áruk olcsóbbak, mint a csempe, és nem igényelnek felszíni szintezést. A műanyag paneleket speciális ragasztóra alkalmazzák. A csempe csak dekorként használható, például a fal közepén lévő PVC csíkok között. Ha azonban lefektetjük, szükség lehet arra, hogy a bevonatot egy szintre állítsuk be.

dekoráció

A kombinált fürdőszobákban, WC-kben és fürdőkben a dekoratív tárgyak nagyon alkalmasak. A dekorációk gyártói különböző lehetőségeket kínálnak.

 • Mintákat. A csempe mintái geometriaiak lehetnek, sablonok segítségével hozhatók létre. Ezek általában monokromatikusak, vagy mozaik alapelvei.
 • Dísztárgyak. Napjainkban divatos díszíteni a cserépeket etnikai díszítéssel, különösen spanyol stílusban.
 • Képek. A csempe egyes elemein a tengeri tájképekkel és városokkal készült képek nagyon természetesek és harmonikusak.
 • Fékezi. A határok úgy vannak kialakítva, hogy elválasztják a lefedettség egyik szegmenst a másiktól. Ezek általában mintákkal vannak díszítve, és egy adott sorozat részét képezik.

Útmutató a fektetéshez

Azok, akik saját kezükkel szeretnék javítani a WC-ben, természetesen megtakarítanak egy tiler szolgáltatásait. A sikeres eredmény elérése érdekében a legfontosabb a mérés és a jelölés. Ehhez, nem elég a rulett ahhoz, hogy nagy pontosságú jelölést készítsen, hosszú vonalzóra van szüksége.

 • Jelölést. Az uralkodó szerint mérje meg a csempe helyét, és rajzoljon a falra egy ceruza vázlattal. Kezdeményező számára könnyebben 20x20 cm-es kis négyzeteket lehet elhelyezni, ami annak köszönhető, hogy nem kell vágni.
 • Ragasztó alkalmazása. A porcelánlemezeket speciális csempe ragasztóval, például a Ceresit márkájú burkolattal helyezzük. Ezzel csempe helyezhető a betonfalra és a régi padlóra. Ez azért kényelmes, mert nem szükséges a falat az előző burkolatrétegből eltávolítani.

Ez a ragasztó alkalmas a felszíni alapozására is, amely segít a falak szintezésében. A ragasztót nagy tartályban vízzel hígítjuk. A homogén tömeg eléréséhez speciális fúvókát kell használni egy fúrógéphez, amelyet keverőnek neveznek. A ragasztót simítóval és maga a csempe felületén felhordhatjuk az egész falra.

 • Egymásra rakható. A kezdőnek nem szabad átlós elrendezéssel vagy halszálkás kísérletekkel kísérleteznie, és a varratokban csempe varrni kell. A feladat megkönnyítése érdekében jobb, ha az egyik mintázatú vagy minimális díszítésű lapokat választja.

Látványos példák az inspirációra

A vintage stílusú WC-t kis formátumban csempézik. A homoktartályban a különböző színű darabok hangulatos belső teret hoznak létre, amelyben az aranyozás és a fehér matt lámpák egyaránt szépek.

A török ​​stílusban elhelyezett WC kétféle lapkával van díszítve. A tetejét átlós elrendezésű, díszítőelemekkel díszítették. És a felhasznált darabok alsó részének díszítése patchwork stílusban.

A kombinált loft stílusú fürdőszoba teljesen lehetővé teszi, hogy a javítás után betonfal maradjon. A falakon és a fa padlón található fehér tégla utánzatú csempe lehetővé teszi, hogy egyedülálló kényelmet biztosítson a szobában. A kompozíció kis krómozott fém lámpákkal van kiegészítve.

A „Hruscsov” WC-jének általában kis mérete van, ezért a kiviteli alaknál a díszítésnél a tetején egy könnyű csempe kerül felhasználásra, amely vizuálisan bővíti a helyet.

Példa egy fényes és színes megoldásra a panelház lakásában, amely nem korlátozza vizuálisan a szobát. A befejezés titka az, hogy a gazdag dekoráció a hátsó falon található, és az oldalfelületeken fehér lapokat használnak.

Ebben a videóban találsz egy mesterkurzust a WC csempe burkolásán.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba