Hogyan tegyük a kezedbe egy csempe a WC-be?

A helyiség szerves része egy WC, és nem szabad elfelejteni, ha a javításokat tervezik. A munkafolyamat megkezdése előtt fontos dönteni az építőanyagok kiválasztásáról, mennyiségéről és költségeiről. Nemcsak a kiváló minőségű vízvezeték- és szennyvízrendszerekről van szó. Válassza ki a megfelelő felületi burkolatot, ha ki szeretné cserélni a régit. A csempe nagy igény van ezen a területen, mivel a WC-k és a fürdőszobák díszítésére szolgáló egyik legnépszerűbb anyagtípus.

méltóság

A piac e termékek széles választékát kínálja a különböző gyártóktól. Ha szeretné kiválasztani a megfelelő befejező opciót, nem nehéz. Ez nemcsak a méretben különbözik, hanem más szerkezetű és színezett is lehet, ami különösen fontos, ha egy adott stílusban vásárolják. A burkolólapok a tartós befejező anyagok közé tartoznak, amelyek sok éven át megjeleníthetők.

Ha úgy dönt, hogy maga a telepítés történik, részletesen meg kell vizsgálnia ezt a problémát: Ez kemény munka, ahol fontos a kitartás, türelem és megfelelés. A csempe bevonat tartós és ellenáll a nehéz súlyok terhelésének. Könnyen kezelhető az ilyen anyag, nagyon fontos a tisztasági bírák számára. Kiválaszthatja bármilyen formáját, textúráját, felületét és árnyékát, amely megfelel a szoba általános megjelenésének, legyen az kompakt vagy tágas. Ami a költséget illeti, mindez a választott gyártótól függ (drágább csempe, valamint megfizethetőbb lehetőségek). Vásárláskor fontos, hogy alaposan tanulmányozzuk az anyag összes teljesítményjellemzőjét, és rendeljen meg egy kis árrésszel a további telepítéshez.

Jellemzők

Az anyag előállításához különböző anyagokat használnak. A készítmény tartalmazhat agyagot, fajansz csatát, homokot és durva szemcsés adalékokat, amelyek növelik a termékek sűrűségét és csökkentik a porozitást. A csempe tartóssága a vastagságától függ, és befolyásolja az élettartamát is. Ha kiváló minőségű anyagot választ, nem lehet aggódni a zársebesség miatt, mivel képes nagy terhelést hordozni. A gyártáshoz két technikát alkalmaznak, az első a száraz nyomással, a második pedig az anyag folyékony formában történő nyomása a formákon keresztül.

Miért releváns?

Az ilyen nyersanyagok tökéletesen eleget tesznek számos, az azt befolyásoló tényezőnek. A csempe megnövekedett nedvességállósággal rendelkezik, megtarthatja a tulajdonságokat a hőmérséklet alatt. Az elektromos áram gyenge vezetése, az anyag a környezetbarát anyagok közé tartozik. A gondozás nem igényel sok erőfeszítést, elég csak rendszeres nedves tisztítás elvégzése. Ebben az esetben tisztítószereket használhat, a lapok nem fognak szenvedni.

Előkészítő munka

A munka megkezdése előtt számos kérdést kell megoldania, hogy az eredmény az Ön elvárása szerint legyen. Ilyen esetekben sokan érdeklődnek arra a kérdésre, hogy milyen lépéseket kell tenni az elsőnek. Mivel befejeződésről beszélünk, a felületet először fel kell készíteni a további munkára. Tisztítsa meg a falakat az előző befejező anyag maradványainak eltávolításával.

A kurzus itt megy a lyukasztó, ami segít könnyebben és gyorsabban megbirkózni a munkával, mint mindent kézzel, ami nem mindig lehetséges. Ha szabálytalanságokat észlel, kezelnie kell ezt a problémát. A falak szintje kiküszöböli a forgácsolást, repedést, lefedje az összes hibát.Fontos, hogy a felület sima legyen, különben a bélés többszintűnek bizonyulhat. Nem szabad figyelmen kívül hagyni ezt a pillanatot: a jövőben a fal kanyarodásának kijavítása az anyag rovására nem fog működni.

A következő lépés egy primer, amely kezelt falakat használ. Érdemes a "mély behatolás" jelzésű anyagot használni. Így a fogás maximális lesz. A falak feldolgozása után meg kell várni, amíg az anyag teljesen száraz lesz. Ekkor elkészítheti a padlót. Alkalmazzon épületszintet a dudorok meghatározására, majd megszabaduljon tőlük. Ez a felszíni esztrich a WC-ben.

Ha már megjelent egy olyan design, amelyben a szoba díszítve lesz, meg kell vásárolni egy befejező anyagota megfelelő csempe opció kiválasztásával. A szakemberek gyakran olyan papírlapot használnak, amelyen a tervezett bélés vázlatát rajzolják. Ez segít az anyagfogyasztás helyes kiszámításában és a mozaik hibák kiküszöbölésében, ha úgy dönt, hogy valamit eredetinek tesz.

A tojásrakásnak számos lehetősége van, amelyek mindegyikének saját jellemzői vannak. Közülük különbséget tesznek a hagyományos, átlós, moduláris, kőművesség és a váltás között. Ha korábban nem dolgozott ezen a területen, és nem végzett csempe befejezést, ajánlatos az első módszert választani, ami megkönnyíti a feladat kezelését. Meg kell mérni az összes paramétert: tudnia kell, hogy mennyi cserépet kell vásárolni. Mérje meg a szobát, vegye figyelembe a teljes kerületet, hogy fedezze, valamint a munka mennyiségét. Javasoljuk, hogy egy kicsit több anyagot vegyen be egy bizonyos állományhoz. Tehát nem kell futni a boltba, ha hiányzik, vagy ugyanazt a fajtát keresse meg sietve.

Hogyan kell kiszámítani az áramlást?

Tegye egyszerűvé a szokásos utasításokat. A falak szélességét és magasságát külön kell mérni, majd meg kell szorozni őket. A vágás költségének figyelembe vételéhez hozzáadjuk az eredményhez körülbelül 5% -ot. Mivel a lemez ragasztásához szükség van, fontos tudni, hogy milyen mennyiségre van szüksége. A szakértők szerint az anyag fogyasztása körülbelül 7 kg / 1 négyzetméter, ha a rétegvastagság 10 mm. Gyakran a ragasztót 25 kg-os zsákokban értékesítik. Győződjön meg róla, hogy műanyag csíkokra van szükség a csempe ízületekhez. Készítse el a vakolat keveréket, amely a falak, a cement (a padlóhoz) hegesztését végzi.

Munka rend

Mindez az alsó részről indul (a padlótól). Ha érdekel a falak befejezése, ne feledje, hogy ezek különböző felületek. Sok lapot kell vágnod, így készítsd fel a megfelelő eszközöket és eszközöket. A fektetésnek az ajtóból kell indulnia, és az ellenkező falra kell mennie. Először egész fragmentumokat használunk, a kis darabokat láthatatlan helyeken és a kerület mentén használják. Fektetés közben folyamatosan ellenőrizze, hogyan néz ki, vízszintesen, ehhez építési szintre lesz szükség.

Ha javításokat végez a lakható helyiségben, és a WC a WC-be van szerelve, akkor a csempe alatt is legyen egy lapka, hogy előkészítse az anyag megfelelő méreteit. A padlóburkolás egy egyszerű folyamat, amely nem sok erőfeszítést igényel. A padlólapok nyomása azonban nagyobb, mint a fal.

bélés

A ragasztó összetételének gyúrásához használja az alábbi módszert. A tartályban vizet kell öntenie, majd a keveréket ott kell önteni, miközben folyamatosan keverjük egy keverővel, amely korábban a fúrógépben van rögzítve. Kis mennyiségben adjon hozzá ragasztót, hogy ne sértse meg az eszközt. A végeredmény nem lehet nagyon folyékony, mivel az anyag leválik a falról. A csempe ragasztónak pasztaszerűnek kell lennie. A nagy sűrűség nem üdvözlendő, mivel nehéz lesz a kompozíciót a felületre nyújtani.

A ragasztóanyag-keverék összekeverése után az oldatot 15 percig állni kellmajd keverjük össze: homogénnek kell lennie, a csomók nem tartoznak ide. Miután a keverék készen áll, bélelhet. Kezdje a falak aljától, lépjen a mennyezetre vagy a szintre, ahol a csempe véget ér. Tedd ki az első lapkát, majd a következőt, majd a harmadik és így tovább. Annak érdekében, hogy minden sima legyen, helyezze a sínt a padlóra és használja.

Annak biztosítása érdekében, hogy a következő sorok vízszintessé váljanak, függőleges léceket használjunk, amelyek a falak sarkaihoz vannak rögzítve. A kalapács körmök belsejébe nyúlik, a nyúlványok nyúlványa, amely a csempe lerakása során korrektorként szolgál. A ragasztószerkezet felhordásához használjon egy vágott simítót, amellyel a keveréket a csempe alsó felületére helyezi. Ezután a ragasztót felvisszük a falak felületére. Amikor egy lapka kerül alkalmazásra, kissé elmozdul, majd behelyezik. Erre azért van szükség, hogy a ragasztó egyenletesen oszlik el.

Az első sor végrehajtásakor helyezze be a műanyag kereszteket a töredékek közé. Méreteik a csempe méretétől függenek (minél nagyobb, annál több kereszt van), a minimális méret a fali dekorációhoz 2 mm. Ez elég ahhoz, hogy ne vegye figyelembe az anyag kalibrálásának hátrányait. A varratok nem lehetnek szélesek, a csempe fájdalmas foltja, még akkor is, ha a bevonat után speciális felülettel kezelték. A keresztekkel való munka során nem lehet aggódni a varrás szélességében: mindig azonos lesz.

A folyamat során gondosan figyelje meg a vízszintesen és függőlegesen elhelyezett sorok szintjét. Ugyanakkor figyelmet kell fordítani minden egyes lapkára. Ha az egész négyzet nem illeszkedik egymáshoz, használja a csempe-vágót, hogy egy megfelelő méretű darabot kapjon. A tapasztalatlan mesterek számára ajánlott a daráló használata, ami megkönnyíti a feladatot. A vágott darabokat láthatatlan helyeken lehet használni, ahol vízellátó rendszer vagy egészségügyi berendezés lesz.

A padlóburkolat befejezése ugyanazzal az elvvel történik, mint a falaknál. Menjen a távoli sarokból az ajtó felé. A szint segít a vízszintes csempe sorok ellenőrzésében. De van egy kis különbség, mivel a ragasztó keveréket a csempe teljes felületére felvisszük, amelyet telepítés után egy fából készült kalapáccsal kell megfogni. Meghibásodás esetén a lapka szétszerelése szükséges. Ne várjon, amíg az oldat megszárad, azonnal törölje le a maradék oldatot a felületről: akkor nem fog működni. Miután az összes fragmentumot lefektettük, az oldatot hagyjuk megszáradni. Hagyja a bélést egy napig, majd folytassa a hegesztéshez.

A habarcs nem megfelelő. Harmonikus megjelenésű árnyék, ami eltér a béléstől. A habarcs töltse ki az összes varrást, szorosan elosztva az anyagot. Ezután a maradékot szivaccsal töröljük. A felület élettartamának meghosszabbítása érdekében különleges anyaggal kezelheti, amely ragyog és megvédi az anyagot.

Hasznos ajánlások

Van néhány tipp, amely után mindent megtehetsz a legmagasabb szinten. Ha nem akarsz sok időt tölteni csempe fektetésével, kiválaszthatja a sima lapokat, és az eredetiség érdekében a varratok kontrasztot adhatnak. Ha a fürdőszobát kombinálják, és látványosnak tűnik, nincs értelme egy fényes bélésbe helyezni, ami mindent megtesz. A háttér lehet alacsony kulcs, de egyszerű az egyszerűség és a pontosság szempontjából. Válasszon egy semleges verziót. A padló és a falburkolat színe nem lehet azonos.

Rendkívül fontos a vezető gyártók termékeinek megvásárlása.amely teljes körű leírást adhat a termékről, valamint garantálja a működés minőségét és tartósságát. Az ilyen termékeket tanúsítvánnyal kell ellátni, ami jelzi az építési munkába való belépést.Az egyik legegyszerűbb technika, amelyet a tapasztalt tervezők gyakran használnak, a világos háttérlapok elhelyezése. Ebben az esetben a varratok kontrasztosak, de monoton alapok.

Most beszéljünk a színes habarcsról, amely olcsó és egyszerű módszerekre utal a háttércsempe finomítására. Lehetősége van a lenyűgöző hatás megszerzésére, hogy WC-jét megjeleníthesse és tisztán láthassa. Annak érdekében, hogy a habarcs színe maga a lapka nézzen ki, tegye a következőket. Javítás előtt helyezze a lapokat a keménylemezre vagy a gipszkartonra, és szárítsa meg a varratokat, ezáltal biztosítva, hogy a helyes választás és a harmónia mindent néz.

Gyakran sokan gondolkodnak arról, hogyan kell különböző méretű négyzeteket használni. Ez egy érdekes döntés, de fontos, hogy mindent helyesen kombináljunk és kombináljunk. A varratokkal kapcsolatos másik fontos tény, hogy a sötét színek jobban elrejthetik a szennyeződéseket és a gombákat, ha ilyen probléma merül fel. A téglalapok utánzatához szokásosan vízszintesen lefektetett, téglalap alakú csempe nagy igény van. Ha a fürdőszobában vagy a WC-ben keskeny falak találhatók, nyissa ki a lapkát, és függőlegesen szerelje fel, ez szabaddá teszi a helyet.

A csempe saját kezével történő elhelyezése egyszerű. Ez nem igényel szakemberek bevonását. Ne felejtse el kitölteni a telepítést. A ragasztó öntéséhez hideg vizet kell használni. Az oldat azonnal megkeményedik. A ragasztó megragadása után nehezebb lesz kiegyenlíteni a töredéket.

Hogyan helyezze a lapokat a WC-be saját kezével, lásd a következő videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba