Kék csempe: stílusos megoldások a belső térhez

Ha a fürdőszobában, a konyhában vagy a nappaliban szeretné megváltoztatni a tervezést - a kék csempe stílusos megoldás lesz a belsőépítészetben. Ez a legjobb anyag falak, padlók és még a mennyezet számára is. Különböző a nedvességgel és tartóssággal szemben ellenálló egyéb anyagoktól.

Színes funkciók

A kék szín a tényleges árnyalat, az időellenőrzés. Az ilyen színű csempe a konyhában és a fürdőszobában használható. Ez az árnyék csökkenti az étvágyat, ami jó, ha étrendre kell mennie. Azonban nem helyénvaló, ha gyerekek vannak a házban. Számukra ez a kérdés nem éri meg, de nehézséget okozhat.

A pszichológusok szerint a kék szín segít pihenni. Hideg festék, ami meglehetősen hideg, ezért célszerű a kék csempe meleg vagy semleges kontrasztjaival hígítani a falakban vagy a padló díszítésében. A kék szín gyönyörűen kombinálva más árnyalatokkal.

Ezért sok tervező használja a tengeri témájú szobák tervezését.

homály

A kék olyan szín, amely egy hűvös színárnyalathoz tartozik. Az előítéletekkel ellentétben sokrétű. Íme példák a legkülönfélébb árnyalatokra és azok más színekkel való kombinációjára.

indigó

Ez egy sötét, tomboló tenger színe, így az ilyen árnyalatok csempe a legjobb a fürdőszobában. Az Indigo maga is elég sötét, így jól megy a zöld, szürke vagy lila árnyalatok árnyalataival. A sötét színek kombinációja vizuálisan csökkenti a helyiséget, ezért rendkívül óvatosnak kell lennie. Például váltakozó kék csempe fehér, nem csak vizuálisan bővíti a szobát, hanem egyedi designot is létrehoz.

Most sok szakember más kombinációt használ. Itt van egy példa: kívánatos, hogy a padló teljesen kék legyen, és a falakat kék és fehér csíkokkal kell díszíteni, mintha tapétával illesztenék. Ez szépséget ad a belső terének, de ez a hatás meglehetősen ellentmondásos. Egy ilyen fürdőszobába belépve azonnal a tenger alján találja magát, ahol a víz folyik majd veled. A szorongás a tudatalatti szinten jelentkezhet.

Tengeri zöld

Egy kis szobában nincs helye a sötét színeknek. Ez a tökéletes kék égburkolat, amely a tengerpartot közvetlenül a fürdőszobában hozza létre. Kerámia zöld lapokkal hígíthatja, ami az algák jelenlétének hatását eredményezi, így csodálatos hangulatot biztosít. A napsütötte nyuszik, akik a tükör ellen harcoltak, örömmel futnak a szemed előtt.

A kék színt igen fontos árnyéknak tekintik, amely pozitív energiát hordoz.

Mintákkal

A kék csempe különböző mintákkal való hígításával döntő stílusokat hozhat létre a fürdőszobában. Tehát megszabadulhat a sötét festék bőségétől, ami depressziót alakíthat ki, miközben a helyet érdekesvé teszi. A minta típusától függően különböző technikákat használhat. A fő domináns színnek azonban kéknek kell maradnia. Ugyanakkor lehet lágy, duzzadt, akár híg fehér.

Ha úgy dönt, hogy vidéki stílusát hozza létre a fürdőszobában, a kék különösen megfelelő lesz. A falburkolatok meleg színben, például búzavirág árnyékában használhatók. A rajzanyag eltérő lehet. Ez lehet klasszikus darab, amelyek mindegyike saját nyomtatással rendelkezik. Sokkal érdekesebbek a panelek, például a 120 cm-es méretűek, amelyek egy adott téma összetételét ábrázolják. Ez lehet a természet, a víz alatti világ, a tengerpart.Ebben az esetben a padlóra érdemes sárga lapot használni, ami nyugtató és lenyűgöző belső teret teremt.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni az ilyen népszerű megjelenést, mint a patchwork. A szövetfoltok motívumaival ellátott csempe érdekes belső teret hoz létre a fürdőszobában, a folyosón, a konyhában. Ez a technika egyszerű és eredeti a kényelem eszközében. Például ezzel a fajtával egy kék-kék vagy türkizkék patchwork stílusú csempe kötényt készíthet. Ideálisan hígítja a szoba sötétkékét.

Előnyök és hátrányok

Ma a csempe a leginkább tartós anyag a díszítéshez. És itt nem a szakértők tanácsai nélkül. Segítenek meghatározni a színeket, a fő háttér hőmérsékletét, a befejező anyag méretét és a burkolat kombinációjának harmóniáját a szoba egyéb designelemeivel. Számos szempontot kell figyelembe venni.

minőség

Ahhoz, hogy a kék lapka ne csak szép legyen, hanem kiváló minőségű legyen, figyelmet kell fordítania a gyártójának. Fontos a tartósság szintje, amelyet egy-öt egység skálán mérnek. Ezenkívül meg kell ismernie a nedvesség ellenálló lapok százalékos arányát.

higiénia

Leggyakrabban a cserépeket a konyhában, a fürdőszobában, a WC-ben használják. A sima felület lehetővé teszi a csempe tökéletes tisztítását különböző mosószerek segítségével. Még a penész és a nedvességtartalmú baktériumok megjelenése is erős háztartási vegyszerek segítségével tisztítható a felület károsítása nélkül.

gyakorlatiasság

A csempe a legpraktikusabb anyag a szobák díszítésében. A sérült csempeelemek helyettesíthetők ugyanazokkal, vagy más színek darabjai a kék színbe kerülhetnek. Ha csak megkarcolod, nem ijesztő: vannak olyan stílusok, amelyekben a lapok kifejezetten idősek. Ezután a szobád egy modern specialitástól fog fordulni (például a shebbi-chic vagy Provence stílusában).

hiányosságokat

Mint minden más anyag, a csempe hibás. Az egyik a rossz hangszigetelés. Ez azonban egy speciális hangszigetelő réteg segítségével kiküszöbölhető, amelyet az esztrich létrehozása előtt helyeznek el. A burkolólapokat szakértőknek kell kezelniük. Helytelenül a repedések azonnal megjelennek.

Szakértői tanácsadás

Ha tetszett olyan anyag, mint a kék lapka, és úgy döntöttél, hogy egy szobát díszíted, akkor aztán eldöntötted Íme néhány szakértői tipp, amely pontosan tudja, hogyan kell a lehető legjobban csinálni:

  • Ne felejtsük el az anyagokat, amellyel a kék lapok kombinálhatók. Nem minden kombináció szerves és megfelelő. Jól kombinálja a természetes és környezetbarát anyagokat. Például fa burkolat vagy téglafal. A csempe jól kombinálható textíliákkal (pl. Függönyök, szövet tapéta).
  • Ha hosszabb ideig tart, próbálja meg elkerülni a mechanikai sérüléseket. Ne használjon törékeny anyagot olyan helyeken, ahol megkarcolhatja vagy karcolhatja.
  • A kék csempe nemcsak stílusos megoldás a belsőépítészetre a szobájában, hanem az egyik legjobb anyag a formatervezés befejezéséhez olyan stílusokban, mint az ország, a Provence, a klasszikus vagy a mediterrán stílus.

Hogyan készítsünk vízszigetelést a csempe alatt, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba