Rugalmas csempe: az előnye és hátránya

A belső munkákhoz szükséges befejező anyagok kiválasztása felelős és nehéz feladat. Külső külső, falazati jellemzők és egyéb kapcsolódó tényezők - mindezt a javítások során figyelembe kell venni.

A befejező anyagok piacának gazdagsága ellenére a rugalmas lapok magabiztosan tartják az első pozíciókat.amely sok szokatlan és gyönyörű bevonatot képes utánozni. Különösen érdekes a csempe, ideális esetben a téglafal másolása. Bármely szoba díszítésére használható.

Alapvető tulajdonságok

Hihetetlen pontossággal imitáló tégla, ez az anyag egyaránt releváns mind a külső, mind a belső dekoráció számára. A csempe kiváló esztétikája, jó teljesítménytulajdonságai és a viszonylag könnyű telepítés miatt népszerű és népszerű. A használatával történő javítás nem igényel speciális készségeket és tudást - önmagával megbirkózhat vele. A csempe a tökéletes felületre és az ízületekre is simán fekszik.

Az anyagot szabványos méretű csempe formájában szállítjuk. Kicsi szélességük és lapos formájuk egyszerű és kényelmes. Pontos tégla utánzás lehetséges a speciális összetétel miatt, amely meghatározza a csempe egyéb jellemzőit. Alapja az akril, homok és speciális pigmentek hozzáadása a homok-polimer oldathoz. Ez nemcsak az anyag jellegzetes megjelenését, hanem az anyag mechanikai károsodásának jó ellenállását is biztosítja.

A bejárati csarnok leggyakrabban rugalmas tégla csempe van, de a konyha és az erkély nagyon versenyképes. Ezenkívül kandallós portálokkal, oszlopegyüttesekkel, valamint más dekoratív belsőépítészeti formákkal van díszítve.

Szeretik az anyagot a ponttípus ékezetének elhelyezésére használni. Például egy ajtó vagy ablak nyílásának azonosítására használható.

A csempe különféle színekben kapható, így tetszés szerint kombinálható. Így érdekes tervezési megoldásokat érhet el.

Előnyök és hátrányok

A rugalmas burkolatok előnyeiről nem lehet megjegyezni a következőket:

 • a csempe ellenáll a külső hatásoknak és ellenáll a mechanikai terheknek;
 • környezetbarát és teljesen biztonságos a toxicitás szempontjából;
 • az anyag nem gyullad, ami tűzbiztonságot garantál;
 • a gőz hatásának nincs káros hatása a lapkára;
 • az esztétikája és a drága vagy szép anyagok utánzásának képessége igen nagyra értékelik;
 • a külső környezetnek nincs jelentős hatása az anyagra, sőt a napsugarak idővel sem károsíthatják azt;
 • a rugalmas burkolatok hosszú ideig szolgálnak, így nincs szükség a javítások rendszeres megújítására;
 • a hőmérséklethatások nem befolyásolják az anyagot - nyáron olyan erős és szép, mint a télen;
 • könnyen és könnyen vágható, bárki, aki saját kezűleg szeret javítani, képes lesz rá;
 • mivel egy ilyen csempe javítása nem igényel további sarokberendezési elemeket, gazdaságos és olcsó;
 • a tojóanyag elég egyszerű, és nem igényel sok időt;
 • Mivel a rugalmas csempe definíció szerint rugalmas, jól alkalmazható bármilyen típusú alapra.

Ami a hátrányokat illeti, sokkal kisebbek:

 • a csempe különös gondossággal és figyelmet igényel, míg lehetetlen lúgos anyagokkal törölni;
 • az ultramodern belső tereknél az ilyen nézőanyag nem megfelelőnek tűnik - meg kell határozni, ahol megfelel a szoba stílusának és dekorációjának;
 • az anyag nagyon költséges egyes gyártók hibája miatt, ami az árakat megnövelheti;
 • jobb, ha a csempe teljes szükséges térfogatát teljes egészében egy tételből szerezzük be, mivel a tételenként a termék eltérhet, és ez nem csak az anyag megjelenését befolyásolja;
 • A rossz minőségű termékek gátlástalan beszállítói könnyen megtéveszthetik a fogyasztókat, így a nagy forgalmazóktól meg kell vásárolni tanúsított termékeket.

Mint látható, a rugalmas csempe előnyei messze felülmúlják hátrányait, ezért a konyhában, a folyosón vagy az erkélyen végzett javítási munkák szempontjából a legoptimálisabb és szinte hagyományos választás.

faj

A piac különböző jelöléssel ellátott csempe téglákat kínál. RF, NF vagy WF segítségével vásárolható meg. Ez vagy a jelölés a termék meghatározott méretét jelzi. A helyiség mérése és a jelölés után figyelembe kell venni a lapok méreteit. Például vásárolhat 210x50 mm-es Ecobrick-ot.

Mivel a flexibilis csempék gyártói és a színes megoldások is annyi, hogy még egy tapasztalatlan fogyasztó számára is könnyen megtalálható a tégla anyag. Az árnyalatok köre olyan gazdag, hogy a termékcsalád alkalmas minden olyan helyiségre, amely többé-kevésbé kifejező belsővel rendelkezik.

Vannak olyan gyártók, akik felajánlják a vásárlónak, hogy egy meghatározott színt és hangszínt rendeljen a befejező anyagból, amelyet azonnal előállítanak. Nagy a valószínűsége, hogy ez a szolgáltatás drágább lesz, mint a kész opció. Ezenkívül a gyártott köteg mennyiségét a termelési képességek korlátozzák.

A szín és a méret mellett a rugalmas csempe különböző vastagságú, költséges és külső szerkezetű fajták. Nem könnyű választani egy ilyen fajta közül, de mindenképpen érdemes megpróbálni.

Hogyan válasszuk ki?

Miután úgy döntöttek, hogy rugalmas burkolólapokat vásárolnak, és nem vásárolnak meg más, burkolatot, érdemes újra meghatározni néhány paramétert:

 • Az anyagnak olyan megjelenésűnek kell lennie, amely harmonikusan kombinálható a szoba belsejével, amelyben részleges vagy teljes javításra van szükség. A szoba stílusa és általános fogalma nem lehet ellentétes a csempe téglákkal szemben, amelyek egyaránt ronthatják és kiegészíthetik azt a szoba vagy az erkély jól átgondolt általános képétől függően;
 • a csempe színét nem szabad teljes mértékben meghatározni a személyes preferenciák - szükség van a belső tér színvonalának értékelésére is, mivel a színek bősége válhat a kenőcsben, ami mindent elront.
 • ha a fogyasztó azt szeretné, hogy a javítás tartós legyen, és a használt burkolóanyag hosszú ideig szolgált, figyelni kell a vásárolt áruk megfelelő minőségére. Elfogadhatatlan, ha a nyári ultraibolya során elveszítené a színét, vagy negatív hőmérsékleten szétesik;
 • a költségek sok fogyasztó számára meghatározóak lehetnek - ebben az esetben meg kell összpontosítania az „aranyszakaszra” - a minőség és az ár optimális egyensúlyára;
 • Figyeljen a termék összetételére is, soha nem lesz vége. Ha a rugalmas burkolatot lakóterületen használják, annak biztonsága, a szennyeződések és az adalékanyagok hiánya a mérgező, emberi egészségre ártalmas összetételben rendkívül fontos.

Miután a választás megtörtént, közvetlenül a befejezéshez léphet. De a javítás megkezdése előtt meg kell ismerkednie a rugalmas lapok használatának lehetőségeivel.

Hogyan lehet az anyagot használni?

A javítások tervezésekor meg kell határoznia azokat a célokat, amelyekre a lapkát használják.

Leggyakrabban a falakat szokatlan és eredeti helyiségekben alakítja át. Kevésbé bonyolultak az összetett struktúrák, amelyek íveltek és nehezen elérhetők. Ez a különböző díszítő elemek, mint a kandallók, ívek, lépcsőfokok stb.

Ha szem előtt tartjuk az anyagnak a nedvességre gyakorolt ​​nagy ellenállását, világossá válik, hogy miért használják sokan a fürdőszobákban és más helyiségekben, ahol a vízgőz felfüggesztése lehetetlenné teszi más finomságok, például tapéta használatát.

A bútor homlokzata ritka, de érdekes alapja a díszítésnek. Ezek általában konyhai készletek, amelyek meglehetősen extravagánsnak és szokatlannak tűnnek. Ezek a fülhallgatók könnyedén illeszkednek egy stílusos belső térbe, és különleges divatosak.

Más szóval, a rugalmas lapokat különböző célokra használják, és képes a legbátrabb tervezési ötletek megvalósítására.

Hogyan kell feküdni?

A rugalmas lapok telepítése meglehetősen egyszerű folyamat, szinte bárki számára. Nem igényel speciális vagy drága eszközöket.

Ügyeljen arra, hogy figyeljen a megfelelő ragasztó kiválasztására. Ezt kifejezetten ehhez az anyaghoz kell tervezni. A ragasztót kész keverékként vagy száraz por formájában is el lehet adni, amelyet az utasításokban megadott vízmennyiséggel kell hígítani.

Ha a ragasztó készen áll, akkor a csomagolás megnyitása után azonnal meg kell kezdeni.

A telepítés szakaszai:

 • a falat szintezéssel és alapos tisztítással kell elkészíteni. Szintező habarcsot használnak hirtelen átmenetekhez. A fal felhordása után alapozni kell. Ugyanakkor az alapozónak antiszeptikát kell tartalmaznia a kompozícióban - ebben az esetben az alap jobban ragaszkodik a csempehez, és a ragasztó teljes erővel jelentkezik;
 • a tengelykapcsoló minősége sokkal rosszabb lesz, ha a helyiség hőmérséklete +5 ° C alatt van - gondoskodnia kell arról, hogy a hőmérséklet ezen érték felett legyen;
 • a falat a csempe alatt kell megjelölni;
 • A ragasztó oldatot egyenletes rétegben kell felhordani a falra, miközben nem lehet túl vastag - legfeljebb 2 mm vastagság ajánlott. Ragasztót ragadunk egy szokásos simítóval, és szétvágjuk egy hornyos alapra;
 • a csempe sorokba kerül az alapra. Annak érdekében, hogy a rajz érdekes legyen, az első sort egy egész lapkával kell elindítani, a 2. sort pedig a felével. Ezt a szekvenciát tovább kell követni. Az olló teljesen alkalmas a csempe vágására, mivel rugalmas és jól használható. Gondoskodni kell arról, hogy a varratok mindenhol azonos vastagságúak legyenek;
 • A rugalmas lapka előnye, hogy a habarcsot nem használják az ízületekhez - elég csak a ragasztómaradékok kefével történő elosztására.

A rugalmas csempe telepítésének folyamata nem nehéz, és mindenki megteheti. A költséges eszközök, a szakemberek bérlése és a rugalmas lapok segítségével további javítási anyagok nélkül további költségek nélkül szép és érdekes eredmény érhető el. Különösen azért, mert a visszajelzés többnyire pozitív. Kizárólag gondosan mérlegelni kell a felszereléshez szükséges anyagok és utasítások megválasztását. Ha megfelelnek ezeknek az egyszerű feltételeknek, a befejezés eredményét hosszú ideig kérjük.

Lásd egy mesterkurzust, amelyen egy rugalmas lapka van.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba