Hogyan válasszuk ki a ragasztót a gipszlapokhoz?

Minden szoba javítása különböző szakaszokból áll, amelyek mindegyike fontos. Ezek közül az egyik a fal- vagy padlóburkolatok anyagának megválasztása: az ilyen lehetőségek széles választékából választhat, amelyek megfelelnek az Ön igényeinek, és tökéletes a tervezéshez. Az egyik legnépszerűbb lehetőség a gipszlapka, melynek számos előnye van. A sok éven át tartó kiszolgáláshoz meg kell tanulni, hogyan kell kiválasztani a megfelelő ragasztót.

kérelem

Bármely helyiségben a felszínre néző felületek komoly megközelítést és felelősséget igényelnek. A piacon sok különböző befejező anyag található, amelyek mindegyike figyelmet érdemel. De most ki kell emelnünk a dekoratív gipszlemezeket, amelyek nagy igényük van. Ez az anyag, amely utánozhat kő, fa vagy tégla.

Az ilyen termékek előnyei az emberi egészség és a környezetbarát biztonság szempontjából rangsorolhatók.Ugyanakkor a csempe a hőmérsékletváltozásokkal és a jelentős terhelésekkel küzd, és nagyon könnyen kezelhető. Ami a külső felületet illeti, a különböző természetes kövekhez vagy fafajokhoz hasonlít, és ez a legjobb a modern belső térben. A gyártók gyakran festik az anyagot, hogy a bevonat a lehető leghatékonyabb legyen.

A választás fontossága

A gipszlemezekkel való munkavégzés során ki kell választani a legmegfelelőbb anyagokat, amelyek lehetővé teszik a megbízható és tartós bevonatot. Különös figyelmet kell fordítani a ragasztásra, mert ez az anyag nagyon fontos: a bevonat minősége nagyban függ attól.

Olyan ragasztóanyag-összetételt kell választani, amely nemcsak fizikai és kémiai tulajdonságokkal rendelkezik, hanem egy adott típusú csempe (gipszanyag) számára is alkalmas. Ügyeljen arra, hogy mit ragad a terméken. Számos lehetőség van: gipszkarton, fa, tégla, beton, fém.

A téglából készült díszítő kő vagy csempe ragasztásához ragasztóanyagot használnak. Szárazra készülnek, és hozzáadják az alabástromot. Ez a ragasztó betonfelületekkel, téglafalakkal, vakolt alapokkal küzd, és ez fontos. A falakon repedések és chipek lezárására használható.

Víz jelenléte vagy hiánya

A gipszlemezek behelyezéséhez a ragasztót szándékosan kell kiválasztani. Ajánlott segítséget kérni szakképzett szakemberektől, akik egy adott esetben tanácsot adhatnak és kiválaszthatják a legmegfelelőbb lehetőséget. A legjobb anyag kiválasztásához nemcsak a gyártó minősítését kell figyelembe venni, hanem a termék minőségéről. Figyelembe kell venni az anyag összetételét, típusát.

Az ilyen termékek többféle fajtája van. Mindenki ismeri a szokásos PVA ragasztót, amelyet különböző területeken használnak. Alkalmas dekoratív csempe burkolására. Az ilyen anyag rugalmas, nincsenek toxikus anyagok, amelyek veszélyesek az emberi egészségre. Nem kell semmit hozzáadnia, így használhatja a kész formában.

A vízmentes ragasztó többféle. Egyes esetekben neoprén alapul. Van aceton, ami azt jelenti, hogy az anyag mérgező, kellemetlen szaga van. Ez minden felületen dolgozni képes, de a fent leírt hátrányait figyelembe kell venni.

Kiválaszthat egy poliakrilát ragasztót, amely valamivel gyengébb, mint az előző, de nem rendelkezik erős szaggal. Ne feledje, hogy nem alkalmas minden felületre.

Népszerű nevezhető bustilatnak, amely sok pozitív visszajelzést ad. Az anyag azonnal felhasználható, mivel az anyag készen áll. Nem számít, hol ragadja meg a lapkát. Ez az anyag a legmagasabb szintű feladatával foglalkozik.

A masztikus vízálló és nem mérgező típusú ragasztók. Az ilyen anyagok összetétele olaj vagy lenolaj. Ha beton-, gipszkarton- vagy téglafalhoz fog dolgozni, ez az opció nagyon jól illeszkedik.

Különböző szárazanyagokat is kiválaszthat, amelyek többnyire gipszből állnak. Ragasztott vízzel. A kapott homogén tömeg képes ragasztani a lapokat gipsz vakolatra vagy betonra.

A tapéta ragasztót szárazon is értékesítik. Fehér színben különbözik. Az ilyen anyag jobban működik, ha hozzáad az alabástromhoz. Van egy kicsi, de fontos árnyalat: a keverék gyorsan megkeményedik, ezért ajánlott kis mennyiségben.

Hogyan válasszuk ki?

Nem mindenki tudja, hogyan kell kiválasztani a megfelelő lapot. Ehhez a kérdéshez mindenki, aki tervezi a szoba falainak vagy padlójának kezelését, tudni akarja a választ. Érdemes több ajánlást feltárni - és gyorsan kiválasztja a legmegfelelőbb opciót, és a befejezett munka után nagyon elégedett lesz az eredménnyel.

Száraz keverékekben gyakran fehér kvarc homokot tartalmaz. Ez a cucc elég olcsó. Ez az adalékanyag a termék leírásában szerepel. Megfelelő lehetőség kiválasztásakor próbálja meg elkerülni az ilyen felvásárlásokat. Az a tény, hogy a homok hátrányosan befolyásolja a tapadást, és ez nem a legjobb minőség.

A ragasztó minőségének felméréséhez meg kell vizsgálni az anyag és a hígításhoz szükséges víz arányát. Ha egy kilogramm száraz keveréket használ, legalább háromszáz milliliter folyadékot kell használni. Ha az index kisebb, az olcsó adalékanyagok jelenlétét jelzi, és a gipsz nem elég. Meg kell jegyezni, hogy a Knauf gyártó termékei nagy keresletben vannak, sok fogyasztó választja.

Ügyeljen arra, hogy a kész keverék milyen gyorsan megkeményedjen. Ez a mutató befolyásolja a befejező munka sebességét. Az oldatot fél órán belül fel kell használni, egyes esetekben egy óra megengedett. Természetesen ehhez szükséges, hogy kis adagokat készítsünk úgy, hogy ne kelljen túl sokat dobni, mert ezek további költségek.

Ha beton-, fa- vagy téglafelületre furnérra készül, válasszon vastagított festéket. Ez egy keverék, amely szárítóolajat és pigmenteket tartalmaz, ahol adalékanyagokat adnak hozzá.

A polimerek alapján létrehozott ragasztóanyag egy szerelési tömítőanyag. Kiváló nedvességállósággal és rugalmassággal rendelkezik, nagyon jól tapad a felületekhez. Az ilyen anyagokat csövekben értékesítik, nem kell előkészíteni. Ez a ragasztó azonnal használható.

Az epoxigyanták ugyanolyan nevű ragasztó részét képezik, amelyet "reaktív" -nak is neveznek. Magas hő- és nedvességállóságú, ellenáll a vegyi anyagok és a kőolajtermékek hatásainak. Az ilyen ragasztó képes kezelni a dinamikus terheléseket. Alkalmas minden felületre, és nem igényel további szennyeződéseket vagy készítményeket.

A piac nagy igény a poliuretán ragasztóvalamely egykomponensű és kétkomponensű. Alkalmas ipari, ipari helyiségekre, ahol vibráció van, mivel ez az anyag tökéletesen tartja a gipszlapokat a felületen. Ez a ragasztó enyhén nőhet a térfogatban, így a munkaterület és a csempe között minden üres helyet megtöltünk.Használat előtt el kell olvasnia az utasításokat, és figyelembe kell vennie az abban megjelölt ajánlásokat.

lefektetés

Sok szakértő hangsúlyozza, hogy a ragasztó alkalmazása előtt jobb, ha a bélésanyag belsejét akrillal áztatjuk, ami javítja a ragasztás minőségét. Ezután egy vékony ragasztóréteget viszünk fel a fal vagy a padló kis területére, ez segít a tapadás javításában. A csempe hátsó oldala keverékkel van borítva, amelyet az egész felületen simított simítóval simítunk. Győződjön meg arról, hogy a vastagság optimális. Ezután az elülső anyagot nyomva tartják, és öt vagy hét másodpercig tartják.

Ha úgy dönt, hogy megváltoztatja a befejeződést a szobában, ahol a rétegelt lemez tapéta van, először elő kell készítenie a felületet, eltávolítva a régi anyag maradványait. Ajánlatos speciális szerszámokat használni és figyelembe venni a szabályokat.

Ebben a cikkben megtudtad, hogy milyen típusú ragasztók használhatók a gipszlapokhoz. Figyelembe véve a szakértők ajánlásait és az anyaggyártók utasításait, kiválaszthatja a munkához legmegfelelőbb opciót. Ezért figyelembe kell venni a felületet, a szennyeződéseket, amelyek maguk a csempe lehetnek. Ha a ragasztót előzetesen fel kell készíteni, ne feledje, hogy az arányoknak pontosnak kell lenniük.

Befejező munka, elégedett lesz az eredménnyel. A bevonat nagyon esztétikusan néz ki, és sok éven át tart.

Hogyan tegyünk egy vakolatot, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba