A mozaik csempe ragasztó kiválasztásának szabályai

Jelenleg a konyha vagy a fürdőszoba kialakításának egyik lényeges anyaga mozaik csempe. A belsejében kisméretű töredékek használata következtében kifejezőbb lesz a belső tér. Ez a tervezési döntés azon a tényen alapul, hogy sok töredék képes vizuálisan növelni a szoba hangerejét, felszabadítva a tulajdonosokat a szükségtelen bajoktól.

mozaik

Ez a fajta anyag egy speciális típusú bélés, amely sok kis elemből áll. Általában az egyik rész mérete néhány centiméteren belül változik.

Fontos paraméter a mozaik összeállításában - a varratok egységességének tiszteletben tartása. Ezt meg kell tenni annak érdekében, hogy a rajz szilárd és teljes legyen.

Az elemek maguk is többféleképpen rögzülnek. A leggyakoribb módszer a papír vagy a rács használata. Ennek következménye az anyag rugalmassága és nagy kapacitása a különböző deformációk és vágások számára. Az ilyen burkolatok alakjának és méretének megváltoztatásához nincs szükség speciális szerszám használatára, nagyon könnyen vágható otthon.

A modern dizájnban a mozaikok sokféle lehetőséget kínálnak a kézműveseknek, hogy egyedi stílusokat és belső tereket hozzanak létre. Szokatlan panelek vagy szilárd tájkép vázlatok összeállításával magas szakmai színvonalat értek el saját irányban, és számos lehetőséget is készítettek az anyag használatához.

Mozaik anyagok

A mozaik mozaikok nagyon különbözőek. Ezek természetes és szintetikus komponenseken alapulhatnak.

Kerámia csempe mozaik

Termelése hasonló a sült agyagból készült szokásos csempékhez, és bevonatát egy üvegezett réteg jelenléte jellemzi. Az ilyen csempe előnye a színek és textúrák sokfélesége.

A kerámia mozaik másik előnye az erőssége és tartóssága - gyakran használják padlóburkolatként.

Üveg mozaik csempe

Az ilyen burkolatok méretei 3-tól 6 cm-ig terjedő négyzetekkel jelennek meg. Különböző egyedi színek is megtalálhatók, de az üveg világos jellemzője a kémiai ellenállás, így ez a csempe szinte nincs rögzített élettartama.

Smalt mozaik csempe

A selymes csempe különböző színű szerkezetű lehet: a teljes átláthatóságtól az anyag teljes homályosságáig. A csempe színében láthatod a foltokat, amelyek a személyiségnek különleges személyiséggel rendelkeznek. A Smalt rendkívüli színmélységgel és színjátékokkal rendelkezik, amikor a fénysugarakat különböző előfordulási szögekben befolyásolja.

A csempe esztétikai tulajdonsága nem az egyetlen plusz, hanem meglehetősen tartós.

Kő csempe mozaik

Az ilyen csempe felülete matt vagy polírozott szerkezetű. Ez az anyag erős és tartós.

Munka teljesítménye

A közelmúltban csak a szakemberek tudtak mozaiklapokat helyezni. A bélés folyamata nagy erőfeszítést, pontosságot és figyelmet igényelt, mert egyszerre kellett egy mozaikelemet rögzíteni. A haladás azonban nem áll fenn, és a tojóanyaggal kapcsolatban. A technológia fejlesztése még lehetővé teszi, hogy megszabaduljon attól, hogy a mestert hívják az objektumra, mert szinte mindenki képes megbirkózni a mozaik felállításával.

A munka elvégzéséhez kisebb javítási és pontossági készség szükséges.

Az alap

Az anyagnak a falhoz való jobb tapadásához ajánlatos először előkészíteni a felületet. Ezek az anyagok gyakran igényelnek finomabb megközelítést, mint a szokásos csempe. Az a tény, hogy a fő és legfontosabb paraméter itt az alap egyenletessége.

A mozaik meglehetősen rugalmas anyag, így a munkafelület bármilyen hiányosságát felfedheti. A szakértők javasolják, hogy gondosan vakolták, és törölje le a mozaik számára kiválasztott helyet.

A következő fontos lépés a fő feladat előkészítésében a tisztaság biztosítása. Por, szennyeződés, különböző törmelék, az őrlés következményei - mindez problémát jelenthet a munka következő szakaszában. A harmadik és az integrált szakasz a primer. A mozaikok esetében ajánlott egy mély behatolású alapozó használata a szubsztrát tapadásának növelése érdekében.

ragasztó

A mozaik ragasztásakor végzett munka egyik legfontosabb döntése a megoldás kiválasztása.

Háromféle összetétel létezik:

  • diszperzió;
  • cement;
  • jet.

A diszperziós típusú ragasztó az egyik leginkább költséghatékony és könnyen használható. E megoldás alapja csak egy összetevő. Az ezzel a szerkezettel végzett munka során nincs szükség a keverésre, vízzel vagy bármilyen oldószerrel való hígításra.

Ez a ragasztó közvetlenül a vásárlás után használható.

Az ilyen típusú ragasztóval végzett munka során az egyik legfontosabb szempont, hogy képes tárolni anélkül, hogy elvesztené tulajdonságait.

A csomagolás nyomásmentesítése után és a készítmény egy részének használatával szorosan zárhatja az üveget, és az anyag a következő felhasználásig megtartja az összes tulajdonságát. Ezen túlmenően ez a fajta megoldás nem hagy semmilyen port vagy szennyeződést. Használatát azonban csak kis mennyiségű munkával ajánljuk.

A cement ragasztó alkalmas nagy területek, például több fal vagy más nagy terület feldolgozására. Ez a típusú ragasztó kétféle cementből készül: szürke és fehér.

Kétségtelen előnyei a következő paraméterekben jelentkeznek:

  • rugalmasságát;
  • merevség;
  • alakíthatók.

Ha a mozaik tiszta, sima felületre van ragasztva (a tégla alapja is alkalmas a használatára), a szakemberek azt javasolják, hogy kemény típusú vegyületeket használjanak.

A munka bonyolultabb változatához, ha az alapot hőkezelésnek vagy különféle rezgéseknek vetik alá, a rugalmassága megfelelőbb.

Az elasztikus cement ragasztó variációkat is használják a lakásjavításban. Segítségével általában mozaikokkal vagy konyhával vagy fürdőszobával fedik le őket. Ez a fajta ragasztó alkalmas arra is, hogy a betonlemez vagy a beton esztrich alapjain dolgozzon.

A cement ragasztóköltségek általában olcsóbbak, mint a diszperziós ragasztó. Működése azonban vízzel vagy más oldószerekkel való összekeverést igényel speciális eszközzel. Az építési keverő gyakran nem teszi lehetővé a következő szennyezés nélkül fröccsenés és foltok formájában, ezért nehéz ezt a ragasztót otthon használni.

Az egyik legdrágább megoldás a reaktív ragasztó.

Két összetevőből áll:

  • edzőt;
  • bázis (epoxi vagy poliuretán).

Ez a megoldás szokatlan felületen használható: fa, műanyag, természetes kő, fém vagy üveg.

Az ilyen típusú ragasztó működésének sajátossága abban rejlik, hogy a munka megkezdése előtt szükséges az összetevők összekeverése. Kémiai reakció után a készítmény majdnem azonnal felhasználásra kész.

A szakemberek tanácsa szerint az ilyen típusú ragasztót elég gyorsan kell használni. Majdnem azonnal behatol a felszínhez és megkeményedik.Egy nagy formátumú, márványból vagy üveg mozaikból készült csempe alkalmas vízálló ragasztóra.

A mozaik csempe ragasztójának megfelelő előkészítéséről és arról, hogy hogyan lehet a legjobban alkalmazni, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba