Sárga csempe: szép példák a belső térben

A javítási munkák mindig nagy problémával járnak. Meg kell választani tapéta, festék, csempe. A kerámia kiválasztásakor jobb, ha a tervezők, az értékesítési asszisztensek tanácsát használjuk (nem végezzük el az otthoni javításokat naponta). Meg kell határozni annak színét, méretét, textúráját. A tervezők a közelmúltban kezdtek sárga árnyalatot alkalmazni egy érdekes stílus létrehozásához a belső térben: ez a nap és a hő színe.

7 fénykép

Színes pszichológia

A kerámia burkolólapok sárga tónusát meleg és komfort jellemzi, új lendületet ad az új kihívásoknak és az optimizmusnak. A tudósok szerint a sárga szín javítja a memóriát, növeli a koncentrációt. A fürdőszobában vagy a konyhában a nap színeit kényelmesebbé és könnyebbé teheti.

A sárgás tónus hozzájárul az étvágyhoz, a sárga árnyalatai megfelelőek lesznek a konyhában.

A sárga szín sok árnyalattal rendelkezikA termék magában foglalja a lédús, sárga, krémes, homokos, halványsárga színeket. Ez a kategória bézs színű, tea rózsa és pezsgő.

7 fénykép

Világos, telített színeket használva (például citrom és fényes sárga) ne feledje, hogy nem lehetnek beltéri főbbek.

Az agresszív árnyalatok ingerlékenységhez vezethetnek. Hosszú tartózkodással a szobában lehetnek fáradtak.

Jobb, ha diszkrét hangokat használ, majd a lapka harmonikusan illeszkedik az általános stílusba.

előnyök

A tervezők több okból is javasolják, hogy a belsőépítészethez sárga legyen.

  • A megjelenés miatt. A sárga árnyalatokkal ellátott kerámialapok segítségével napfényes légkör érhető el a szobában.
  • A fényes és napos árnyalatok vitalitást és optimizmust adhatnak, segítenek a memória javításában.
  • A telített szín vizuálisan növelheti a szoba területét.
  • Sárga akcentussal új megjegyzéseket adhat a szoba kialakításához.
  • A konyhában és más, masszív bútorokkal berendezett szobákban a nap árnyalatai könnyedséget, eleganciát biztosítanak.

Sárga kerámialapok használatával ismernie kell az alkalmazás minden árnyalatait. Kezdetben ki kell derítenie, hogy mely helyiségekben ajánlatos ezeket az árnyalatokat használni. Ne próbálja meg a fő hangot sárgavé tenni, különben nem kockáztathatja meg, hogy mit szándékozik. A szoba kialakításánál csak egy színt használva, egy kis doboz hatását kaphatja, a falak mindkét oldalról vizuálisan összenyomódnak. Sárga színárnyalatot alkalmazzon, más színekkel kombinálva.

Ügyeljen a világításra. A fürdőszobai csempe befejezésekor fontolja meg, hogyan világít a szoba. Ha a fényes napfény megérinti, jobb, ha a csempe sárga tónusokkal kombinálódik, vagy egyáltalán nem. Ha nagy felületet tervez ebben a színben, jobb, ha matt felületű cserépet vásárol. Nem rendelkezik túlzott fényességgel, ami negatívan befolyásolja a design felfogását.

A monokromatikus napkollektorokat mintákkal vagy rajzokkal lehet hígítani, bár az ilyen kialakítást óvatosan kell megközelíteni: szakértőktől vagy tervezőtől kell tanácsot adni.

Hogyan lehet kombinálni?

A színes lapok kiválasztását alaposan meg kell közelíteni. A helytelenül kiválasztott lapok a következő javításra való törekvést okozhatják. Ha azt szeretné, hogy a javítás ne legyen rendszeres üzlet, akkor használja a megfelelő színkombinációkat. A sárga hang harmonikusan kombinálva van fehér, fekete, krém, csokoládé, kék, zöld.

Két telített szín kiválasztásakor a fő színnek nyugodtabbnak kell lennie. Jobb választani egy nyugodt hangot, mint a fő színt, a második kiegészítő szín telített és fényes lesz.

Két telített szín kiválasztásával kapsz egy bizonyos ellentmondást.Mindegyik szín megpróbálja vezetni, hamar megrázza.

Ha sárga színű cserépet vásárolt, akkor ne használja ugyanabban a szobában. A napsütéses árnyalatok vizuálisan képesek növelni a helyet, de ugyanolyan színű teljesen csempézett szoba kényelmetlen lesz.

A nagy és tágas szobákban több színben tervezhető. A kisebb szobák (például fürdőszoba, konyha vagy WC) nyugodtabb hangon készülnek.

Néha a csempéket erkélyek díszítésére használják, itt sárga, zöld vagy türkiz színű. Az ilyen árnyalatok látványosak lesznek a napsütötte loggiákon.

A fekete és sárga árnyalatok kombinációja eredetinek tűnik. Adjon hozzá szürke vagy ezüst színű árnyalatokat az alaphanghoz. Szóval nagyon érdekes design.

Egy ilyen kompozíciót bútorokkal vagy fürdőszobabútorokkal egészíthet ki, amelyek krómozott részleteket tartalmaznak.

A csempe sárga árnyalatai az arany hangnak tulajdoníthatók. Kisebb felhasználás esetén (például díszítésként) gazdag megjelenést adhat a szobának, kiegészítve a fényűző felületet. Egy arany árnyalatot kombinálhat csokoládéval vagy fekete színnel.

A jövedelmezőbb arany a szokatlan textúrákra, az érdességre néz. Virágos vagy geometrikus mintázatok aranyból jó benyomást keltenek.

Mit kell keresni?

Ha cserépet vásárol, ne csak árnyékban válassza ezt: vegye figyelembe a jelölést. Jobb, ha kiváló minőségű lapokat vásárol az európai gyártóktól, bizonyos színnel van jelölve. A legmagasabb színvonalú lapok piros, kék vagy zöld jelöléssel vannak jelölve, ami alacsony minőségű termékeket jelent.

Válasszon padlóburkolatot az erősség és a vastagság érdekében. Ha egy cserépet vásárol egy lakáshoz, akkor egyáltalán nem szükséges extra erős és vastag választani, ami nagy forgalmú szobákhoz lett tervezve. Egy család számára elegendő az átlagos vastagság és erősségű lapok kiválasztása. A falra (pl. Konyhai kötény) egy vastag fali csempe nem szükséges, itt dekoratív funkciót tölt be, és nincs szükség külön erősségre.

A fürdőszoba vagy a konyha díszítésére a cserépet gyakrabban használják, ami mindig fontos a magas páratartalmú helyiségekben. A kerámia tartós, megakadályozza a gomba, penészgomba növekedését, mosószerekkel mosva.

Az egyik hátránya az, hogy a csempe hideg, nedvesen csúszós lehet. A csempe általában nem lakóépületekben használható.

A következő videó megtekintésével hasznos javaslatokat találhat a kerámialapok kiválasztásáról.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba