Mi a különbség a kerámia és a porcelán csempék között?

 Mi a különbség a kerámia és a porcelán csempék között?

Sok vásárló egyáltalán nem tudja, hogy mi a legjobb, ha a padló és a fal belső és külső nézeteit választják otthonukban. A leggyakrabban feltett kérdés a kerámialapok és a porcelánkövek közötti választás. Mivel mindkét anyagnak saját jellegzetességei, különbségei, valamint előnyei és hátrányai vannak, nagyon fontos tudni róluk, mielőtt a jövőben vásárolnánk.

Minden anyag jellemzői

Annak érdekében, hogy megértsük a kerámialapok és az ellentétes kerámia gránit közötti főbb különbségeket, nagyon fontos, hogy ismerjük az egyes borítású anyagok jellemzőit.

kerámia

A kerámialapok soha nem mennek ki a divatból, elég régen megjelentek, de minden évben ugyanakkor egyre népszerűbbé válik, függetlenül a márkától. A csempe biztonságosan nevezhető az egyik legmegfelelőbb felületnek a különböző helyiségek számára. Mind a magán-, mind a közintézmények számára vásárolják.

Többnyire természetes anyagokból és alkatrészekből készülnek., amelyek magukban foglalják agyagot, homokot, kaolint és néhány más anyagot. Kiváló minőségű csempe létrehozásához a természetes nyersanyagok keverékét bizonyos hőmérsékleten sütik, figyelembe véve bizonyos feltételeket. Emellett a kerámialapok különböző mintákkal és mintákkal díszíthetők. Zománc és speciális mázzal is borítható.

A mai napig számos hazai és külföldi márka sok csempe lehetőséget kínál a vevő minden íze, színe és pénztárca számára. A legszélesebb választékban megtalálhatók a fényes és matt opciók, valamint a különböző színekben és különböző mintákkal rendelkező modellek.

A kerámiacsempe minden tulajdonságában a családi házak és apartmanok megtakarítási feltételeit szolgálja, ellentétben például a kerámia gránitmal. Mindazonáltal sok szakértő úgy véli, hogy a kiváló minőségű lapok versenyképesebbek a fenntarthatóbb és tartósabb kerámia gránitokkal. Ideális megoldás a lakberendezéshez, mert az anyag nedvességálló és tartós.

Porcelán csempe

A cserép és a porcelánkövekkel való összehasonlítás során meg kell érteni, hogy az utóbbi ugyanolyan anyagból készül, mint a szokásos csempe. A porcelánkövek összetételében azonban különleges gránitlemezek találkozhatnak, amelyek részben ezt az anyagot tartósabbá és külső hatásokkal szemben ellenállóvá teszik. A pörkölés speciális technológiája miatt azonban a porcelán kőzetet sűrűbbnek tartják. Ahhoz, hogy ezt az építőanyagot kapjuk, a hagyományos csempehez képest nagy sütési hőmérsékletre van szükség.

Ebben az esetben a porcelánlapkát nem csak lőtték, hanem nagyon magas hőmérsékleten sütik.ennek eredményeként a készítmény összetevői gyakorlatilag forrasztva vannak. Ezen túlmenően, egy anyag létrehozásakor nagy nyomást alkalmazunk, aminek következtében nedvességállóbb a kimeneten.

Mi a különbség?

A szokásos csempe porcelán fő különbségei a gyártásuk néhány árnyalata mellett a következők:

 • A külső tényezőkkel szembeni fokozott ellenállás, kopásállóság és tartósság. A porcelán burkolólapok ellenállnak a legerősebb terheléseknek, ipari alkalmazásokhoz is alkalmas.Különböző zsetonok és károsodások, amelyek nagyon erős hatással vannak az anyagra, minimálisak lesznek. Karcolások rajta, és egyáltalán nem jelennek meg sok éven át. Megfelelő gondossággal ennek az anyagnak a padlója vagy falai évtizedekig tarthatnak.
 • Különös figyelmet kell fordítani az áteresztőképességre. Ebben az esetben a szokásos csempe nem olyan erős vízállóság. Bár általánosságban jellemzői a hazai használatra alkalmasak.
 • Ami a termikus tulajdonságokat illeti, ezek többnyire porcelánkövekkel kapcsolatosak. Ezt az anyagot minden kritériumnak megfelelően fagyállónak és tűzállónak nevezhetjük. Véletlen gyújtás esetén ez az anyag képes a láng elterjedésére. És az a tény, hogy nem fél a hirtelen hőmérsékletváltozásoktól, nagy bónusz.
 • Idővel a rossz minőségű csempe vagy cserép megváltoztathatja megjelenését, míg a porcelán csempe újdonságnak tűnik. Ezenkívül az anyag nem igényel speciális ellátást, a lényeg az, hogy rendszeres legyen.
 • A porcelán csempe nem fél a vegyi anyagok és agresszív tisztítószerek és anyagok expozíciójától. Kiváló rugalmassággal rendelkezik. Még akkor is, ha a sav vagy az alkáli az anyagba kerül, biztonságos marad.
 • Még akkor is, ha a porcelánköveket olyan helyen helyezik el, ahol a nap folyamatosan ragyog, nem ég ki és nem veszíti el tulajdonságait. Sok vásárló megvásárolja azt a nyári házukba való telepítéshez, mert egyáltalán nem fél a különböző időjárási viszonyoktól.

Általánosságban elmondható, hogy mind a csempe-, mind a porcelánköveknek hasonló tulajdonságai és jellemzői vannak. Jelentős különbségek vannak azonban közöttük, aminek következtében a lapka gyengébb anyagnak tekinthető, de nagyon alkalmas magánház, lakás vagy ház kiválasztására. Bármely anyag mindig különbözik egymástól, a legfontosabb dolog az, hogy helyesen válasszuk ki őket.

Melyik opció jobb?

Számos szakemberük szerint ezeknek az anyagoknak a fő különbsége nemcsak műszaki jellemzőik, hanem az alkalmazási terület is, mivel mindegyiknek saját előnye, hátrányai és egyedi tulajdonságai vannak. Az otthon vagy a konyhában található fürdőszobában a szokásos falburkolatokhoz a szokásos csempe sok éven át ideális. Az ilyen típusú anyag átlagos szilárdsági osztálya pontosan az, ami szükséges, mert a klímaváltozás, a hőmérséklet és más tényezők hatása a ház belsejében minimális lesz.

A porcelán cserép kiválóan alkalmas ipari és közterületek számára, és gyakran szaunák és fürdők számára is választják. Ezen túlmenően a porcelán burkolólap is alkalmas az épületek homlokzatára, mert még a legsúlyosabb fagyok sem félnek róla. Azonban, ha ilyen típusú anyagot kíván vásárolni a szabadban történő telepítéshez, akkor a legjobb, ha olyan megbízható céget választ, amely minőségi termékeket értékesít.

Gyakran előfordul, hogy a tervezők és dekorátorok porcelánköveket választanak a modern kandallók számára, mivel ezt az anyagot tűzállónak tartják. Most magas hőmérsékleten már nem lehet félni a repedésektől és a zsetonoktól. Még a legmagasabb szilárdságú és magas színvonalú lapkákat alig lehet összehasonlítani a porcelánkövekkel.

Sokan kíváncsi, hogy melyik anyag a legjobb a padlóburkolatokhoz, mert minden tiszta a falfedéllel. A közönséges cserép és csempe 100% -ban alkalmas a házra, emellett a modern csempe típusok nem tartoznak csúszásnak, és sokan közülük padlófűtési rendszert telepíthetnek. A folyosón, valamint a folyosón és azokon a helyeken, ahol az emberek leggyakrabban cipőt viselnek, a padlóburkolatot a legjobb minőségű porcelán vagy a legmagasabb minőségű csempe választani. Ha egy porcelán kőből készült magánház házának lépéseit szeretné elhelyezni, akkor jobb, ha speciális bélést használnak rajta, ami megvédi Önt a túlzott csúszástól.

A konyhai kötény vagy pult felállításához klasszikus konyhai csempe.

Mi a jövedelmezőbb?

Természetesen a jövedelmezőbb beszerzés lesz a szokásos csempe, hiszen a porcelán kőolaj sokszor többet is fizethet. Mindazonáltal irracionális vásárolni csempe, például az utcára, különben egyszerűen romlik, és újra meg kell vásárolnia.

Ha porcelánlapokat szeretne vásárolni otthonára, de az ár túl magas, akkor bátran keresse meg a legmagasabb ellenállási és tartóssági lapokat. Természetesen nem helyettesíti a porcelánlapkákat bizonyos tulajdonságokra, de megfelelő lesz a háztartási használatra.

Mi tartósabb?

Lehetetlen egy olyan kifejezést megnevezni, amelyet ez vagy az anyag szolgál majd Önnek.

Minden függ bizonyos tényezőktől, amelyek magukban foglalják:

 • A helyiség, ahol a fal- vagy padlóburkolat kerül elhelyezésre.
 • Az anyagok felhasználásának feltételei.
 • A külső hatások gyakorisága, intenzitása és jellege.
 • Az ellátás gyakorisága és minősége.

Ha összehasonlítjuk a műszaki jellemzőket, akkor a porcelán tartósabb lesz. Ez azonban több terhelésre és különböző kemény körülményekre van tervezve, amelyek például nem mondhatók olyan időről időre tesztelt cserépről, amely ideális az otthoni használatra. Rendszeres feldolgozással és kiváló minőségű tisztítással akár egy szokásos csempe is szolgálhat egy adott időpontban, sőt még többször is.

Tippek a kiválasztáshoz

Annak érdekében, hogy helyesen válasszuk ezt az anyagot, Figyelembe kell venni számos fontos tényezőt, amelyek magukban foglalják:

 • A szoba funkcionális célja.
 • A jövőbeli terhelés a felszínen (gyakran beszélünk a padlóról, nem a falakról).
 • Hőmérséklet mód és annak lehetséges különbségei.
 • Lehetőség külső kár megszerzésére.
 • Fontos figyelembe venni a szoba stílusát is. A porcelán csempe vagy csempe a lehető legközelebb legyen a szoba kialakításához.

Csak miután figyelembe vette az összes részletet, választhat a falak vagy a padló egy adott anyagának javára.

Egy adott helyiség csempe és cserépe a legjobb, ha közepes vagy magas szintű ellenállást szerez, különösen, ha azt szeretné, hogy az anyag sok éven át szolgáljon. A választás során előnyben kell részesíteni azokat a megbízható üzleteket, amelyek nem az első évben foglalkoznak a padló- és falburkolatok kivitelezésével.

Ne cserélje ki a csempe burkolólapokat, ha komolyabb tulajdonságokra van szükségeellenkező esetben kockáztatod azt a tényt, hogy a lefedettség nem fogja szolgálni az esedékességet. Annak érdekében, hogy az anyagot a lehető leghatékonyabban lehessen használni, fontos figyelembe venni a jövőbeni helyiség összes jellemzőjét, ahol a padló található, és csak ezután választhat több lehetőség közül.

Ha kétségei merülnek fel abban, hogy önállóan kiválaszthat bizonyos anyagokat egy adott helyiség számára, jobb, ha konzultáljon szakértőkkel, akik valószínűleg elmondják, hogy melyik esetben érdemes választani egy adott esetben.

Mi a különbség a kerámia és a porcelán csempe között?

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba