Design belső háttér

A falak díszítése tapétával nagyszerű módja annak, hogy megkönnyítse a helyiséget a mindennapi élettől és az unalomtól. Ez a lehetőség a kreativitás kiaknázására, hogy a szoba elegáns és divatos legyen, összhangban a modernitás szellemével, vagy egy kis szüretrel. A középpontban ma a különböző technikák állnak, amelyek lehetővé teszik, hogy a belső háttérképek kialakítása különleges legyen. Annak ellenére, hogy a falak díszítésének módszerei meglehetősen egyszerűek, mindegyiknek saját jellemzői és előnyei vannak.

Jellemzők

A belsőépítészeti tapéta a művész művészetéhez hasonlít. A modern bélés egy átgondolt tervezési megközelítés a falak díszítésére a saját és más anyagok közötti tapéta kombinációjával. A háttérképek az egyik legolcsóbb és sokoldalú kivitelezési technika, így ők azok, akik ma különös figyelmet fordítanak a tervezőkre. Ezt az anyagot a belsőépítészetben használják, mindenki dolgozhat vele, ez nem igényel professzionális dekorátorok segítségét.

A tér háttérképének díszítésének folyamata a szoba vizuális ellenőrzésével kezdődik, figyelembe véve annak jellemzőit (előrejelzések, rések). Fontos figyelmet fordítani a területre és értékelni a megvilágítás mértékét: ez közvetlenül kapcsolódik az anyag megvásárlásához. Figyelembe kell venni a nedvességet, a praktikusságot, a szennyezésre érzékenyebb területeket és az elosztandó helyeket.

Gyakran a falak díszítése tapétával teszi lehetővé a szoba hibáit érdemben. Szomszédok is vannak, mint például a szomszédok: bizonyos típusú anyagok csökkenthetik a szomszédos apartmanok zajszintjét

típusok

Mielőtt elmegy a boltba a tapéta megvásárlásához, meg kell találni a díszítés szempontjából lényeges fajtáikat. Nem minden anyag alkalmas a tervezésre: bizonyos típusú burkolatok holografikus vagy fluoreszcens felülettel rendelkeznek, amely nem alkalmas stílusos belső kialakításra. Az anyag fő része hengerelt, többnyire széles szélességű, széles szélességű lapok, kényelmesek az ízületek számának csökkentésére és a minta beállításának szükségességére.

A védjegyek által értékesített óriási anyagválasztékból a falak díszítésére többféle tapétát tudunk megkülönböztetni, amelyeknek előnyei vannak, de nem hátrányai:

papír

Háttérkép költségvetési osztály, amely egyrétegű (egyszerű) és kétrétegű (duplex) alfajra oszlik. A vonalzó rövid élettartama (legfeljebb 5 év), különböző vastagság (a ruhák vékonyak és sűrűek), többnyire sima fényes és matt felület, egyszerű minta, megkönnyebbülés hiánya. A folyamatban a ragasztó anyag gondos előkészítése a falak, szinte mindig bizonyítja az egyenetlenségek az alap, fél attól, hogy a nedvesség és a víz.

vinyl

Luxus osztályú, több fajtájú, többek között sima, porózus tapéták és dombornyomott selyemnyomtatás. Az anyagot vinil- vagy nemszövött anyagból készítik, sűrűbb, mint a papíranalógok, drága, szerkezetének köszönhetően képes elrejteni a falak kisebb szabálytalanságait, könnyen kezelhető és viszonylag hosszú élettartama (kb. 15 év). A bélés hátránya az anyag azon képessége, hogy a formaldehidet levegőbe engedje.

gyapjú

A vinilvászon alternatívája, a nem szőtt anyagból készült görgős felület, amely rugalmassággal és kényelmi beillesztéssel jellemezhető.Ez a tapéta tökéletesen illeszkedik a falak felületéhez, szükség esetén sima illesztést biztosít, lehetővé téve a vászon meghúzását, hogy megszüntesse a sávok közötti rést. Biztonságosak a felhasználók számára, tartósak, de idővel por felhalmozódnak a felületen.

textil

Roll-tapéta, prémium igényléssel, a ház tulajdonosainak különleges ízlésével, kellemes felületi textúrával. A munka igényes: közvetlenül a falhoz tapadnak, kivéve a felesleges ragasztó behatolását az elülső felületre. Drága, puha, hosszú élettartamúak, azonban gondos kezelést igényelnek.

Üvegszál

Egy üvegszálas anyagon alapuló anyag, amely tiszta formát ad a szükséges impregnálás hozzáadásával. Jó tapéta, magas minőség és teljesítmény jellemzi. Különböző felületi textúra.

Folyékony háttérkép

A piacon bemutatott hengerelt fajták alternatívája csomagolt por vagy kész keverék formájában (nedves tapéta). Az anyag egyedülálló a beillesztett felület textúrájával, jobb, mint az analógok, a falak hangszigetelését biztosítja, építési hengerrel vagy gumi simítóval, pl. A ragasztás egyszerűsége megkülönböztethető, különböző képeket hozhat létre, megváltoztathatja az árnyék intenzitását, hozzáadhat gyöngyházat, csillogást, ragyogást a tömegre, állíthatja be az anyag koncentrációjának mértékét. Sok előnye, hogy nem ellenáll a nedvességnek és a mechanikai sérüléseknek, ezért kész akril lakknak kell lennie.

Fali falfestmény

Univerzális fogadó kezdő lakberendezők, így könnyedén kiválaszthatja a megfelelő társat. Ez a befejezés papír alapon történik, hasonló módon ragasztva, alapos előkészítésre szorul, mivel a kis vastagság miatt az összes szabálytalanságot, csöveket és gödröt mutatja. A minta típusától és méretétől függően a fotónyomtatás lehet szilárd, vagy függőleges síkhoz ragasztott csíkok formájában, a minta átfedésével. Egyszerű anyag, amelynek túlnyomóan sima felülete nem tolerálja a kiigazításokat, mivel megszakadhat a nyújtás során.

A fali papír tervezésére szánt alapanyagok mellett fajták is vannak a festéshez. Anti-vandálnak minősülnek, tökéletesen segítenek a kétféle tapéta kombinálásában, különösen, ha az áruház nem rendelkezik a kívánt árnyalattal. Ennek a célnak a fő előnye a beillesztett tapéta első felületének többszörös átfestése.

Mérőszélességük van, ami csökkenti az ízületek számát és az eredeti megkönnyebbülés szerkezetét, melynek köszönhetően stílusos megoldás, ha egy színnel rendelkező vászonra egy színtársat választanak. Könnyű festeni őket: a festék egyenletesen festi a megkönnyebbülés összes hornyát, ami a tapétát hatalmasvá teszi, és drága megjelenést ad nekik.

Előnyök és hátrányok

A lakberendezés belsejében készült tapéta tervezése nem szabványos megoldás a falak díszítésére. A kompozícióban két vagy háromféle tapéta vehető igénybe, fontos, hogy egymással és általában a helyzetével kombinálják őket. A legtöbb esetben a folyamat magában foglalja a sima háttérkép és a nyomtatott társa kombinációjának fogadását. A design egyedisége abban rejlik, hogy a design színezékeken, fotónyomtatáson, dombornyomáson, aranyozáson, csillogáson, felületi textúrán és megkönnyebbülésen keresztül továbbítható.

A nyersanyagok különböző jellemzőinek ellenére, a széles körben bemutatott fajták többsége egyesül. Kívánt esetben, és az íz jelenlétében is össze tudjuk kapcsolni az inkompatibilis, szilárdság és harmónia érzését. A tervezési technikák lehetővé teszik, hogy a szükséges helyiségeket hozza a helyiséghez, frissességhez, egyediséghez és a ház tulajdonosainak preferenciáinak alárendeléséhez.

A háttérkép kialakítása, amely egy kombinációt biztosít, sok előnye van, lehetővé teszi, hogy:

 • teljes egészében elvégezze a helyiség tervezési ötletét, és ezt kézzel is elvégezheti;
 • a tér problémás területeit legyőzte, máshol elhelyezett ékezet segítségével rejtve őket, vagy szándékosan hangsúlyozva a helyiségek méltóságát;
 • a helyiséget külön funkcionális területekre kell osztani, így a helyiségnek zavartalan szervezete van;
 • a más helyiségek javítása után fennmaradó felület maradványaiból falak beillesztése, ezáltal támogatva a stilistika gondolatait;
 • merész döntést hoz a falak díszítésével tapétával, miközben nem túlterhelte a szobát a sikoltozó kontrasztok bőségével;
 • kivéve a társak vásárlását: a legtöbb esetben a mintával ellátott vászonnak nem kell több mint 1 méteres szélességűnek lennie, míg a befejezés még a minta illeszkedésének figyelembevételével is megmarad;
 • hozzon létre egy különleges stílustípust megfelelő belső kompozíciót, amely az év bármely szakában megfelelő;
 • változtassa meg az otthoni környezet esztétikai felfogását, függetlenül a rendelkezésre álló bútoroktól és a kiegészítő lakberendezési kiegészítőktől, a világítás és a tér hiányának vizuális verésével;
 • megfelelően kiválasztott árnyalatokkal, textúrákkal, elhelyezéssel, különálló belső tárgyak összeszerelésével, beleértve a textíliákat, a függönyöket, a dekoratív párnákat, a világítóeszközök díszítését, a festmények képeit, a paneleket;
 • a díszítésben használja a kedvenc színeit, amelyek pozitív hatással vannak egy személyre, bármilyen stílusban megfelelőek, legyen az klasszikus, etnikai vagy modern tervezési irány;
 • hogy biztosítsák a szobát a ház tulajdonosainak státuszára, a színpaletta textúrájával és elit hangjaival.

A tervezési háttérkép bizonyos szabályokat tartalmaz. Ennek ismeretében a gyártók eladásra kínálnak párosított (dupla) tapétát, amelyen keresztül sokkal könnyebb megvalósítani az ötleteket. A ruhák ugyanolyan szerkezetűek, azonos árnyalatokkal, a háttér sima átmenetével és a nyomtatással. Ezek az anyagok nem korlátozódnak a hatókörre, így ha szeretné, akkor bármilyen háttérképet vásárolhat. A vásárláskor a legfontosabb az áru szállítmányozásának figyelembevétele: az egyiknek kell lennie (ez kiküszöböli a különböző árnyalatok megvásárlásának kockázatát).

A design tapéta mindenki számára elérhető, de nem mindig sikeres. Gyakran ez a vászonok, a textúrák, a sűrűség és a színek elhagyott kiválasztásának köszönhető. A kizárólag külső jelekre épülő anyagok nem kombinálhatók: az állapot befejezése nem fogadja el az egyszerűséget. A luxus tapéták nem kombinálódnak a fényes olcsó analógokkal: a fényesség egyszerűbbé teszi a drága háttérképek prémium jellegét, más helyiségek javítása után a falon tapaszokat érez a maradványok formájában. Nem minden háttérképet egyesítenek a fotó háttérképekkel: néha a kép témája, amely egy adott helyiség kijelöléséhez rendkívül nem megfelelő, problémát jelent.

Kevés ember figyelmet fordít a tapéta szélességére és topográfiájára. Ennek eredményeképpen a finomság furcsanak tűnik, felborulva a felfelé és lefelé. A ruháknak a kontrasztos társak ragasztásával való elzáródása elpusztítja a szoba arányait, letörli a mennyezet magasságát.

Van egy faltervezés és egyéb hátrányok:

 • nem adja meg a kívánt hatást, ha a falak díszítésének megközelítése nem rendelkezik a szükséges előkészítéssel;
 • meglehetősen bonyolult a korlátozott helyiségű helyiségekben, ami arra kényszerül, hogy egyszínű színnel társítsa a nyomtatást;
 • megköveteli az ékezetes zóna gondos kiválasztását, ellenkező esetben a falakat ferdítheti, megfosztva a kifejező képesség belsőjét;
 • a befejező anyag típusától és állapotától függően összehasonlítja a bútorokat és a tartozékokat önmagával, korlátozva a tételek túlterhelését lehetővé tevő elemek számát;
 • nem képes a törött kilátásokkal rendelkező lakások falainak korrekcióját elvégezni, ezért kiküszöböli az átlós vonalak használatát a kompozícióban;
 • megköveteli az egyes anyagtípusok nyomtatásának gondos kiválasztását, ellenkező esetben a kívánt eredmény helyett a szemében hullámzást érez, irritálja a háztartásokat és kényszeríti őket a bélés megváltoztatására.

Dekorációs lehetőségek

Az álmod befejezése egy pillanat. Nem számít, egy lakásban vagy vidéki házban végezzen javításokat. Jó anyagválasztékkal díszítheti a tetőtér helyét, a szokásos "Hruscsovot", egy kávézót, a stúdió apartmanokat.

Vegyünk egy példát több példa alapján:

 • kiemelje a fal kiemelkedő zónáját egy kiemelkedéssel, ha kép nélküli kép háttérképként lehet;
 • a gyermekszoba falának díszítése jól illeszkedik a patchworkhez;
 • a hálószobában egy hangulatos hangulatot hozhat létre, a szürke háttérképet dombornyomott levelekkel;
 • a kandallóterület kiemeléséhez fontos a fényes akcentus matrica a teremben;
 • A fürdőszoba belseje finom turquoise tapéta és sakura és dekoratív panelek kombinációja;
 • a konyhában nagy méretű nyomtatás szükséges, ha olyan rajzot használ, amely nem több, mint két színben van;
 • a folyosón a különböző zöldségekkel rendelkező vászonokat világos háttérre ragaszthatja;
 • a fürdő körül lévő falakat vízszintes monokromatikus vászonokkal lehet megkönnyíteni;
 • legfeljebb 20 négyzetméteres szoba. m lehet díszíteni kombinációja tapéta levelek, simító kontrasztot fehér panelek.

A keskeny erkély, a hall vagy a loggia tekintetében a kialakítás a tér tervezési jellemzőitől függ. Ha minimális hely van a szobában, érdemes zónázási technikát használni, kiemelve a legpraktikusabb területet, ahol a tapéta világos vagy praktikus színű és mintázattal rendelkezik. Célszerű egyszerű nyomatokat használni: nem túlterhelik a helyet. Ha ezekben a helyiségekben kevés fény van, a tapéta színe nem lehet sötét.

Ez különösen igaz a folyosóra: a bejárattól való bejáratból való belépéshez hangulatos légkört kell kialakítani, ami a kávé és a bézs színárnyalatok, a természetes színárnyalatok, beleértve a zöld festéket is kombinálva lehetséges. A folyosón, a loggiában, a folyosón érdemes a falak felületeket kopásálló tapétával díszíteni, nedves tisztítással, törléssel, antimikrobiális impregnálással (gomba és penészképződés ellenálló). Nem szabad egyszobás apartmant kialakítani több stílusos technikával: gyakrabban a helyiség korlátozott, a szemek elfáradnak az éghajlatváltozásról.

Nyomatok és színek

A háttérképek színkombinációi sokoldalúak, szinte minden színt több színárnyalatban is megjeleníthetünk, amelyek színtelítettségben, fehér, rózsaszín vagy kék festék infúziójában különböznek. Ezért a palettát hagyományosan meleg és hideg árnyalatokra osztjuk. A modern trendek a puha meleg tónusok: őszibarack, puha rózsaszín, korall, krém és bézs.

A friss festéket mérsékelten a belső térbe kell önteni. Ezek közül az új divatos árnyalatok a menta és a türkiz színek. Más aktuális színek közé tartozik az olajbogyó, a bézs, a narancs, a kék-szürke, az ezüstfesték, a fehér és a szürke kombinációja, a tejes és elvált khaki keveréke.

Az árnyalatok sikeres kombinációi:

 • csokoládé, fehér és elefántcsont;
 • kék, szürke-kék és zöld-bézs;
 • réce, napos, sárgabarack, barna;
 • rózsaszín, szilva és szürke;
 • aloe, menta, homok és akvamarin;
 • Aloe, görögdinnye, elefántcsont és mocsár.

Az idei népszerű tapéta színei több területre oszlanak.

Ezek közül kiemelkedik:

 • monogramokkal ellátott ruhák;
 • geometriai vonalak, amelyek az eredeti mintában összefonódnak;
 • kétszínű egyiptomi díszek;
 • virág stílus;
 • dombornyomott fák sima alapon;
 • elágazó ágak levelekkel;
 • Török motívumok színes díszek formájában;
 • egzotikus madarak a fák ágain;
 • páfrány levelek és pálmafák.

Ebben az évben a hangsúly a dombornyomott textúra, amelyen a különböző falakra való rajz harmonikus és prémium.A velúr mintázatnak köszönhetően a sima háttérrel szemben kiemelkedő minták nem kevésbé színesek. A témák rangsorában az első helyet foglalják el a növényi motívumok. Ma a színpaletta két-négy lágy árnyalatú mintája.

Kombináció más anyagokkal

A tapéta egyedisége, hogy tökéletesen kombinálhatók más befejező anyagokkal. Jellemzően ez a tervezési technika egy egyedi projekten történik, figyelembe véve a szoba jellemzőit és a meglévő belsőépítészetet (a tapéta a meglévő anyaghoz igazodik).

A textúrától, a szélességtől, a vastagságtól, a mintától függően a háttérképet a következőkkel lehet használni:

 • clapboard;
 • műanyag panelek;
 • laminált falakhoz.

A mesterséges megközelítés a díszítés a tapéta jól kombinálva utánzata durva felületek.

Ez lehet kombináció az utánzással:

 • dekoratív vakolat;
 • gipsz stukkó;
 • falazat;
 • mozaik.

Ez a technika magában foglalja a festmények textúrájának hangsúlyát. Fontos, hogy a megfelelő alkotóelemeket válasszuk úgy, hogy a felületek ne versenyezzenek egymással: ha a téglafalat választjuk, akkor előnyösebb, ha a tapéta matt textúrájával kombinálják, a vinil vagy nem szőtt anyagból készült felületet választva. A nagy nyomtatás itt nem megfelelő - csak emelje ki a tapéta megkönnyebbülésének egyediségét.

Egy harmonikus átmenetet végezhet, kiválasztva a festmény tapétáját: ez a falakat monolitikus megjelenésűvé teszi, kiválasztva, hogy a panel vagy más betétek alá helyezi a háttérképek síkjait. Ebben az esetben érdemes megütni a különböző díszlécek, a baguette vagy a mennyezeti padlólapok közötti fugákat a fal különböző helyzetei között, így a vásznok dekoratív keretekké alakíthatók.

Ne terhelje túl a falakat sokszínűséggel. Ha szokatlan, durva és fényes felületet választ (például faburkolatok utánzatával laminált), akkor válasszon ki egy olyan összetevőt, amely az esztétikai észlelést simítja. Ebben a kombinációban a nem megfelelő művészeti festészet, a paradicsomi madarak és az absztrakció, mivel a hangsúlynak egynek kell lennie. A belsőépítészetnek meg kell felelnie a kontrasztos anyagoknak: néha elég, ha gyenge dombornyomást vagy kreatív anyagokat mutat be dekoratív betétekkel

A paneleknél könnyebb: ez a technika lehetővé teszi, hogy lágyítsa a sokszínű nyomatok bőségét, így bélésként különböző anyagokat használhat élénk színekkel. Annak érdekében, hogy egy ilyen kombinációt harmonikusan rendezzenek, érdemes kiemelni, hogy csak egy falat érdemes kiemelni, a pasztell színű finom árnyalatú, nyugodt társat választva, vagy mintázat nélkül klasszikus tömör színű, de érdekes felületi textúra.

Azok számára, akik szeretik az öko-stílusú belső tereket, meg kell nézni a designot parafa vagy bambusz tapéta segítségével. Néha a színek fontosak: sokszor ez a nézet harmonikusnak tűnik a belső térben laminált vagy utánzatos téglafalakkal, megváltoztatva a tetőt az országba. Ez a megközelítés azonban készséget igényel: nem mindenki helyesen helyezheti el az ékezeteket.

Új design

A falazat ugyanazzal a tapétával a múlté. A modern megközelítés középpontjában a tapéta egyesítésének számos módja áll.

Stílusos megoldások kombinációk:

 • vízszintes;
 • függőleges;
 • patchwork technika;
 • insert-panelek;
 • nagy téglalap alakú kiemelések kiemelése;
 • a falak ellentétben;
 • kiemelve a szoba tervezési jellemzőit.

A vízszintes kombináció egy merész technika, amellyel a falak magasabbak lehetnek. Óvatosnak kell lennie, hogy ne terhelje túl a szobát artikulációval. Ez nemcsak a tekercsek váltása: a lapokat a padlóval párhuzamosan ragasztják, a tapéta sima átmenetével. A módszer alternatívája a tapéta megkönnyítése a falhoz: a vízszintes vonalak stílusosak és újszerűek.

A függőleges kombináció a sík kiemelése függőleges csíkokkal. Ugyanakkor az akcentussal nem több, mint két vagy három, a többi helyet egy monoton társa köti be. Más esetekben a nyugodt falak ragasztják az összes falat, kivéve két akcentus sávot, amelyek a sarkoktól a középpontig helyezkednek el.

Patchwork technika hasonló a patchworkhez. Valójában egy fal vagy annak részének kiválasztása a kis méretű, négyzet vagy téglalap alakú tarka töredékek díszítésével. Az alkalmazást klasszikus vagy tégla csempézett falazatban ragasztjuk a végpontig. Ez a kialakítás jó az etnikai stílusokhoz, és szükségszerűen sima a társas szilárdsággal.

A beillesztett panelek és a téglalap alakú nagy ékezetek kiválasztása - a tapéta hasonló elrendezésű eleme. Ez a technika kontrasztos festmények kialakítását teszi szükségessé baguettával, lábazattal vagy poliuretán formázással. Az első esetben érdemes egyértelműen egy töredékes képet választani: a design egyfajta művészeti galériához hasonlít (a kép lehet egy vagy több). A második díszítési eljárásban egy képpel rendelkező társ lehet mintázat nélküli, kaotikus nyomtatással rendelkező, világos, ami nem felel meg a minta szimmetrikus elrendezésének.

A falak kiemelése különböző háttérképekkel egy klasszikus, amellyel a hangulatot a légkörbe hozhatja. Jellemzően ez a tervezés magában foglalja az egyik fal elosztását, miután a bútorok a legtöbb sík láthatóvá tették. Leggyakrabban az ebédlőt alkotják, az ágy fején lévő falat hangsúlyozza a gyerekszoba hálóterületének falát.

Ugyanilyen érdekes megoldás a kiemelkedések, a rések és a többszintes falak kiemelése. Ez a technika lehetővé teszi, hogy vizuálisan növelje a helyet, tegye körül a szobát, hangsúlyozza a belső egyéniségét. A munkában gyakrabban két színű tapétát használnak, és minden arcot társukkal kiemelnek.

Hogyan lehet elkerülni a hibákat?

Nem mindig a tervezési technikák ismétlése adja a kívánt hatást.

A gyakori hibák elkerülése érdekében vegye figyelembe a belsőépítészek néhány tippét:

 • Egy kis területű (12 négyzetméteres) teremben élénk színek és nagy nyomtatás hiányoznak: a mintáknak közel kell lenniük a természetes mérethez, különben nyomást gyakorolnak.
 • Távolítsuk el a szűk vászonokat a preferenciák listájából: a legtöbb esetben ezek olcsó papírbevonatok, amelyek textúrája szeszélyes.
 • A kis nyomtatás használatával való ötvözést gondolni kell: ne vásároljon kis csíkokat, borsót, ketrecet és szőnyeget, hanem szépnek látszik, de az általános hátteret tekintve a szemet érinti, ami negatívan befolyásolja a retina és a látóideg.
 • Szerezzen be két társat egyszerre: ezáltal kizárja a tapéta színét, könnyebb felvenni a textúrát, és győződjön meg róla, hogy a két vászon egyik árnyéka azonos.
 • Ne ötvözze a különböző stílusokat: ez nem mindig lehetséges a különböző helyiségekben, lehetetlen egyesíteni az absztrakciót és a konzervativizmust, a szüretet és a nanotechnológiát, a retro és az angol stílust, a minimalizmust és az arab témákat egy szobában.
 • A tapéták váltakozó ragasztószalagokkal való váltása elfogadhatatlan: csúnya, a helyiségeket szétválasztja, megfosztva a funkcionális zónáktól.
 • Ne hagyja, hogy a fényesség bősége: nem ragaszkodhat az összes falú tarka mintához, kétféle tapéta típus kiválasztásával.
 • Adja ki a nyomtatás használatát: nem lehet sokat, a lehetséges legnagyobb - az egyik fal vagy egy akcentus kiválasztása.
 • Ne tévessze össze a fényerőt és a hangot: a tapéta árnyalatai egymással kombinálhatók, a fényerő mérsékelt térfogatban elfogadható és nem dominálhat.
 • Ha még nincs tapasztalat a tervezésben, akkor fotófotókat készíthet: lehetővé teszi, hogy kétféle háttérképet adjon be a lehető leginkább harmonikusan, ha betartják a hozzávetőleges színeket és témákat.

Emellett a textúrát alapul vegyük: a díszítésben matt felületekkel ellátott anyagot használjon, és ne foglalja magában a dekoráció fényét.Ha az afrikai témát megfogalmazzák, akkor támogathatja az akcentus háttérképek állati nyomtatását egy nyugodt árnyalatú, puha velúr vagy plüss textúrával.

Ha csíkot szeretne hozzáadni, jobb, ha ezt egy dombornyomással vagy megkönnyebbüléssel ellátott anyagból választja ki: így a falak tervezése eredeti lesz, sikoltozás nélkül. Egyébként, a megkönnyebbülésmintázat vétele lehetővé teszi a különböző témákkal rendelkező vászonok harmonikus kombinációját. Széles körben használják a védjegyeket a párosított háttérképek kiadásában bármilyen típusú helyiség falainak díszítésére (konyha, nappali, óvoda, tanulmány, otthoni könyvtár, fürdőszoba, WC, előszoba, folyosó).

Gyönyörű ötletek a belső térben

Annak érdekében, hogy világosan megértsük, milyen érdekes példák vannak a designra, forduljon a szakemberek ötleteihez:

 • Lehetőség van az ékezetes zóna kiválasztására a vízszintes tapéta és a fából készült táblán lévő textúrák utánzásával történő kombinálásával, kiemelve a kiemelkedést egy tapéta formájában egy idős felület hatására: a szilárdság egy azonos színsémával érhető el.
 • Akcentív funkcionális fal TV-vel, polcokkal, hangszórórendszerrel stílusosnak tűnik, ha világos szürke háttérrel, dombornyomott csipkével rendezzük.
 • Három azonos, azonos háttérrel rendelkező háttérkép és egy másik aranyszínű mintázat segítségével láthatatlan zónázást végezhet: a funkcionális területek harmóniája hozzájárul a tér megszervezéséhez.
 • Miután a falakra beillesztett egy szép, ugyanolyan színtelített színárnyalatú háttérképet, az ágy fején lehet kijelölni az ékezetes zónát: a fénytónus lágy kontraszt, kiemelve a gazdag akcentust.
 • A nappali prémiumának bemutatásához szürke színű, monogramokkal díszített tapétát használhatunk, melyet díszítő keretben díszítettek és aláhúzták a felső határt.

A háttérkép kiválasztása során ügyeljen a saját preferenciáira: egyetlen divatos design sem hoz létre megfelelő hangulatot, ha nem tetszik neki. A tervezők ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyomtatás pozitív legyen a helyiség légkörében. Csak akkor lehet határozottan meggyőződni arról, hogy a háttérképpel készült szoba kialakítása stílusos, divatos és releváns lesz.

Eredeti ötletek a belső térben, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba