Háttérkép a belső tégla alatt

 Háttérkép a belső tégla alatt

Néhány külföldön kialakított modern tervezési projekt téglafalat jelent. És ez nem meglepő, hiszen az egyes lakások külföldön széles körben fejlődnek, de a hazai piacon vasbeton födémekből épült panelházak bővelkednek. Mégis, a kiutat találták - használhatja a tapétát téglaként.

típusok

Ha engedélyezi a pénzügyeket és a szoba méretét, egy téglafalat építhet. A kis lakások esetében azonban ez nem fog működni, mivel maga a tégla meglehetősen nagy méretű, ami azt jelenti, hogy a hely csökken.

Ezen kívül, a fal építéséhez speciális eszközre, bizonyos készségekre és néhány napra van szükség a javításra. Egy másik dolog, a háttérkép - néhány órára ragaszthatnak, és ebben a kérdésben profi lehetnek.

A mai napig eladó háromféle tapéta - vinil, papír és nem szőtt. Mindegyik típusnak saját előnye van - költség, gyakorlati felhasználás, tartósság. Kezdve attól a stílustól, amelyben a jövőbeni tervezést tervezték - Provence, modern, tetőtér vagy hi-tech - ez a tégla háttérkép, amely a legtöbbjüknek megfelel.

papír

Ezek a legolcsóbbak az ár és az elérhetőség szempontjából a hardver üzletekben. Ez egy szerény tapéta, amely a legkisebb szekrényekhez vagy kerti házakhoz ideális. Ha a felső rétegüket semmilyen módon nem kezeli, azt jelenti, hogy nedvességnek vannak kitéve. Ebből következik, hogy nem kell ragasztani magas páratartalmú helyiségekben - konyhákban, fürdőszobákban, medencékben.

Nemcsak meg tudnak duzzadni és leesni a víz hatására, hanem egy olyan gomba is, amelyet nagyon nehéz a tapéta alatt kikelni. De bizonyos típusú papírpapírok nedvességállóak, költségüknél kicsit drágábbak, de bármilyen szobában használhatók.

gyapjú

Ezek cellulózszálakból és speciális adalékanyagokból készülnek, amelyek a sajtó hatására szilárd vászonokká alakulnak. Tartós, tartós, ami azt jelenti, hogy nem lehet karcolni. Ellentétben a papír tapétával, elég csak ragasztani csak a falra, és ragaszkodni fognak. Sajnos nincs magas hőszigetelő és zajcsökkentő tulajdonságuk.

vinyl

A legjobb, ha utánzuk a téglafal háttérképét. Ez az építőanyag nem szőtt vagy papíralapú. A felső réteg polivinil-kloridból és gombaellenes anyagokból áll. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a vinil, mint minden műanyag, megakadályozza a vizet, az ilyen tapéta mosható. Kémiai mosószerekkel moshatók, ultraibolya sugárzás hatására nem romlanak.

By the way, a tapéta "lélegezni", így a levegő kering a szobában - ez jelentős előnyt jelent a többi építőanyaghoz képest. A másképes anyagokkal ellentétben a nem-felületeken is lehet ragasztani a tapétákat.

Mivel a bélés és a vinil együttesen az építőanyagok érdességét adja, a tapéta utánozhat bármilyen természetes és mesterséges anyagot. A modell egy tégla, kő.

Azokban a helyiségekben, ahol a fa dominál, a tapétahengerek beilleszthetők az anyag alá.Relief tapéta puha és puha, de nagyon nehéz megkülönböztetni messze, hogy a szemünk előtt van egy igazi tégla vagy mesterségesen létrehozott vászon.

A térfogatú tapéta nemcsak a városi lakások és a vidéki házak, hanem stilizált irodaterületek számára is alkalmas. Például mozik, múzeumok vagy kávézók lehetnek.

A tapéta textúrája utánozhatja mind a régi, mind az új fóliát, lehet különböző színek, mert egy stílus és design esetében világos színekre van szükség, és sötét bútorokhoz piros vagy barna kell. Egyes falak kiemeléséhez kombinált fali beillesztési opciók szükségesek. A vinil tapéta dekoratív rétege nem fél minden mechanikai sérülést vagy nedvességet. Ezért nagyon gyakran ezt az építőanyagot festik. Ezenkívül a modern kollekciókat több mint tízszer lehet festeni, amíg a domborított réteg festékkel nem telik és sima lesz.

Ahhoz, hogy megkönnyítse a ragasztás tapéta lehet használni öntapadós háttérkép. Ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek - nedvességállóság, kopásállóság, gombaellenes és antibakteriális tulajdonságok. Nem csak a falak sima felületét, hanem a szekrényeket, az ajtókat és a partíciókat is ragaszthatják. Ne feledje, hogy az önkötés nagyon vékony, a ragasztáskor könnyen elszakítható. A hiba a szabad szemmel is észrevehető lesz. Annak érdekében, hogy ne képezzen buborékokat és nyilakat, nagyon óvatosan kell elvégeznie ezt a munkát.

egy a legújabb innovációk nevezhető volumetrikus 3D vászonnak. A többiek közül rejlik a reális kialakításukkal. Ugyanakkor jelentős hátrányuk is van - mint minden új terméknek, ezek messze vannak a nem demokratikus értéktől. Háttérképek helyettesítik a téglafalakat, időt, pénzt és erőfeszítést takarítanak meg. Könnyen kezelhető, festhető, mosható és könnyen szétszerelhető. Ennek köszönhetően kereskedelmi helyiségekben használják őket.

By the way, a kávézók és éttermek tapéta modern, csak néhány napig tart a javítás, nem kell várni, hogy a cement keverék megszáradni, mint az építési valódi téglafal. A konyhában és étkezőben a nedvességálló tapéta könnyen tisztítható, és a nedvesség hatására nem esik le. A tapéta tartósságának köszönhetően nagy emberi áramlású területeken is ragaszthatók - fürdőszobák, folyosók.

méretek

Mielőtt belépne a boltba, fontos tudni, hogy a háttérképek milyen mértékben különböznek a fizikai jellemzőiktől, nevezetesen a hosszúságtól és a szélességtől. A legnépszerűbb szélesség a félméteres és a méteres tekercsek. Az első lehetőség a leggyakrabban - és a vinil és a papír, valamint a nem szőtt tapéta állnak rendelkezésre ebben a méretben. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az ilyen szélességű csíkok kis méretű apartmanokban és tágas szobákban könnyen ragaszthatók.

Az öltések számának csökkentése és a ragasztás folyamatának felgyorsítása érdekében szokás, hogy a mérőszalagokat használják. Ennek a fajtának a megvásárlása gyakran a további festésnek köszönhető. Ezzel a lehetőséggel még menthető is, mert a mérőpéldány ára még kevesebb, mint egy fél méter. Az egyedi megrendelésekkel rendelkező európai gyártók teljesen nem szabványos méretűek lehetnek. A jelenlegi hazai szabvány szerinti félméteres háttérképnek a hazai piacon való hossza körülbelül tíz méter. A mérő "képviselői" ötven méter hosszúak lehetnek.

Ne feledje, hogy minél hosszabb a tapéta, annál nehezebb. Szállításukhoz szükség lehet a rakodógépek szolgáltatásaira. Igen, és vágja az ilyen példányokat sokkal nehezebb, mint a szabványos méretű vászon.

A kép jellemzői

Sajnos, milyen modern tapéta nem lenne tégla alatt, még mindig alacsonyabbak lennének a téglafalhoz. Legalábbis azzal a ténnyel, hogy a tégla alakú fal közvetíti a helyzet durvaságát, a hideget és a kényelem hiányát.Ezen túlmenően, az intézkedés a nedvesség romolhat régi cement habarcs, és a texturált tapéta ez a valóság nem tud közvetíteni. A téglafal utánzása általában meleg helyiségekben, költséges bútorokkal és kiváló minőségű világítással történik. Így a stílus „vadsága” elvész.

A kő vagy tégla alatti tapéta utánzatát a megfelelő tulajdonságokkal kell kiegészíteni - éves fa, kandalló, megfelelő bútorok. Jobb, ha a fali lámpák hangsúlyozzák a képet, enyhén árnyékolják.

Tartsuk tovább a stílusokat.

A loft-stílusú háttérkép jobban hangsúlyozza ezt a tendenciát, mint mások. A tervezők azt ajánlják, hogy preferálják a fehér és a piros színt.

A szüreti stílusban csak egy fal alkalmas - hangsúly. Ne feledje, hogy a fennmaradó falakat más, természetes formatervezésű tapéta-gyűjteményekkel kell vakolni, például virágokkal.

A kopott sikkes stílus szándékosan idős belső tér. Ezért alkalmas egy téglafal, amely scuffs van. Ideális esetben világos árnyalatú legyen - bézs vagy fehér. Az alsó rész a fával kombinálható - ez csak a hatást fokozza.

Fehér volumetrikus háttérkép alkalmas skandináv és svéd stílusban. A hallban egy hálószoba vagy egy szabadidős terület beillesztésére képesek. A padlóra a tervezők javasolják a fehér vagy szürke árnyalatok kiválasztását.

Provence-i stílusban kiemelt tapéta tekercs tégla sárga, piros vagy szürke.

A fúziós stílusban a piros és a sárga, a fehér és a szürke egyaránt jól kombinálódik.

Egyébként a modern tapéta nemcsak a téglából, hanem a középkori várakból, a nagy kerítésekből is utánozhat. Az egyéni rendelés alatt az óvoda verandájának falát is elkészítheti.

Színes megoldások

Az épületboltokban a leggyakoribb a téglafalat imitáló tapétahengerek fehér színe. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy később a vevőnek megvan a joga, hogy belsejébe festje a tapétát. Ez lehet még piros, akár narancssárga is bézs - mi elég a képzelet. A második leggyakoribb szín piros. A vörös és barna téglák mind a külföldi, mind a hazai gyártók utánzata a tapéta szegmensben.

Ha a belső tér uralja egy fényes belső, akkor meg kell keresni tapéta, amely uralja a sárga. A helyiséget további világítással töltik. Hasonló jellemzőkkel rendelkezik a kék árnyalatú háttérkép. By the way, fehér árnyalatok vizuálisan növeli a helyet, azt figyelembe kell venni a kis helyiségek javításakor - konyhák, tároló helyiségek, hálószobák.

De a sötét és különösen feketét tudatosan kell választani. A szoba, amely fekete színű, a homályt és a gyászot testesíti meg. A helyzetet csak nagy számú lámpával lehet kijavítani, a bútorok króm vagy arany betétekkel rendelkeznek. A szobát tükrökkel kell díszíteni, fényt adnak hozzá.

Ne feledje, hogy a festmény tapéta mindig frissíthető. Ha a szín néhány éven belül fáradt, átfesthető.

Hogyan kombinálható a színek?

A tervezőiskola nemcsak az ugyanazon gyűjteményből készült háttérképet, hanem a különböző színsémákat is kombinálja. A kombinációt a vevő belsejétől és pénzügyi helyzetétől kezdve végzik. A gyakran előforduló megoldások közül a spektrális harmónia azonosítható. Az egyik szín sötét és világos árnyalatain alapul. Ez a szín lehet szürke vagy lila.

Rózsaszín, arany, bézs színű, jól illik a barna téglafalhoz. A szoba bútorai lehetnek sárgaek vagy szürkeek. Ne feledje azonban, hogy kategorikusan lehetetlen a bordó és a gesztenye színét barna színnel kombinálni. El kell kerülni, és lila. A második megoldás textúrák kombinációja. Ilyen módon különítsenek el réseket, rácsokat, erkélyblokkokat és íveket. A nem szőtt háttérképek kényelmet biztosítanak, és a vinil megkönnyebbülés miatt kiemelkedik.

Kombinálásával elrejtheti a helyhiányt, az egyenetlen falakat, a kéményeket, mivel az egyik fal kiemelése lehetővé teszi a vendégek figyelmét. A konyhában a munkaterület zónáját a rekreációs területről készítheti el. A munkaterületet egy tégla utánzó tapéta illeszti be, a többit világos háttérkép borítja. Ehhez illik bézs vagy pasztell színek. A nappaliban az ékezetes falak találhatók - ez a falnak a többi területével szemben, a hálószobában - a fal a fején. A téglából kiválaszthatja a sarkokat, és folytathatja a szobát, ez a technika különösen alkalmas a stúdió apartmanokban, vagy a szoba és a loggia kombinálásakor.

A kombinálással beállíthatja a skálát. Ehhez csíkokkal ellátott tapétát kell használni a tégla tapéta mellett. A függőleges csíkok vizuálisan növelik a helyiség magasságát, és a vízszintes hozzájárulás a fal hosszabbításához.

Fontos, hogy a tapéta ugyanolyan típusú legyen, de díszében vagy színében különbözött. Különböző textúrákból álló háttérképeknek szükségszerűen hasonló színűnek kell lenniük. A sötét sötét háttérképeknek a lehető legkisebbnek kell lenniük, de ne feledje, hogy a világos háttérképek némelyike ​​nem illik.

A textúra és a design választéka

Néhány évtizeddel ezelőtt a folyosók falai ilyen tapétával voltak vakolva, de mivel a folyosón nincs megfelelő világítás, ez a szoba egy szekrénynek tűnt. A sötét tégla elnyelte a fényt. Elteltek az idők, és most beilleszkednek minden szobába, ahol tapétákat imitálnak. A városi lakásban és egy vidéki házban téglafalat utánzó szöveteket csak jól megtervezett tervezési projekthez kell ragasztani. Figyelembe kell venni a bútorokat, a világítást, a padlóburkolatot. Ellenkező esetben hozzon létre egy csúnya belső, amelyben a tapéta alatt tégla lesz kövér mínusz.

A tetőtéri stílusban kialakított ifjúsági szoba egyaránt a pihenés és a gyakorlat helye. Ezért fel kell szerelni ágyat, számítógép asztalot és bútorokat. A falazatot falazó papírokat leggyakrabban egyetlen falra ragasztják, a fennmaradó három fal kombinált színnel rendelkezik.

Létrehozhat egy kötényt a konyhában vinil tapétával, amíg a tapéta nedvességálló, mert a zsír és a gőzképződés cseppjei gyakori vendégek lesznek a konyhában.

A "Hruscsov" -i padló a jövőbeli tervezési projektbe ágyazható. A régi idők vintage stílusban kifejtett hatása a helyes megközelítéssel szépen megverhető.

Egy vidéki házban a kereszteződés a belső tér részét képezheti, nem is díszítheti. Alkalmas padlólemezre és durva vakolat alatti falakra. A tégla háttérképet egy fehér színben hagyhatja, és ennek köszönhetően javításokra is menthető, mert a konvex minta egy tégla párkányt utánoz.

A nappaliban kiválaszthatja a tapétát erkélyblokk és egy elektromos kandallóval ellátott falat. By the way, kézzel lehet készíteni. Ehhez meg kell építeni egy fémvázas keretet, és gipszkartonnal kell lezárni.

A gyártók áttekintése

A hazai gyártók a tapéta tégla, az első sor a "Evrodekor". A múlt század 90-es évek közepén alakult ki. Ebben az időszakban a vállalat nemcsak a hazai piacon, hanem külföldön is vezetővé vált.

A vállalat szakemberei naponta elemzik az építőanyagok és divat trendek piacát, megvalósítják és új elemeket hoznak létre ebben a szegmensben. A legtöbb termék exkluzív háttérképek, amelyeken a világ legjobb elméi dolgoztak. A termékminőség a gazdaság szegmensében is kiemelkedő.

Oroszországot a hitelminősítésben egy másik cég - „Palette” képviseli. Ez a gyártó tízéves tapasztalattal rendelkezik. Termékeit környezetbarát nyersanyagokból és európai berendezésekből gyártja. Az ár és a minőség nagyszerű kombinációja.

A világ vezetői ezen a területen az Amerikai Egyesült Államok cégei. Ilyen magas arányt nemcsak a magas technológiák és a felhalmozott tapasztalatok eredményeznek, hanem az ország és a világ minden tájáról származó gyártók közötti együttműködésnek köszönhetően.

Az amerikai márkák nem félnek kísérletezni, és évente több tucat új kollekciót készítenek, amelyek mind az ország vásárlójának, mind az exportnak szánták.

Az amerikai gyártók közül kiemelheti a Wallquest, Fresco, Living Style céget. A hazai piacon a Chesapeake, a Nextwall és a Tiffany Design téglából imitáló háttérképek széles körben népszerűek.

A vásárlói vélemények elemzése során megállapíthatjuk, hogy megkülönböztetik a brit gyártókat is. Elsősorban a környezetbarát komponensek, másrészt a klasszikus stílus betartása miatt. Bár érdemes megjegyezni azt a tényt, hogy az Egyesült Királyság fejlődik és modern kollekciókat tervez a hi-tech stílusára. Az orosz épületboltokban a Chelsea Designs, Prestigious Textiles és Sanderson háttérképei találhatók.

A belga cégek, a Calcuta, a Grandeco és az Omexco zökkenőmentes háttérképek készítésével történtek. Ez a papír, a nem szőtt és a textilanyagok "keresztezését" követően vált lehetővé. Egyébként, a vinil tapétáik voltak az elsők, amelyeket a teljes felületre festettek.

Németország nem az első évtized, az európai vezető az elektronikai és építőipari piacon. A kialakult technológiáknak és tervezési ötleteknek köszönhetően a Decor Deluxe, az Architects Paper és a P + S International cégek helyet foglalnak a napsütésben.

De a legtávolabbi a realizmus a hollandiai gyártók. Elértük a térfogati képek, az optimista telkek rekonstrukcióját. Ez hozzájárult ahhoz, hogy a jó teljesítményű gyártók minősítésébe kerültek. Az Eijffinger, az Esta Home és a BN International gyártók csak modern alkatrészekkel dolgoznak, és lépést tartanak az időkkel.

Az olasz tapéta a minőség alapja. Ebből az országból minden második gyártó a klasszikus, a retrostyle és a tetőtéri gyűjteményeket gyártja. A tégla alatt vannak gyűjteményeikben és tapétáikban. Decori Decori, Sergio Rossellini, Emiliana Parati által készített nem szőtt és vinil tapéta. Oroszországban azonban Roberto Cavalli és Limonta márkák ismertek.

A prémium szegmensben a francia cégek Casagedo, Casamance és Camengo. Sajnos nem mindenki engedheti meg magának a költségeket, így nem képviseltetik magukat a hazai piacon. De egyedi rendelésre is rendelkezésre állnak.

A svéd tapéta évszázadok óta a legtartósabb. Könnyen ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, váratlan kialakításúak és bármilyen helyiségben alkalmasak. MR Perswall és Borastapeter a biztonságra összpontosít.

A téglafal alatti kombinált opciók kiválasztásánál a selyemnyomtatású háttérképek jól bizonyították magukat. A tapéta hazája a Kínai Népköztársaság. Néhány évszázaddal ezelőtt a kínai volt az első, aki a bambusz szövetet díszítette. Ezek a háttérképek hosszú élettartamúak. A Közép-Királyság gyártói közül a Artshow és Loren is felismerhető.

A koreai és japán cégek tizenöt méteres tekercseket gyártanak a varratok csökkentése érdekében. Az ilyen cégek, mint az LG, az Oriental Coat, a Fuji Kogua gyorsan növekszik.

A volt Szovjetunió országai közül Ukrajna és Fehéroroszország gyártói méltó helyet foglalnak el az építőanyagok hazai piacán. Mindent elnyeltek, ami a szovjet technológiában volt, és új Európából hozott.

Gyönyörű példák a belső térben

A dizájnművészek szakértői azt tanácsolják, hogy világos szobákat és fehér árnyalatokat kombináljanak. Ez különösen fontos, ha a szoba kicsi. Háttérképek fehér tégla alatt vizuálisan bővítik a teret, szórják a napfényt. A hazai piacon népszerűek a különböző témákból álló, durva megkönnyebbülési rétegű háttérképek. Ennek köszönhetően reális térfogati rajzot kapunk, és a világítás hatalmas szerepet játszik. A tégla háttérképek tökéletesen kombinálhatók más építőanyagokkal, beleértve a fémeket és a fát is. Az ilyen háttérképeket más színek tapétaival kombinálják, csak a kapcsolódó színeket kell kiválasztani.

Egy ilyen építőanyag segítségével külön lehet választani a munkaterületet a konyhában található étkezőtől. Kis konyhákban nedvességálló tapétát készíthet, könnyen mosható.

A hálószobában leválaszthatja a falat az ágy mögött. Ez az akcentus lehetővé teszi, hogy a figyelmet más, kevésbé zsúfolt falakról irányítsa.A nappaliban a falra vagy a kandallóra fókuszál. Ha fémvezetőket és gipszkartonokat használ, akkor ezt a zónát valós értelemben választhatja ki. A stúdió apartmanokban a fa és a tégla területe elválaszthatja a nappalit a konyhában található fő munkaterületről. A kialakítás kiegészítésére dekor - egy könyvespolc, egy kanapé és a tükrök.

A kis lakásokban a tégla háttérképét használhatja az irodai munkaterület kiemelésére, és a falon lévő párkányt is megverheti. Annak érdekében, hogy a fal ne nézzen ki üresen, a keretben festéssel vagy fényképpel lóghat. Téglafal utánzó, tapétázott tapéta és gyermekszoba. Nagyon gazdaságos, tekintettel arra, hogy a tini szoba idővel egy ifjúsági szobává alakítható. Egy vidéki házban a második emeletre vezető falat díszítheti. Ez növeli a vizuális teret, és emellett néhány év alatt nem kell újra beillesztenie a háttérképet. A téglafal egy univerzális design, amely már csaknem száz éve divatos.

A folyosón nem csak a vörös téglák alkalmasak, hanem sötét és fehér színek is. Különösen fontos a világítás gondozása. Több fali lámpát kell hozzáadnia, próbálja meg, hogy ne zavarja a falat polcokkal. Jobb, ha egy képet vagy egy tükröt rögzít. Ez vizuálisan kiterjeszti a kis folyosóteret.

Ha eltávolítja az erkélyblokkot egy városi lakásban, és alaposan melegíti a loggiát, gondoskodhat egy másik ágyról az erkélyen. A tégla alatt található háttérkép a helyiségnek végső érintést biztosít.

A fürdőszobában a tégla alatt található háttérképek ugyanolyan szépek, mint a nagy és kis helyiségekben. Még a vidéki nyaralók is igénybe veszik ezt a tervezést. Nem számít, milyen színt válasszon - fehér, szürke vagy piros. És nincs különbség, hogy mi lesz a fotónyomtatás - kopott fal vagy friss falazat. A kreatív szakmák számára - először is, a művészek vagy tervezők, akik maguknak loft stílusú szobákat hoznak létre, a téglafal alatti háttérképek segítik a zónát az összes többi zónában - szabadidő, étkezés. Az európai országokban népszerűek a különböző középkori múzeumok. A modern volumetrikus háttérképek átadhatják az elmúlt évszázadok minden realizmusát, és kiegészítik színes belső tárgyaikat.

Végezetül szeretném megjegyezni, hogy a téglafalat imitáló tapéta hatalmas ugrást tett a tervezési világban. Ha több évtizeddel ezelőtt csak egy folyosó volt vakolva rajtuk, most a különböző stílusok szerves részét képezik - loft, klasszikus, minimalizmus és hi-tech. Költségnél sokkal olcsóbbak, mint a természetes téglák, kevesebb időt vesz igénybe a telepítésre, mosni lehet, környezetvédelmi szempontból biztonságosak, sőt tűzállóak, és nem képeznek penészgombot, ami azt jelenti, hogy alkalmasak olyan helyiségekre, ahol kisgyermekek vannak.

Még a belső téglából készült háttérképek, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba