Tapéta a folyosón, tégla utánzása

A bejárati csarnok az első dolog, amit az emberek látnak, amikor belépnek a házba. Ez az oka annak, hogy ezt a szobát biztonságosan nevezhetjük az otthon sajátosságának. Természetesen a lehető legtökéletesebb és harmonikusabbnak kell lennie, hogy a vendégek megcsodálhassák a házigazdák jó ízét, és a házigazdák örüljenek otthonuk szépségében.

Napjainkban sokféle befejező anyag van, amellyel különös érdeklődés érhető el a belső térben. Ebben a cikkben divatos és eredeti tapéta, tégla utánzásról beszélünk.

Jellemzők és előnyök

A háttérképeket sokáig használják a helyiségek díszítésére. Az évek során népszerűségük nem elhalványult. A modern fogyasztók leggyakrabban egy ilyen befejező anyaghoz fordulnak otthonuk tervezésekor.

Viszonylag nemrégiben a falfestési piacon eredeti és vonzó tapétákat imitáló tapéta jelenik meg. Kezdetben a vásárlók óvatosak voltak rájuk, mivel az ilyen vásznok kényelmetlennek és soknak tűntek. Valójában, ha a megfelelő háttérképet választja, és megfelelő belsejébe hozza őket, a helyzet látványos és stílusos lesz.

A modern gyártók sok különböző háttérképet készítenek, amelyek teljesítménye eltér. Napjainkban a kopásálló és a gyönyörű opciók is megválaszthatók még olyan fürdőszobában is, ahol nedves és nedves.

A tégla háttérképének fontos jellemzője, hogy kis súlyuk van. Elég csak elképzelni, hogy milyen terhelést kell elviselni az átfedéseknek a természetes kőlapok telepítésekor. Ezen az alapon biztonságosan arra a következtetésre juthatunk, hogy a tégla alatti tapéta kiváló alternatívája az ilyen befejező anyagoknak. Igen, és sokkal olcsóbbak.

Ezenkívül az ilyen vászonok beszerelése kézzel is elvégezhető anélkül, hogy szakértőket vonzana. Ez jelentősen pénzt takarít meg, és alig sok időt vesz igénybe. Ha valódi téglafalról beszélünk, akkor maga nem lesz képes befejezni a falakat, és meg kell hívnia a mestereket.

Meg kell jegyezni, hogy az ilyen befejező anyagok legszélesebb választéka. Ma, gyönyörű és kiváló minőségű tapéta alatt a tégla, akkor választhat, hogy bármely folyosón. A lényeg az, hogy ne zavarjuk a színegyensúlyt, és ne keverjük össze egymásnak ellentmondó stílusokat egy együttesben.

faj

Ma a befejező anyagok üzleteiben számos különböző háttérképet találunk, amelyek költsége nagymértékben változhat. Ez abból adódik, hogy az egyik ruhadarab kevésbé kopásálló és erős, mások pedig tartósak és lenyűgözőek.

Részletesebben vizsgáljuk meg a modern fogyasztók által választott legnépszerűbb háttérképeket.

 • Papírt. Ezek a festmények a legolcsóbbak. Ezenkívül környezetbarátak és teljesen biztonságosak, mivel tiszta cellulózból állnak. De nem különböznek a különleges tartósságtól, és nagyon könnyen szakadnak. A papírból készült tégla tapéta aligha alkalmas a folyosóra, mivel véletlenül megérinthetik a kabátok vagy cipők éles részleteit és szakadhatnak. Ezen túlmenően egy idő után a színeik telítettsége elhalványul, ami negatívan befolyásolja vonzó megjelenését.

A szakértők nem javasolják az ilyen ruhadarabok ragasztását a folyosón, mert nem lehet mosni, és ilyen körülmények között a felület különösen érzékeny a szennyeződésre.

 • Gyapjú. Az ilyen háttérképek nagyon népszerűek. A cellulózszálak alapján készülnek, és nagyon hasonlítanak a papírra, ha megérinti őket.Ezek az opciók azonban tartósabbak és kopásállóak az olcsó papírvászonokkal szemben. Ezenkívül nem szőtt tapéta is festhető (átlagosan 4-5 alkalommal). Érdemes megjegyezni, hogy tökéletesen lélegezhetők, így nincsenek penész és gombák.
 • Vinyl. A vinil tégla háttérképek is nagyon népszerűek. Érdekes megkönnyítőszerkezettel és jó sűrűséggel rendelkeznek, ami jelzi azok szilárdságát és kopásállóságát. Az ilyen festményeket kb. 20 évig szolgálják, és ne veszítsék el szép megjelenésüket. A vinil tapéták egyetlen hátránya, hogy formaldehideket tartalmaznak.
 • Fali falfestmény. Hasonló lehetőségek különböznek a látványos felületekről, amelyek nagyon hasonlítanak a természeteshez. Kiváló minőségű téglafalú tapéta első látásra nehéz megkülönböztetni ezt a kőburkolatot.
 • Akril. Az akril tapéták nagyon erősek és tartósak. Emellett lélegzőek, mint a nem szőtt anyagok, és ezért védettek a penész és a penészképződés ellen. Az ilyen anyagok nem igényelnek különös gondot magukra, és olcsóak;
 • Rugalmas. Ezek a fajták a tapéta - új az orosz piacon, de magabiztosan meghódítja a fogyasztók szívét. Az ilyen vászonok kiváló alternatívát jelentenek a drága és nehéz téglák befejezésére. Rugalmas fali papír speciális technológiával, amelyhez speciális anyagból készült homokkő vagy gipsz kerül felhasználásra.
 • Üvegszálas. Ezek a vásznok viszonylag nemrégiben jelentek meg. Ezek üvegből készülnek, szálakba vannak összeszerelve és a gyártás során fonalból kombinálva.

szín

A modern gyártók számos lehetőséget kínálnak a tégla tapétával díszített fali dekorációhoz. A vászonokat különböző színekben lehet festeni.

A következő árnyalatok leggyakoribb eredeti festményei:

 • piros;
 • szürke;
 • barna;
 • fehér.

Szintén népszerűek azok az opciók, amelyek egyszerre több, azonos színű árnyalatot egyesítenek. Például ez lehet egy vászon, amelyben az összes tégla kissé eltér egymástól, de általában az együttes harmonikus képet alkot.

Érdekes és eredeti megjelenésű tégla tapéta öreg bevonattal.

Az ilyen befejező anyagok különösen organikusak a „garázsban” és az ipari belső stílusokban.

gyártók

Ma a kiváló minőségű és szép téglafalakat számos márka gyártja.

Ismerjük meg a legnépszerűbbeket:

 • Grandeco (Franciaország / Belgium). Ez a nagy gyártó kiváló minőségű vinilt és gyönyörű tapétát gyárt a téglán a nem szőtt alapokon. Minden Grandeco kendő kefével mosható, nem túl drága.
 • AS Creation (Németország). Ez a gyártó hatalmas választékát kínálja tartós és vonzó tapétáknak a tégla alatt. Különösen érdekesek az idős és hámló kő ábrázoló vásznok.
 • Caseo (Franciaország). Ez a francia cég lakkozott papír tapétát gyárt, amelyet a folyosón ragaszthatunk, mivel a különleges feldolgozás miatt nedvességállóak.
 • Ecowallpaper (Svédország). Ez a vállalat környezetbarát, nem szőtt tapétát gyárt különböző árnyalatok tégla alatt. Az Ecowallpaper termékek kellemes textúra és kiváló teljesítményt nyújtanak.
 • Eijffinger (Hollandia). Ez a márka kínál a fogyasztóknak választás a lenyűgöző nem szőtt tapéta a régi tégla sötétített területek és a hatása a mesterséges chips. A holland gyártó termékei drága, de hosszú ideig szolgálnak, és egyedülállónak tűnik.

Hogyan válasszuk ki?

Kiváló tégla háttérkép kiválasztása a folyosóra, figyelembe kell venni néhány árnyalatot:

 • Ilyen helyiségeknél ajánlatos tartósabb és tartósabb tapétát vásárolni, amit meg lehet mosni. Ez azzal magyarázható, hogy a folyosón minden befejeződés gyorsan szennyeződik, rendszeresen tisztítani kell;
 • A tapéta textúrájának fontos szerepe.Dombornyomott, dombornyomott vagy tökéletesen sima lehet. A dombornyomott opciók jobban hasonlítanak a természetes téglához, de sokkal drágábbak, mint a többi vászon. Ebben az esetben arra kell támaszkodnia, hogy mennyi pénzt szeretne fizetni a tapétaért;
 • Ne feledkezzünk meg a harmonikus kialakításról. A téglából készült háttérképet a fő belső tér és a folyosó színe alapján kell kiválasztani. Például egy sötét szobában nem szabad ugyanazokat a sötét vászonokat választani. Nézd meg jobban a kontrasztos kombinációkat, amelyek nagyon stílusosak és divatosak;
 • Lépjen kapcsolatba csak a jól ismert és kiváló minőségű gyártókkal. A tapéta túl alacsony költsége bizonyos gyanúkat okozhat, kivéve, ha természetesen nem a papíropciókról van szó.

Érdekes tervezési megoldások

A keskeny folyosó és egy hosszú folyosó körülményei között nem minden falra lehet beilleszteni tégla háttérképet, de csak az egyiket. Például a rendezetlen vörös téglával rendelkező vászonokat a szobában a hófehér fal előtt kell ragasztani. Annak érdekében, hogy a design nem tűnik túl monotonnak, a tégla háttérképet fekete-fehér falfestményekkel egészíthetjük ki, fehér kerettel.

Érdekes lesz egy olyan együttest látni, amelyben az egyik fal egy vörösvörös téglával borított vászonokkal van borítva, és a fennmaradó felületek fehérek.

Ezt a befejezést kiegészítik a falakon fából készült keretekkel ellátott tükrök, a fából készült könnyű cipők és a más szobákhoz vezető ajtók közelében található dekoratív szarvak.

A tégla háttérképet a falra is be lehet illeszteni, ahol a bejárati ajtó és az egyik oldalsó válaszfal megtalálható, és a többi felületet szokásos egyszínű ruhával díszítették. Például díszíthet egy kis szürke folyosót, és hozza bele a hófehér téglafalat. Ilyen háttérrel szemben a fényes parkettás padló, az antik dísztárgyakkal díszített puha karamellszőnyeg és a falakon található tükrök a legjobbak lesznek.

Tetszik a nem szabványos megoldások? Akkor tetszeni fog a folyosón a falak díszítése, a korall tégla tapéta, a padló - világos szürke laminált, és a mennyezet - könnyű vakolattal. Ilyen környezetben fekete és magas szekrény üvegajtókkal, fényes sötét ajtókkal és dekoratív fekete "plakátokkal", nagy fehér graffitival fog kinézni.

A tégla háttérképet imitáló szoba díszítésére vonatkozó információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba