Mit kell tennünk először - felfüggesztett mennyezet vagy tapéta ragasztó telepítéséhez?

 Mit kell tennünk először - felfüggesztett mennyezet vagy tapéta ragasztó telepítéséhez?

Stretch mennyezet lett az életünk része. Minden személy, aki a házának javítását tervezi, a mennyezet aktualizálására törekszik. A befejezés folyamán sokan érdekesek, amit először csinálnak - a mennyezetek húzása vagy a tapéták ragasztása?

Szerelési módszerek

Az ezen a véleményen lévő vélemények kategorikusan eltérnek egymástól. A választás megkönnyítése érdekében meg kell vizsgálni a telepítés módjait és az eszközt magának a mennyezetnek.

Kétféle módon lehet telepíteni a feszített mennyezetet:

 • Szigonnyal. Előzetesen meg kell mérnie a helyiség területét, hogy a kívánt méretű vászon legyen. Ezt követően a szakértők speciális körmökbe telepítik a bagettet, melyeket a falakba vezetnek. Ez a kialakítás körülbelül négy centiméterre van a falaktól. A feszítőbevonatot egy hőlégfúvó hatására melegítik, és az egész területre kiterjed. A végén az anyag egyszerűen kattan;
 • Bezgarpunny. Benne a vászon szoros szorításnak van kitéve, mint egy karika a szöveten. Ez az opció egy könnyebb és olcsóbb, mert a végrehajtásához nem szükséges előzetesen mérni a helyiséget, és a vászont a megadott paraméterekre kell elvégezni.

A hátránya az, hogy az anyag megrepedhet.

Szövetréteg szövet. Az ilyen anyag minimalizálja a megereszkedés kockázatát, mivel a szövetet nagyobb sűrűség jellemzi. A szerkezet szerelése fűtés nélkül történik. Jelenleg népszerű a művészi festéssel készült nyúlványok.

Az első - a falak

Sokan úgy döntenek, hogy először ragasztják a tapétát, majd elkezdenek választani egy feszített mennyezetet. Ez a lehetőség kezdőknek is alkalmas.

Ha aggódsz, hogy a feszített mennyezeti falak telepítése után piszkosak, használd a szabályokat, amelyek segítenek elkerülni ezt a helyzetet:

 • A feszített mennyezetek telepítése előtt elő kell készítenie a falat. Először készítsen egy lyukat, amelybe a profil vagy a baguette kerül. A jövőben magának a mennyezeti lapnak kell lógnia. Ezek a nyílások nincsenek hatással a szoba tényleges díszítésére, mivel azok a baguette alatt lesznek elrejtve.
 • Ne félj megrontani a tapétáit magas hőmérsékleten.. Annak ellenére, hogy a mennyezetet speciális berendezések segítségével 80 fokos hőmérsékletre melegítik, a papír háttérképeknél ez a szám nem veszélyes. A vinil és a folyékony tapéta sem félnek az ilyen hatásoktól.
 • A tapétázást az elkészített falakon kell elkészíteni.s. Igazítsa a felületet a ragasztás előtt, hogy a javítások kiváló minőségűek legyenek.
 • Nem lehet a fegyver lángát a falra irányítani. Ennek a szabálynak minden mester számára ismerősnek kell lennie.
 • A tapadókendő a tapéta ragasztása után nem telepíthető. Várjon legalább három napot. Ez az idő elég lesz ahhoz, hogy a ragasztó megszáradjon, és a tapéta a falak felületén üljön. Ha figyelmen kívül hagyja ezt a szabályt, a magas hőmérsékletű helyeken a fali beillesztés elindul.

Sokan ragadják meg a tapétát, mielőtt nyújtják a nyúlványt. Nem látnak semmilyen nehézséget ebben, és azt jelentik, hogy egy ilyen eszköz nagyon kényelmes.

Kezdőknek - a mennyezet

Ezt a módszert már profi mesterek használják. A nyújtószövet beszerelése a tapétázás előtt lehetővé teszi, hogy ne aggódjon az építési hulladékok miatt, amelyek a falak felületét foltolhatják.

Ha úgy dönt, hogy egy függesztett mennyezetet szerel magának, vegye figyelembe az alábbi árnyalatokat.

 • Először is, meg kell erősítenie a bagettet a falakon. Ebből a célból szüksége lesz egy ütésre;
 • Ezután fel kell melegítenie a PVC-t a stretch szövethez. Az expozíciós hőmérséklet 100 fok. Eladáskor textil ruhák vannak. Ez a fajta mennyezet minimalizálja a falak és a tapéták károsodásának kockázatát.
 • A mennyezet spatulával ellátott bagettben van rögzítve. Ha szeretné, használhat egy filét. Elrejti a baguette és a falak között fennmaradó réseket. Ne feledje, hogy a filé nem ragasztható a tapéta közé, mivel a bevonat elveszíti a fellebbezést.
 • Annak érdekében, hogy a kész függesztett mennyezet nem romlik a tapétázás során, és nem lesz festve egy alapozóval, először rögzítse a bagettet, majd ragasztja a tapétát a profilhoz és rögzítse a mennyezetet. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy tisztán tartsa a feszítőszövetet.
 • Ha maga tapétázást végez, használjon maszkolószalagot. Ha a mennyezet szennyezett ragasztóval, azonnal távolítsa el a szennyeződést nedves ruhával.
 • Ha úgy döntött, hogyan kell először telepíteni egy függesztett mennyezetet, majd festeni a falakat, adja fel ezt az ötletet. Beállíthat egy bagettet, de maga a vászon általában a falak díszítése után húzódik.
 • Stick tapéta, mint gondosan, függetlenül attól, hogy választott egy felfüggesztett vagy függesztett mennyezet. A tapéta vágásakor a késsel nem érintkezik a kés.

Azok a személyek is, akik úgy döntöttek, hogy frissítik a szobáikat, amikor a háttérképeket megváltoztatják, erre a módszerre vonatkoznak. Rendszerint a rétegelt lemez ötévente történik, és a felfüggesztett mennyezet legalább 10 évig tart.

Mivel a mennyezeten lévő falak frissítése meglehetősen drága, a legtöbb ember úgy döntött, hogy csak a háttérképet cseréli anélkül, hogy megérintené a mennyezetet.

Az egyes módszerek előnyei és hátrányai

Annak megállapításához, hogy melyik módszer a legjobban megfelel, érdemes részletesebben megvizsgálni az egyes módszerek előnyeit és hátrányait.

Ha úgy dönt, hogy előre húzza a feszítőszövetet, vegye figyelembe az alábbi előnyöket.

 • Ügyeljen a falra. Ha a tégla építése során a házban vörös téglákat használtak, akkor a falak fúrásakor vörös port fognak találni, amely elmosódik a falakról. A világos háttérkép esetében ez a "kommunikáció" lehet az utolsó. Amikor a javítást szakemberek végzik, a porszívó fúvókáját a perforátor alatt tartják a falak szennyeződésének kiküszöbölése érdekében. Távolítsa el a betont vagy a fából készült port egy puha kefével vagy porszívóval.
 • A Stretch mennyezeti burkolatot gyakran korábban helyezik el, és abban az esetben, ha nem tud dönteni a háttérkép színéről, vagy elvárható a megrendelés kézbesítése. Hasonló sorrend kiválasztásával időt takaríthat meg.
 • Ha tervez egy drága lábazat telepítését a mennyezetre, jobb, ha nem gondolja, hogy mit kell ragasztani az elején. A sorrendnek az alábbiak szerint kell történnie: az első feszített mennyezet, majd a háttérkép. Későbbi javításoknál a farost közvetlenül a tapétából tépi le. Ezért meg kell ragasztani őket az alaplap alá, hogy egyszerűen levágja a felesleget egy késsel.

Azok, akik inkább a felső határt teszik, a következő problémákkal szembesülnek:

 • A mennyezeti feszítőszövet kis vastagságú és a feszített állapotban károsodhat. A sérülés kockázatának minimalizálása érdekében simítsa ki a tapétát görgővel vagy ruhával.
 • Stretch mennyezet szennyezhet ragasztóval, és meg kell tisztítani a ragadós tömegtől.

Ha úgy dönt, az ellenkezőjét, pokleit háttérkép előtt, majd kezdeni a munkát a mennyezeten, figyeljen az egyetlen, de jelentős előnye a választott módszer - akkor nem találkozik olyan helyzetben, amelyben meg kell állítani a tapéta az ízületek a mennyezet és vágja az extra darab anyagot.

Szintén nem kell ragasztani a háttérképet a tetejére.A munka befejezése után elrejti az éleket a rögzítőelemek alatt, és tökéletesen sík felületet kap.

Ez az érv döntő, és ez az, ami befolyásolja a helyiségek javításainak fordulását.

 • a mennyezetre az eresz felszerelése a tapéta fölé kerül. Ez a funkció csökkenti a telepítési típus választását és növeli a festési falak esélyét;
 • ha a régi tapétákat a későbbi javítások során kiveszi, le kell vágnia azokat az alaptáblán, vagy el kell távolítania vele;
 • A falak beillesztése után több napot kell várni, amíg a ragasztó meg nem szárad. Ez a javítások időtartamának növekedéséhez vezet.

Tippek és trükkök

Nagyban megkönnyíti a javítások lefolyását, ha meghallgatja a szakértők ajánlásait:

 • A szakemberek nem javasolják a feszített mennyezet telepítését, amíg a falakat nem igazítja. Végezze el a teljes durva befejezést is. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az ilyen folyamatok nagy mennyiségű szennyeződéssel és porral járnak, amely egy új mennyezeti burkolatra kerül;
 • miután befejeztük a durva befejezést, szükség van a falak főzésére. Ez az eljárás foltokat hagyhat a feszített mennyezeten, amit nem lehet mosni. A nyújtható szövet széleinek védelme érdekében maszkolószalaggal vigye fel;
 • ha a falakat a gipszkarton segítségével kiegyenlíti, akkor telepítenie kell azt a profilt, amelyre a gipszlemezeket szerelik fel. Kénytelen, ha hasonló eljárást hajtunk végre a feszített vászon alatt, amellyel kapcsolatban a mount gyengéd lesz;
 • Használjon speciális szerszámokat és porszívót. Egy ilyen megoldás segít megakadályozni a por megjelenését a falakon a javítások során;
 • ha „lebegő mennyezetet” választott, kérjük, vegye figyelembe, hogy egy ilyen konstrukciónak speciális profilra van szüksége, amely teljesen elrejtődik a mennyezet alatt. A mennyezet szélén LED-es világítás van. Külsőleg úgy tűnik, hogy a mennyezet külön-külön szárnyal a falaktól, titokzatos és kozmikus légkört teremtve a szobához;
 • Ha már elkészített egy finom padlóburkolatot, ne felejtsük el eltakarni. Ez a művelet azért szükséges, hogy a bevonat ne karcolódjon a javítás során;
 • távolítsa el a helyiségből származó beltéri növényeket, háziállatokat és értéktárgyakat, amelyek a magas hőmérsékletnek való kitettség miatt romolhatnak.

Erről bővebb információt az alábbi videó megtekintésével találhat meg.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba