Háttérkép a skandináv stílusban: példák a belső térben

A skandináv stílus a minimalizmus szerelmeseinek valódi kivezetése. Az így kialakított szobák mindig olyan fényesek, mint a lehető legszebbek, tágasak és csak néhány, nem feltűnő és nem feltűnő aprósággal díszítettek. Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan lehet a belső térben a skandináv stílusú tapétákat legjobban használni.

Az irány jellemzői

Skandinávia olyan hideg ország, ahol sok boldog ember élvezheti az ízlést. Ha tetszik az északi országok filozófiája, akkor otthon hozhatja létre a Skandinávia hangulatát.

A belső térben modern stílusban használt falburkolat általában egyszerű. A felhasznált anyagnak tartósnak kell lennie, hogy a szoba ne legyen olcsóbb az idő múlásával. Nagy figyelmet kell fordítani a színek kombinációjára. Egy ilyen minimalista stílusban berendezett szobában minden részlet, beleértve a tapéta árnyékát is. A hagyományos skandináv színek szürke és fehérek.

Gyakran a modern házakban és apartmanokban a tapéta nem díszíti az összes falat. Skandináv stílusban érdekesnek tűnik a könnyű tégla vagy vakolt falak kombinációja a tapétával borított falakkal. Ez lehetővé teszi, hogy a teret óvatosan zónákra osztja. Például, ha a szoba tágas, akkor egy kicsit kényelmesebbé tehető a meleg színekkel ellátott háttérkép használata a bejárati ajtóval szemben. Egy másik színben is elrendezheti a szoba azon részét, amely mellett TV, ülősarok vagy kanapé található.

Minták és nyomatok

Mint már említettük, a skandináv stílus leggyakrabban sima tapéta, vagy teljesen vakolt fal. De ha egy kis változatot akarsz csinálni ebben, túl üres szobában, használhatsz mintázattal ellátott tapétákat, amennyiben azok alig észrevehetőek és jól illeszkednek a szoba belsejéhez:

  • Textúra. Skandináv stílusban gyakran különböző természetes anyagokat használtak: például kő vagy fa. Ha nem szeretne időt tölteni drága tölgyfa széken vagy kőfalon az ajtó körül, akkor a megfelelő háttérképpel teheti meg. Válasszon egy falburkolatot, amely egy adott anyaghoz készült, és élvezze a szoba megjelenését.
  • Tavaszi hangulat. A skandináv országok ismertek, hogy szinte mindig hidegek és komorak. Ezért a helyi tervezők igyekeznek maximálisan megvilágítani a belső részleteket. Ha a monokróm könnyű háttérképek zavarják, mindig használhat egy másik skandináv trükköt - hogy egy kis tavaszi hangulatot hozzon a belső térbe. Egyszerű bézs háttérkép, alig észrevehető, világos zöld levelekkel vagy texturált virágokkal díszített, nagyon szelíd, és nem vonja el a figyelmet az elegáns részletekről.
  • Egyszerű geometria. Egyszerű és ízléses - pontosan ez a klasszikus geometriai minták. Talán soha nem veszítik el relevanciájukat, és a színek megfelelő használatával nagyon stílusosnak és a skandináv belső térnek tűnnek. A szigorú rombuszok vagy a pasztell színek cikcakjai nem zavarják a szoba általános harmóniáját.
  • Absztrakció. Ha ismerős és érthető minták unalmasak, és szövetségeket hoznak létre a szovjet lakásokkal, akkor stílusos, absztrakt nyomtatású tapéta segít abban, hogy megszabaduljon erről az érzésről. A falakon ábrázolt mini-festmények telkek nagyon különbözőek lehetnek.

Szoba dekoráció

A skandináv stílus inspirálható a szobák javításakor. Minden attól függ, hogy milyen képzeleted van, és hogyan lehet szerves részeket egyesíteni egymással.Még ha első pillantásra is teljesen összeegyeztethetetlennek tűnnek.

Nappali

A kifinomult skandináv stílusban leggyakrabban a nappalit rajzolják. Ezt a szobát sokan úgy tekintik, mint a lakás „arcát”, mert itt találkoznak a vendégek és az egész család időt tölt. Ezért célszerű egy ilyen szobát skandináv stílusban elrendezni: először a hely megtakarítása, másodszor pedig az íz finomítása.

A nappali kialakításának legegyszerűbb módja a sima fehér háttérkép. Annak ellenére, hogy sokan túlságosan banális tervezési döntést hoznak, a fehér szoba mindig szépnek és stílusosnak tűnik. Elég magas minőségű bútorok és néhány diszkrét akcentussal a design befejezéséhez.

Egy másik, ugyanolyan hatékony lépés a kontrasztos részletek kombinációja. Például, egy fehér szobában az egyik fal a nyers téglából lehet kialakítva, vagy sötét fa panelekkel borítható. Ha nem tetszik a fehér szín, akkor felvehet valamit. A fő feltétel - a színnek pasztellnek és a szemnek kellemesnek kell lennie. Jó példák a szelíd kék, szürke vagy kávé.

A tervezők azt javasolják, hogy saját érzéseikre összpontosítsanak, kiválasztva azokat a színeket, amelyek pozitív érzelmeket okoznak tőled. De, ha már dolgozik egy kész lakás és csak szeretné megváltoztatni a színek a falak, akkor jobb, hogy összpontosítson a színe a padló és a mennyezet.

Egy hálószoba

Egy másik szoba, amely csak akkor lesz jobb, ha minimalista stílusban díszített - egy hálószoba. A világos háttérkép és a nyugodt légkör ebben a szobában hozzájárul a békéhez és a jó alváshoz. A skandináv stílusban kialakított helyiségben sokkal könnyebb elfelejteni minden feszültséget, és csendben bejutni az álmok világába.

Jó a hálószobában meditatív mintákkal rendelkező tapéta - ismétlődő vonalak, hullámok vagy vékony csíkok. A bézs vagy lila bázis kombinációja könnyű tapétával nagyon gyengéd.

7 fénykép

A puha világítás, a természetes anyagokból készült bútorok és az egyszerű díszítő elemek organikusan kiegészítik az ilyen minimalista hálószobát. Még kézzel készített termékeket is használhat. Jól néz ki egy ilyen szobában nagykötésű plaids, nagy párnák és természetes szőrme, vagy egy ügyes hamisítás alatt. Az ilyen hangulatos részletek, mindenféle figurával ellentétben, nem sokat fordulnak elő.

konyha

A konyhában a sima világos háttérkép jó, mert legalább vizuálisan bővíti a helyet. Oldalról a konyha tágasabb és kényelmesebbnek tűnik, ami azt jelenti, hogy időt szeretne tölteni benne, megcsodálva minden részletet. A konyhai lakosztály itt gyakorlatilag bármi lehet: könnyűfából készült termékekből sötét, kontrasztos színű vagy vintage szekrényekbe. A gyönyörű színes ékezetek segítenek a szobát még érdekesebbé tenni. Például egy asztalterítő égboltból, egy váza virágból, fényes csészék gyűjteménye vagy más aranyos kis dolgok.

Ha az ilyen kis akcentusok nem elegendőek az Ön számára, akkor a munkaterülettel szemben lévő helyet szokatlan módon díszítheti. Válasszon egy elegáns kötényt a szarvas, hópelyhek, hegyek vagy jegesmedvék képével - ez a kép mindig felvidít.

tanulmány

Hasonló kialakítású a munkaterületen. A fényes akcentusok és a színes háttérkép hiánya lehetővé teszi, hogy a munkára koncentráljunk anélkül, hogy semmit sem zavarnának. Használjon világos háttérképet, puha foteleket és kiváló minőségű bútorokat, hogy olyan helyet hozzon létre, ahol nemcsak pihenni fog, hanem dolgozni is.

Folyosó és folyosó

Mint a nappaliban, a skandináv stílusú háttérképek használata ezekben a szobákban lehetővé teszi a vendégek figyelmének felhívását a küszöböt meghaladó első lépéstől. Szép és kiváló minőségű tapéta, megfelelően kiválasztott bútorok és szándékos gondatlanság a tervezési időszakban azoknak, akik úgy döntenek, hogy a csarnokot hideg skandináv stílusban díszítik.

Általában ez az északi stílus igen sokoldalú. A belsőépítészet ezen alapvető opciói mellett sok másra gondolhatsz, hozzon létre egy kényelmes és alkalmas szobát.Tehát, ha a skandináv országok esztétikája ihlette, az egyszerűség és a természetesség, akkor biztonságosan választhatja ezt a stílust, mint a fő lakását, vagy legalábbis az egyik szobában.

A következő videóban megtekintheti a BorasTapeter skandináv stílusú tapétáját.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba