Blokk ragasztó: kiválasztási kritériumok

 Blokk ragasztó: kiválasztási kritériumok

A blokk ragasztó egy olyan összetevő keveréke, amelyek az építőelemekhez csatlakoznak. Egy ilyen készítmény használata megkönnyíti a belső falak és válaszfalak felállítását, különösen a könnyű lemezekből és a gáz- és habbetonból készült szerkezetekből.

Jellemzők

A ragasztó olyan vegyi összetétel, amely a különböző anyagok közötti tapadást biztosítja. Ha korábban a falakat főként téglából és analógjaiból építették, akkor ma a szokásos építési módszerek túlságosan fáradságosnak tekinthetők, beleértve az anyag magas költségeit is.

A könnyű tömbök építése ma a domináns anyag lett, ami jelentősen nyomja a hagyományos téglát. Kis méretükkel és kényelmes használatukkal ragasztó keverékekkel vannak összekötve. A blokkszerkezeteknél a szakemberek számos ragasztót és habot fejlesztenek ki a falak építéséhez.

Nyilvánvaló tény, hogy az egyes komponensek minősége teljes mértékben meghatározza a ragasztószerkezet összes teljesítményjellemzőjét. Általában a gyártás során különböző minőségű cementeket, homokat, szerves és egyéb lágyítószereket használnak. A rögzítő ragasztó összetétele attól függ, hogy mely blokkokhoz kíván csatlakozni.

A termelési folyamatban leggyakrabban előforduló - cement-homok összetétel nem állítható elő önmagában, egy tételenként speciális technológiákat használnak. Ezért a keverék 20-25 kg-os zsákokban kapható.

Műszaki adatok

Eladáskor csak kétféle ragasztószerelvény van.

 • Télen és a hőmérséklet legalább 5 Celsius fok. A kompozíciók téli változatai az év bármely szakaszában használhatók, beleértve a nyáron is. Ugyanakkor a fagyállóság határértéke még mindig -15 ° -ra van korlátozva, jobb, ha nem végezzük el a telepítési munkákat erősebb fagyoknál.
 • Ha van egy második változata (nyár), akkor a keverék nem alkalmas hideg pórusokra, a réteg gyors repedése következik be. A legmelegebb típusú ragasztó a poliuretán hab a fallemezekhez és a blokkszerkezetekhez gerincekkel és hornyokkal. További vízszigetelést biztosít és csökkenti a hővezető képességet.

fogyasztás

A gyakorlatban ez gyakran nem így van. Sokat függ attól, hogy mennyire erős a felületek görbülete. Minél magasabb, annál több réteg szükséges. Ugyanakkor az időjárási viszonyok fontos tényező.

Figyelembe véve az összes árnyalatot, átlagosan az építőelemek kocka egy zsákból áll, azaz 25-30 kg. És néha akár 36 kg ragasztó is lehet. Ezért a stílusban szerzett széleskörű tapasztalat hiányában jobb, ha a keverékeket marginálisan vásárolja meg.

A porózus szerkezetek tartós ragasztásához a celláknak több nedvességet kell igénybe venniük, így az 1 m2-nél nagyobb ragasztóanyag-fogyasztás magasabb lesz. Az összes költség minimalizálása érdekében számítsuk ki, hogy mennyi ragasztó szükséges a habblokkok kocka elhelyezéséhez. Például a szénsavas beton szabványai 1 m3-nél nem több, mint másfél kilogramm ragasztót biztosítanak. Ugyanakkor a varrás rendkívül vékony - nem több, mint 1 mm. Ehhez azonban a felületnek teljesen síknak kell lennie.

A ragasztó fő előnye gazdaságos, a kapcsolat nagy hatékonysága és megbízhatósága. A habarcs mennyisége a cementből és a homokból a tömbökhöz alkalmazva egy 2-3 cm magas magasságú réteget hoz létre.Ebben az esetben egy ilyen ragasztó keverék szilárdan összeköti az elemeket a készítmény vastagságával, fél centiméterrel kezdve. Ha ragasztót használ, az építők 4-5 mm vastagságú varratokat fognak fizetni.

A legfejlettebb formatervezési technológiával a szakemberek vékony varratokat érnek el, csak egy vagy két milliméter. A blokkok ilyen jellegű összeköttetésével a szobában lévő hideg nem változik, a gomba és a penész soha nem jelenik meg.

A gyártók áttekintése

A piacon a száraz igények szerinti keverékek gyártói közül a legalacsonyabb áron kínáltak a vállalatok "Zabudova" és "Yunis Uniblok". A keverékek alkalmasak gázszilikát tömbök lerakására, amelyek többsége modern épületek kis emeletes szerkezete. Ezek homokból és cementből állnak, de az ilyen minőségű keverék önmagában nem kapható speciális felszerelés nélkül.

Ezenkívül a gáz-szilikát tömbök esetében a szakértők márka ragasztók használatát javasolják "Prestige", "Bonolit" és "Pobedit-160".

cég "Volma" építési ragasztót készít, amely könnyen hígítható vízzel és egy órán belül használható. A kompozíció előnyei - sokoldalúságában - nyelv- és hornyos blokkokra, födémekre, cement alapokra és vakolatra, hab- és gázbeton blokkokra, gipszszálas szerkezetekre alkalmazzák. Használat előtt szükség van az előkészítésre: a szabálytalanságokat eltávolítják, a fém felületeket védik a korróziótól és tisztítják. A keverék ásványi adalékokkal rendelkező gipsz alapul. Erős és vékony réteg, nedvességálló.

társaság "Rusean" Többféle összetételt készít: a szokásos ragasztót a celluláris polisztirol beton tömbjeihez és a gipsz alapú rögzítő keveréket a nyelv és horony és a gipszszállemezek összekötésére. A gyártó népszerűségét magyarázza a ragasztókeverék olcsó táska - körülbelül másfél száz rubel.

cég "Bolars" - orosz vezető a professzionális építőanyagok gyártásában. Termékei standard kompozíciós ragasztókban és gránit- és összeszerelési keverékekhez. Ha szüksége van egy jó ragasztóra a téli időszakban, akkor figyeljen a "Bolars" cég termékeire. A fagyálló ragasztószerkezet jól működik -12 ° C-os hőmérsékleten.

Ezenkívül többféle építési keveréket is kínálhat.

 • Univerzális ragasztó CBS bármilyen könnyű beton blokkhoz. Kiváló nyomószilárdságot mutat, három órán belül nem fagy, a termékek beállításához 7 percig tart.
 • „Szénsavas”. Alkalmazzuk legalább + 50 ° C-nál alacsonyabb hőmérsékleten. Ebben az esetben a varrat szükséges vastagsága 3 mm és egy centiméter között van.
 • "G-32 polisztirol". Példa az adalékokkal homok-cement keverékre. Légköri stabilitást biztosít, nem érinti a biológiai hatásokat. Alkalmazáskor a réteg 2-8 mm-re van felhordva.

Hogyan válasszuk ki?

A modern konstrukcióban többféle könnyű blokkot és lapot használnak.

 • Könnyű aggregátum, kerámia (építőelemek, amelyek külső megjelenésű téglákkal vannak ellátva, sült agyagból készülnek).
 • beton, polisztirol és habbeton. Az ilyen anyagokból készült ház nem elég meleg, így a tiszta beton nem alkalmas falak lerakására. De a gazdaságok és a nyári helyiségek épületeihez ezek a blokkok tökéletesen illeszkednek.
 • Gáz-szilikátcelluláris anyagok. A szilikát tömbök a legigényesebb építőanyagok kategóriájába tartoznak.
 • gipsz nyelv és horony blokkok vagy lapok. Ezek párhuzamosan vannak elrendezve, amelyek hornyokkal és gerincekkel vannak ellátva az oldalakon, hogy egymáshoz kapcsolódjanak, gipszkötő anyagból.
beton
Könnyű aggregátum
gipsz
Gáz-szilikát

Ha falazó ragasztót használunk habtömbökhöz, akkor a keverék fő alkotórészeihez a kvarcból készült zúzott fehér homokot kell előállítani. A rajzolásra kész kompozíció legfeljebb 2-3 órán át tárolható.Az ilyen ragasztó összes zúzott alkatrésze lehetővé teszi az elemek szilárd csatlakoztatását, míg a ragasztáshoz szükséges réteg vékony és ugyanakkor erős és műanyag.

Ezt a kompozíciót fagyállóság jellemzi, télnek minősül, jónak tartják alacsony hőmérsékleten történő beépítésre.

A kerámia tömböket cementből és homokból származó, importált szerves anyagokból készült hasonló összetételű keverékekkel ragasztják. A kerámia ragasztó összetétele megakadályozza a vizet. Az építés során egyenletesen és szilárdan csatlakozik a blokkokhoz.

Ha polisztirolbetonról beszélünk, akkor a megbízható kötéshez ásványi összetételre van szükségünk Portland-cementrel. Kapszula polisztirolt adunk hozzá, előzetes habzásnak kitéve. A ragasztó porózus szerkezetű, ellenáll a bomlásnak és kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Az univerzális ragasztó szilárdan összeköti az arbolitovyh és az üvegelemek szerkezetét. Ez az importált összetevők drága keveréke, amelyet nyáron és hideg időszakban is lehet használni. Ez a ragasztó nedvességálló, nem fagyva, elég hajlékony. Környezetbarát komponensekből készül, 10-15 perc alatt nem fagy.

Nyelvi és hornyos födémek keret nélküli szereléséhez gipsz alapú keveréket készítenek az ásványi és vegyi nyersanyagok adalékanyagaiból. A ragasztót nagyfokú tapadás jellemzi, a ragasztáshoz közvetlenül függőleges és vízszintes hornyokba kerül. Egyes fajok beton- és tégla-, gipsz-rostlemezeket és gránitot ragasztanak össze.

Modern típusú ragasztóanyag-összetétel - hab a cellás blokkokhoz. Minden típusú téglához és gáz-szilikáthoz is használható. A tartósságot még nem vizsgálták idővel, de néhány óra elteltével nagy tapadás érhető el. A habbal ellátott tömbök meleg szobában tárolódnak.

Tippek és trükkök

 • Hígítsa a készítményt az utasítások szerint, amelyeket gondosan el kell olvasni. Száraz keveréket adunk a vízhez, és nem fordítva. Ebben az esetben szükség lesz egy fúvókára egy speciális fúvókával.
 • A készítményt kizárólag száraz keverékből keverjük össze, ne használjunk felesleges anyagot. A zsák az ömlesztett anyag térfogatrészét jelzi, a hőmérsékletet, amelyen a ragasztót el kell osztani, amely rétegvastagság optimális a készítményhez stb.
 • Tartsa a kompozíció egyenruháját és alaposan keverje össze az összes összetevőt. Rendszeresen keverjük újra a keveréket.
 • A hőmérsékleti feltételeknek állandónak kell lenniük, a cseppek befolyásolják a keverék minőségét.
 • Ha bevágott simítót használ, akkor a ragasztó fogyasztása 20-30% -kal csökkenthető.

Szakértők azt javasolják, hogy azonnal vásároljon, és blokkolja, és ragasztó keveréket. A legjobb, ha pontosan kiszámítjuk a megfelelő összeget. A ragasztóanyagot minőségileg nehéz megbecsülni, ezért könnyebben vásárolhatunk kis mennyiségű különböző készítményt, hígíthatjuk az utasítások szerint, és összehasonlíthatjuk.

A fő kritérium az, hogy a szilárdított anyag tömege szilárd állapotú összetételű legyen. A legjobb ragasztó a legkönnyebb. A hővezető képesség ebben az esetben minimális lesz.

A kapcsolat erősségének felméréséhez elegendő, ha a két tömböt egymáshoz ragasztjuk, várjuk a megfelelő időt, majd éles mozdulattal dobjuk őket. Ha a varrás a földre eséskor nem tart, és a tömbök szétszóródtak, ez a ragasztó nem fog tapadni a tapadásnak megfelelően. Ha a varrás megmarad, a jövőben számíthat a kiváló minőségű ragasztásra.

A habblokkok válaszfalak építésének titkai, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba