Poliuretán fa ragasztó: kiválasztási és alkalmazási tippek

Különböző típusú ragasztóanyagokat értékelve nehéz kiválasztani a megfelelő opciót. Ez különösen igaz a fafelületekkel való munkavégzésre. A legjobb megoldás kiválasztásakor vegye figyelembe a fa jellemzőit és az anyag azon tulajdonságait, amelyhez ragaszkodik. Tudnia kell, hogy milyen terheléseket kell elviselniük.

Ebben az esetben a poliuretán ragasztó használata teljesen indokolt lenne. Ezt a fajta kompozíciót már régóta használják minden európai országban, és csak Oroszországban népszerűvé válik.

Jellemzők

A poliuretán ragasztó kiváló eszköz a fa, gumi, fém, kő, márvány, PVC, MDF és mozaikok kezelésére. Az analógok közül kiemelkedik a kiváló tömítő tulajdonságok. Fagyasztott formában az ilyen készítmény jó hő- és hangszigetelés. Ezen túlmenően a különböző anyagok kötődése elég gyorsan történik.

A belsőépítészetben gyakran használnak poliuretánvegyületeket: konyha, fürdőszoba, WC és erkély. Külső - homlokzatok vagy tetők felé. Ipari helyiségekben az ilyen ragasztót ritkábban használják.

A poliuretán ragasztó fő előnye:

 • magas tapadási szint;
 • képesek ellenállni a nagy hőmérséklet-amplitúdóknak;
 • hőállóság;
 • könnyen használható porózus felületeken;
 • nedvességállóság.

  A poliuretán ragasztóval végzett munka során a felületet porról és szennyeződésektől kell tisztítani. Az alkalmazott réteg nem lehet több, mint 5 mm. Fagyasztásnál a legjobb, ha az elemet enyhén nyomja a felületre.

  A poliuretán ragasztó keverékek egy- és kétkomponensűek. Szükséges tudni a különbséget ezek között a készítményekben. A kétkomponensű ragasztóanyag hatása azonnal az összes komponens összekeverése után kezdődik. Hátránya, hogy speciális keverőtartályra van szükség. Az egykomponensű kompozíció készen áll a munkára. Nem azonnal azonnal megkeményedik, de csak fél órával a csomagolás megnyitása után - ez időt ad az előkészítésre, nem kényszeríti a mestert sietésre. Az ilyen ragasztó a nedvesség vagy a páratartalom / felület hatására elkezd leülepedni.

  faj

  A ragasztó kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a piacon sokféle típusú ragasztó keverék van. Különböző tulajdonságokkal és tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért figyelni kell a legnépszerűbbre.

  Sar 306

  Sar 306 - egykomponensű kompozíció gumi vagy bőr kezelésére. Gyorsan megragadja a hőmérsékletet.

  Speciális adalékanyagokkal együtt használva növeli a tapadást a nehezen tapadó felületekhez.

  Ur-600

  Ur-600 - univerzális vízálló kompozíció. Mind az életben, mind a termelési tárgyakban használják. Teljesen használatra kész. Szinte minden anyaggal való munka során használják - egyetemesség, és magyarázza annak népszerűségét. A kikeményedés után rugalmas aljzatot képez, amely képes ellenállni az alacsony hőmérsékleteknek vagy a benzinnek való kitettségnek.

  Érdemes megjegyezni, hogy ez a ragasztó teljesen biztonságos az emberek számára.

  Soudal

  A Soudal egy ragasztóanyag, amely hab- és gipszkartonozáshoz használható. Magas száradási sebesség, alacsony fogyasztás és nagy tapadás a fához vagy a betonhoz.

  Titebond

  A Titebond egy speciálisan fafeldolgozásra tervezett ragasztó. A gyártótól sokféle készítmény és adalékanyag van, amelyek lehetővé teszik a fával való munkát, hogy kiválasszon egy olyan kompozíciót, amely tökéletesen megfelel az Ön munkakörülményeinek.

  olvadékok

  Figyelembe kell vennünk a poliuretán forró olvadékot is. Úgy tervezték, hogy nehezen ragasztó anyagokkal és felületekkel dolgozzanak.Ez a ragasztó gyorsan szárad, nem igényel nyomást. Ideális olajos fa kezelésére.

  A fa poliuretán ragasztójának megválasztása nem nevezhető nehéz folyamatnak. A nagy választék között mindig kiválaszthatja az Ön igényeinek megfelelő összetételt.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba