Mennyi hab szárad?

A habképződés nem lehetséges. Sűrű kompozíciója minden felületet légzáróvá teszi, hang- és hőszigetelést biztosít minden nehéz helyzetben lévő helyen. Azonban sokan érdeklik, hogy mennyi ideig fagy. Hogy megtudja, gondosan meg kell vizsgálnia a szerszám tulajdonságait, a specifikációkat, fel kell tüntetnie a főbb habtípusokat.

Tulajdonságok és nézetek

Poliuretán hab - egykomponensű poliuretán tömítőanyag. Népszerűsége óriási: jelenléte nélkül az ajtók és ablakok telepítése észrevehetően bonyolultabbá válik, lehetetlenné válik a javításhoz közvetlenül kapcsolódó szakmai munka elvégzése. Egy ilyen tömítőanyag használata nem igényel másodlagos szerszámok beszerzését a munkához. A folyékony anyag belép az összes szükséges üregbe, bizonyos idő elteltével teljesen megszárad. A hab szállítása mindig folyékony prepolimert és hajtóanyagot tartalmazó hengerek formájában van.

A hengerek tartalmának felszabadulásával a reakció polimereket képez. Szabadulásukért felelős a levegő páratartalma és a tömítőhelyek.

Műszaki leírás

Hogy megtudja, mennyi ideig tart, hogy teljesen megszáradjon a hab, meg kell mondania a jellemzőkről:

 • Az elsődleges expanzió olyan tulajdonság, amelyben a felületre felvitt hab térfogata növekszik. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően az anyag teljesen helyet foglal és biztonságosan rögzíti.
 • Vegyünk egy másodlagos kiterjesztést. Mivel a habnak növelnie kell vagy csökkentenie kell a térfogatot, ez a jellemző negatív. Ez rendszerint a nem megfelelő használatnak köszönhető (a hőmérséklet túllépése, az alap tisztítása nem megtörténik, mechanikai ütés keletkezik).
 • A hab beállításának ideje változik. A felső réteg 20 perc múlva megszárad, a teljes beállítás 24 órán belül megtörténik. Ebben az esetben a felesleges anyagot az alkalmazástól számított 4 órával le lehet vágni.
 • A gyakorlat azt mutatja, hogy a szerelési hab ideálisan fából, betonból, fémből, műanyagból, kőből és üvegből készült szerkezetekkel párosul. A szilikon és a polietilén nem egyeztethető össze a szerelési habokkal.
 • A hőmérséklet-stabilitás mutatója fontos (bizonyos hőmérséklet-cseppek ellenállóképessége). A „Macroflex” cég habja például a -55 és +90 fok közötti hőmérséklet-tartományt tartja fenn. Meg kell jegyezni, hogy gyúlékonysága teljesen nullára csökken - a hab nem ég át.
 • A habanyag magában foglalja a vegyi anyagokkal való interakciót, az ultraibolya sugárzás behatolása sötétebbé és lerombolóvá teszi a bázist. Ezért szükséges egy védőréteget (bármilyen festéket vagy alapozót) alkalmazni.

Bővítési arány

A tömítőanyag fő feladata a gyors és többszörös expanzió egyidejűleg. A háztartási hab használatakor a térfogat általában 60% -kal nő. A professzionális fajta kifejezettebb együtthatóval rendelkezik (kettős vagy hármas). Az anyag növekedése a használat feltételeitől függ.

A polimer expanzió a hőmérséklettől, a páratartalomtól függ, habos szerkezetű kilépési sebesség a hengerből, valamint a felület közvetlen feldolgozása előtt történő feldolgozása. Általában a maximális lehetséges kimenetre vonatkozó információkat maguk a hengerek tartalmazzák, de nem ajánlott teljesen megbízni a bejelentett értékkel.

Gyakran előfordul, hogy a gyártók szándékosan díszítik termékeik képességeit: az ideális hab alkalmazási körülményeinek kiszámításából származnak.

Érintse meg a hab terjeszkedési folyamatát.A szokásos, hogy két szakaszra osztjuk: elsődleges és másodlagos bővítést. Az elsődleges szolgáltatás a megjelenés után néhány másodperccel történik. A második lépés a végső megszilárdulás, amelyet polimer transzformáció követ. A habot a kezdeti szakaszban kapja meg. A második esetben általában 30% -os növekedés következik be. Ezért javasoljuk, hogy ne hagyja figyelmen kívül a második szakaszt.

Fontos megjegyezni, hogy a poliuretánhab nem csak a terjeszkedést, hanem a felszabadulás után is ül. A jó minőségű gyártóktól való vásárlás gyakran biztosítja az építőanyag minőségét (zsugorodás nem haladja meg az 5% -ot). Ha a zsugorodás meghaladja ezt a szintet - ez bizonyíték a rossz minőségre. A túlzott ülések polimer repedést okoznak, és ez gyakran az új építési problémák okává válik.

típusok

A szaküzletekben professzionális és háztartási típusú poliuretánhab van:

 • Professzionális hab feltételezi egy speciális pisztoly jelenlétét az alkalmazáshoz (a henger tartalmazza a szükséges szelepet). Ebben az esetben a pisztolynak tisztességes ára van, általában tízszerese a hab költségének, mert újrafelhasználható működésre tervezték.
 • Háztartási tömítőanyag segédeszközök nélkül. Alkalmazásához egy kis műanyag csőre van szükség, amely egy léggömböt tartalmaz.

A hőmérsékleti küszöbön nyárra, télre, egész évszakra oszlik:

 • A nyári szezon változatossága +50 és +50 ° C közötti hőmérsékleten történik. Ilyen hőmérsékleti körülmények között lefagy.
 • Téli hab - -180 és +350 fok között. Az alkalmazott készítmény térfogata közvetlenül függ a hőmérséklet csökkenésétől.
 • A fajta, amely minden évszakban univerzális, mindkét opció kombinált jellemzői. Ez egy kiváló kölcsönhatás a hideggel, hatalmas kibocsátással és gyors kikeményedéssel.

Az alkalmazás hatálya

Az alábbiakban néhány olyan típusú munkát találunk, ahol a hab használata szükséges:

 • üregek és repedések betöltése olyan területeken, ahol nincs fűtés, valamint a tetőn;
 • az ajtók közötti rések megszüntetése;
 • rögzítés rögzítőeszközök nélkül;
 • szerelési szigetelés a falakon;
 • hangszigetelés;
 • alkalmazás a helyiségek javítása területén;
 • a hajók, a tutajok felszínén lévő lyukak tömítése.

A poliuretánhab lehetővé teszi a varratok és repedések 80 mm-ig terjedő kiterjedésű lezárását (nagyobb réseket kell betölteni lapokkal vagy téglákkal). A tömítőanyagot a lehető legrövidebb időn belül kell használni.

Az alábbiakban néhány tipp a hab használatához és alkalmazásához:

 • A jobb összekapcsoláshoz (az alkalmazás előtt és után) permetezzen vizet a felületre.
 • A munka megkezdése előtt meg kell rázni a léggömböt, alulról felfelé.
 • A rés kitöltését nem szabad végére végezni (kb. Fele) - így csökken a kompozíció áramlási sebessége.
 • A felesleges habot a polimerizációs folyamat után le kell vágni.
 • Előnyösen a híres márkák kiváló minőségű és bevált termékeit használják.

fogyasztás

Leggyakrabban a 750 mm-es henger térfogata 50 liter anyag szabadul fel. Ez azonban egyáltalán nem utal arra, hogy elegendő egy 50 literes tartály feltöltése. Általában a hab a belső buborékok miatt instabil. Saját súlyának köszönhetően az alsó rétegek felszakadnak, és ez jelentősen csökkenti a hangerőt. Tehát 50 l - feltételes szám. A hidegben lévő anyag használatával egyértelműen csökken a hangerő. Ezért a henger felületén feltüntetett információ csak akkor igaz, ha az ideális körülmények fennmaradnak. A keményedési idő változik: a kompozíció különbözőképpen szárad, ha egy lakásban és az utcán használják.

A habok titkairól lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba