Yacht lakk belső faipari munkákhoz: jellemzők és alkalmazás

Fát használva gondoskodni kell a megfelelő védelméről, mivel ez az anyag túlságosan erősen elnyeli a nedvességet. Egyesek festéket használnak, így korlátozzák a vízből származó termékeket és a romboló tulajdonságokat. Ez a lehetőség azonban nem alkalmas azoknak, akik meg akarják őrizni a fa természetes szépségét. A legtöbb felhasználó megszabadulni akar a víz károsodásától, és nem rejti el a valódi fa színét, és így egy átlátszó lakkot használ. Az ilyen termékek igen sokrétűek, de yacht, vagy ahogyan gyakran „hajólakknak” nevezik, ami különösen népszerű.

Összetétel és tulajdonságok

A bemutatott lakkváltozat nem véletlenül kapott olyan magas értéket, hogy rendkívüli tartóssága volt kedvezőtlen helyzetekben. Ez nem meglepő, mivel elsősorban a fát védi, amely rendszeresen érintkezik a vízzel.

Ez a hajó lakkja nem történik:

 • kiváló minőségű gyanták;
 • szerves oldószerek;
 • különböző speciális kiegészítők.

Ez a kompozíció kifejezetten fa részekre készült. A felsorolt ​​anyagok a rendeltetési helyen megjelentek együtt különleges tartósságú filmet hoznak létre.

A film több védelmi tulajdonsággal is büszkélkedhet:

 • A nap nem érinti hátrányosan.
 • Nagyon hosszú ideig nem törlődik.
 • Nem fél a kémiai elemek hatásaitól.
 • Ilyen fólia esetén a fa még a legmagasabb páratartalom veszélye sem áll fenn.

Megjegyzések a lehetséges károkért

Azonban a sok pozitív tulajdonság ellenére a készítmények negatív oldallal rendelkeznek: mérgező anyagokat - toluolt és xilolt - adnak hozzá. Az első, amely szén-és hidrogénnel rendelkezik, párolgása során rossz hatással van a testre, hozzájárulva a nyálkahártya irritációjának megjelenéséhez és szédüléshez. A párolgás általában meglehetősen lassan fordul elő, így a negatív hatás nem kevesebb, mint hosszú.

A második toxin tiszta formájú tiszta benzol, amely könnyen bejuthat az emberi testbe nem csak akkor, ha egy személy lélegzik. Ő is elérhető a bőrön keresztül. A xilol gyakran a belsõ megbetegedések kialakulásához vezet, ami magában foglalja az idegrendszeri rendellenességeket.

A hiányosságok ismeretében arra a következtetésre juthatunk, hogy a jachtlakkot nem szabad felhasználni beltéri használatra az egészségügyi problémák elkerülése érdekében. Sokkal jobb lesz, ha a termék az épület külső részéről fa védővé válik.

Szabadság a félelemtől

Ne félj a jachtlakk használatától, mert ma a gyártók nagy része komolyan gondolkodik ügyfélkörük és általában az emberek egészségének bővítéséről. Most a hajó lakkát olyan oldószerrel készítik, amely teljesen mentes a káros anyagoktól, és ezt fehér szellemnek nevezik. Ezzel az opcióval képes lesz arra, hogy megvédje magát és nyugodtan vegyen részt a belső munkában. A valódi emberek rendkívül pozitív véleménye régóta megerősítette, hogy a modern fedéllakk nem hoz semmit, csak jó.

típusok

A bemutatott lakk különböző modelljeinek megkülönböztető jelei megjelenésükből és mindegyik részből állnak. A megjelenés matt változatra és fényre van osztva.A fényes lakk fényesebbé és fényesebbé teszi a felületet. Az így kezelt fa jól néz ki, de ez a szépség nem tart sokáig, ha a terméket nem tartják megfelelően.

Azoknak a fogyasztóknak, akiknek gyakorlatilag elsőbbségük van, jobb megoldás lenne a matt lakk kiválasztása. Az utóbbi típus nem teszi lehetővé a felület fényességét, de tulajdonságai miatt a por és a szennyeződés sokkal kevésbé lesz észrevehető, ezért a matt fa gondozása többször is könnyebb.

Külső munkákhoz

A fedélzeti lakkok kompozíciói némileg eltérnek egymástól, ezért a kényelem kedvéért a típusok között vannak felosztva.

 • Alkid. Ez a típus meglehetősen olcsó, és részben ennek a tényezőnek köszönhetően a termékek igen széles körben oszlanak el a tömegfogyasztók között. Ár ellenére nagyon ellenálló és jól behatoló fa. A hátránya a túl hosszú ideig párologtató mérgező anyagok jelenléte. Olyan helyiségekben való használatra, ahol emberek vagy állatok vannak, az alkid lakk tilos.
 • Alkid-uretán. Ez a kompozíció megnövekedett mennyiségű alkidot tartalmaz, ami segít a lakknak időjárásálló állapotban tartani, és gyorsan száradni (kb. Hat óra alatt). Ez a lehetőség azonban nem kevésbé mérgező, így nem használható lakóépületekben. Ha vele dolgoznak, az építési munkák során fel kell tennie a védőeszközöket a mérgezés elkerülése érdekében.

Belső munkához

Az ilyen lakkok költsége több, de nem károsítja az egészséget.

 • Uretán alkid. Az uretán lágyító nem teszi lehetővé a toxinok elpárologtatását, és javítja a használat után kialakuló lakkfólia tartósságát, és segít abban, hogy ne reagáljon a hőmérséklet változásokra. Ennek megfelelően ez a lakk kiválóan alkalmas az otthoni használatra, mert megvédhetik a padlófűtést is.
 • Akril. Ennek alapja a víz, ami minimálisan mérgező. A lakk összetételének környezetbarát jellege nagymértékben megnöveli a költségeit, de minden helyiségben, kivéve például egy fából készült edényt, kiküszöböli a kockázatokat, mivel egy ártalmatlan alap nem képes magas vízállóságot biztosítani.

Alkalmazás technológia

A fafelületek meglehetősen egyszerű lakkozására van szükség, de a jó minőségű megköveteli a különféle részletek figyelembevételét. Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy tisztességes eredményt érjünk el.

Elég, ha egy kis utasítást tanulmányozunk és pontosan követjük az utasításokat:

 • A hasonló műveletnek alávetett termék lakkozásához a meglévő réteget el kell távolítani. Ellenkező esetben elvárjuk az új lakk duzzadását és ropogását.
 • Ha minden először történik, a fát biztosan meg kell szárítani, hogy nedvessége ne haladja meg a 20% -ot.
 • A primer szárított felület nem sérül, de válasszon egyet, ahol nincs antiszeptikus adalék.
 • A megfelelő szilárdságú réteg nem teljes anélkül, hogy pár lakkréteget görgővel vagy ecsettel dolgozna fel.
 • A kezdeti réteget a fa szálak mentén alkalmazzuk. A második - csak az első és a harmadik teljes szárítása után - a szálakon.
 • A második réteg kb. Hat óra múlva kerül alkalmazásra, a harmadik pedig egy nap után.
 • Ha a lakkot megfelelő színnel hígítjuk, ami kompatibilis a kompozícióval, akkor a terméknek egy adott kívánt hangszínt adhat;
 • Használja a helyiséget 48 óra elteltével.

Egyéb alkalmazások

A hajólakkot gyakran használták a hagyományos háztartási cikkek védelmére, amelyek közül a leggyakoribb:

 • fapadlók;
 • bútorok, általában a kertben találhatóak;
 • fa díszítés a házban.

Napjainkban speciális tartályokat vagy permeteződobozokat használnak a hajólakk tárolására és eladására.

Az ilyen lakk használatára vonatkozó döntés megköveteli, hogy minden vásárló gondosan megvizsgálja a gyártó által a csomagoláson feltüntetett ajánlásokat és figyelmeztetéseket. Csak a helyesen kiválasztott opció esetén lehetséges a termék megfelelő végső képe.

Hogyan lehet visszaállítani a videóban leírt lakkbevonatot.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba