Lakkok téglákhoz: az alkalmazás típusai és jellemzői

Mind a külső, mind a belső munkához szükséges tégla lakkozás a felület védőrétegének létrehozására és vonzóbbá tételére szolgál. Sok éven át képes növelni az élettartamot, és védi a bázist a külső hatásoktól függetlenül attól, hogy légköri jelenségek vagy vegyi anyagok.

A modern piac hasonló termékek széles skáláját kínálja, amelyek minősége és árai eltérőek. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a lakk tégla előnyeit, jellemzőit, típusait, valamint a legnépszerűbb termékek rövid áttekintését.

előnyök

Tulajdonságai szerint a tégla lakk egy sokoldalú eszköz, amely mind a külső, mind a belső használatra alkalmas. Tökéletesen illeszkedik mind függőleges, mind vízszintes alapokra, miközben nem gördül le vagy deformálódik. A terméknek számos előnye van, melynek köszönhetően nagy a kereslet.

Mint tudják, egy tégla fokozatosan elveszíti az erejét a nedvességgel való folyamatos kölcsönhatásból. Az épületek külső falai, amelyek egész évben csapadékot és porot vesznek fel, a leginkább rombolásra hajlamosak. Ezért fontos, hogy a homlokzatot magas színvonalon védjük, lakkkal kezeljük, ami nemcsak vízlepergető tulajdonságokat biztosít, hanem megakadályozza a tartószerkezetek deformálódását is.

Egy másik plusz a falazat védelme a megemelt hőmérsékleti értékektől, ami különösen fontos a tégla kandallók számára. A külső fényesség mellett a tervezést a következő években megvédi a tűztől.

Ez kiváló eszköz arra is, hogy megakadályozzuk a fehér sófoltokat külső falakon vagy téglafalakon. A kompozíció megvédi a gomba vagy penész megjelenését, fokozza az ultraibolya sugárzással szembeni védelem szintjét, ami - amint tudjuk - a legtöbb kárt okozhatja. Ennek megfelelően biztos lehet benne, hogy a falazat színe nem ég ki a napon.

A fal vagy a padló előnyösebb lesz, ha téglafestéssel van bevonva: a termék sima és fényes megjelenést biztosít. A készítmény különleges tulajdonságai miatt a por felhalmozódása is megakadályozható. Ha a falak lakkával vannak bevonva, nagy fényességgel, nedves felületi hatás érhető el. Az ilyen termékeket rendszerint gyakrabban használják a külvárosi téglaházaknál vagy a belsőépítészetnél a tulajdonosok kérésére.

Lakkozhat és dekoratív téglát, amely fényes fényt szerez, és kiemeli a gazdag textúrát.

típusok

A Lucky fényessége változik. A választás teljes mértékben az Ön ízlési preferenciáitól függ. A ház falai fényes vagy matt felületűek. Félfényes és félfényes fajták is vannak.

Egy másik besorolás magában foglalja a belső összetétel elválasztását. Annak ellenére, hogy a téglák lakkai univerzálisak, minden alap egy adott terméknek felel meg. Összesen három leggyakoribb típus van: poliuretán, polimer és szilikon-akril. Mindegyiknek saját jellemzői vannak.

Polimer készítmények

Ezek az egyik legnépszerűbbek, mivel a korrózió és egyéb károk elleni védelem érdekében nemcsak téglaalapokra alkalmazhatók. A kompozíció sokoldalúsága miatt tökéletesen alkalmas a falak nullázási hőmérsékleten történő fedésére. A polimer termékek nagy előnye a szárítás sebessége, ami jelentősen csökkenti a munka időtartamát.A keverék ellenáll a hőmérsékleti változásoknak és a páratartalom változásainak, nem csak külső, hanem belső munkákhoz is használható állandó fűtés nélküli helyiségekben.

Egy másik előny az összetétel egyszerű alkalmazása: Használhatja mind a szakmai mesterek, mind a kezdők a javítások során. A polimer termék növeli a felületek kopásállóságát, mivel ellenáll a kopásnak, megvéd a sérülésektől és a karcolásoktól. Ragyogó megjelenést ad.

Ezek a festékek meglehetősen megfizethető árúak, így sokan megfizethetőek lesznek.

Szilikon akril

Az ilyen termékeket gyakrabban használják beltéri munkában. Nemcsak a tégla alapítványok, hanem a kerámia, a beton, a gipszkarton vagy a fém is lehetnek. A szerszám megakadályozza a sárga árnyalat megjelenését a falakon. Gyakran a dekoratív felületek fedezésére szilikon-akril kompozíciókat használnak.

Ez a fajta keverék a kompozícióban levő speciális polimerek miatt színezhetőezért a fényes és védőfólián kívül a fal bármilyen színt is kaphat. Ennek a lakkbevonatnak köszönhetően a ház felületek ellenállnak az alkáli vegyületeknek, az acetonnak, az olajoknak és más vegyi anyagoknak. Ezeknek a lakkoknak azonban magas ára van, ezért használatuk inkább a belső felületeken, nem pedig külső homlokzatokon ajánlott.

Ellentétben a polimer analógjaikkal, a keverékeket nem gazdaságosan fogyasztják. Ez egy másik ok, amiért a szilikon-akril termékeket olyan helyiségekben ajánljuk alkalmazni, amelyek garantáltan védettek a külső hatásoktól.

poliuretán

Ezek a termékek univerzálisak is, és külső és belső célokra is felhasználhatók. Az alkalmazás után a keverék az alap tetején egy vékony, átlátszó fóliát képez, amely védelmet nyújt a negatív légköri jelenségek ellen. A poliuretán lakkok is színesek lehetnek, ha speciális festéket adnak hozzá. Ez a festék nedves hatást hoz létre a téglafelületre, ezáltal még nagyobb fényességet biztosít.

A kompozíció használata ajánlott a külső munkákhoz., mivel kiváló védelmi tulajdonságokkal rendelkezik, és betonalapokra használható. A poliuretán keverékek megnövekedett nedvességálló tulajdonságai védik a falakat a víztől.

A három fő mellett a tégláknak egy másik típusa is van - ez egy speciális keverék kemencékhez. Összetétele fokozott hőállósággal rendelkezik, és megvédi a falazatot a tűzzel való állandó érintkezéstől.

gyártók

A legmagasabb minőségű tégla lakkok egyik gyártója Német cég Pufas. A márkanév alatt hatalmas számú építési terméket állítanak elő, de ennek a problémának a téglafestéke a leginkább pozitív.

Amerikai Petri cég Sok éven át világszerte szállítja termékeit. Az egyik legnépszerűbb termék a nedves hatású lakk bevonat, amely védi a felületet a szennyeződéstől és a gyors kopástól.

A hazai termelők közül az egyik vezető márka Neomid, amely a piacot Neomid STONE félfényes lakkal látja el. A toxikus szag teljes hiánya miatt ez a készítmény beltérben használható.

"Fő technológus" kiváló minőségű termékeket állít elő az importált nyersanyagokból, ami nagyszerű asszisztens lesz a javítás befejezéséhez. A hőálló tégla lakkok megvédik a felületet a negatív hatásoktól.

Az alkalmazás hatálya

Az ilyen lakkok alkalmazási területe sokkal szélesebb, mint az első pillantásra. A téglafalak mellett a hőálló bevonatok kiváló védelmet nyújtanak más anyagok alapjainak. A festék- és lakk kompozíciók beton- és ásványi felületeken, gipsz- és kerámialapokon, természetes kőből, palából is alkalmazhatók.Szárítás után védőfólia képződik, amely ragyogást ad az alapnak, hangsúlyozva annak textúráját és természetességét. Egyébként nem csak a téglát, hanem a közöttük lévő varratokat is lakkozni kell.

Munka tippek

A modern építőipari piac tégla- és kőfestékek széles skáláját kínálja. Vannak termékek magas és alacsony áron. Sokan értékelik az aeroszolokat, amelyek nagyban megkönnyítik a javítást.

Fontos, hogy nemcsak helyesen alkalmazzuk a kompozíciót, hanem azt is, hogy helyesen válasszuk ki előre:

  • Ha kültéri munkához lakkot vásárol, vegye figyelembe a nedvesség ellenállását, a lehető legmagasabb legyen, hogy magas védelmet nyújtson a víz és az UV fény ellen.
  • A keveréket két vagy három rétegre kell felhordani, amely előzőleg minden előző burkolatot merevít. Ez a megközelítés megakadályozza a csepegést.
  • Annak érdekében, hogy a felület érdekesebb legyen, sok tervező azt javasolja, hogy a tégla varratokat különböző színben festjük, ami a szép megjelenés mellett nagyobb alapvédelmet is biztosít.
  • A betonfelületeknél poliuretán vegyület használata javasolt, mivel maximális védelmet nyújt a nedvesség ellen. A lakkok is alkalmazhatók az alapokra vagy a csapágyfelületekre.
  • A poliuretán keverékek ésszerű áron és gazdaságos fogyasztással rendelkeznek, ezért a leggyakrabban kültéri munkákhoz használják.
  • A belsőépítészethez szilikon-akril keverékeket ajánlunk, mivel nem rendelkeznek toxikus szaggal, és fokozott fényességet adnak a felülethez.

A téglák és a természetes kő lakkok, ha megfelelően használják, kiváló védelmet nyújthatnak otthonában. Ők nem csak a külső hatásoktól mentik a falakat, hanem vonzó megjelenést is adnak nekik.

A téglák lakkok használatának fajtáiról és jellemzőiről lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba