A lakkok típusai a dobozokban

 A lakkok típusai a dobozokban

Az aeroszolos lakkok különleges és könnyen használható lakkkeverékek. Mindazonáltal, valaki, aki először találkozik az ilyen anyagok használatának szükségességével, nagyon meglepődött, hogy megtudja, hogy a színező kompozíciók közül több létezik. Az ilyen anyagok beszerzése ezért érdemes részletesen megvizsgálni, hogy milyen típusú lakkok léteznek, és milyen különbségek vannak.

előnyök

A szórófestékek a gyártótól függetlenül számos előnnyel rendelkeznek.

 • Ezek a vegyületek nem igényelnek hígítást és keverést, készen állnak a vásárlás pillanatától. A dobozokkal való munkavégzéshez nincs szükség további eszközökre: ecsetekre vagy görgőkre. A szerencsés spray-k kis méretű léggömbökben készülnek, ami praktikus és mobil anyagot alkot.
 • Gyakran a dobozokban lévő aeroszolok gyorsan száradó, egymással szemben álló termékek. A szárítási idő néhány perc. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a kezelt felületen nem keletkezik szennyeződés.
 • A lakkok és spray-k különböző felületekre, például fémre, téglára, fára, műanyagra permetezhetők. Mind a sík felületeket, mind a nehezen hozzáférhető helyeket, különböző kiemelkedéseket és hajlításokat fedhetik fel, például a gép azon területeit, amelyeket frissíteni kell, de nagyon nehéz elérni őket. Meglepő példa erre a "CERAMIC" kerámia kétkomponensű lakk, amely nemes fényt ad a felületnek, védi a festett felületet és növeli annak tartósságát.
 • A palackokban lévő lakk keverékek nagyon könnyen kezelhetők. Használatukhoz nem szükséges bizonyos készségek, tapasztalatok és a munka különleges feltételei - elég, ha megismerkedik a hengeren feltüntetett használati utasításokkal. Az eszközök költsége minimális lesz - ez a fajta rajzolású anyag tekinthető a leggazdaságosabbnak. A bevonó réteg egyenletes és egyenletes lesz.
 • Ezek a bevonatok elfogadható áron rendelkeznek, bár drágábbak, mint a hagyományos festékek.

Bármely lakkpermet kiváló fizikai-kémiai tulajdonságokkal rendelkezik, erősen ellenáll a nedvességnek és a különböző agresszív anyagoknak, valamint a hőmérsékletváltozásoknak. Az ilyen eszközökkel festett felületet teljes mértékben védik a különböző mechanikai és légköri hatásoktól.

faj

Több lakk van. Ezek közül a víz alapú két típusnak különbséget kell tennie: az akril és a poliuretán. Ezen spray-k előnye a tűzbiztonság. Ezenkívül elég gyorsan száradnak, tartós bevonatot hoznak létre, gyakorlatilag nem rendelkeznek specifikus maró kémiai szaggal, a festékkel ellentétben.

poliuretán

A poliuretán lakk poliészterek és diizocianátok származéka. Ez a bevonat ellenáll a fizikai stressznek. Két típusra oszlik: egykomponensű és kétkomponensű (aeroszolokban csak egykomponensű készítményeket használnak). Lehet vízalapú vagy alkohol alapú.

A poliuretán lakkok előnyei:

 • összetétele miatt nem képződik repedések a teljes szárítás után;
 • ne hámozzon;
 • tartós bevonat létrehozása;
 • ellenáll az agresszív médiumoknak és az UV sugárzásnak.

akril

Az akril lakk viszkózus, vízoldható, szinte szagtalan folyadék.Folyékony polimerből vagy úgynevezett akril diszperzióból készül.

Ez a bevonat a következő fizikai-kémiai tulajdonságokkal rendelkezik:

 • szárítás a víz elpárolgása miatt következik be, ezután a bevonat olyan filmet képez, amely képes megvédeni a különböző mechanikai károsodásoktól;
 • szárítás után a bevonatot semmilyen folyadék nem befolyásolja;
 • az akrilfólia megtartja az átláthatóságot, és az UV sugarak hatása alatt nem sárga;
 • bármely felületre, beleértve a téglát és a betont;
 • magas tapadású, jól tisztított felületekkel.

nitrocellulóz

A nitrocellulóz lakk gyanták, a szerves oldószeren alapuló kolloxilin. Csípős szaga van, szárítás után az egészségre nézve biztonságos. Használható a lakáson belül - feltéve, hogy alaposan szellőzik. A szárítási idő egy óra. Az aeroszol kitűnő védelmi tulajdonságokkal rendelkező, tartós bevonatot képez, kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik.

A külső tulajdonságok alapján a lakkok színesek vagy átlátszóak, matt vagy fényesek lehetnek. Emellett fényvisszaverő aeroszolt is találtak, amely a fényes részecskék részecskéit eldobja. Melyik termék kiválasztása a munkához az egyes ügyfelek üzleti tevékenysége. Mindez az alkalmazás helyétől, a festett felület típusától és a várt eredményektől függ.

alkalmazási körét

Függetlenül attól, hogy a gyártótól, az aeroszol lakk összetételéről ezek a spray-k nagyon széles körűek.

A lakkpermet három fő alkalmazási területe megkülönböztethető.

 • Autóipar. A kompozíciót leggyakrabban műanyag és króm matt festékekre alkalmazzák.
 • A mindennapi életben. Lehetőség van különböző bútorok, kiegészítők, kiegészítők, univerzális összetételű játékok fedezésére, hogy a különböző felületeken ragyogást hozzanak létre, ezáltal alkotásokat alkotva.
 • Építési szféra. Különböző felületek bevonására széles körben használják.

Alkalmazás funkciók

A lakkok alkalmazása a dobozokban nem rendelkezhet bizonyos tapasztalattal velük.

Elég, hogy néhány egyszerű ajánlást követhessen.

 • A doboz használata előtt jól rázzuk 2-3 percig. A belsõ tartalma a felületre permetezhetõ, ha a golyó hangja tisztán hallható a patron belsejében.
 • Mielőtt elkezdené lefedni a felületet, a lakkot a minta feltűnő helyén kell permetezni. Ha a festett felületnek van egy fekete külső rétege, akkor ne aggódj: a termék megjelenése a permetezés után nem szenved.
 • Az aeroszol felületén kb. 30 cm távolságból kell szórni, a tartályt függőlegesen kell tartani.
 • Az aeroszol vegyszert egyenletes rétegként kell felhordani. Ha szükséges, alkalmazhat egy második réteg bevonatot, de csak 10 perces szünet után.
 • Ha kis mennyiségű lakk szükséges a felület fedéséhez, és a patron teljes tartalmát nem használták, a maradékot a következő alkalommal lehet hagyni. A permetezőt azonban meg kell tisztítani. Ehhez forgassa el a permetet és szórja be, amíg a sugár el nem tűnik.

A festés megkezdése előtt meg kell vizsgálnia az utasításokat, majd szigorúan be kell tartania az alapvető biztonsági szabályokat:

 • ha szerves lakkokat használnak, a szellőzés kötelező;
 • a nyílt láng közelében nem lehet permetezni;
 • Szükségünk van overallra, légzésvédő maszkra, védőszemüvegre, kesztyűre.

A vízalapú aeroszol készítmények nem igényelnek ilyen szigorú biztonsági eljárásokat - ebben az esetben el lehet távolítani a maszkok és szemüveg használatát.

A munka befejezése után meg kell várni, amíg a felület teljesen száraz lesz. Ugyanakkor ügyelni kell arra, hogy a szárítás során a por ne essen rá, és hogy a lehető legnagyobb mértékben megvédje a lehetséges mechanikai sérüléseket.

A következő videóban rövid áttekintést kaphat a Body akril tiszta bevonat lakkjáról a HB dobozában.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba