Homokfúvó tégla: mi szükséges és hogyan történik?

A homokfúvás tégla hatékony eljárás a homlokzatok tisztítására, és széles körben használatos a lakóépületek és az ipari épületek eredeti megjelenésének helyreállításában.

A folyamat lényege

A homokfúvás a korom, a szennyeződés, a korom, a fehér maradék és a rajzok téglafal tisztítására szolgáló intézkedések halmaza. Az eljárást speciális berendezéssel végezzük, amelyet homokfúvásnak hívnak. Egy ilyen eszköz használata téglafalakat ad vissza az eredeti megjelenésükhöz, és jelentősen lelassítja a kő megsemmisülését. Annak ellenére, hogy a téglán lévő csiszolószóró meglehetősen erős mechanikai hatása van, az anyag nem zúzódik le, és nem veszíti el működési tulajdonságait.

A homokfúvó telepítésének elve a következő: a sűrített levegőt homokkal keverik, nagy nyomás alatt egy kompresszor segítségével a pisztolyba táplálják, és a felületre permetezik. Ennek eredményeképpen a téglafesték megtisztul a szennyeződésektől, és tiszta és ápolt megjelenést kap. Ezen túlmenően a levegő-csiszoló keverék hatása hatékonyan elpusztítja a gombákat és a baktériumokat, amelyek romboló hatása idővel téglák elpusztításához vezet.

A berendezés neve ellenére a homokfúváshoz nemcsak homokot használnak. Kiváló eredményeket érhetünk el a fal tisztításával a korund, a kupper salak, az üveggolyók, a nikkel-salak, valamint a műanyag és kerámia lövések téglák kezelésével. Az anyagválasztás a tégla típusától, a fektetés korától, az éghajlati viszonyoktól és a homlokzat szennyezésének természetétől függ.

Meg kell jegyezni, hogy ez a fajta tisztítás igen sokoldalú és bármilyen típusú téglához alkalmas. Sima, texturált, kemény égésű és mázatlan téglákat lehet feldolgozni. Ez nagymértékben kiterjeszti a homokfúvó berendezések alkalmazási körét, lehetővé téve, hogy minden típusú téglát, valamint fa- és betonszerkezeteket vigyázzon.

Használati jelzések

A homokfúvás téglafalakat figyelembe vesszük Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy az épületeket kielégítő állapotban hozzák, és számos esetben végezzük el.

 • Friss fal tisztítása cementmaradékból. Az eljárást enyhén, közepes szemcsés homokkal végzik.
 • A kivonat eltávolítása és a csapadék nyomai. Ez a fajta szennyezés különösen figyelemre méltó a vörös kerámia téglából készült homlokzatokon. Az ilyen falak hajlamosak fehéres csíkok és foltok megjelenésére, ami nagyon negatív hatással van az épületek megjelenésére.
 • Korrozív foltok tisztítása. Ez a fajta szennyezés gyakran befolyásolja a fehér szilikát téglából épült szerkezeteket. A homlokzat fém elemei, mint például az erkély szerelvények, az elektromos vezetékek horgai és a külső tűzálló lépcsők gyakran nem rendelkeznek korróziógátló bevonattal, és végül rozsdásodni kezdnek. Amikor esik az eső, a rozsdás vízfúvókákkal együtt elkezd lefutni a falakról, így vörös rozsdás csíkok maradnak mögötte. Az ilyen szennyezés nagymértékben rontja az épületek megjelenését, és semmi sem távolítható el, kivéve a homokozót.
 • Távolítsa el a penész és a penész. Ez a fajta szennyezés nemcsak a homlokzat teljes megjelenésére negatív hatást gyakorol, hanem komoly veszélyt is jelent az anyag megsemmisítésére.A homokfúvás lehetővé teszi a gomba pórusainak eltávolítását, amely mélyen behatolt a téglába, és véglegesen megszabadítja a szürke-zöld csúnya foltok falait.
 • A belső téglafalak tisztítása a régi festék és vakolat maradványaiból. A javítások elvégzése során gyakran szükség van a régi dekoratív bevonat eltávolítására a falakról, és jobb, ha egyetlen egység nem képes megbirkózni a homokfúvó telepítésével. A csiszolóanyag óvatosan kiszárítja a felszínt, így egy tökéletesen tiszta tégla marad.
 • A kerámia tégla falának mesterséges öregedése. A loft, a Provence, az ország, a techno, a gótikus szerelmesei és a hagyományos angol belső terek hívei gyakran használják ezt a technikát. A munkakeverék mechanikai hatásának eredményeként számos téglára és mélyedésre kerül sor a téglán, és olyan természetesnek és létfontosságúnak tűnnek, hogy szinte lehetetlen megkülönböztetni a mesterségesen öregített anyagot az eredeti százéves kőtől. A legjobb hatás elérése érdekében a homok, a nikkel-salak, az üveggyöngyök és a kerámia lövés is használható.
 • Munkafelületkezelés vakolat vagy festék és lakk keverékek alkalmazása előtt. Ebben az esetben a homokfúvás hozzájárul a durva felület kialakulásához, ami jelentősen megnöveli a tapadást és jelentősen megnöveli a dekoratív bevonat élettartamát.
 • Távolítsa el a zsírt és az olajfoltokat. Ha a felületet ilyen típusú szennyeződésektől tisztítjuk, csiszolóanyagként homokot vagy salakot használnak.

Tisztítási módszerek

A homokfúvás többféleképpen történik, és a helyes választás a szennyezés jellegét és az esemény végső célját figyelembe véve történik.

 • A leggyakoribb a klasszikus módszer, amellyel a sűrített levegővel kevert homok nagy nyomás alatt egy falra dobódik, amely sminkpapírhatást eredményez.
 • A következő eljárást nedvesnek nevezik, és különösen szennyezett felületeket használnak, amelyek régi foltokat és szárított habarcsmaradványokat tartalmaznak. Ennek a módszernek a lényege a csiszolóanyag vízzel való összekeverése, majd az így kapott kompozíció permetezése a téglafalra.
 • Nagyon hatékony módszer a felületek jéggel való kezelése, amely lehetővé teszi a szennyeződések eltávolítását a nehezen elérhető helyeken. Ebben az esetben a homokot kicseréljük a természetes vagy mesterséges jég apró részecskéivel, és nagy nyomás alatt a falra helyezzük őket.
 • A negyedik módszer egy termikus, vagy, ahogy azt is nevezik, tüzes kezelés, amely a homok és az éghető anyag egyidejű permetezéséből áll. A tüzes tisztítás használata hozzájárul a biológiai zavaró tényezők, például a moha, a penész, a gombák és a kórokozók teljes megsemmisítéséhez.

Biztonsági óvintézkedések

A homokfúvás során rendkívül óvatosnak kell lennie, és ügyeljen a biztonsági előírások betartására. Az eljárást csak személyi védőfelszereléssel, például arcvédővel és védőszemüvegekkel szabad elvégezni.

A munka során a test minden részét biztonságosan le kell zárni. Ez a követelmény annak a ténynek köszönhető, hogy a homokfúvás még a leggyengébb üzemmódjában is képes felgyorsítani a csiszolóanyag-részecskéket 600 km / h sebességig, ezért a vízsugár közvetlen behatolása súlyos személyi sérülésekhez és akár halálhoz vezet.

A fizikai sérülések mellett a homokfúvó berendezésekkel való védelem védőfelszerelés használata nélkül is olyan szörnyű betegséggel jár, mint a szilikózis. A betegség súlyos károsodást okoz a tüdőszövetben, és a légutakba belépő homokos por okozta. Ezért a homokfúvó berendezéssel végzett munka során, függetlenül attól, hogy milyen csiszolóanyagot használnak, finom légzőkészüléket vagy kényszer levegővel ellátott sisakot kell használni.A füleket védeni kell az erős zajtól az ipari fejhallgató használatával.

  A homokfúvás a leghatékonyabb módja annak, hogy visszaadja a téglafalat eredeti megjelenésének, és jelentősen növeli az épületek élettartamát.

  Hogyan dolgozzunk homokfúvással, lásd az alábbi videót.

  Comments
  szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba