Hány oldalt tégla 1 négyzetben. m szóló?

 Hány oldalt tégla 1 négyzetben. m szóló?

Az 1 négyzetméteres téglák számának kiszámításának szükségessége. m falazat olyan esetekben fordul elő, amikor az épület homlokzatának befejezéséről döntünk. A falazat kialakításának megkezdése előtt meg kell számolni a darabok vagy modulok számát egy négyzetméterben. A használt falazat típusától, a falak vastagságától függően változhat. Előre kiszámítva, hogy mennyi bélés van a házban, megakadályozhatja az anyagok beszerzésében bekövetkező esetleges hibákat, és biztosíthatja a legracionálisabb felhasználást a munka során.

Méretek és tégla típusok

Van egy bizonyos dimenziós hálótégla, amelyet az EU-ban és Oroszországban fogadtak el (GOST). Ennek különbségei szükségszerűen figyelembe veszik az anyagok beszerzésénél és kiszámításánál. Különösen a hazai termékek jobban összpontosítanak a fektetés kényelmére a hosszú oldalakon (kanalak) vagy rövid oldalfalakkal (dugók). Az európai gyártók a falazat díszítő elemére összpontosítanak. Itt a tervezés egyedisége nagyra értékelt, és az alkotórészek nem feltétlenül felelnek meg egymásnak.

Az európai szabvány különösen a következő mérettartományt (LxWxH) teszi lehetővé:

 • 2DF 240x115x113 mm;
 • DF 240x115x52 mm;
 • WF 210x100x50 mm;
 • WD F210x100x65 mm.
2DF 240x115x113mm
DF 240x115x52mm
WF 210x100x50mm
WD F210x100x65 mm.

Az orosz szabványok lehetőséget biztosítanak a falazat egyes rétegeinek magasságának megváltoztatására. Tehát a 65 mm-es sebességű egyedi variánsok megkülönböztethetők, a kettős 138 mm magas, a másfél 88 mm. A hosszú és rövid oldalak mérete minden opció esetében standard: 250x120 mm. A szükséges anyagok mennyiségének kiszámításakor figyelembe kell venni a falazat választott vastagságát. Például 1 m2-es habarcsos téglafalban - 102 darab egyetlen tégla, és az összekötés számítása nélkül ez a szám már 128 egység.

megoldással
megoldás nélkül

A falazat típusai

Az anyagfogyasztás nagy hatással van a mintás falazatra. Az épületek és szerkezetek szembeállításakor gyakran használnak különböző színű blokkokat, mozaik dísz vagy folyamatos bevonat képződik, amely kifejezetten a szokatlan termékválaszték használatából adódik. Különösen a keresletben Európában a tégla burkolat dekoratív változatai vannak, ahol az adott stílusban kialakított homlokzatokra vonatkozó megoldások teljes gyűjteményei készülnek.

A falazati réteg kialakításának folyamata mindig két komponenst tartalmaz - habarcsot és téglát. A szilárd fal szekvenciája és rögzítési módja azonban jelentősen változhat. A külső díszítés legkedveltebb változatai közül számos típus létezik.

 • Blokk típusú falazat. A homlokzat elején a tégla hosszú és rövid részével váltakozó sorok jellemzik. Ugyanakkor az ízületek egybeesnek, így biztosítva a harmonikus homlokzati megoldást. A gótikus változatban ugyanazt a sorrendet használjuk a hosszú és rövid oldalak használatára, de az ízületek elmozdulásával.
 • Pályán. A falazatot az egyes sorokban a tégla hosszának felével ellensúlyozza. A bevonat vizuálisan vonzó. Az elülső oldalon mindig a termék hosszú része van.
 • Lipetsk fektetés. Jellemzője az ízületek megőrzése a külső fal teljes magasságában. A sorokat a következő sorrendben kombináljuk: három hosszú elem egy rövidre. Lehetőség van különböző színű modulok használatára.
 • A kötőanyag. A homlokzaton csak a rövid oldalt használjuk, a sorok lefektetésével.
 • Kanál fektetése. A hosszú oldalon (kanál) alakult. Az eltolás 1/4 vagy 1/2 tégla.
 • Brandenburgi fektetés. Két kanál és egy tychkovy elem kombinációja jellemzi. Ebben az esetben a rövid oldal mindig úgy van eltolva, hogy a hosszú részek csomópontjánál legyen elhelyezve.
 • Kaotikus módon. Lehetővé teszi, hogy homlokzati felületet készítsen a különböző színű színes téglák segítségével. A modulok helyét önkényesen választják ki, nincs egyértelmű sorrendje.

Az építőiparban más népszerű és keresett szerelési lehetőségeket is használnak a homlokzati dekoratív bevonatokhoz. Érdemes figyelmet fordítani arra a tényre, hogy az elemek világos szekvenciájú falazat típusának megválasztásakor gondosan meg kell őrizni a habarcs megfelelő sűrűségét és folyékonyságát, hogy elkerülhető legyen a varrás vonal torzulásának esetleges problémái.

A falak területének kiszámítása

A falak teljes területének kiszámításához és a házhoz szükséges téglák számának kiszámításához előzetes lépéseket kell tennie. Vannak bizonyos standard értékek, amelyeket kérés esetén figyelembe lehet venni.

Például a csomagban lévő termékek számát a magassága (átlagosan 1 m) és a méretek alapján számítják ki. A téren a téglák számát a habarcs használatával és anélkül számítják ki. Például, egy vékony homlokzati burkolat, 0,5 db téglából egyetlen változatban, 51/61 darab megvásárlását igényli. Ha a szállító azt javasolja, hogy az anyagot raklapnak tekintsék, ne feledje, hogy a raklapon 420 szabványos méretű termék található.

A falak területének kiszámításakor számos tényezőt is figyelembe kell venni. Tehát feltétlenül emlékeznie kell arra, hogy pontosan meg kell mérni a furnérozandó homlokzat összes paraméterét. Ahhoz, hogy megkapja őket, szüksége lesz:

 • megszorozzuk az egyes falak hosszát és magasságát (bármilyen konfigurációjú objektum esetén);
 • az értékek hozzáadásával a homlokzati szerkezet teljes területét;
 • mérje meg és számolja ki az ajtó- és ablaknyílások által elfoglalt területet;
 • összegyűjti az eredményeket;
 • a homlokzat teljes területéből vonja le ugyanazokat a paramétereket az ajtókhoz és ablakokhoz;
 • A kapott adatok alapul szolgálnak az anyagok további számolásához.

A téglából álló felületeket igénylő összes felvétel csak az 1 m2-es elemszámmal megszorozható. Az ilyen megközelítés azonban nem nevezhető teljesen objektívnek. Elvégre a munka során a csatlakozások, a sarkok és a nyílások elhelyezése történik, ami további anyagmennyiséget is igényel. Mind a házasságot, mind a csatát figyelembe kell venni a tégla blokkok feldolgozásakor.

Termékek számlálásának módjai

Számítsuk ki az 1 négyzetméteres téglák számát. m falazat lehet különböző módon. Az épületmodulok száma attól függ, hogy a falazat milyen pontosan történik. A burkolatot leggyakrabban fél téglával tesszük, mert a fő fal körül van rögzítve. De ha jelentősen növelni szeretné a szerkezet hőszigetelését vagy hangszigetelő tulajdonságait, telepíthet egy 1, 1,5 vagy akár 2 téglából álló homlokzatot.

Ebben az esetben, ha varratok vannak, az 1 m2-es elemek száma a következő lesz.

Tégla típus

A darabok száma, amikor 0,5 téglában helyezzük el a megoldást

1 téglában

1,5 téglában

2 téglában

egyetlen

51

102

153

204

sesquialteral

39

78

117

156

kettős

26

52

78

104

A varratok nélkül a téglafogyasztás 1 m2-es falazatra számítása a következő lesz.

Tégla típus

A darabok száma, amikor 0,5 tégla nélkül helyezzük el a megoldást

1 téglában

1,5 téglában

2 téglában

egyetlen

61

128

189

256

sesquialteral

45

95

140

190

kettős

30

60

90

120

Érinti az elemek számát egy dekoratív felület négyzetméterében és a használt modulok típusában. A magas dupla és egy és fél opció csökkenti a megoldás fogyasztását. Az egyes elemek esetében a téglák fogyasztása magasabb lesz. A számláláshoz érdemes figyelembe venni a raklapon lévő téglák számát is.

Az anyag megrendelésekor fontos a vásárolt termékek egyéb paramétereinek és mutatóinak ismerete. Különösen ömlesztve vagy csomagolásban szállítva 512 tégla van egy kockában. Érdemes megemlíteni, hogy az átlagolt értékek ebben az esetben csak akkor használhatók, ha a falazatot ugyanolyan elrendezésű elemekkel (csak a kanál vagy csak a perem) kell kiszámítani.

Ezen túlmenően, ha a számításokat a fal egy köbméterében végezzük, figyelembe kell venni a varrás arányait. A teljes összeg 25% -át teszik ki. A varratok szokásos vastagságán végzett munka lehetővé teszi az 1 m3-es 394 egységnyi termékáramlást.

A rétegvastagságot egyedileg kell meghatározni. Kettős vagy fél tégla használatakor figyelembe kell venni az anyagmennyiség csökkenésével összefüggő összes mutatót. A köteten kívül a falak területének indikátorain alapuló számításokat is végezhet. Ez megbízhatóbb eredményt ad. Külső falak esetében a hibaarány 1,9% -ot tesz ki, a belső válaszfalak esetében - 3,8%.

A számítási módszer kiválasztása során figyelembe kell venni a munka teljesítésével kapcsolatos minden lehetséges szempontot. A számítások során figyelembe kell venni a falazatok hosszát és szélességét, ha eltér a szabványtól. Ebben az esetben a téglák száma 1 m2-en vagy 1 m3-nél kisebb lesz, mint az átlag.

A munka befejezése előtt ügyeljen arra, hogy a homlokzatok díszítésére megfelelő mennyiségű anyagot vásároljon. A téglák fogyasztása során figyelembe kell venni a varratok vastagságát, a falak területét, a falazat kialakításának módját. Ez a megközelítés elkerülni fogja az anyagok hiányával kapcsolatos problémákat.

   .

   Ezenkívül a számításoknak mindig figyelembe kell venniük a tégla csatáját a folyamat során. Az állománynak körülbelül 5% -nak kell lennie. A szükséges mennyiségű anyag megfelelő kiszámításával biztosíthatja az épület homlokzatának dekoratív burkolatának kialakításában a folyamatos munkát.

   Az alábbi videó példa a helyes tégla számításra.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba