Téglaharc: mi ez és hogyan kell használni?

Az építőanyagok eltérőek. Közöttük fontos hely egy tégla. Azonban az anyag sok előnye könnyen megsérül. Ez azt jelenti, hogy megverte a tégla tömegét.

Különleges jellemzők

A téglaharcok a következőkből származnak:

 • régi épületek bontása;
 • tőke javítás és újjáépítés;
 • gyenge minőségű termékek elosztása téglagyárakban;
 • hibák a falazási munkák során.

  Az elmúlt években a törött téglák mennyisége folyamatosan növekszik. A régi bontásra szánt házak száma növekszik. Az ilyen szemét eldobása, ahogyan azt az előző évtizedekben gyakorlatban történt, kényelmetlen és gazdaságilag nem hatékony. Mivel a törmeléket egyre inkább újrahasznosítják. Ennek eredményeként egy törött tégla szó szerint másodszor él.

  Mi történik?

  A téglából csak a gyárból kibocsátott tégla lehet különböző. A csiszolás után a másodlagos nyersanyagok az eredeti termék összes jellemzőjével rendelkeznek. A kerámia téglaharc viszonylag kevés vizet vesz fel. A fagyot jól tolerálja és kitűnő sűrűség jellemzi. Ha a tégla kezdetben üregeket tartalmazott, a másodlagos nyersanyagok fajlagos tömege eléri az 1400 kg-ot 1 cu-ra. m, ha szilárd volt - 2000 kg / 1 cu-ra nő. m.

  A csiszolt szilikát anyag nem éli túl a hideget, továbbá könnyen elnyeli a vizet. Az üreges szilikát elleni küzdelem fajlagos súlya 1100 és 1600 kg között mozog. m. Az egész termék esetében ezek a számok 1800 és 1950 kg között mozognak. m. Ha a tégla eredetileg tűzálló volt, akkor is tűzálló marad. Ugyanakkor a folyékony víz és a vízgőz szinte nem hatol be belsejébe.

  De az átmenet nem csak a tégla törmelékének eredete. Van is egy méretmegosztás. Ha csak 2 cm-nél nagyobb részecskék vannak, a terméket finom frakciónak nevezik. Bármi, ami nagyobb, mint 2, de kevesebb, mint 4 cm, már a középső frakció. A legnagyobb téglahulladék mérete 4-10 cm.

  A használat megkönnyítése érdekében a frakciókat elválasztjuk és a fogyasztóknak egyenként szállítjuk. De nem tudja azonnal rendezni az újrafeldolgozókat méret szerint. A speciális szitákon való átkásolás előtt meg kell szabadítani az összes felesleges zárványtól. Fontos megjegyezni, hogy ez csak egy ipari környezetben feldolgozott termék. Bárki, aki maga épít egy házat, még tisztítatlan tégla csatát is használhat.

  Az alkalmazás pozitív és negatív aspektusai

  Nem kétséges, hogy az épületek szétszerelése során másodlagos nyersanyagokat kapnak kedvező áron. Nincs más olyan helyőrző, amely annyira gazdaságos lenne. Maga a tégla nem tűz, nem támogatja a már kialakult tüzet, és még akadályt is jelenthet. Ez az anyag jól tartja a hőt, megakadályozza az idegen hangok terjedését. Ezenkívül meghaladja az erős tölgyfa és a celluláris beton legjobb minőségeit.

  A folyamat során egy tégla csatát lehet alkalmazni minden időben. Ebben a tekintetben a természetes fából is jobb. Ha az elkészített törmeléket a talajba helyezi, teljes vízelvezetést biztosítanak. Ezért nagyon hasznos nedves és nedves területeken használni. Mivel a tégla gyártása és feldolgozása biztosítja a környezetbiztonságot, ezt az anyagot akár a lakásépítésben is felhasználhatja.

  A téglaharc könnyű.Ezért az építkezéshez való eljuttatásához és elhelyezéséhez komplex, drága berendezések használata nélkül lehetséges. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a törött tégla súlyos hibákat tartalmaz. Nagyon nehézkes használni: minden blokkot óvatosan el kell távolítani az oldattól és a régi rétegektől. Az új megoldás költsége drámai módon nő, és a fektetést meg kell erősíteni, különben laza és megbízhatatlan lesz.

  Miért használjon újrahasznosított anyagot?

  Tégla csatát használnak a helyi utak építéséhez. Kiváló alaprétegré válik, a legjobb eredmény a mocsaras területeken érhető el. Az aszfalttömeg gyártásakor bizonyos frakciókból származó téglaforgácsokat be lehet vezetni. És az átmeneti (csak télen és ősszel) utak építése során építeni lehet teljesen törött téglából. Kerámia harc is használható, ha kerti partnerségek útjait fedik le, amikor a főutakon a lyukakat töltik ki és a kotrógépeket mélyítik.

  A másodlagos anyagok helyettesíthetik a magas minőségű aszfaltot és az építési területeket kiszolgáló utak elrendezését. Az ilyen típusú hozzáférési utak évekig szolgálhatnak. Amikor eljön az ideje, hogy egy teljes útra jussunk, a korábban meghatározott törött tégla jó alap lesz. Ha a sávot törött klinkerrel helyezi el, akkor akár 10 évig is képes túlélni, és ahol a forgalmi terhelés kicsi - még inkább.

  A törött téglák az országban használhatók. Ez segít a meredek lejtők megerősítésében, csökkenti a földcsuszamlások kockázatát. Hasznos a vízelvezető árokhoz. Ebben az esetben az anyagot az alsó rétegek létrehozásához használják. Hasonló hatás érhető el a különböző típusú mérnöki rendszerek telepítésekor. Elég széles körben használt téglaharc a tájtervezésben. Gyakran a törmelék helyett például egy alpesi csúszda alapjára öntik.

  Vannak azonban más felhasználások is. A törött tégla segít:

  • helyezze el a száraz patak gyönyörű partjait;
  • virágágyások díszítése;
  • keretes kerti utak létrehozása.

  A pálya elkészítéséhez kis frakciókat kell alkalmazni. Nagy és közepes töredékek segítségével egyedi mintákat alkotnak. Ez azért történik, mert a morzsolás a tömörített homoktömegbe esik. Bizonyos esetekben konkrét megoldással helyettesítik. Javasoljuk, hogy hiper préselt vagy klinker tégla töredékeit használjuk. Erőjük méltó helyettesítője a magas színvonalú kerámia tégla.

   Beton- és betonkeverékben (bár részben) tégla csatát adhatunk a törmelék helyett. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen beton nem lesz különösen jó minőségű. Ez azonban akkor használható, ha a felépített szerkezet nem túl fontos. Ebben az esetben meg kell felelnie a különleges követelményeknek:

   • csak kerámia hulladékot használjon;
   • közelebb helyezze az épületszerkezetek közepéhez (mivel a nedvesség felszívódása kevésbé hatásos);
   • a nagy darabokat közepes és kis darabokra osztja;
   • az újrafeldolgozható anyag legfeljebb 30% -át cserélje ki (ellenkező esetben az erősség aránytalanul alacsony).

   További részletek

   Ha van szükségtelen szilikát tégla morzsa, akkor töltse ki a falak belsejében lévő üregekkel (kútfúrási módszerrel). Ez növeli az épület hő- és hangszigetelését. Szintén törött téglát használnak töltőanyagként a külső vakterületen. És ha megtöri a tűzjelzőt, kiváló tűzálló habarcs töltőanyag lesz. Ebből a célból a chamotte-törmelék különböző frakcióit lehet használni.

   Hozzáadhat egy tégla csatát az alapítványhoz. Ebben az esetben csak az egyszintes lakóépületek alapjainak számítása nem megengedett. De a másodlagos melléképületek megengedik, hogy ezt tegye. Néha a kerítés alatti pillér csak téglahulladékkal van borítva. Ezután a tölteléket dörzsöljük és cementbe öntjük. Egy ilyen megoldás már régóta egyszerű és megbízható.

    A téglaharcok felhasználhatók az oldal felemelésére, ha a völgyben található. Ha szükséges a gödör alsó szintjének kiegyenlítése, csak a kis frakciók anyagát használjuk. Azoknak, akiknek lehetőségük van a nehéz terhek exportjára, keresniük kell a törött téglák szabad átadására. Az ilyen hirdetéseket számos fejlesztő szolgálja, a régi házak teljes körű településeit és környékeit lebontva. Jövedelmezőbb számukra, hogy az újrahasznosítható anyagokat ingyenesen vigyék át, mint gondoskodni az eltávolításról és az ártalmatlanításról.

    Hogyan készítsünk egy számot egy tégla csatából a saját kezeddel, nézd meg a következő videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba