Önálló téglafüstös

 Önálló téglafüstös

Sokan közülünk csak imádjuk mindenféle füstölt terméket - húst, halat, sőt zöldséget is. Néha azonban nemcsak az áruk vannak az üzletekben, hanem a minőség is. Régóta bebizonyosodott, hogy a boltokban gyakran nem árulnak füstölt termékeket, hanem az ilyen termékek utánzatait. A különleges keverékek lehetővé teszik, hogy ugyanazt a füstölt hal ízét és ízét adja. Sajnos, a minőség sok kívánnivalót hagy maga után.

Akkor miért ne készítsen saját füstölőt? A valóban jó dohányzásra szánt termékek megtalálása nem nehéz, és maga a főzési folyamat sem bonyolult. De biztos lehet benne, hogy a füstölt hús vagy a sör kedvenc makréla természetes és biztonságos lesz. De ami a legfontosabb - hihetetlenül ízletes.

De először meg kell építeni ezt a nagyon füstölőt. Ezt fogjuk beszélni ma.

 Tégla Smokehouse

Mit kell figyelembe venni az építés előtt

Fontolja meg a következő pontokat:

 1. Location. Meg kell találni az optimális helyet, ahol elhelyezheti a füstölőt. Nem okozhat kényelmetlenséget az Ön vagy szomszédai számára. A füstölt hús szaga természetesen kellemes, de nem mindenki azt akarja érezni, hogy a nap 24 órájában.
 2. Anyag. Most a füstölőház bármitől, akár a régi hűtőszekrényig is elkészíthető. A legjobb megoldás azonban egy tégla. Csak a tégla csak tűzálló.
 3. A dohányzás típusa. Két közülük - hideg és meleg. Az eszköz típusa maga a választott típustól függ. Mert gondolj előre, hogy pontosan mit akarsz elérni.
 4. Termékeket. Valószínűleg már gondoltad, hogy dohányozni fogsz. A különböző termékeknek saját igényük van erre. A füstölő építése nagyban függ ettől. Bizonyos termékeknél módosítani kell az eszközt. Ezt tartsa szem előtt.

A dohányzás típusai

A dohányzás az ókori főzés módja. Ez lehetővé teszi, hogy hatékonyan használhassa a fa képességeit. Bizonyos hőmérséklet elérésekor a fa lassan elszívódik, a szükséges füstöt bocsátja ki, ami miatt szivattyúzás történik.

A dohányzásnak két típusa van:

 • forró;
 • hideg.

A hideg költségesebb módszer, de maga a főtt étel hosszabb ideig tárolódik.

A forró dohányzás nem teszi lehetővé, hogy az edényt főzés után tartsuk, de a termékek illatosak és ízletesebbek.

A fő különbség ezek között a tervezésben rejlik. Tehát, ha a forró füstházak a gyújtás középpontját közvetlenül a kamra alatt helyezik el, akkor a hideg azt jelenti, hogy a kandallót oldalra helyezik, és egy speciális eszközt hoznak a kamrába, ahol a dohányzás történik - füstellátás.

Hely kiválasztása

A tégla füstölőház áll. Ezért nem lehet áthelyezni a helyről a másikra. Ez arra enged következtetni, hogy a helyet a legnagyobb gondossággal kell kiválasztani.

Először válasszon ki egy kényelmes területet, amely egy bizonyos távolságra van a háztól. Sok füstdel fogsz foglalkozni, és nem kívánatos az élettérbe dobni. Ezen túlmenően ez a füst károsíthatja a fákat, az ültetvényeket. Ezért a megfelelő hely megtalálása nem lesz olyan egyszerű.

Mindegyik ház egyénileg függ. De már tudja a hely kiválasztásának fő pontjait.

tervezés

Ahogy már említettük, a dohányáru a mi korunkban szinte mindentől származik, ami kéznél lesz. De a téglaeszközöknek eltérő rendszere lehet, attól függően, hogy milyen méret, a dohányzás típusa és így tovább.

Mindenesetre a fő szerkezeti elemek változatlanok maradnak:

 • kandalló;
 • ráccsal;
 • A kemence;
 • Rács vagy tartók (amelyeken a termékek füstölnek);
 • fedezésére;
 • Tégla.

Ha hideg dohányzásról beszélünk, szükségszerűen hozzáadunk egy füstellátást a szerkezethez, és maga a tűz kamra nem található a rácsok alatt, hanem oldalán, hogy elkerülje a ragyogó fa közvetlen hatását a fenti termékekre.

 Forró füstölt füstölőház

Az építési szakaszok

Úgy döntenek, hogy saját füstölőházat készítenek, egyértelműen el kell osztani a tervezett munkát, és a megfelelő sorrendben szakítani őket. Jobb, ha alaposan felkészülünk, és nem lépésről lépésre ösztönösen cselekedjünk. Így kihagyhatod a fontos pontokat, és komoly hibákat tehetsz.

A füstölő építése több fő szakaszra osztható:

 1. Előkészítő események.
 2. Szerszámok és anyagok kiválasztása.
 3. A jövő építésének alapja.
 4. Tégla falazat.
 5. A füstellátás megszervezése (ha hideg füstölőházról beszélünk).
 6. A készülék bevezetése a munkába.
 Tégla smokehouse saját kezével

Előkészítő munka

Az igazán magas színvonalú és hatékony füstölőház előkészítő intézkedések nélkül eléggé problematikus.

Az előkészítés elsősorban az eszköz típusának kiválasztásában áll. Bármit is mondhatnánk, a hidegtől való dohányzás nemcsak a főzés eredménye, hanem maga a készülék tervezési jellemzői is.

Miután eldöntötte a dohányzás típusát, gondosan mérlegelnie kell azt a helyet, ahol befogadhatja a szerkezetet. Már elmondtuk Önnek a választási szabályokat, ezért a problémák nem merülhetnek fel.

Ne felejtsük el a minőségi anyagok fontosságát. Minél jobb a tégla és a kapcsolódó elemek, annál hosszabb és megbízhatóbb lesz a csodás készülék.

Miután elkészítette a rajzokat, és lépésről lépésre tudomásul vette a jövő építését, megkönnyíti a saját feladatát. Tehát a tervek szerint szigorúan cselekedhet, nem térhet el a tervünktől. Ennek eredményeként kevesebb hiba, jobb eredmény.

Például a füstölő ház egyik rajzát kínáljuk sütővel és főzőlappal kombinálva - a legnépszerűbb opció.

Füst rajz egy brazier.

 Rajz - füstölőház

Szükséges eszközök

Természetesen nincs értelme, ha nincs megfelelő eszköz és anyag a munka megkezdéséhez. A füstölők gyártásához pedig:

 • Tégla (kerámia vagy speciális tűzálló, de nem szilikát);
 • Agyag (cserélhető kész száraz keverékekkel);
 • lapát;
 • Megoldási kapacitás;
 • Fa ajtók a füstölőkhöz;
 • Rács vagy fémrudak, amelyeken a termékek kerülnek elhelyezésre;
 • fémtető (ha egy kis készüléket gyártanak);
 • kalapács;
 • Épület szintje;
 • Simítóval és simítóval;
 • Az alapítvány összetevői.

alapítvány

Az alapítványról külön beszélni kell. Szervezetéhez egy fémrácsot használhatunk beton, kavics és homok, vagy egy betonlap segítségével.

Ha úgy dönt, hogy egy konkrét lapot készít, akkor a műveletek sorrendje a következő lesz:

 1. Először ásni egy szükséges mélységű lyukat.
 2. Ezután a kapott gödör alja homokot öntötte a törmelékkel. Próbáld meg szorosan összecsukni ezt a réteget, hogy sima legyen.
 3. Ezután egy fémrácsot helyeznek a gödörbe, és beton öntik.

Mindössze annyit kell várni, hogy a beton álljon be, és maga az építés is megkezdődhessen.

Ha öntött betonlapot használhat, feltétlenül használja azt. Sokkal könnyebb és gyorsabb, és nincs szükség további munkára.

kőművesség

A pasztelleket, a kanálokat és a téglagyárakat a következő ábra mutatja.

Az alapozás befejezése után kezdődik a téglafektetés.

 1. Először is, az alapot simítóval kell alkalmazni. Kicsit nagyobbnak kell lennie, mint a pasztell terület. Ezt követően maga a tégla kerül alkalmazásra. Nem érheti el a közösséget.
 2. Most megdörzsölte, ami kitölti a függőleges varratokat. A köveket le kell nyomni, ami lehetővé teszi az alatta lévő megoldás "összetörését". Mozgassa a csomópontba.
 3. Ha a préselés eredményeként az oldat kilép a varratból, a többletet simítóval eltávolítjuk. Annak érdekében, hogy biztosítsa a helyes pozícióját a tégla, akkor csak megüt egy kicsit egy gumi kalapáccsal. Próbálja meg rendszeresen ellenőrizni a falazat szögét az épület szintjén. Ezt meg lehet tenni minden sor elhelyezésekor. Ne felejtsük el mérni a falat vízszintes vagy szinttel.
 4. A függőleges és vízszintes varratoknak körülbelül 12 mm vastagnak kell lenniük. Ez az ideális.
 5. Fontos szempont az alsó sor függőleges varrásainak téglákkal való átfedése a sarkok lerakása során. Ennek köszönhetően létrehoz egy ligációt. Ne feledje, hogy a fektetés a legjobb, ha a sarokról indul, így később nincs probléma.
 6. A tojásrakás utolsó szakasza fugázás. Ez vonzóbb megjelenést biztosít a tervnek.

Füst beömlés

Ha az Ön füstölőháza füstölt, akkor a kínálatnak füstöt kell biztosítania.

Ahhoz, hogy ilyen kéményt építsen, speciális árkot kell készítenie. Szélessége körülbelül 0,5 méter, mélysége 0,3 méter, hossza kb. 2 méter.

Téglákat helyeznek az árokfal szélére. Az erre a területre vonatkozó megoldást az agyag és a 3-as homok közötti arányban választjuk. A kapott struktúrát fémréteggel bevonjuk, vagy azbesztbe öntenek.

Üzembe

Smokehouse tapasztalata:

 1. A megfelelő terméket öntjük a fűrészpor rekeszbe. A legjobb, ha cseresznye vagy sárgabarack fűrészporot választunk.
 2. Világítsuk meg a tüzet.
 3. Helyezze a kiválasztott termékeket a füstölőházba. A legjobb, ha a készüléket húst vagy halat teszteljük.
 4. A kipufogócső zárva van a fedélen, és az idő arra vár, hogy a készülék felmelegedjen, a belső tér füsttel lesz tele. Így nyomon követheti, hogy mi történik belül, telepíthet egy hőmérőt.
 5. Amikor a hőmérő eléri a 600 fokot, nyissa ki a kimenetet. A tetőn található.
 6. A következő lépés 30 perc várakozás. A készüléknek működnie kell.
 7. Most nyissa ki az ajtót, és érje el termékeit. A színnek aranynak kell lennie, maga a hús vagy a hal forró.

A vizsgálat során meglehetősen észrevehető, hogy a füst jön ki a készülékből. Ez azt jelenti, hogy néhány hiányosság nem volt sűrűn lefedve. A tesztelés lehetővé teszi, hogy hibát találjon, gyorsan megszüntesse, és elkezdje a füstölőház teljes működését.

A kis füstölő építésének jellemzői

A kis dohányzóeszköz készítése még önmagában sem nehéz. Kövesse az ajánlásokat, és lépésről lépésre lépjen tovább.

 1. Először is találunk helyet a kémény telepítésére a földön. A csatornán belüli szakasznak körülbelül 30 centiméter méretűnek vagy kicsit kisebbnek kell lennie, szélessége 0,35 m, magassága pedig 0,25 m. Az optimális anyag agyag tégla.
 2. Az égéstér a létrehozott csatorna szélső részén helyezkedik el. Megjegyzendő, hogy a fényképezőgép magassága nem lehet 1,5 m-nél nagyobb. A téglákat a bordákon kell egymásra rakni.
 3. A csatorna elhelyezéséhez szükség van egy árokra. Mélysége kb. 0,35 m, szélessége 0,55 m. Ha a készüléket egy dombra helyezi, további eseményekre nincs szükség. Ha nem, akkor a kémény jobb, ha kb. Tömörítse az alját, majd tegyen téglafalat.
 4. Az új szakasz a falak fektetése a kéménycsatornában. A fal egy téglából készült alapra van szerelve. Az elemeket a bordákon is elhelyezik. Győződjön meg róla, hogy a kötés mindenhol azonos. A kapott falnak több sor téglát kell tartalmaznia, azaz magassága kb. 0,25 m.
 5. Ezután blokkolja a csatorna felső részét egy tégla használatával. Az átfedést házként kell végezni, mivel egy lapos kivitel nem fog működni.
 6. A létrejövő kémény keletkezett csatornájának végén a kamerákat telepítik, ahol a dohányzás megtörténik. Szerelje fel úgy, hogy a csatorna mélyebb legyen, legfeljebb 0,3 m.
 7. A végső szakasz a talajrétegnek a kamra szintjéhez való kötése. Megjegyzendő, hogy ennek a rétegnek a magassága kb. 0,15 m legyen.

A nagy füstölők építésének jellemzői

Ha nagy füstölőházat szeretne készíteni, akkor úgy épül, mint egy kis ház.

Az építési folyamat során ügyeljen arra, hogy megállapítsa azokat az elemeket, amelyekre ténylegesen füstölt kiválasztott termékek kerülnek. Felülre szerelt kémény, szeleppel kiegészítve. Ez a szelep segít szabályozni a folyadékáramlás hőmérsékletét és sebességét.

A füstölők tervezése során további kapacitást is magában foglalhat, ahol tűzifát tárol. Mindig nagy dohányzókészülékben kell lennie.

Emellett ne felejtsük el a serpenyőt, amely a főzési folyamat során keletkező összes zsírt elvezetik. És az ajtót agyaggal kell borítani, mint más, fából készült szerkezeti elemek. Ezzel elkerülhető a hirtelen tüzek.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba