Mennyibe kerül a cinder?

 Mennyibe kerül a cinder?

Az építőanyagok nagyon régi idők óta igyekeznek olcsóbbá és egyszerűbbé tenni a felhasználást. De a pénzügyi és geometriai mutatók mellett az erősség és a hővezetés is meg kell ismernie a teljes tömeget. Csak akkor tudjuk megítélni az egyes termékek alkalmazhatóságát egy adott esetben, a feladatok elvégzésének optimális lehetőségeit.

Miért kell tudnod a súlyt?

A nyilvánvaló válasz - „az alapítvány helyes kiszámításához” - nem kimeríti a probléma teljes mélységét. Fontos megjegyezni, hogy a szerkezet súlya fordítottan arányos az erejével. És még az anyagok teljes azonosságával, kiváló minőségű kivitelezéssel, a különbség továbbra is rendkívül jelentős az eredmény eléréséhez. Tehát, ha a klasszikus típusú cinder blokkokat használjuk (sőt, kohászati ​​salakból áll), a súlyosságát a részecskék mérete határozza meg. A túlnyomórészt nagy salak használatakor a szerkezet könnyebbé válik, kevésbé erős, de gazdaságosabb a hőfogyasztás szempontjából.

A kis méretű salakot nemcsak a termék súlyozása mutatja. Hozzájárul a megnövekedett erejéhez. Ugyanakkor a termikus tulajdonságok romlanak. A kvarchomok hozzáadása bizonyos esetekben a salak kis részecskéinek részeként növeli a szerkezet szilárdságát, mivel a maximális terhelés nagy töltőanyagra koncentrálódik. Természetesen ez a technika elkerülhetetlenül befolyásolja az alkalmazott tervezés súlyosságát.

Összetétel és tulajdonságok

A mesterségesen előállított építőkövek között kiemelkednek a salakkövek, mert egyszer csak salakok kitöltésével készültek, így a név. De ma ez a kialakítás sokkal változatosabbá vált a paraméterei között.

Így a salakblokkok gyártásában ma már használhatók ilyen töltőanyagok, mint:

 • kavics;
 • zúzott gránit;
 • üvegtörés;
 • zúzott tégla;
 • beton;
 • kibővített agyag;
 • vulkáni hamu és számos más anyag.

A blokkok használatának előnyei:

 • hosszú üzemidő;
 • lángállóság;
 • viszonylag gyenge hővezető képesség;
 • gyors építés;
 • a kézműves körülmények között az alkatrészek megszerzésének lehetősége;
 • geometriai megoldások széles választéka.

De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a cinder blokkok szinte nem állítják le a zajt, és könnyen vízzel átitatják őket. A szilárd szerkezetek hővezető képessége nem mindig kielégítő. Az ilyen elemek nem megfelelőek a csővezetékek és a kábelvezetékek húzásához.

Mivel nagyrészt használják őket:

 • garázsok számára;
 • nyári konyhákhoz;
 • egyéb kiegészítő struktúrák esetében;
 • mint egy befejező és dekoratív anyag.

Tömeges gradiens

Széles körben elterjedt a cinder blokkok gyártása bizonyos tárgyak építéséhez; Gyakran saját kezüket teszik. Mivel az 1 darab értéke nagyon eltérő lehet az igénytől függően. A nem hivatalos szabvány, azaz univerzális salak blokkok mérete 39 cm, 18,8 cm és 19 cm széles. De a tömeget nemcsak az elfoglalt tér befolyásolja, hanem a teljes test és az üres blokkok között is jelentős különbség van.

Az üresség célzottan jön létre, mert lehetővé teszik:

 • csökkentse a kész szerkezet súlyát;
 • csökkenti a hőveszteséget;
 • anyagok mentése;
 • egyidejűleg tartsuk tisztességes szerkezeti szilárdsággal.

Néhány blokkban egy négyzet alakú üreg van kialakítva - ez azt jelenti, hogy a levegő a blokk térfogatának 40% -át teszi ki. Legalább ebből a számból (28%), amikor több rés van elhelyezve.Ha négy rés van kialakítva egy téglalap vagy 2 vagy 3 kör alakú formában, akkor 30% -ot számolnak be az üregekről. A hagyományosan szabványos méretű, ipari körülmények között gyártott egység súlya 12-28 kg. Ennek megfelelően a fajlagos sűrűség 1 négyzetkilométerenként 49-100 kg. m.

Pontosabb jellemzők határozhatók meg, ha figyelembe vesszük a felhasznált anyagot és a hatókört. Tehát a bázisok kialakítására a testes salakkövek kerülnek kialakításra, valamint a csapágyfalakban és az első emeleten is felhasználhatók. A házak és a válaszfalak falai üreges szerkezetekből készülnek. Vannak olyan burkolati termékek, amelyek sokszorosítják a különböző anyagok megjelenését, és díszítésre tervezték. A cinder blokkok nagyon könnyűek (általában és egy kocka szempontjából), olcsóak és minimális feszültséget okoznak az alapra.

A "szakadt" blokkok ugyanolyan felületűek, mint a törött tégla. Az ilyen termékek többnyire dekoratív célokra szükségesek. A díszítő oszlopok, kerítések és ékszerek színes részekből készülnek, amelyek krétát vagy zúzott téglát adnak hozzá. Ami a méretet illeti, a fenti 39x19x18,8 cm-es méret csak a szokásos szerkezetekre jellemző. A háromnegyed cinder blokkok esetében a norma 29x19x18,8 cm.

A félblokk típusnak két 19 cm-es oldala van, a válaszfalak 59 vagy 39 cm hosszúak és 9 cm szélesek, a kéményhez tervezve a szerkezetnek két 39 cm-es felülete van. Ha egy 20x20x40 cm-es tömb homokcementből készül, súlya 29 kg-ra emelkedik. Elfogadhatatlan, hogy salakköveket használjunk, amelyek hosszúsága és szélessége a tipikus méretektől 3 mm-nél nagyobb.

Magassági eltérések esetén kevésbé merev korlát van - 4 mm. Ugyanakkor nem lehet bármilyen méretű, 0,4 cm-nél mélyebb betonbevonatú tömböket, valamint 0,2 cm-nél nagyobb növekedéseket és ásatásokat használni. , 5 m. Mindezek a körülmények fontosak ahhoz, hogy - a tömeggel együtt - figyelembe vegyük a cinder blokkokat és a független gyártást.

Kritikusan elfogadhatatlan az a helyzet, amikor a méretek és a gravitáció betartásának megőrzése minden áron csökkenti a minőséget.

A kész blokkok költségét nemcsak a tömegük határozza meg (pontosabban az üregek számát és az üregek formátumát). Figyelembe veszik a specifikus technológiai paramétereket, valamint a gyártó népszerűségét és a szállítás távolságát. A pontos összetétel ismerete és a szerkezet súlyosságára gyakorolt ​​hatása lehetővé teszi a legmegfelelőbb termékek megrendelését és a követelményeknek való megfelelés ellenőrzését.

Fontos: a nagynyomású salak gyártásakor nem ajánlott blokkokat használni lakóépületek és állattartók építéséhez.

Használatuk egyetlen területe - másodlagos melléképületek. Figyelembe kell venni, hogy még a legnehezebb és tartósabb termékek is törékenyek. A kirakodás, tárolás és használat során védeni kell őket az esésektől, erős ütésektől. A varratoknak arra kell törekedniük, hogy minél vékonyabbak legyenek. Túlzott vastagságuk kényelmes módot nyújt a fagy számára.

A cinder blokk méretét lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba