Hogyan kell feldolgozni egy téglát és hogyan kell csinálni?

A tégla porózus anyag, ezért amikor a nedvesség belép a szerkezetébe, belsejéből megsemmisíti a falazatot.

A tégla feldolgozására szolgáló speciális eszközök további védelmet nyújtanak a külső hatások és a nedvesség ellen. Az ilyen feldolgozás szükséges a téglából kiépített szerkezetek élettartamának növeléséhez. Ez segít elkerülni a repedéseket, a gombás lerakódásokat és a szerkezet lebomlását. A vegyületek behatolnak a téglába, és aktiválják a penész és nedves reakciót.

Mi a kezelés?

A tojás leggyengébb pontja a varratok. Ezeken keresztül a nedvesség belép, és a fagyok alatt a víz lefagy. Ott tágul, és a téglára hat, és az anyag összeomlik. A téglák bizonyos típusai a nedvességet is elnyelik a pórusokon keresztül, amelyeknek nincs ideje száradni és belső marad, ami mikrokockákat és zsetonokat eredményez, ami szintén megsemmisítéshez vezet. A tégla korrózió elleni védelme érdekében a szakértők azt javasolják, hogy speciális vegyületekkel kezeljék és vízzel szembeni ellenállást végezzenek.

A szokásos védőszerkezet vas-oxidból, tisztított vízből és kötő komponensekből áll, amelyek behatolhatnak a szilikátba és javítják annak tulajdonságait. A kálium-szilikát ilyen folyadékban kötőanyagként működik, és kölcsönhatásba léphet a sókkal. Ez segít javítani a kerámia termékek védő tulajdonságait, megvédi őket az UV-expozíciótól és a penésztől. A védőanyagok javítják a tégla megjelenését és színét is.

A készítmények megnövelik a fal fagyállóságát, és kiküszöbölik az aprítás vagy repedés lehetőségét. Ugyanakkor a kő nem veszíti el a gőzáteresztő képességet.

Előnyök és hátrányok

Az impregnálás lehetővé teszi az alap védelmét a nedvességtől, és nem teszi lehetővé, hogy behatoljon a porózus szerkezetekbe. Az anyag ilyen kompozícióban történő feldolgozásakor rajta egy film képződik, amely megakadályozza a gomba és a penész fejlődését.

Az előnyök a következők:

 • a tégla képességének fenntartása a levegőbe;
 • az anyag védelme a szennyeződésektől, ami megakadályozza annak megjelenését;
 • repedésvédelem;
 • fokozott korrózióállóság;
 • környezeti biztonság;
 • a kő színének, szerkezetének és szerkezetének megőrzése;
 • védelem a szennyeződéstől és a portól a felületen;
 • a fal hővezető képességének javítása, ami befolyásolja a fűtési költségek csökkenését.

A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy az ilyen keverékek drágák, és rendszeresen alkalmaznak a felületre is, ami további időt és költséget igényel.

típusok

A behatoló vízszigetelés többféle típusú, többek között a következő:

 • akril egykomponensű;
 • kétkomponensű szilikon;
 • lakk;
 • vízlepergető anyagok.

A téglafal biocid impregnálása és a házak homlokzatának feldolgozása különböző.

Nedves tégla impregnálás

Az úgynevezett nedves hatású vízszigetelő üveg szilikonból áll, amely nem csak megakadályozza a víz behatolását a falakba, hanem megvédi a szennyeződéstől, így a felület könnyen megtisztítható a képződményekből és fényesebbé válik. A falak ilyen összetételű kezelése után ellenállnak a nedvességnek, a nedves kő hatása megjelenik rajta. A kezelt fal mindig friss és nedves lesz, de valójában mindig tiszta és száraz lesz.

Jelenleg ez a védelem a víz behatolása ellen a legkedveltebb.

Knauf olaj

Ezt a kompozíciót a német érdekű olaj alapján készítik.Az alkalmazás után a keverék nem hagy csíkot, és nem rontja az anyag gőzvezető képességét, aminek következtében a nedvességet természetesen eltávolítják, ami megvédi a penésztől és a penésztől. Ezért a kompozíció nem teszi lehetővé a nedvesség falába való behatolást, javítja a felület színét és fényerejét.

Az ilyen impregnálást mind az alagsorban, mind a fürdők falában, mind az alapítványban használják.

antiszeptikumok

Segítenek védeni a falakat a nedvességtől, erősítik őket, és megakadályozzák a baktériumok és rovarok bekapcsolódását a tengelykapcsolóban. Az oldatot vízzel összekeverjük, és a tárgyakra permetezéssel kell felhordani. Az épület építése során az építő keverékekhez is hozzáadható.

A 10 éves összetétel élettartama, amely után meg kell ismételni az eljárást.

Blend Remmers

A német gyártó keveréke javítja a téglafal vízlepergető tulajdonságait, tartós és kiváló minőségű. Megakadályozza a por és a szennyeződés megjelenését a betonfelületeken. Az eszközök gyorsan száradnak és átlátszó fóliát képeznek.

Blend Belzona

Lehetővé teszi az objektum védelmét mindenféle negatív tényezőtől. Megakadályozza a szilikát alap korrózióját, növeli a szerkezetek élettartamát és megakadályozza azok gyors kopását. Védi az ipari szennyezéstől és az ultraibolya sugárzástól is, kövekre, betonra, cementre és egyéb felületekre.

Ha nem lehet ilyen eszközöket vásárolni a boltban, előkészítheti őket. Ehhez vegye a növényi olajat és melegítse fel a tűzön, hozzáadott lenolajat. Az ilyen vegyületek feldolgozását két rétegben is elvégezzük, amelyek mindegyike legalább két napig szárad. Ha megfelelően előkészítjük az ilyen keverékeket, nem gyengébbek a gyári minőségben, de az egyetlen hátránya, hogy hosszabb ideig száradnak.

Ezen alkatrészek használata előtt elő kell készíteni az alapot. Mire van szükség a szennyeződés tisztításához és hagyja megszáradni.

Meg kell kezdeni a munkát egy meleg napon. Ha a falak már károsodnak, akkor meg kell javítani őket. Ehhez speciális eszközöket használhat.

Néhány pillanatban a téglafalakat védeni kell a virágzástól, amely egy bizonyos idő után a tégla felületén jelenik meg. Az ilyen fehér foltok nemcsak a szerkezet megjelenését rontják, hanem a habarcs és a falazóanyag lassú megsemmisítését is jelzik. A virágzás elleni védelem érdekében különböző készítményeket használnak, amelyek összetételükben különböznek, de az alkalmazás előtt fel kell készíteni a felületet is.

Amikor az első plakk megjelenik a falon, azt gyorsan el kell távolítani, mivel a jövőben a penész megjelenhet ezeken a helyeken. Ebben az esetben is hatékony a szilícium alapú vízlepergető anyagok alkalmazása. Ezeket a vegyületeket gyakran és az építési szakaszban használják fel az oldathoz, ami növeli a falazat rezisztenciáját a fagyra és javítja annak jellemzőit.

Ezeket az alapokat bankokban értékesítik. A kompozíció egy literének elegendő a 150 négyzetméter alaphoz. Ehhez csak a készítményt vízben kell hígítani az utasításoknak megfelelően, és alkalmazni kell a száraz üregre.

A falakat előzetesen zsírtalaníthatjuk és antiszeptikumokkal kezelhetjük. A munka önállóan történhet, mivel nem okoz nehézséget. Az impregnálást vékony réteggel felhordjuk a felületre, és hagyjuk megszáradni 10-15 percig. Ha szükséges, ismételje meg az eljárást. Az ilyen védelem legfeljebb 10 év lehet.

A szél a falazat elpusztításában is szerepet játszhat, amely a habarcsot és a téglát elpusztítja. Az ilyen megsemmisítés nem fordul elő azonnal, hanem évtizedekig tarthat. A magas épületeket általában a szél befolyásolja, ahol a levegőáramok hőmérséklete változó.

Ez a hőmérsékletcseppek okozhatják a falazat gyors megsemmisítését, ezért szükséges a felület feldolgozása. Ehhez is használnak vízlepergető anyagokat, amelyek javítják a fal jellemzőit és megakadályozzák, hogy összeomoljanak.A fenti eszközökkel történő felületkezeléshez szükség van az anyagok és eszközök raktározására, beleértve a következőket:

 • tömlők;
 • keverékkészítmények;
 • hengerek;
 • antiszeptikus szerek;
 • létrán.

Minél hatékonyabb a falazat védelme a külső negatív tényezőktől, annál hosszabb a szerkezet. A falra ható minden tényező negatív hatást gyakorol rá, ezért nem érdemes késleltetni a kezelési folyamatot. Ezeket az eljárásokat a ház építése után azonnal meg kell tenni.. A felület elérése után az erősítő oldatok 2 cm mélységben áthatolnak az anyagba, és vékony védőréteget képeznek. Megakadályozza, hogy a tégla részei széthullanak, és megakadályozzák, hogy a víz behatoljon belsejébe, ezáltal héja legyen.

A védőréteg képes ellenállni a nitrogénnek, nitrátoknak és más alkotórészeknek, és nem teszi lehetővé a szennyeződés és a por felszínének kialakulását. Az eszközök hatékonyan mínusz 60 és 200 fok közötti hőmérsékleten működnek. A megoldás nem hagyja meg a kellemetlen szagot, és biztonságos a természetre vagy az emberre. Az ilyen keveréket durva feldolgozásuk segítségével eltávolítják a felületről.

A sérülés elleni védelem másik módja a varratok lezárása. Ez a falnak nem csak a téglafektetés utáni befejezett megjelenést eredményezi, hanem megakadályozza a nedvesség és egyéb negatív komponensek bejutását a varratokba.

Az ízületek injektálása után ajánlott, hogy ezeket a helyeket vízlepergető keverékekkel tovább kezeljék, amelyek a boltban vásárolhatók, vagy erre a célra a szokásos tömítőanyagot használják.

Hogyan kell feldolgozni?

  A téglafalnak a nedvesség elleni védelemre való bármilyen formájú burkolásához elő kell készítenie. Minden tégla impregnálható, de ha erre nincs elegendő idő, a permetezőgépek használhatók. Minden munka egy bizonyos sorrendben történik:

  1. falak tisztítása a szennyezéstől;
  2. biocid kezelés penész és gombák ellen;
  3. elsődleges alapok összetételével;
  4. másodlagos bevonat;
  5. vízlepergető bevonat.

  A szilikát tégla felületét kétszer kell kezelni, és egyidejűleg kis mennyiségű kompozíciót kell alkalmazni, hogy ne legyen folt. Minden munkát az épületeken kívüli védőfelszerelésekkel végeznek. Ha a vegyületek a bőrre kerülnek, vízzel kell mosni.

  A téglához vízlepergető alkalmazást lásd az alábbi videóban.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba