Mi a rugalmas tégla és hogyan kell használni?

Mindenki számára, aki értékeli a tégla esztétikai tulajdonságait, az úgynevezett rugalmas téglák nemcsak a homlokzatok, hanem a belsőépítészet számára is érdekes anyag lehet. Ez a modern anyag kényelmes a munkában, és nagyszerű lehetőségeket kínál a különböző felületek díszítésére.

Mi az?

A rugalmas, téglából épült tégla a legkülönbözőbb csempe, amely oldalról figyelemre méltóan hasonlít a téglára. Az ilyen termékek gyártási technológiája finom kvarchomok és speciális gyanták használatát foglalja magában, különféle pigmentek bevonásával, amelyek egy adott árnyékot adnak a terméknek. Minden csempe lakkozott védőréteggel rendelkezik, amely nem teszi lehetővé az ultraibolya és mechanikai hatás hatására történő megjelenését.

Egy ilyen befejező anyag jól hajlik, ami lehetővé teszi, hogy azt ívelt felületeken használják. Ennek köszönhetően szépen befejezheti az épület különböző réseit és kiemelkedéseit, oszlopait és egyéb elemeit. Számos lapka szabvány létezik, amelyek mérete eltér. Ezek 240 × 71, 240 × 65, 210 × 50 mm. A termék vastagsága - 4 mm.

Választhat egy tizenkét színből álló téglát. Ezek fehér, sárga, tégla, barna, narancs, rózsaszín és így tovább. A gyártók lehetőséget nyújtanak arra is, hogy az anyagot az ügyfél által igényelt színben készítsék el. A befejezéshez nem csak az egyes lapokat, hanem a rácson lévő anyagokat is megvásárolhatja. A rugalmas téglákat egész szakaszokra szerelik össze, amelyek a telepítés során gyorsan a falra ragaszthatók, ami jelentősen felgyorsítja a munkafolyamatot.

Erősségek és gyengeségek

A külső rugalmas tégla számos előnnyel rendelkezik.

 • Jól ellenáll a napfénynek. A színezőanyagok nem égnek ki a színezőanyagok miatt.
 • Megtartja a mechanikus terhelést. Nem képez repedéseket és zsetonokat.
 • A nedvesség nem jut át ​​a rugalmas téglán.
 • Ökológiailag biztonságos.
 • Csendesen ellenáll a hatalmas hőmérsékletnek a nyolcvanöt foktól a mínusz harmincöthöz képest.
 • Alacsony hővezető képességgel rendelkezik.
 • Az ilyen befejezések élettartama egy évszázad.

Az érdemeken kívül ez az anyag hátránya. A fogyasztói vélemények azt mutatják, hogy a homlokzat ilyen felületét nehéz tisztítani a szennyeződésektől, amelyek elkerülhetetlenül a csapadék, a porlerakódás stb. Következtében jelentkeznek.

Egy ilyen csempe nehézséggel lemosódik, míg az alkáli alapú mosószerek tönkretehetik a rugalmas téglák védőréteget. Ez a belsőépítészeti anyag hasonló a homlokzat méltóságához.

 • Ez a rugalmas tégla ellenáll a súrlódásnak, sokknak és egyéb mechanikai stressznek.
 • Biztonságos az emberi egészségre.
 • Érdekes megjelenésű, amely lehetővé teszi a belsőépítész tervezőjét, hogy kreatív ötleteit teljes mértékben megvalósítsa.
 • Nem fakul.
 • Sok éven át szolgál.
 • Magas hőmérséklet ellenáll.
 • Könnyen telepíthető, mert egyszerűen vágva van. A befejezés nem igényel speciális elemeket a felület sarkokba rendezéséhez.
 • Az ilyen téglát gyorsan és problémamentesen elhelyezheti.
 • Az ár a rugalmas tégla "nem harap."

A hiányosságok, valamint a rugalmas homlokzati tégla között számos problémát lehet azonosítani.

 • Ez az alkáli mosószerek használatával kapcsolatos karbantartási nehézség.
 • A tégla alatt végzett befejezést nem lehet sok modern stílusban regisztrálni.
 • Van egy rugalmas tégla indokolatlanul magas áron.Ugyanakkor, egy kis díj ellenében könnyen eljuthat az olcsó anyagba, amely gyorsan csalódni fog.
 • A különböző tételekből származó azonos színű téglák néha eltérnek a megjelenésüktől, ami sérti a befejezés minőségét.

Felhasználási terület

Ha a homlokzat rugalmas téglájáról beszélünk, az anyag előnyei vannak az időigényes kerámialapokhoz képest, mivel az anyag súlya sokkal alacsonyabb. Ezzel a „téglával” még szörnyű, még egy régi, homlokzati homlokzattal is befejezni. Az anyag jól kötözött kővel, gipszel, betonnal vagy fával, eltávolítja a szemtől a repedéseket és a szabálytalanságokat.

A belső épületekben a rugalmas téglákat leggyakrabban burkolófolyosók, folyosók, erkélyek és konyhák használják. Kiváló anyag a kandallók és szokatlan görbületi építészeti elemek díszítésére is. Az egész falat ilyen anyaggal lehet lefedni, és például csak sarkokat lehet díszíteni. A befejezéshez gyakran válasszon különböző árnyalatú lapokat. Ez lehetővé teszi, hogy szokatlan kialakítást hozzon létre a szobákban.

Hogyan válasszuk ki?

Amikor rugalmas szobát választ ki a szoba díszítésére, néhány szabályt kell követnie. A befejező anyagnak jól illeszkednie kell a szoba általános stílusába. A színek kiválasztásakor figyelembe kell vennie a tér képének létrehozásához választott általános színsémát.

A rugalmas tégla kiválasztásakor pontosan meg kell vizsgálnia annak minőségét. Szükséges gondosan tanulmányozni az anyag kísérő dokumentációját, amely a rugalmas tégla összes jellemzőjét mutatja. Nem kell alacsony áron vásárolni. Azt is meg kell győződnie arról, hogy a befejező anyag nem tartalmaz káros anyagokat, ami rendkívül fontos az épület belsejében kialakított kivitelben.

Hogyan díszítsük a szobát?

A rugalmas téglafektetés nem tartozik az összetett eljárások kategóriájába. Az ilyen jellegű anyagok befejező munkájával egy speciális építőmunkával nem rendelkező személy, vagy ezen a területen szerzett sokéves tapasztalat. Nem szükséges egy drága speciális eszköz. Speciális ragasztó a rugalmas téglákhoz. Ez lehet egy por, amelyet bizonyos mennyiségű vízben kell hígítani, vagy felhasználásra kész keverék lehet.

Első lépésekben először fel kell készítenie a felületet, amelyen rugalmas tégla lesz. Ehhez a pornak ki kell egyenlítenie és tisztítania kell a port. Az összehangoláshoz az ilyen célokra szánt szokásos megoldást használják. Ezután a falat antiszeptikával alapozzák. A hajlékony téglával történő befejezés 5 ° C-nál alacsonyabb hőmérsékleten történik. Ha a helyiség túl hideg, a befejező anyag általában nem tapad a felülethez.

A jelölést a falra alkalmazzuk, amely körülbelül két milliméter vastagságú ragasztóoldattal van ellátva. Ehhez használjon spatulát fogakkal, amely lehetővé teszi, hogy a ragasztót egyenletes rétegben terjessze a falra. Ezután a csempe sorokba kerül. Az első az egészkel kezdődik, a második sorban először ragasztja a felét. Egy teljes rugalmas tégla vágásához elég éles olló használata. Ennek a „minta” kialakításának ez a módja lehetővé teszi a téglafal utánzását.

Fontos, hogy a munka pontossága megfigyelhető legyen, hogy a lapok közötti rések azonosak legyenek. Ha a varratok egyenetlenek, az egész megjelenés elrontásra kerül. Kanyarodáskor a csempe kanyarog, ami szépen megtervezett. Ha az egyes elemekkel nehéz dolgozni, vagy nincs rá ideje, rugalmas rácsokat használhat a rácson. Ez nagyban leegyszerűsíti az ügyet, és az eredmény érdemesebb lehet. Ahhoz, hogy egy szép megjelenés a varratok, nem kell habarcs. A benne lévő ragasztó egy vékony, nedves kefével van ellátva, amely eltávolítja a felesleget.

Hogyan kell gondoskodni?

A rugalmas tégla kényelme az, hogy könnyen cserélhető. Az ilyen bevonatot szokásos nedves ronggyal vagy szivaccsal lehet mosni, de fanatizmus nélkül. Az erős nyomás képes a „falazat” elemeinek deformálására.Az erőfeszítések elkerülése érdekében a nedves feldolgozást szisztematikusan kell elvégezni. Ezután a felszínen nem lesz képes nagy mennyiségű por felhalmozódására, ami nehéz lesz megtisztítani. Az egyszerű bevonás miatt az ilyen bevonat hosszú ideig szolgálhat, és szívesen láthatja a szemet.

A következő videóban egy mesterkurzust talál a rugalmas téglák készítésével.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba